Aktuálně: 2 516 inzerátů235 275 diskuzních příspěvků18 632 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 09.03.2025, 08:16:57 xxx.xxx.20.192

Těstoviny v Polsku jsem kupovala,když jsme jely se Zdenkou někdy..má to kousek…Nedívala jsem se zrovna,kolikavaječné jsou,ale jsou dobré..i do polévky..Já kupuju u nás Panzány ve slevě,nebo v Lídlu ty v modrém obalu vruty-dvouminutové..ty mi chutnají taky a jsou brzo hotové..Do polévky ty hnízda…

Niki,vpohodě,nemusíš se omlouvat,jsme si to vysvětlily🤭Buřtíky bych si dala taky..

Raduš..včera jsem kombinovala a sešpendlika kousky k sobě-nešla jsem ani ven..Holky seděly u garáže,jsem se omluvila,bo by se mi pak do toho nechtělo…Byla jsem pozvaná na oběd do “okna”,že bylo to MDŽ..Gordon blue s hranolkama..tak jsem tam taky zkysla..doma jsem měla nachystaný květák na smažení..tak byl až odpolko..

lesnizinka
lesnizinka 09.03.2025, 11:07:55 xxx.xxx.89.59

Jéé Bobi, taky jsi chytnula slinu na květák?!?😉👍My sme ho v týdnu jedli dva dny🙂A to jsi zase jít ven měla, když bylo ještě hezky, však ono by ti to neuteklo😉U nás je teda furt, dneska ráno bylo malinko pod mrakem, už zase svítí. A teda fučí furt jak kráva, už asi 5tý den👎Včera u tchánů pečené kuře s opékanýma bramborama, zákusky a chlebíčky(chlapi měli svátek) ta tam ,,dieta", nažrala jsem se jako prase a dneska odmítám vařit, dostali jsme ještě tác chlebíčků, takže budou k obědu chlebíčky a hotovo😏

Bobca
Bobca 09.03.2025, 11:27:56 xxx.xxx.20.192

Raduš,já tam seděla den předem asi od 2 do tmy..měla jsem sebou nějaké párání..Jenže jsem včera šla bucnout až o půl 2-prostě jsem nevydržela…dala jsem do pračky záclony..vstala jsem po půl 3,přehodila závěsy..viděla jsem,že se sedí,jenže,kdybych šla,tak už se k tomu nedokopu..odkládám to už dost dlouho..pověsila jsem záclony,závěsy taky hned z pračky,ať uschnou na oknech..no a kombinovala na těch rozložených stolech ty pásy..a sešpendlovala k sobě..To se musí dělat,když tě to chytne..Ještě jsem se k tomu nedostala,abych to sešívala..ale mě se dělá asi líp odpolko..Byl tu vnouček s kytkou a bomboškou na MDŽ..babi,rozdělej ji,nebo to dáš určitě dál..Je to ta 400g,různé bombony-40kusů..jeden lepší,než druhý🙏👌💛🤗..no můžu já držet dietu? prý-na každý den jeden..hahaha🤗

Buggyra
Buggyra 10.03.2025, 06:54:15 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 08.03.2025, 16:17:59

Na těstoviny myslím se ptala Coudas ohledně středomořské kuchyně. 

Já mám jídlo jen jako nutnost, moc to neprožívám, u těstovin nepoznám, jestli jsou vaječné nebo bezvaječné, byly doby, ne tak dávné, co jsem po chuti nepoznala vepřové od hovězího 😀 Já jsem na jídlo barbar, to mi vždycky moje kripldůchodkyně vyčiní, jak je možné, že neřeším různé příchutě, no prostě to nevnímám, a jak jsem šťastná 🙂

Buggyra
Buggyra 10.03.2025, 07:00:46 xxx.xxx.198.226

lesnizinka: ano, propisovací papír se normálně dá koupit 🙂

No a k pochopení toho, co slečna udělala - inu jak tlačila nehtem na tu samolepku na tom lístečku a měla to položené na tom průklepáku na tom sešitě, tak samozřejmě skrz ten průklepák tím nehtem obarvila tu stránku pod ním 😀 Jak do toho tlačila 😀 Naštěstí jsem ji zarazila ještě včas, tak tam stihla udělat jen čárku při prvním tahu nehtem 🙂

