Tedy..já jsem vychovala čtyři děti a myslím,že dobře..psa jsme také vždycky měli…ale nikdy bych výchovu dětí nesrovnávala s výchovou psa..
Třeba mě mlátí maminka jako psa😄(ironie).
Třeba mě mlátí maminka jako psa😄(ironie).
Že bych zde diskutoval s ostřílenými čtyřiadvacetiletými děvčaty která přes svůj krásný leč útlý věk oplývají mnoha vědomostmi získanými v průběhu života? Řekl bych že hendikep minulého století a ať to vyzní, minulého tisíciletí nenesu jen já sám. Ač je to nezdvořilé předpokládám že většina z oponentů na tom bude podobně. Ale jak říkám, pochopil jsem že zdejší názor je jiný a zájem porovnávat alternativní způsoby výchovy mizivý, takže to pro mne ztrácí význam.
A pomáhá to Stello? 🤣(bez ironie)
..ale výchova psů opravdu není o zašustěni pytliku s odměnou….atoji za přečtení kniha “Svého psa nestřilejte” od Karen Pryorové a dá se právě velmi dobře aplikovat i na ta dítka….
Jenže vy asi vůbec nechápete základy výchovy a výcviku psů a obzvláště pokud máte plemena která vám na nějaké zašustění pytlíku prdí a k tomu aby vás respektovala, poslouchala, potřebujete aby s vámi spoupracovala.U nich si nic nevynutíte ani pamlsky ani násilím,ale jen autoritou,důsledností,prostě nastavením mantinelů a jejich vyžadováním vždy a všude.A to platí u dětí.Samozřejmě čím starší děti,můžete s nimi diskutovat,argumentovat,ale na určitých pravidlech stejně musíte trvat ať je jim 5 nebo 15.Vzhledem k tomu,že kromě našich dětí,u nás vyrůstaly děti bráchy,všem už je přes 40,ale vyrůstaly a vyrůstají u nás i jejich děti,kde je věkové rozmezí 4 - 18 let a všichni se u nás rádi scházejí na pokec,tak asi ten přístup nebude špatný.
Pytlík je samozřejmě nadsázka v momentálním pohnutí mysli. Tedy přesně to co jsem se snažil připisovat acher
J5:Pytlík je samozřejmě nadsázka v momentálním pohnutí mysli. Tedy přesně to co jsem se snažil připisovat acher
Že bych zde diskutoval s ostřílenými čtyřiadvacetiletými děvčaty která přes svůj krásný leč útlý věk oplývají mnoha vědomostmi získanými v průběhu života?
I vy staříku ! Možná neoplývají zkušenostmi získanými léty, ale rozhodně oplývají zkušenostmi s výchovou psů, ať už je nabyly kdekoliv. A nevytahujte se, mnohé z nás už vychovávají druhou generaci. To znamená, že ačkoliv nám přisuzujete mladický věk, diskutují s vámi často babičky.
acher:Jenže vy asi vůbec nechápete základy výchovy a výcviku psů a obzvláště pokud máte plemena která vám na nějaké zašustění pytlíku prdí a k tomu aby vás respektovala, poslouchala, potřebujete aby s vámi spoupracovala.U nich si nic nevynutíte ani pamlsky ani násilím,ale jen autoritou,důsledností,prostě nastavením mantinelů a jejich vyžadováním vždy a všude.A to platí u dětí.Samozřejmě čím starší děti,můžete s nimi diskutovat,argumentovat,ale na určitých pravidlech stejně musíte trvat ať je jim 5 nebo 15.Vzhledem k tomu,že kromě našich dětí,u nás vyrůstaly děti bráchy,všem už je přes 40,ale vyrůstaly a vyrůstají u nás i jejich děti,kde je věkové rozmezí 4 - 18 let a všichni se u nás rádi scházejí na pokec,tak asi ten přístup nebude špatný.
Ahá, jedna “čtyřiadvacítka” se ozvala 😀
Čtyřiadvacítka se čtyřicetiletými dětmi😄.
Kéž by,brala bych i 2x 24.
Tedy..já jsem vychovala čtyři děti a myslím,že dobře..psa jsme také vždycky měli…ale nikdy bych výchovu dětí nesrovnávala s výchovou psa..
Prostě konzervativní názor. Mám to podobně. To ale neznamená, že nejsou nuance.
Cituji : Ještě dodám k J5 : je sice hezké, že jste byl vychován jako člověk. Jenže v minulém století.
To jsou vaše slova Orionko. Jak jistě tušíte tak nyní je stále ještě rok 2024. Prostým výpočtem zjistíte že kdokoliv kdo se nenarodil v minulém století nebude starší než 24 let. Následná ironie není tedy zcela na místě. Pokud je to pro vás nějak složité k pochopení mohu pomoci. Osobně bych však raději držel vzájemný odstup abychom se vyvarovali nepříjemných scének. Zatím to nějakou chvilku docela fungovalo. Co myslíte, dokážete to?
J5:Cituji : Ještě dodám k J5 : je sice hezké, že jste byl vychován jako člověk. Jenže v minulém století.
To jsou vaše slova Orionko. Jak jistě tušíte tak nyní je stále ještě rok 2024. Prostým výpočtem zjistíte že kdokoliv kdo se nenarodil v minulém století nebude starší než 24 let. Následná ironie není tedy zcela na místě. Pokud je to pro vás nějak složité k pochopení mohu pomoci. Osobně bych však raději držel vzájemný odstup abychom se vyvarovali nepříjemných scének. Zatím to nějakou chvilku docela fungovalo. Co myslíte, dokážete to?
Další moderátor ? Nebo se jenom bojíte jiného názoru?
orionka-2:Další moderátor ? Nebo se jenom bojíte jiného názoru?
Ještě jednu radu vám dám : Znáte Čapka? Přečtěte si Loupežníka ! Třeba se tam najdete.
Mluvit s plnou pusou je neslušné vždycky. Takové buranské.
Ano, a právě proto by se děti měli, nejlépe doma, naučit, jak konverzovat při jídle a přitom nemluvit s plnou pusou.
balu:Mluvit s plnou pusou je neslušné vždycky. Takové buranské.
Přesně jak psala Doron…bavíme se o konverzaci u jídla, ale děti jsou samozřejmě učeny, že s plnou pusou se nemluví….
Ono to myslím ani dost dobře nejde😉
ale tak jde, ale obvykle u toho přechází chuť k jídlu případné spolustolovníky.