Aktuálně: 2 704 inzerátů263 185 diskuzních příspěvků19 190 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2025, 22:23:59 xxx.xxx.89.59

Od prudičů jo?😏 Už jsem ráno chtěla napsat, kde ti je konec😜Ale taky v zahradě, takže nestíhám a ještě dlooouho asi nebudu. Dneska jsem měla ty brigádníky, 2 holky čistily záhony, kluk to vyvážel. Nemám nervy to popisovat🙄Za těch bezmála 5 hodin, co jsem já sama udělala 3 záhony, ony dvě jeden a ještě mi polámaly záhon denivek. Jenže co mám dělat, já to sama prostě vyčistit nezvládnu, ještě k tomu i zeleninovou zahradu, skleník….tam vysadit všechno🙄Zpočátku byly ještě mamky mladé a pomáhaly, pak hodně Tom, alespoň sekal a odvážel…a teď jsem na to zůstala víceméně sama, takže musím zavolat alespoň tady ty momentálně postižené😏

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2025, 22:35:30 xxx.xxx.89.59

Nikčo, to jste měly jen jeden! den pobytu? 😲 Ty voe to byly teda fofry ti povim😲Ale zvládly jste to teda bravurně, já bych byla v půlce dne groggy a odpískala bych zbytek někde zalezlá v restauraci. A už bych nevylezla, nikdo by mě už nikam nedostal😛Navigace…jo, tak tu miluju👎V Praze se mi to stává pořád, že mě buďto vodí stále dokola, až se nas…a jdu podle toho, jak si to myslím, že je a jsem tam hned, načež zjistím, že jsem navíc nachodila několik kilásků. A stejně tak s těma plotama, nejčastěj se něco rozestaví, ohradí to, cestu vedou jinudy🙄a ty se nedostaneš tam, kam jsi si myslela, že v pohodě👎Teda štěstí, že jste to letadlo stihnuly😎

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2025, 23:08:42 xxx.xxx.89.59

Teďka koukám na okno, jak na něj svítí srpeček měsíce a přemýšlím: co to ta Bobča psala, že byl v pátek úplněk, to nemohl být přece?!? Bobi, jsem se kouknula, úplněk byl v pondělí 24😉

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 07:32:11 xxx.xxx.198.226

a ještě mi polámaly záhon denivek. Jenže co mám dělat, já to sama prostě vyčistit nezvládnu

Asi bych jim strhávala za zničené kytky gáži. Jen tak na upozornění. Nevím, kolik platíte, ale zdůraznit svoje požadavky předem pod pohrůžkou náhrady škody mi dává v případě ignorantství smysl. Na druhou stranu jestli holky nevěděly, že tam ty denivky jsou, tak to nemusely zase samy poznat. Já bych nepoznala… No a pak se nelze zlobit než na sebe, já to znám, přesně když tomu dítěti nevysvětlím práci, tak se nesmím divit, že ji dělá blbě…

Teď ráno jsem si vydělala, couvala jsem vozíčkem se sekačkami k plotu a nechala neopatrně zařazeno a rozbila jsem přidanou couvačku na tom vozíku. Na druhou stranu ta couvačka mě už docela rozčilovala, jak tam trčí, už jsem ji jednou ohnula, tak ji přidělali napevno, tak teď je rozbitá komplet. Nechám ji sundat a nalepit tam nějakou placatou LEDku vedle toho původního světelného terče, aby se to už nerozbíjelo, protože s tím byly pořád nějaké potíže… světlo bylo namontované pod vozíkem, takže když člověk vozík za oj přizvednul, často za to světlo vzal o zem… no a vzadu čouhalo za vozík, takže každou chvíli tím člověk někam ťuknul. Tak je doťukáno 😀

