Možná časem vyhodnotíte, že OSB nebyl nejlepší materiál.
Klasická prkna nebo překližka je lepší. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Nevíte prosím, zda se dají natřít nové OSB desky natřít hašeným vápnem Čerťák? Bude to držet?
Děkuji za radu.
Bude.
Super. Děkuji za radu. Přešla jsem z Ifauny, kde jsem mimo jiné čerpala rady k založení chovu drůbeže. Finišujeme se stavbou kurníku 🙂
Klasická prkna nebo překližka je lepší.
A nejlepší samozřejmě zděný, cihlový.
Určitě ho chraňte před sluncem a povětr. vlivy.
Kurník je součástí zahradního domku - viz foto. Jedná se mi o vnitřní úpravu OSB. Součástí kurníku je i voliéra a slepičky budou mít možnost i běhat po zahradě. 😉
Klasická prkna nebo překližka je lepší. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ta OSB deska jen tak, bez stěrky, omítky - bude ráj pro čmelíky, jak je to hrbolatý. Já kurník teprve buduju, chystám a tady jsem dostala hodně odpovědí:
No ale zase když se ta deska zatře tím vápnem a bude se to udržovat, tak to může být v pohodě. Já mám tedy z OSB jen střechu, zbytek palubky, takže to čmelíky neláká, ale kdyby lákalo, tak ji stejně jako boky prostě nahodím křemelinou.
hm, no já po tom proškolení jsem si říkala, že ta OSB je nevhodná velmi, že tam by to žilo. :o
Jako jo, je nevhodná, na druhou stranu, když není jiného, dá se použít s úspěchem. Jen je to vopruz prostě, no, musí se o to nějak čék starat. Já prostě koupila dětský domek, ať mají slépky lepší bi/ydlo, no a kdyby byl domek celý z OSB, tak by byl celý.
Vlastně kecám, ještě podlážka je z OSB 🙂 Ale na ní je vrstva pilinového prachu, čmelíci nemají nejmenší šanci. Navíc na podlaze se slépky nezdržují. Kdybych měla přes hřad stojící na zemi čtyřmi nohami nějakou zásadní invazi čmelíků, můžu ještě pořád aplikovat ty čtyři kbelíky s vyjetým olejem 🤣
kbelíky s vyjetým volejem mám v záloze, přes to, že mi je tehdy někdo vymluvil. ale přijde mi to jako supr ochrana. Jen pak blbý na manipulaci, když jde člověk čistit.Takže pokud by to fungovalo bez nich dobře a neměla bych problém, tak nic, ale kdyby náááhodou…. vim jak se bránit invazi 😀
No já to právě chci s co nejjednodušší údržbou - proto hladký stěny- se stěrkou, omyvatelný, takže i ten zděný kurník bude omítnutý, sklopená podlaha, aby vše po vystříkání hadicí pěkně vyteklo ven…. automatika, kde to půjde a tak jako podobně.
No pozor, já tu neobhajuju tydlety překližkový desky a tak. Já mám kurník za trojku a hned, to je, co pro mě platí. Mně se nechce čekat až bude “něco”, takže beru, co je, a pak se s tím nějak musím porovnat 🙂