Aktuálně: 2 731 inzerátů262 364 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Třetí víčko

kometa
kometa správce
19.11.2024, 22:10:51 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.11.2024, 22:07:26

není to nejsevernější část Česka?..

Určitě ne.

Daja
Daja 20.11.2024, 06:07:14 xxx:xxx.8403:4928

https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/jablunkov/11000046015/v-jablunkove-deti-soutezily-jak-ovladaji-sve-nareci?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1394610&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Dobre ranko,

dnes tohle na mě vkouklo a hned jsem si vzpomněla jak jsme se bavily o nářečí. Tak tady je ukázka pro berušky co nerozumí szlonščině. Jo a jak tam říkají, že přepínáme, tak mají naprostou pravdu, huba nám jede jak šlajfíře😉,další slovo po našemu.

Dája

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:08:38 xxx.xxx.32.207
Bodlinka:

v aši celkem nic není, ale když výlet tamtím směrem tak do Soosu.

SOOS je nádhera. Byla jsem tam asi 2x, a už před desítkami let, ale dodnes vzpomínám na tu přírodu, bahenní sopky, vřesoviště…

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 06:24:20 xxx.xxx.198.226

Soos jsem také navštívila, sjížděli jsme i Ohři, ale Svatošské skály mám prošláplé i pěšky. A Karlovy Vary, tam bydlela spolubydla z vejšky, takže tam jsem byla několikrát. Do Starého Sedla, které je možná ještě krapet blíž k hranici, jsem vezla nějakého koně a znedaleka jsem zase vyzvedávala jiné. Kousek má Váňa svoje tréninkové centrum. V Lokti jsme byli na hradě 🙂

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:26:31 xxx.xxx.32.207

Tak mně buší do oken déšť, a já pevně doufám, že je to fakt jen déšť (včera jsem četla cosi o sněžení i v nízkých polohách a na Moravě).

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 06:28:20 xxx.xxx.198.226

U nás nasněžíno dneska v noci, ale přes den se to doufám neudrží. I tak jsem vzala do práce auto se zimníma gumama. Sníh k autu přimrzlý nebyl, stačila na to stěrka…

Coudas
Coudas 20.11.2024, 06:38:51 xxx.xxx.120.57

Večer 10 plus, kolem půlnoci neskutečný slejvák a teď koukám na sníh a 0. 

Fikovnice
Fikovnice 20.11.2024, 06:41:15 xxx.xxx.32.207
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.11.2024, 06:28:20

Vidíš, já se dnes potřebuji poměrně dost přesouvat autem. Ale mám na něm zimní pneu, tak snad to bude OK. Ale teda to bušení do oken je tady poměrně silné a už trvající dost dlouho. 

Coudas
Coudas 20.11.2024, 06:44:35 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 20.11.2024, 06:07:14

Anglikaňizmami 😱😁

Daja
Daja 20.11.2024, 07:13:43 xxx:xxx.e8ec:aef2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 20.11.2024, 06:59:11

Super🤪!!!!!

Coudas
Coudas 20.11.2024, 07:23:05 xxx.xxx.120.57

Bobco Hrčava je Trojmezí česko-polsko- slovenské. Ano, dřív tam byl jen šutr, dneska už je to, tedy podle fotek, přizpůsobeno turistům. Lavičky, altánky, chodničky, cedule…. a ten medvěd…

Vahine
Vahine 20.11.2024, 08:27:48 xxx.xxx.179.9
Daja:

Hurá taky sněhankujeme.

Obrázek Obrázek

Dájo, to je moc pěkná zahrada a sníh, jako bonus ❄️

Bobca
Bobca 20.11.2024, 08:52:57 xxx.xxx.20.192
Coudas:

Bobco Hrčava je Trojmezí česko-polsko- slovenské. Ano, dřív tam byl jen šutr, dneska už je to, tedy podle fotek, přizpůsobeno turistům. Lavičky, altánky, chodničky, cedule…. a ten medvěd…

děkuji..vím,že mi to něco říká…tam jsme byly s Jarčou,a já si spletla,ža je to to nejsevernější místo..tam jsme šly se Zdenkou nekonečně lesem..podél čísly označených patníčků…Nevzpomenu si,jak se to jmenovalo…A byl tam deníček s tužkou v takovém přístřešku..na konci cesty…

Ve Vyšším Brodě jsme taky byly v klášteře,pak v Českém krumlově v grafitových dolech..Doufám,že si to zas nepletu s Kutnou Horou,tam jsme taky byli se srazem spolužáků z celé republiky-to byl asi grafitový,povrchový důl-tam jsme dostali bílé pláště..…V Krumlově se jelo vláčkem do vnitrozemí..na přilbách čelovky,na zádech baterie..mundůr..i boty jsme si museli myslím přezout..