Já myslím, že to Nikča měla na víkend, tj. na dva dny s jedním přespáním, ten výlet 🙂 Já jela tenkrát s dvěma přespáními, taky jsme doletěly dopoledne, hned jsme se vydaly vlakem směr horské jezero Como, tam jsme vyšplhaly na nějakou farmu, kde jsem se chtěla svézt na koni, ale nějak zrovna nevozili nebo nebyla sezona nebo tam neměli zrovna koně pro turisty nebo co, tak jsme jen pokecaly s provozovatelem a scupitaly a daly jsme si aspoň plavbu po jezeře 🙂 A pak na hostelu za pár šupů přespat a ráno přesun do Bergama, do té ZOO, tam se mi líbilo moc. Večer jsme se posunuly do Milána a ještě mezitím jsme byly někde u nějakého kláštera na kopci, musím najít, co to bylo… no nenajdu. V Miláně jsme opět klofly nějaký hostel, potkaly jsme tam spoustu studentů, i Čechy 🙂 A ještě jsme se vydaly na noční “tah”, no já v noci táhnu tak leda do hajan, navíc nesnáším lidi a v noci je Miláno narvané lidmi, my byly navíc přímo v centru, no tam to žije dvojnásob. Kámoška dala víno, když jsem viděla cenovky, dala jsem si sodovku za stovku (se hezky rýmuje) a zase jsme odtáhly na hostel 😂 Já nejsem na tohle ten správný parťák, nechlastám a neveselím se mezi lidmi…  Poslední den ráno jsme jen courly po tom Miláně a šupky na létadlo, odpoledne jsem ještě donutila kámošku, abychom zašly na Matějskou, zrovna ten víkend otevřeli - tak jsme daly řetízkáč a vatu a já jela pomalu se setměním ještě na sever 😀 Kámoška to vše plánovala a navigovala, páč měla ten internet v telefonu, já jsem byla ve vleku. Hodná holka. 

No já bych se orientovala radostně podle papírových map, s tím nemám problém. Taky umím klidně internetové mapy, taky se najdu. Ale když mi do toho začne kecat nějaký program, který netuší, kam jdu a co chci, tak to bývá problém 😀 Když někam jedu, zpravidla si najdu vše předem na mapách a navigaci si zapnu jen tak pro jistotu, a kolikrát jedu jinou cestou, než najde, protože to mám právě našmírované z těch map.

Bobca
Bobca 05.03.2025, 08:28:56 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Teďka koukám na okno, jak na něj svítí srpeček měsíce a přemýšlím: co to ta Bobča psala, že byl v pátek úplněk, to nemohl být přece?!? Bobi, jsem se kouknula, úplněk byl v pondělí 24😉

no,bylo černé kolečko-takže Nov-já na něho ale nevidím…já vnímám všechny fáze měsíce.. zítra je tam půlka kolečka🙂Včera například jsem chrněla 10 hodin..Vypínala jsem v 8 telku,nasadila chobota a vzbudila se v 6 ráno..a to jsem spinkala i po obědě hoďku a půl..říkám,že to mám asi po mámě.ale to odpolední bucání mám až v důchodě..Valím na to ušní,jsem se přeobjednala…

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 08:53:26 xxx.xxx.198.226

Dneska jsem spala mizerně, večer jsem šla spát sice kolem desáté, ale ve dvě jsem očima svítila jak reflektorama. Tak jsem sedla ke stolu a něco jsem dělala, psala jsem drezurní úlohu na soutěže, stejně už bych ji měla vyvěsit. No tak to budu asi večer pěkně mlátit hlavou do stolu, než půjdu spát.

Bobca
Bobca 05.03.2025, 10:57:15 xxx.xxx.20.192
Coudas:

A já, když sem nelezu, to mám času! Che che. A taky mám klid a nikdo mi nespílá do prudičů a že jen já musím mít pravdu. Je mi takto prostě lépe 🙂 Začalo jaro, vyrazila jsem do zahrady a na další povinnosti, máme prázdniny… Tak pá pá lá lá 🙂 

sem si říkala,kde jsi..a ona zahrada začíná🙂..Já teď měla taky rozlítané všude možně,a hlavně dost po doktorech..dnes na ušním-tak to byly špunty! Normálně slyším trávu růst..Minule mi říkala,že každého půl roku by se měly propláchnout,a nešťárat uchošťourama..že to není do uší,ale kosmetické pomůcky na líčení a tak….

taky používám pápá,lálá,tinky linky🙂

Buggyra
Buggyra 05.03.2025, 11:25:31 xxx.xxx.198.226

Občas ten maz z ucha pošťourám holou silnou jehlou. Uchošťourem bych si tam asi všechno pěkně zabetonovala, mám co dělat uchošťour do toho zvukovodu vůbec prostrčit, tím ven nic nedostanu…

