Aktuálně: 2 699 inzerátů262 781 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Třetí víčko

Canka
Canka 25.05.2025, 19:01:48 xxx:xxx.e70e:facb

Ahoj holky,

Teda ještě,že s vysazením rajčat,paprik,okurek a kedluben jsem počkala..u nás v tomhle týdnu pomrzlo sousedům na zahrádkách skoro všechno..a jak jsem zběžně četla,tak i někomu tady😲Chystám se to ale už zítra vysadit ven,protože už by mrznut nemělo a doma to už dýl asi v bezpečí před kočičákama neudržím..dneska jsem ještě oplocovala dalším pletivem zahrádku,protože skrz to lesnický pletivo mi tam furt něco lezlo a skoro všechny ředkvičky rozhrabalo a úrodu salátu zničilo celou…takže jsem koupila to pletivo s malýma očkama a natáhla to kolem dokola..akorát jsembyla teda promáčená skrz na skrz,protože i nás dnes celý den prší…

Včera jsem byla s partou kamarádů v Praze na devadesátkách na koncertě…bylo to naprosto bomba!!!Normálně jsme řádili jak za mlada😀A večer na hotelu(nebo teda ráno kolem 1 hodiny😀) nás přišel personál upozornit na rušení nočního klidu😂No prostě se sešlo několik ženských,tak to nemohlo být klidné😀

Přidávám fotku Bertíka s Božkou při dnešní válečce,když prší..a toho kočičáka mourovaného,co je u mě teď den co den..ztratil obojek na klíšťata a za 2 dny přišel s novým..takže opravdu někoho je..ale prostě vypadá tak zbědovaně..a proč se nedrží doma?Proč radši chodí spát a jíst ke mě? Udělala jsem mu venku pod přístřeškem domeček a dala starý polštář,ale do seníku ho pustit nemůžu,to je Berťovo království..

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 19:50:26 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 25.05.2025, 19:01:48

Taky jsa paprikama čekala…a taky budu vysazovat zítra…už to vypadá, že mrazíky jsou za námi.

Ty devadesátky musely bejt mazec…umím si to představit..👍

Bobca
Bobca 26.05.2025, 06:25:40 xxx.xxx.20.192

Normálně jsme řádili jak za mlada😀

🙄Stařenko🤗…ale věřímže ti to vydrží aspoň do 50🤭(já ukončila ve 40 a v 50 začla znovu)😎.. včera jsem si nakonec udělala hudební odpoledne..Jsem si vrátila-nevěděla jsem-sobotní koncert Chinaski..pak na mě kdesi vyskočil David Gilmour…Až v 9 jsem zjistila,že jsou “vraždy v kraji”…Jinak dnes je pod mrakem…cítím to i na zádech..

Skeeve-smekám👍 Moje kámoška Jaruš je posedlá krokoměrem..Má nastavený limit-měla 10000,pak 5000(v pátek měla taky 13000),a čeká vždy,až to vyvrcholí tím “ohňostrojem”…Jde na operaci kolene,ale je tak houževnatá..Dojely jsme jednou na wellnes a chybělo jí asi 45 kroků,tak chodila po pokoji a pak mi ukázala to ukončení🥰

Skeeve
Skeeve 26.05.2025, 08:02:06 xxx:xxx.74d2:e9e3

Já nejsem posedlý km, jen mě zajímá ujitá vzdálenost, protože se pohybuji přírodou, často mimo značené trasy.. 

Bobca
Bobca 26.05.2025, 09:42:53 xxx.xxx.20.192
Skeeve:

Já nejsem posedlý km, jen mě zajímá ujitá vzdálenost, protože se pohybuji přírodou, často mimo značené trasy.. 

to je moje kámoška jako posedlá-asi rok-možná víc..jak jí dcera aktivovala na telefonu ten krokoměr..…to nebylo na vás..vám jsem napsala,že smekám!!🤗To je krásná záliba takhle cestovat.. 👍👌Vidíte spoustu krásy v přírodě..Prosím,můžete se podělit o nějaké fotečky?pokud i fotíte? Dík moc.