Teď jak o tom mluvíme, tak jsem se koukla na ty lístky a samozřejmě děvče přelepilo vypsané údaje pouze na tom vrchním lístečku, ale na té kopii, která se propisuje přes ten průklepák, to nezalepila, takže to jsem jí hned napsala, abych na to nezapomněla, ať si to pak dodělá… To kdyby na ten vrchní lístek, který je teď čistý, někdo chtěl psát nové informace, tak se to pochopitelně na ten spodní lístek zapíše do těch informací, které tam teď omylem už vypsané jsou, takže lístek pomalu už na vyhození… 😀

kometa
kometa 10.03.2025, 07:12:12 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.03.2025, 06:54:15

u těstovin nepoznám, jestli jsou vaječné nebo bezvaječné, byly doby, ne tak dávné, co jsem po chuti nepoznala vepřové od hovězího 😀 Já jsem na jídlo barbar, to mi vždycky 

Vítejte do klubu. Jako, já mám dobré jídlo ráda, ale sama si vařím tak nějak standardně. Hlavně, aby to bylo rychlé. 

A nepoznám ani dobré kafe nebo víno. Protože buď mi to chutná nebo ne.

lesnizinka
lesnizinka 10.03.2025, 07:38:49 xxx.xxx.89.59

Tak víno rozděluju na červené a bílé a obojí jde do vaření, teda ne společně😉S těstovinama jsme na tom stejně, nějak mi nepřijde, že by nějak zvlášť ovlivnily výslednou chuť. Já hodně dochucuju, bylinky, pepř, sůl, paprika, kmín atd…takže si myslím, že chuť těstovin(kvalita těstovin) mi v tom nehraje až takovou roli. Navíc ti, co mají rádi parmezán místo eidamu😉 tak ten je tak aromatický, že stejně přerazí všechno🙂

Buggyro díky, už jsem to pobrala😀👍A tady názorně vidíte, proč to té slečně musíte vysvětlit všechno polopaticky😏Pokud se s tímto nikdy nesetkala, je to mimoň jako já🙂

Dneska před obědem jedeme s mamkou s tetou a strejdou na pohřeb na Slovensko…umřela jim teta, poslední ségra od dědy. Už měla přes 90, ale ona byla celý děda, veselá, vtipná super. Měli jsme ji moc rádi. 

Buggyra
Buggyra 10.03.2025, 08:30:48 xxx.xxx.198.226

No ona se s tím slečna nikdy nesetkala, ale teď už s tím propisovacím papírem tři měsíce pracuje, že ano. Člověk by čekal, že bude tak nějak tušit, jak to funguje 😀 Ale jo, beru, že jí to prostě neseplo, že to tlačí na tom průklepáku… Ale vysvětlila jsem a příště ji to snad trkne, když něco. Nakonec já se to taky nejspíš dozvěděla tak, že jsem něco někdy čmárala na sešitě s průklepákem a pak jsem koukala 😂 - tenkrát se ještě průklepák používal běžně a já s ním psala třeba na stroji 🙂

Buggyra
Buggyra 10.03.2025, 08:38:54 xxx.xxx.198.226

Já jsem byla o víkendu děsně pilná. Nakradla jsem kolem vsi zplanělé sněženky a přesadila k nám na okrasu, ty, co jsem loni ve velkém dostala od důchodky, zřejmě sežrali hlodavci… Z loni zasazených asi sta krokusů vylezl jeden. Modřenců jsem loni zasadila několik set, koně, srnky a hlodavci je ohlodali, takže teď se sem tam dere modřenec ze země. Zasadila jsem ten zbytek, který jsem od podzima měla od macechy a uvidím, jestli se vůbec chytnou. Ale spolu s modřenci mi vyryla také asi desítku tulipánů, tak ty krásně raší z cibulek, tak budeme mít tulipány, ty jsou tedy též v zemi. Na podzim si vyreju nové modřence a tentokrát je (slibuju svatosvatě) těm hlodavcům dám do země rovnou na podzim.