Coudas
Coudas 05.03.2025, 13:03:42 xxx:xxx.7a7c:60aa

Navigace je paráda, zvláště když vás navede do “myší díry”, za sebou máte koňák (vozík na koně) a nevite, jak je vysokej. Vycouvat nelze. To jsem se regulerně rozbrečela, ale dala jsem to. Vystoupená z auta, nohu na brzdě a pomaličku. Ale prejbse podle toho pozná profik 😂 to včera.manzel koukal na jedno video, jak s kamionem taky jel pod most. 

No já už jsem se asi tak zasekla, ze nez bych někomu něco říkala a vysvětlovala, to si to radši udělám sama. Jak jsem taky skončila, ze 😁 A stejně to nikdo neudělá líp, než já 💪🤭

Tak ať se dílo daří.

Coudas
Coudas 05.03.2025, 13:13:34 xxx:xxx.7a7c:60aa

Jo a Lesnížínko prudič jsem já, jen vyvolavám konflikty, nic kloudného neporadím a jedině já mám pravdu!!! ✌️ Bacha na mě! Respektive pryč se mnou ☝️ 😁

lesnizinka
lesnizinka 05.03.2025, 18:18:15 xxx.xxx.89.59

Nestíhám, nestačím…přilezu, až bude chvilka, teď jen malinká😉A vidím tady Coudas…hele babo, ty mě nes.r taky😠Co ti zas kdo řekl, respective kde? A vlastně mě to nezajímá, nemáš tam lozit😛 Tady jsem nic takového nezachytila, tak nefrflej😏 Tak je pravděpodobné, že já bych ani nic neslyšela, ale Bobča, ta to teď uslyší i z vedlejších fór…viď Bobeš?!?😜

lesnizinka
lesnizinka 05.03.2025, 22:17:51 xxx.xxx.89.59

Naštěstí nemám takový blázinec jak Buggyra…co se nevys…v  práci, dožene doma😜Ještě, že je tak zručná a hloubavá a hezky to po sobě stíhá opravovat (v práci i po kolegyních😉)

Mamka jela ráno na kontrolu na cukr(do diabetologické) Sestřička se zhrozila, jak je vychrtlá(kolik za půl roku zhubnula) Následně jí naměřila vysoký tlak(vždycky měla nízký, až extremně) Naštěstí doktorka je zkušená, takže hned zjistila, stačil pohled😏 že mamka je nervák, následně se zeptala, jestli spala…nespala samozřejmě🙄Já tvrdím, že nejí, protože jí nedrží protéza, nemůže s ní normálně jíst, ani to, co mívala ráda, takže jak ji jídlo netěší, tak ani nějak nejí - přirovnala bych to právě ke ztrátě chuti při covidu. Ona tvrdí, že začala hubnout z léků na cukrovku a na cholesterol. Pak zavolala, ať pro ni přijedu(byly sme domluvené) vlezly jsme k Ťongovi(chtěla halenku na oslavu) a do Kaufu na nákup(já jsem nakoupila minulý týden, tím pádem já takřka nic)  Přijely sme brzo, takže jsme šli s Tomem ještě křovińákem řezat traviny. A pak jsem šla vařit smažený květák s bramborem, protože jsem na něj měla strašnou chuť. Jak jsem říkala, budu muset změnit taktiku a vařit nějaké blafy, co mi nechutnají, protože prostě pak neumím snížit ty porce a sežeru vagon👎

Holky, chtěla jsem najít v SZ nějaké starší a zjistila jsem, že nevím jak!😲 Teda první jsem zjistila, že je os někoho nemám všechny a následně, že nevím, jak se dostat k těm starším🤔

Canka
Canka 05.03.2025, 22:29:21 xxx.xxx.212.25

Ahooj holkyyy,

Moc děkuji za pochvalu fotek…Bobi jsem divoženka😂Je se mnou veselo,to je pravda…někdy až moc😂Ale tak chci si fakt ten život užívat,jak jen to jde a dokud má člověk možnost…