Skeeve
Skeeve 26.05.2025, 10:12:52 xxx:xxx.74d2:e9e3

Já byl včera mrknout na stavbě budoucí dálnice D11, takže prostředí nic moc, hodně nic moc,  pod lomem pak protéká potůček mezi skalami a tam už je fajn.. 

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 26.05.2025, 10:27:36 xxx.xxx.198.226

Víkend tradičně rušný, jeden den blešák a odpoledne trénink s trenérem (konečně taky jednou...), druhý den závody v podstatě celodenní, tentokrát jely 3 holčičky ze 4, tak jsme měli pěkný reprezentační tým :-) Na "zahradě" jsem nešáhla na nic. Těší mě, že i přes potíže s automatickými dvířky zatím žádné ztráty slepic, za chvíli je tu červen, loni mi liška řádila na přelomu dubna a května, no tak snad už je riziko za námi :-)

Zvýšené záhony určené na rajská ještě zejí prázdnotou, resp. stále uschlými pozůstatky loňské výsadby, takový já jsem hospodář. No ale už se to chýlí, snad tento týden o víkendu... :-) Ono teď s těmi přízemními ani nebylo moc o co stát nakonec, tak jsem ráda, že nejsem moc rychlá. Rajské sazenice houžvičky jsem zasypala doma drcenými skořápkami a uvidím, zda se vzpamatují, no když ne, mám mnoho sazenic u svojí důchodky a dalších mnoho u chlapa ve foliovníku. A na blešáku se to prodává taky po patnácti korunách, tak lze dokoupit, kdyby něco. Jen melounů máme málo (asi pět?), tak ty bych ráda dokoupila, jistě je něco sežere...

Svojí důchodce jsem taky říkala, ať na vaše rady ještě s výsadbou počká, no taky čeká ještě doteď, možná bych tam mohla o víkendu vlítnout, když bude pěkně, vytáhnout ji za prdku ven, a vysázet to s ní :-) Ať si ty její sazenice aspoň zasloužím! :-) Mohla bych jí stlouci i nějaký další zvýšený záhon, dělali jsme jí s chlapem jeden asi dva metry dlouhý a půl metru široký, tak ještě dva poloviční by to sneslo, aby se nemusela ohýbat ze židle na zem... hm :-) A to bych měla zvládnout zmlátit na místě, když si přivezu nějaký matroš, prkna z palet a podobně...

Voskovka mi doma začala asi před měsícem kvést a kvete a kvete... už začínají první květy opadávat, to bude zase bordel po bytě, Kocour to roztahá všude :-D

Jak tak čtu Bobču, tak mně zase hrcla hrudní páteř. Včera a dnes v noci jsem nemohla skrz to vůbec spát, nemohla jsem se srovnat na posteli, ani na jednom boku to nešlo, no a na zádech se to vždy po chvíli ozvalo. Pomáhá dát si mezi kolena polštář a položit se koleny na bok a zády tou bolavou stranou na kus deky nebo polštář, nějak se to místo narovná, taková úlevová poloha, no ale nechtěla jsem se moc vrtět kvůli spolunocležníkovi, tak jsem to přežila jen s podporou pravé strany zad. Chvílemi horko, tak jsem se odkopala, pak jsem se zase zmátořila zimou a nohy a ramena ledové... ta ramena jsou špatně, když prochladnou, to pak chytám kašel a kýchání, není o co stát. Ale včera se mi povedlo nezmoknout, i když při odjezdu z akce už začínalo krápat, tak to vypadá, že ani noční prochládání nezanechalo následků.

