zručná a hloubavá
Ano, ano, jako Denis - postrach okolí 🤣
protože jí nedrží protéza, nemůže s ní normálně jíst, ani to, co mívala ráda
Má se cpát žloutkovýma věnečkama, dortama (mrkvový mechový - mňam), karamelovým pudinkem a zmrzlinou. No dobře a může čočkovou polívku a hrachovou kaši s haši 😀 A bude pěkná koule 😀 Na to zuby nepotřebuje, chichi 😀 Já bych to bez zubů asi dala, smažák bych nějak pohňahňala dásněmi, horší by to bylo s hranolkama, musela bych si poroučet ke smažáku br. kaši - brrrr 😀
Chlap konečně sehnal na moje urgence zubaře. Chválabohu. Sice v Liberci, ale co mu tam zubařka našla, a to je mladej kluk, achich, toho čeká se zubama ještě legrace. Je to soukromá klinika, ne na pojišťovnu, takže se pěkně prohne, budou nuly lítat ☹️ Ale je to nutné, už má termín na spravování toho nejhoršího. Zubařka naštěstí nepotvrdila, že by se mu zánět zatím vrazil do čelisti, má jen v (mnoha) zubech, takže se to postupně, jak budou krejcary, bude opravovat. No a samozřejmě z něj vypadlo, že už pár let kouše jen jednou stranou, a já si říkala, co mu tam ta dornovkářka na té hlavě tak dlouho rovná… No tak už vím, čelist… Mě trefí, fakt. A to jsem ho hnala k zubaři už loni, obíhala jsem místní ordinace, jestli někde neberou, no všichni se mi vysmáli, že. V Novém Městě, to je asi stejně daleko jako Liberec, ale bylo by to na pojišťovnu, posilovali tým a dělali nábor pacientů, ale… tralala, nábor po 14 dnech utli, protože se jim přihlásilo tisíc lidí. Prý až si je utřídí a prohlídnou a uvidí, jak to bude náročné, tak možná otevřou další kolo. Nejdřív za rok 😂
Já se od Vánoc poprvé koukla na váhu. Nejdřív jsem se zhrozila, že mám přes svůj psychologický limit, ale druhý den ráno vytrávená, oškrábaná z vrstev bahna a svlečená, jsem měla o dvě kila míň, takže v psycho normě. Uf. Takže ještě dvě kila dolů a příští Vánoce se zase můžu dožrat 😛 Uvidím, jestli to z té pneumatiky na břiše nějak vydoluju…
Se SZ neporadím, já jsem tam nikdy nic nehledala, a psala jsem si asi s pěti lidmi, s většinou do pěti zpráv 😀
Canko, mouráček je krásný, vypadá dobře, myslíte, že ho živíte jen vy?
Bobčo, nevíš, kde ti hlava stojí, a to je dobře! Není čas na starosti a splíny 🙂 Potřebovala bych takovou zábavu pro tu svoji kolodůchodkyni, včera jsem u ní zase poseděla, dovezla jsem jí pšenici pro slepice, a říkala, že někdy se v noci vzbudí a začne přemýšlet o tom, co by, kdyby, většinou co když ztratí soběstačnost a budou muset s dědou do nějakého útulku (jakože důchoďák, pečovatelák, nedejbože LDN a podobně), a tak se tím vynervuje, že se jí udělá špatně, no je to baba bláznivá, já jí říkám “nějak bylo, nějak bude” a ať se snaží myslet na něco jiného a ne na katastrofy. Moje babča se uměla vytočit tak, že od tlaku (vysokého, nízkého..) normálně oslepla, od nervů (dočasně, naštěstí). Stalo se jí to několikrát. Tak pak už se uměla ovládat a jak viděla, že jí to začíná lítat, začala se soustředit na něco jiného. Říkala jsem kolodůchodce, ať si klidně vprostřed noci, když ji to přepadne, zavolá na linku bezpečí nebo linku pro seniory, koukala na mě jako na magora, no ale je to pravda, holky by s ní pokecaly a přivedly by ji na jiné myšlenky. Měla by se, bába bláznivá, zaobírat tím, co kde zasadí na zahradě, a ne tím, jak půjde prdět do kytek. Ještě že dědu s jeho stařeckou demencí tohle netrápí, ten je pořád “v pohodě”, teda pokud nemá prudnou - ale to je pak on taky celkem v pohodě, jen na všechny okolo křičí a nadává 😀