Bugyrro a Raduš,měla jsem to jen s přespávačkou,byli jsme jen na jeden den..odlétali jsme v sobotu v 8:30 h(abych se stihla postarat o zvířátka) a odlétali jsme v neděli v 6:30 h ráno…proto jsem chtěla všechno projít v jednom dni,co jsem chtěla vidět…proto tolik kroků a km..a mě to upřímně baví tohle krátko cestování..kvůli zvířátkům mi to maximálně vyhovuje…nejsem pryč dlouho a nevidíme se max 1 nebo 2 noci…to je ideál..teď stejně dlouho nic..nebo teda v květnu Londýn zase za bráchou,ale pak až září dovča u moře…

Posílám vám fotku z dnešního rána..jak krmím toho toulavýho mourovanýho kocoura,co se mi připrděl na zahradu …tak výraz Bertíka mluví za vše🤣Je nasranej jak prase,že tam chodí a vždycky se ho snaží vyfackovat,ale aspoň ho nechá najíst a vyspat na seně venku pod přístřeškem..

Vrátila jsem se dneska pozdě,měli jsme v práci návštěvu z Anglie a byli jsme na firemní večeři,a tak jsem běžela na zahradu ke koňuchům s čelovkou a málem se posrala leknutím😂Vyběhla proti mě liška a nevím kdo z nás dvou se lekl víc a zařval😂

Obrázek
Bobca
Bobca 06.03.2025, 07:28:30 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Nestíhám, nestačím…přilezu, až bude chvilka, teď jen malinká😉A vidím tady Coudas…hele babo, ty mě nes.r taky😠Co ti zas kdo řekl, respective kde? A vlastně mě to nezajímá, nemáš tam lozit😛 Tady jsem nic takového nezachytila, tak nefrflej😏 Tak je pravděpodobné, že já bych ani nic neslyšela, ale Bobča, ta to teď uslyší i z vedlejších fór…viď Bobeš?!?😜

nic jsem nikde neslyšela..chodím na hudební ,veselé okénko,jak se venčí,někdy na všeobecný pokec a sem..nevím,"vo co go"..ale Coudas🙏…život je krátký,buď svá a vyprdni se na nějaké žabomyší války a piš,co jsi psala vždycky..Já jen zaregistrovala,že jsem tě tu chvíli neviděla…Mám rozlítané..měla jsem pár doktorů..sem tam tam do hladového okna..jen sem čučnu a zas pokračuju ve stříhání..Co jsem se vrátila od Zdenky,jaksi nestíhám..Ten přehoz je fakt práce na dýl…včera jsme byly se sousedkama už venku odpolko na sluníčku..☀️ Jó,kabelku jsem předala bez ničeho..na pásku je takový nápis,a usoudila jsem,že v jednoduchosti je krása..Petra sem nedošla,abych jí mohla nabídnout možnosti,tak jsem jí ji vzala ven..Líbila se oběma-a to je hlavní..👍

Ráno je ale střecha pode mnou namrzlá pěkně.. o půl 7 byly -2..

Obrázek
Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 07:55:46 xxx.xxx.198.226

zručná a hloubavá
Ano, ano, jako Denis - postrach okolí 🤣

protože jí nedrží protéza, nemůže s ní normálně jíst, ani to, co mívala ráda
Má se cpát žloutkovýma věnečkama, dortama (mrkvový mechový - mňam), karamelovým pudinkem a zmrzlinou. No dobře a může čočkovou polívku a hrachovou kaši s haši 😀 A bude pěkná koule 😀 Na to zuby nepotřebuje, chichi 😀 Já bych to bez zubů asi dala, smažák bych nějak pohňahňala dásněmi, horší by to bylo s hranolkama, musela bych si poroučet ke smažáku br. kaši - brrrr 😀