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 08:59:13 xxx.xxx.198.226

V ČK  v grafitových dolech jsem též byla 🙂 V Kutné asi není grafit, pokud se nepletu, tam se těžilo něco jiného. V ČB je Koh-i-noor, takže ten jih bude spíš ten grafit. A ano, v ČK jsme si převlíkali přes oblečení ten atombordel (skoro), abychom se právě od těch grafitů neumazali, helmy s čelovkami si také pamatuji.

Podle netu v KH těžba stříbra.

Bobca
Bobca 20.11.2024, 09:04:34 xxx.xxx.20.192
Buggyra:

V ČK  v grafitových dolech jsem též byla 🙂 V Kutné asi není grafit, pokud se nepletu, tam se těžilo něco jiného. V ČB je Koh-i-noor, takže ten jih bude spíš ten grafit. A ano, v ČK jsme si převlíkali přes oblečení ten atombordel (skoro), abychom se právě od těch grafitů neumazali, helmy s čelovkami si také pamatuji.

Podle netu v KH těžba stříbra.

ano,ano…stříbro..pro mě je to už dávno a moje výpadky mě brzdí…ale pak si vzpomenu🤭

atombordel..jo👌😄

lesnizinka
lesnizinka 20.11.2024, 12:32:33 xxx.xxx.85.7

Byla jsem jen v Kutné Hoře a to jen díky tomu, že na svatbě. Jinak Česko(Slovensko) vůbec proježděné nemáme, ale tak si říkám, že na to bude čas, až do zahraničí nebude sil😉

Hlásím, že jsme zdechnuli úplně👎 Tom večer 39st a vařil coldrex. Já krom toho, že jsem nemohla odkašlat, ještě dobré. Dokonce i ráno, když jsem vstala, ale na cvičení už to teda nebylo.  Na obchůzku jsem nešla, protože celkem dost pršelo (v konečném výsledku to za moc nestálo - 3.6mm) No ještě, že nešla, cca v půl deváté, jako by mi na záda hodil pytel písku 😲 Začaly mě bolet snad všechy svaly v těle, do patra jsem se táhnula po zábradlí (a to mě děsně bolely i ruce) Nějak jsem do sebe natlačla snídani, už mi začínala být zima a usnula jsem zachumlaná na gauči. V 11h mě vzbudila Gučina tím, že na mě vyskočila. Nedělá to, ale ,,mrtvá" panička už jí byla fakt divná😜 Teplotu jsem zatím neměla, ale to zřejmě přijde. Na průduškách mi píská jak astmatikovi. Ještě, že než jsem odpadnula, jsem stihnula uvařit bylinkový čaj😏 Takže už si nemyslím, že oba nachlazení, zřejmě zas nějaký covid. Doufám, že se to obejde bez ztráty chuti…

Buggyra
Buggyra 20.11.2024, 12:52:58 xxx.xxx.198.226

Já se teď léčím acylpyrinem (tj. nebudu moct zase chvíli na transfuzku, ale to neva, máti měla klíště, ta už letos nepůjde, tak zkusím v prosinci zlanařit chlapa, samotné se mi tam nechce) a prolévám litry horkých  tekutin (od rána dva litry,  ledvinovražda na pochodu, ale pomůže to i jako prevence infekce močových, která u mě velmi ráda nachlazení provází). Kdyby se zhoršilo, tak holt vyměním za paralen. V sobotu mám jet vícehodinovou vyjížďku, když nebude chodit kůň po všech čtyřech, tak zapřahám poníka, takže vymrznu na kočáře, to bude zase jednou počin roku, už se těším, jak si to ten další týden vyžeru. Ani hlavu si asi nebudu mýt (chodívám spát s mokrými vlasy), budou to muset spolupracovníci vydržet, že mám na hlavě mastné provázky.

Na coviďáka to ale nevidím. Jen mám povlak nad měkkým patrem a sem tam kýchnu. Jinak zatím nic jiného, co by mě omezovalo.

Coudas
Coudas 20.11.2024, 16:16:53 xxx.xxx.120.57

Tak tam ten sníh nějak nechce držet, ach. Chvilkama sice padá, chvíli více chvili méně. Zabednila jsem psům koteček ješzě z jedbé strany dutinkou, zítra ještě zadělám jednu škvíru, a už je tam nezafouká a nezasněží, když nelezou do boudy, joudové.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.