Vytahala jsem jahody ze zvýšeného, připravila ho pro sadbu další cibule, a vytvořila řádek rozdělených jahodníků na políčku. Dám foto, až bude čas, asi do teplákofky 🙂 Musím začít pomalu plnit květináče krtinama na sázení kvetoucích rostlin, v půlce dubna první závody, tak ať to mám osázené, vietnamci už pilně prodávají kytičky. To bude zase zásek do rozpočtu 😀

Vedle řádku jahod nechám pěkně chodníček, abych je mohla opečovávat (jsou pod netkankou, takže žádné pletí) a podél chodníčku se chystám dát řádek té cibule. A za cibuli pak nahážu brambory, ty si tam můžou vegetit celou sezonu bez jakékoli péče. Ale cibuli budu asi plít a dám k ní nějakou vlhkost vytahující záležitost - ale co, aby mi to škůdci nežrali? Mrkev nikdy hlodavcům nepodlehla všechna, tak tu bych mohla zkusit. Ředkvičky a saláty sežerou slimáci. Nějaké nápady, co jiného?

Bobca
Bobca 10.03.2025, 08:42:34 xxx.xxx.20.192

a to já vybírám těstoviny,které mi chutnají-je jedno,jestli jsou vaječné,nebo né,nebo ty jó levné se zas rozvařují...ale taky podle ceny…Raduš-třeba parmezán je pro mě nedostupný-ty peníze za něho nedám…ale ani,že bych se po něm musela utlouct,to né..jsem ho na něčem jedla..to spíš gouda,nebo i eidam,ale né taky od každého výrobce..V okénku mi ho nechává za nákupku,tak si beru tam..

Buggyro-tak to tam máš teda pracovnici..kolik je jí let?asi se nikdy nesetkala s kopírákem,že neví,že se propisuje durch..čímkoli..

Jinak jedu za chvíli do FM,povezu z Olomouce z fakultky přítele od Zdenky domů-bude volat…Má po operaci ani né týden-myslím ve středu…operovali mu ledvinu(teď nevím,jestli mu ji brali?)a už ho valí dom,že potřebují lůžka…On doma býky,které mu brácha nepoklidí..tak Zdenka nadávala jak špaček,že ho přiváže u sebe doma ještě aspoň na 2 dny…Mě se to hodí jet,bo si to musím znovu tam přiměřit ten polotovar…Přijedu asi ve středu..uvidím..

Buggyra
Buggyra 10.03.2025, 08:55:25 xxx.xxx.198.226

No vidíte, dobrý příklad - nepoznám rozdíl mezi Eidamem, Goudou a Edinou 😀 Maximálně umím říct, který je tučnější, ale když mi někdo dá tučnou náhražku sýra a 45% Eidam a Goudu vedle sebe, nemám šanci určit, co je co. Kdyby mi někdo oškrábal plíseň z Hermelínu a dal ho trochu ztuhnout do lednice, tak mu uvěřím, že je to Eidam 😀

lesnizinka
lesnizinka 10.03.2025, 19:52:45 xxx.xxx.89.59

Buggyro, eidam a goudu od sebe taky nepoznám, možná snad, kdybych to ochutnávala zároveň, ale spíš ne. 

Bobi, na parmezán sice mám, ale pro mě není o co stát, mnohem víc mi chutná eidam, či ta gouda. Parmezán je na mě moc aromatický a úplně změní chuť celého jídla. Dávám si ho naprosto vyjímečně, než bych si ho koupila spíš jen, když ho od někoho dostanem. Ještě ráno jsem koukla na předpověď a nic, déšť na většinu týdne už byl zrušený👎 V 16h přijedu ze Slovenska z pohřbu a Tom mi hlásí, že jde nějaká fronta a že asi poprší. No nevěřila jsem, až mi to ukázal na mobilu. Tak ne, že by to stálo za řeč(3mm) ale my musíme být rádi za každou kapku.