Chlap konečně sehnal na moje urgence zubaře. Chválabohu. Sice v Liberci, ale co mu tam zubařka našla, a to je mladej kluk, achich, toho čeká se zubama ještě legrace. Je to soukromá klinika, ne na pojišťovnu, takže se pěkně prohne, budou nuly lítat ☹️ Ale je to nutné, už má termín na spravování toho nejhoršího. Zubařka naštěstí nepotvrdila, že by se mu zánět zatím vrazil do čelisti, má jen v (mnoha) zubech, takže se to postupně, jak budou krejcary, bude opravovat. No a samozřejmě z něj vypadlo, že už pár let kouše jen jednou stranou, a já si říkala, co mu tam ta dornovkářka na té hlavě tak dlouho rovná… No tak už vím, čelist… Mě trefí, fakt. A to jsem ho hnala k zubaři už loni, obíhala jsem místní ordinace, jestli někde neberou, no všichni se mi vysmáli, že. V Novém Městě, to je asi stejně daleko jako Liberec, ale bylo by to na pojišťovnu, posilovali tým a dělali nábor pacientů, ale… tralala, nábor po 14 dnech utli, protože se jim přihlásilo tisíc lidí. Prý až si je utřídí a prohlídnou a uvidí, jak to bude náročné, tak možná otevřou další kolo. Nejdřív za rok 😂

Já se od Vánoc poprvé koukla na váhu. Nejdřív jsem se zhrozila, že mám přes svůj psychologický limit, ale druhý den ráno vytrávená, oškrábaná z vrstev bahna a svlečená, jsem měla o dvě kila míň, takže v psycho normě. Uf. Takže ještě dvě kila dolů a příští Vánoce se zase můžu dožrat 😛 Uvidím, jestli to z té pneumatiky na břiše nějak vydoluju…

Se SZ neporadím, já jsem tam nikdy nic nehledala, a psala jsem si asi s pěti lidmi, s většinou do pěti zpráv 😀

Canko, mouráček je krásný, vypadá dobře, myslíte, že ho živíte jen vy? 

Bobčo, nevíš, kde ti hlava stojí, a to je dobře! Není čas na starosti a splíny 🙂 Potřebovala bych takovou zábavu pro tu svoji kolodůchodkyni, včera jsem u ní zase poseděla, dovezla jsem jí pšenici pro slepice, a říkala, že někdy se v noci vzbudí a začne přemýšlet o tom, co by, kdyby, většinou co když ztratí soběstačnost a budou muset s dědou do nějakého útulku (jakože důchoďák, pečovatelák, nedejbože LDN a podobně), a tak se tím vynervuje, že se jí udělá špatně, no je to baba bláznivá, já jí říkám “nějak bylo, nějak bude” a ať se snaží myslet na něco jiného a ne na katastrofy. Moje babča se uměla vytočit tak, že od tlaku (vysokého, nízkého..) normálně oslepla, od nervů (dočasně, naštěstí). Stalo se jí to několikrát. Tak pak už se uměla ovládat a jak viděla, že jí to začíná lítat, začala se soustředit na něco jiného. Říkala jsem kolodůchodce, ať si klidně vprostřed noci, když ji to přepadne, zavolá na linku bezpečí nebo linku pro seniory, koukala na mě jako na magora, no ale je to pravda, holky by s ní pokecaly a přivedly by ji na jiné myšlenky. Měla by se, bába bláznivá, zaobírat tím, co kde zasadí na zahradě, a ne tím, jak půjde prdět do kytek. Ještě že dědu s jeho stařeckou demencí tohle netrápí, ten je pořád “v pohodě”, teda pokud nemá prudnou - ale to je pak on taky celkem v pohodě, jen na všechny okolo křičí a nadává 😀

Coudas
Coudas 06.03.2025, 07:57:55 xxx.xxx.120.100

Lesnížínko más pravdu, některé zprávy nejsou. Ale co s tím neporadím, IT jde mimo mě.

