Aktuálně: 2 742 inzerátů261 953 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 06.12.2024, 09:06:48 xxx.xxx.20.192

u nás byl včera na náměstí Mikuláš..i rej těch hnusných masek-jaksi se to jmenuje ta “šou”-že přijeli z Litovle,ale já je nějak nemusím..bylo slyšet pištění děcek..Byla jsem v hladovém okně,je kousek od náměstí,tak to bylo slyšet..Dnes sype jemný snížek..Jdu něco dělat…

Buggyra
Buggyra 06.12.2024, 09:14:53 xxx.xxx.198.226

Krampus šou? 🙂

Kamarádka vyvlekla dítě do “dolů” prý v Lindavě, co jsou ty pískovcové jeskyně, určitě se tam natáčela nějaká pohádka… a tam je celé představení pro děti i dospělé, můžete předem poslat mailem údaje o dítěti, jméno, věk, hříchy, a oni to tam na to dítě vybalí, prý byla její dcera celá vykulená, co tam na ni všechno vědí 😀 I tu maminku pak vyvlekli ze srandy na nějakou váhu duší, aby zjistili, jestli nezlobí.

Hrozně bych tam taky chtěla jet, jen teda se bojím, že bych jim tu váhu strhla 😂 No a ještě se musím zeptat, zda tam mají také nějaká pekelná jídla, to mě zajímá!

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2024, 10:39:50 xxx.xxx.85.234

Dneska obchůzka teda výživná🙄 Od večera fučí jak kráva. Do nějakých 22h včera byly -4st, pak začalo fučet a bleskově se oteplovat o půlnoci už byla nula. No a ráno vichr, ozdobičky z venkovního stromku lítají po terase🙄 Jestli mi to serve i ty řetězy na baráku a na borovicích, tak mě asi jeb.e👎 Vyšla jsem teda ráno a proti tomu vichru až vedle do dědiny(nějakých 800m) bylo nepříjemných, těšila jsem se jen na to, jak to namostě otočím a už půjdu po větru. Jedni sousedi tam dělají nový plot a kousek vedle spadnul velký podhlodaný strom od bobra. Chlapi se smáli, že to dneska mám i s překážkama, já jsem jim na to, ať ty další dva obr stromy, co ještě nenačal něčím obalí, nebo ty už jim spadnou na ten nový plot. Doufám, že to udělají, vlastně jim zbylo to staré pletivo z původního plotu, tak i mají čím! V naší ulici na mě pak mávnula stará paní sousedka, t jdu k nim, že jsme spolu od léta nemluvili. Tak jsem s ní poseděla chvilku na chodbě a probraly sme, co nového v dědině, u nás, u nich. Vyjdu ven a tam chumelenice😲 A to by snad až tak nevadilo jak to, že ten vichr to ještě znásobilo a já jsem už proti nemohla vůbec jít, víc mě to zastavovalo, než jsem šla. Těch 300m domů jsem teda měla co dělat, aby ulezla👎 A už mi bylo i celkem zima, jen v mikině a vestě a letních leginách ještě. Včera jsme byly s mamkou na nákupech, nakoupila jsem maso Viktínovi, tak to musím naporcovat, tzn. našmidlat to na pidikousíčky do pytlíčků po 200g. To budu dělat půl dne a nechce se mi do toho😏

Buggyra
Buggyra 06.12.2024, 10:51:50 xxx.xxx.198.226

Já vstávala dnes ve 4, protože mě vzbudila vichřice a houkání hasičů, no a už jsem neusnula. Tady se naštěstí sníh neudrží, už to taje.

Nemůžete to masko Viktorovi nasekat nějakým strojem? Umím si představit nechat to zmrznout a pak to nechat třeba sekáčkem na led…

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2024, 11:10:55 xxx.xxx.85.234
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.12.2024, 10:51:50

Hasiči určo houkali i u nás - je to u každého většího větru, stromy to podemlelo při povodni, tak to pořád padá. Ale to mě není šance vzbudit, já to neslyším. 