Sarah01
Sarah01 11.03.2025, 10:04:10 xxx.xxx.162.253

Tak já v sýrech teda obrovský rozdíl cítím a jediný, co můžu, je eidam 30%, jinak mně to nechutná. Špagety jsou mně tak nějak jedno, co se týká chuti, ale co mě štve je, když se rozvaří a jsou blemtavý. To samé nudle v polévce, jedině niťovky.

lesnizinka
lesnizinka 11.03.2025, 10:15:23 xxx.xxx.88.196

Já zase 30% vůbec nekupu, jen 45 a výše🙂Rozvařené špagety(těstoviny všeobecně) tak to asi nechutná nikomu, ale to si prostě člověk musí pohlídat. I když…u těch dražších to asi až tak nehrozí. Čekám brigádníky, účast nějak nepotvrdili, tak nevím, jestli vůbec přijdou. Já valím pracovat buď jak buď. 

Buggyra
Buggyra 11.03.2025, 11:29:37 xxx.xxx.198.226

Já s těstovinami nemám problém, jak se začnou vařit, vypnu vařič (elektrika) a ony si dojdou - někdy nejsou tak úplně uvařené, asi by tomu řekli lidi “al dente” 😀 Mně to asi moc nevadí, čím míň stravitelné, tím pro mě líp.

orionka-2
orionka-2 11.03.2025, 19:28:40 xxx:xxx.f91f:f4c8

No a v tom to právě vězí - ty 5vaječné se nerozváří. A asi mají i lepší výživovou hodnotu než jen mouka a lepidlo, kterým to drží pohromadě. Nedávno jsem si koupila chleba. S kmínem - byl divný, krajíc se rozpadal. Přečetla jsem si složení…brrr. I brambory a šrot v tom byl.

Canka
Canka 11.03.2025, 20:17:50 xxx:xxx.24b3:3ab7

Ahoj holkyyyy,

Tak já byla taky pilná o víkendu a stihla všechno,co jsem potřebovala a měla jsem po dlouhé době dobrý pocit z dobře odvedené práce a pdostě toho,že jsem všechno konečně stihla🤗V neděli jsem si za odměnu dala vířivku s kamarádkou,dostali k tomu flašku vína a relaxovali jsme…

Včera mi bylo zle,chrčelo ve mě,hlavu jak střep…no nebudu lhát,pofackovala jsem zvířátka po práci a doma odpadla..krásné bylo,že jsem furt vyháněla kočičáky ode mě pryč,aby ode mě nic nechytili,ale prostě jak sem lehla do peřin,lehli si všichni tři na mě a vrněli a vrněli..byli jako kamínka a bylo to prostě hezký,jak mě strážili..

Ráno už jsem se dneska probudila ready,sem tam pokašlávala,ale jinak dobrý…šla jsem pustit zvířátka a našla Bertíka hrdě stojícího nad mrtvou myší..ale co mě teda zaujalo..ta myš byla úplně…jak to napsat…placatá,vysátá…to jsem ještě neviděla..a byla jakože ,,čertsvě,, ulovená Bertem..max.tam ležela přes noc,jestli jí chytil večer…asi je Berťas upír a vysál jí😂Nevím,jestli to na tý fotce bude vidět..

A dneska jsem se ještě pustila do opravy plotu na té mé minizahrádce..jak mi to tam zničili prasata divoký…dala jsem tam další vrstvu toho lesnického pletiva a snad to vydrží…a taky jsem dostala vrbu od mého učitele angličtiny(mimochodem jsem stále stejně dutá a nikdy se prostě anglicky nenaučím) a dneska jsem jí zapíchala do země a ohradila takovým plůtkem..ale nedělám si naděje,že plůtek neplůtek,Božena se zítra postará,že z vrby nezůstane ani kousek😂

Obrázek Obrázek
kometa
kometa 11.03.2025, 21:00:16 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 11.03.2025, 20:17:50

Mně teda placatá nepřipadá.

Doron
Doron 11.03.2025, 21:18:08 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 11.03.2025, 19:28:40

Jako za války..🙂. 

Máma vyprávěla, že tehdá se takový chleba prodával.

Canka
Canka 11.03.2025, 21:20:51 xxx:xxx.24b3:3ab7
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.03.2025, 21:00:16

Říkala jsem,že z té fotky to nejde tak vidět,ale opravdu vypadala vysátá nebo jak to popsat..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.