Chtěla jsem Ti to napsat soukromě, ale vyplácnu to klíďo sem. Máš pravdu, že tady mi nikdo nic nenapsal a nepíše, a díky za to. Bylo to na koních a bylo to přímo “face to face” (slečnu či paní jsem.patrně nějak urazila), a ještě dalšími olajkováno, tudíž “hurá, zas do ní konečně někdo kopnul”. Nemám bejt vztahovačná, ale když je to napsáno takto adresně, tak si musím asi říct však co, vždyť oni to tak nemyslej přece… a hlavně si to za chvíli nikdo nepamatuje. “Já? Neeee a kdyžtak jsem jen  něco plácnul…” A o tom to celý je, lidem je jedno, co na netu napíšou, do koho kopnou a že by za svá slova měli spíše nést odpovědnost a ne že to je ve virtuálním světě jestě polehčující okolnost. Nemyslím teď nikoho konkrétního, to je obecné konstatovaní, které tvrdím už pár let. Koně jsem sem tahat nechtěla, ale bohužel (pro některé, v tomhle směru hlavně pro mě) jsou mým denním pořádkem a z toho spoustu věcí vychází. Moje blbost prostě byla a je (učím se s tím po těch letech stále pracovat), že jsem si kdysi naivně myslela, že když jsem u koní docela dlouho na to, abych mohla “něco říct” a mít něco vypozorováno. Dokonce mě ukecali, ať o tom napíšu knížku, nicméně nakladelství odmítlo vydat, protože “některé pasáže by našly své odpůrce”. Za posledních 7 let, co jsem na diskuzi až příliš aktivně (nemám se kde jinde vykecat), mi prostě bylo vysvětleno, že ten čas strávený u zvířat a se zvířatama (kočky holt nemám, koně jsou součástí mé práce, stejně jako skot, a pejskař prostě jsem taky úplně mimózní, i když mám státní certifikát 😁) vůbec nic neznamená (se psema od narození, příští rok to bude 30 let, kdy mi naši koupili mého prvního koně, se kterym jsem od té doby byla denně, a pokračovalo to pak … nějakých 15 let, co se starám já osobně na vlastní triko o 4-12 koní, a protože jsem dělala ustájení, tak se tu vystřídalo i dost koňáků). Přestavá mě bavit cítit se jak malý děcko, který může anonymně každej seřvat na tři doby jen proto, že mám za ty roky jiné zkušenosti a jiný pohled, než ten, co je obecně dán. Z toho vyplývá, tedy pro mně, jelikož jsem člověk upřímný a přetvařovat se moc neumím, že se na diskuzi budu buď držet hesla “koho chleba jíš toho píseň zpívej”, nebo prostě drž mlč, jak říká manžel. Ten vnitřní boj, který manžel včera označil za závislost 🤷 mi někdy trvá pár dní vyřešit, ale jo, zlepšuje se to 😁. Tak jen na vysvětlenou, proč to mám jak to mám, kazdej to prostě máme jinak, že🙂

Tak ať se dílo daří, mě bolej nohy 🤭

Sarah01
Sarah01 06.03.2025, 08:17:10 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.03.2025, 22:17:51

Já mám nejstarší SZ z 10. 6. 2023, některé si ale neukládám a mažu je. Netuším teda, odkdy tady všichni jsme. Zkuste se na to zeptat adminů.

Buggyra
Buggyra 06.03.2025, 08:19:01 xxx.xxx.198.226

Každý příspěvek ve skupině, kde vím, že jsou lidi, co neodpouštějí, si třikrát rozmyslím, (a když ne, tak si to vyžeru) a kolikrát ho i smažu, aniž bych napsala, co chci. Naštěstí umím formulovat a mám tu trpělivost, vyšperkovat svou myšlenku tak, že většinou nikoho nepřiměju k odsuzující odpovědi, i když třeba napíšu něco, co se přímo nehodí většině osazenstva do mlýna. Vyloženě napřímo proti světonázoru většiny nejdu, protože prostě číst si nějaké osobní invektivy nemám zapotřebí, já se konfliktům vyhýbám a raději držím pec. Možná je to v určitém ohledu na škodu, ale já tu internetovou diskusi beru prostě jako relax aktivitu a nechci si ji kazit nějakým handrkováním. Od toho, šířit svoje nepopulární myšlenky, jsem už dávno ustoupila, protože jsem narážela akorát na nedostatek snahy podívat se na věc z jiného úhlu pohledu. Kdo chce znát můj názor, ten se může zeptat, no a pokud zrovna nesouhlasím s většinou, tak holt zpravidla mlčím a šoupnu nohama. Doma si to dělám po svém a i si nechám poradit, když jde o něco, v čem si nejsem jistá. Asi jsem pokrytec, nebo jak se tomu říká. Ale já holt v životě jsem závislá na okolí a musím vycházet s ostatními, tak dělám co můžu pro to, abych vycházela… Bohužel si nemůžu dovolit se odříznout, i když by to bylo krásné 🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.