Sice sekáček na led nemám, ale nějaký jako, že mám…sekáček. Jenže ta potvora to nechce. Když byl nemocný a začala jsem mu maso dávat, aby měl, co potřebuje, škrábala jsem mu hovězí…a on ho potvora nechtěl, až ho měl na kousky velikosti nehtu na palci, tak ho jí🙄 A to jsem právě zkošela mu to nějak namlet, nasekat, aby to šlo rychlej. Jenže on to maso nejí z misky, to si ho prostě nevezme. Musím mu ho po kouskách házet před nos na dlažbu v kuchyni. Je to rozmazlenec, já vím🙄 jenže ,,když on v mládí tolik stonal"😏

Buggyra
Buggyra 06.12.2024, 11:15:23 xxx.xxx.198.226

No tak dyk to neva, že to žere jen házené. To může být nejprv nasekané do zásoby tím strojem, pak třeba ty kousky, co zůstaly moc veliké, dokrájet růčo (nenechám to teda nasekat na kaši, žejo) a stejně to hodíte do pytlíků a zmrazíte, tak co.

Canka
Canka 06.12.2024, 22:48:18 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Raduš tak to byla naše vesnička v těch zprávách..našla jsem to na internetu🙃

Dnešní ráno u nás tak trochu malá katastrofa😂 Vyšla jsem ven s deštníkem,protože pršelo..a docela intenzivně..no a začalo foukat,takže deštník se mi otočil a já než jsem se ráno postarala o zvířatka,byla jsem zmoklá jak slepice…no a než jsem došla k autu,přešlo to v chumelenici..cestou do práce mi volali dva kolegové,že přijedou později,že stojí v koloně u bouračky…no doplácala jsem se do práce jako jedna z prvních z kolegů..každý dojížděl podle možností…odpoledne už to bylo všechno roztáté..

No nic,jdu objednávat dárky na Vánoce..nemám to ráda,ale co mi zbývá😂

lesnizinka
lesnizinka 06.12.2024, 23:05:07 xxx.xxx.85.234

O katastrofě na cestách jsem psala sáhodlouhý žblebt. Uklikla jsem se úplně na konci a všechno se mi vymazalo🙄 Třeba se hecnu a napíšu to zítra znova, dneska už rozhodně ne😏

Niki deštník možná ještě doma někde mám, ale vůbec ho nenosím, neměla jsem ho určitě 20let. Když tak jsem se psy nosila pláštěnku, protože potřebuješ mít volné ruce, ne v jedné bojovat s deštníkem😉

Bobca
Bobca 07.12.2024, 08:25:06 xxx.xxx.20.192

včera byl ve zprávách na Primě Uničov a jeho strom..máme moc pěkný..upozornila mě na to Raduš smskou,bo jsme seděly po dlouhé době s Petrou v garáži..Před tím byl olomoucký,ten nemá ozdoby,kvůli tomu,že na sekvoj to “prý”nejde nějak navěsit.Byla jsem u něho osobně,je malý oproti minulým stromům..Ale že někde překážel-bylo to tam i ukázané,kde ho káceli….V Uničově mluvila známá…no a náš starosta samozřejmě🤗..Jinak u nás sněžilo taky celý den,ale odpolko to už tálo..Teď je 1,7 stupňů..

Vrátím se k tomu filmu “Úsvit”..zapomněla jsem napsat,že jsem ho už zhlédla…no,podruhé bych ho už vidět nemusela..čekala jsem pořád pointu,co se z toho vyvrbí..Jedním slovem-divný..a nevím,jestli to mohlo vůbec kdy být i reálné..

kometa
kometa správce
07.12.2024, 08:30:39 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.12.2024, 08:25:06

Vrátím se k tomu filmu “Úsvit

Psala jsem, nevím, jestli tady nebo v jiném vlákně. Čekala jsem od toho víc a s tou reálností se mi to nezdá - za mě intersex nemůže otěhotnět a porodit. Aspoň u jalovic a koz to nejde.

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2024, 10:05:52 xxx.xxx.85.234

No však já jsem také nepsala, že film byl skvělý a skoukla bych ho 5x ještě😏 Mě zaujalo jen téma. A ano, nelíbil se mi konec, takový nemasný-neslaný, ale na druhou stranu jsem byla ráda, protože jsem se dost bála, že ti dva ho přišli zabít a zabijou ho. Bohužel české filmy mají obr problém se zvukem, totálně blbě nazvučené, takže mě občas nepomáhaly ani sluchátka, něčemu jsem nerozumněla a jen si domýšlela, tudíž jsem možná něco i blbě pochopila👎

Bobííí a zapomněla jsi napsat, jak se ti líbí stromkovo jméno?😜

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2024, 10:40:21 xxx.xxx.85.234

Chtěla jsem to dát na všeobecný, protože je tam větší vzorek, ale tam se ještě rodí😉 Holky, nejste některá přeučený levák? Já jo a už tak 10let pozoruju problém, že se mi to asi vrací zpátky😉 protože když mi někdo řekne,,zvedněte pravou ruku", tak musím přemýšlet a různě si zdůvodňovat, jestli ta pravá ruka je opravdu pravá🙄 Někdy se normálně ptám Toma: je tohle pravá ruka, že? A třeba u řízení je to dost problém👎 Asi jsem ani nebyla přeučený pořádně😉 protože hážu odjakživa jen a pouze levou rukou a to móóc dobře, závodila jsem v hodu krikeťákem.  Ale zase to mělo výhodu, protože u fotbalu třeba, jsem byla šikovná na pravou i levou nohu, bylo mi úplně jedno, kterou zrovna kopu. 

Stelle
Stelle 07.12.2024, 11:03:15 xxx:xxx.c034:271b
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.12.2024, 10:40:21

Já samozdřejmě ne, ale maminka ano. Pravou a levou si plete, někdy. Ale má z toho dyslexii a dysgrafii.

kometa
kometa správce
07.12.2024, 11:14:05 xxx.xxx.147.163
»

Holky, nejste některá přeučený levák? 

Já ne, ale máma byla. Jinak jsem pravák, ale třeba zuby si čistím “odvždycky” levou rukou. A když jsem ji měla zlomenou a musela vzít kartáček do pravé, tak jsem si málem vypíchla oko.🙂A do krav jsem taky sahala nejdřív levou.

kometa
kometa správce
07.12.2024, 11:15:27 xxx.xxx.147.163
Stelle:

Já samozdřejmě ne, ale maminka ano. Pravou a levou si plete, někdy. Ale má z toho dyslexii a dysgrafii.

No nevím, jestli jsou ty dys zrovna z přeučování. Už se to dlouho nedělá a přesto takových dětí přibývá.

Stelle
Stelle 07.12.2024, 11:17:06 xxx:xxx.c034:271b
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.12.2024, 11:15:27

Hm,spíš ne .Ale pravou a levou si plete.

kometa
kometa správce
07.12.2024, 11:18:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 07.12.2024, 11:17:06

To si plete spousta lidí. Jedna známá od koní, kdysi dávno, dostala rukavice, na kterých bylo vyšité velké P a L.

Orionka (neregistrovaný) 07.12.2024, 11:33:46 xxx:xxx.8239:388f
»

Tomu se říká pravolevá konfuze. Mám to taky….v autoškole instruktor vyžadoval mašle na ruce, že mi bude říkat modrá x žlutá, místo tady do prava. Poté co mi řekl “tady do prava” a já poctivě dala přednost protijedoucímu a pak protestovala, že je tam zákaz vjezdu, který byl do leva. 

Přeučená nejsem, i když i levou umím v nouzi psát - nehezky a pomalu. A pravou umím psát i zrcadlově. Trochu zmatek v hlavě. 

lesnizinka
lesnizinka 07.12.2024, 11:37:34 xxx.xxx.85.234

A já myslela, že šibe jen mě😏 Tom se mi totiž směje, když nevím, že to snad každý automaticky zvedne pravou, vůbec o tom nemusí přemýšlet, nikdy😎

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.