Buggyra
Buggyra 26.05.2025, 10:28:20 xxx.xxx.198.226

Ráno jsem hned napsala fyzioterapeutce, co mi sestavovala cvičení na bederní páteř a posturu těla, že bych potřebovala ošetřit tu hrudní a udělat nějaké cvičení na udržení té hrudní páteře. Myslím, že jsem si to přetížila, protože jsem vyhazovala dítě do sedla na těch závodech, střídaly jsme se na tom vysokém koni, takže od ohnutí až po výpon pod jednostrannou zátěží na pravé ruce, a to už s tou páteří může zahýbat... No ale vypadá to, že jsem za ty tři měsíce posílila dobře tu bederní tím cvičením, protože ta neříká nic, úplně v pohodě, bez reakce. Tak teď ještě doladit vršek a snad se dožiji zdravého předdůchodového věku (před deseti lety bych řekla "zdravého důchodu", ale nějak nám ta hranice odchodů utekla o pár let, tak teď už zdravě pomýšlím jen na předdůchodový :-D ).

Ad prasnicování: tož jsem se viděla na pár fotkách z letošní sezony a váha též konstatovala, že jsem prostě od Vánoc ta tři kila dolů nedala. Jen jedno. Jako... dobré jedno kilo, ale je to MÁLO. Musím se nějak polepšit. No chlap tomu moc nepomáhá, pořád nějaké bílé pečivo tahá, Tofife a tuhle zase kyblík křupek arašídových. Já mu říkám, ať mi to nevozí, on že je to pro něj, má velkou spotřebu, je jak lunt a pracuje těžce fyzicky... jenže.. když mi pak nabídne, tak co je to potom za podporu! Já se uhlídám, vezmu si křupek hrneček, Tofáče si vezmu dva za den, ne jak on, že do sebe obrátí celé balení k snídani. No ale stejně... Zelenina je drahá :-( O víkendu jsem na blešáku chamtivě nahrabala aspoň papriky, měli za 40 korun kilo, tak to jsem udělala velký nákup, doma jsem pak hned okurku a čtyři papriky zďobla k obědu s jedním vejcem natvrdo, balkánem a trochou majolky, tak aspoň něco jsem pro sebe udělala. Ale v hypersuper papriky za šedesát, to je šílenství, to se raděj napasu (do salátu nahážu stonky od bršlice kozí nohy a pažitku a jsem taky spoko). Ale je mi jasné, že se budu muset začít více hýbat, což bude kruté. Asi bych si taky měla nahodit zase ten krokoměr a něco si tam naládovat. Teď, když mám chytrého blbfouna, tak můžu i stáhnout nějakou tu aplikaci a měnit si tam nastavení (je tam defaultně 10 t. kroků, to si myslím je málo... pro moje odprasnicování)

Orionko, neblázněte, pryskyřice nebo lůj na louče, kdo by to platil, to by spíš chodili lidi spát se slepicema. Chov lidí se taky posunul od pracovního k výstavnímu. Krmivo se přeorientovalo z plnohodnotného na živiny bohatého na výplňové, zaměřené hlavně na nabírání hmoty a lesklou srst, no. A místo pracovních výkonů se začalo vyžadovat výstavní předvedení i u lidí. Jako na jednu stranu to pokrok je, na druhou, těžko říct, jestli zrovna tím správným směrem. Nic proti pokroku, ale snad by se dal dělat i jinak. Na to by tu ale musela být autokracie, a to asi nikdo nechceme :-)

lesnizinka
lesnizinka 26.05.2025, 17:50:16 xxx.xxx.91.67

Holky! u nás napršelo! Já su tak šťastná, už jsem si to ani ve snu nepředstavila a štrajchla nás bouřka. Byly jsme s mamkou ve městě, se zubama na otisk, takže rovnou nákupy. Začal tam liják, přejeli jsme k té laborantce a než jsme to u ní odbavily, přišla bouřka. Ve dveřích začlo trochu pršet, takže jsme k autu zrychlily krok, než jsme do něj doběhnuly zahřmělo a spustil liják. No ale ten byl! Jely jsme v něm celých těch 17km, krokem, vesnice zaplavené, kanalizace vůbec nestíhaly. jasně, blížíme s k naší a už to slábnulo, nad horama se jasnilo. U mamky jesště celkem lilo, než jsem jí vyhodila z auta nákup, čváchnulo tak, že jsem v mžiku byla durch mokrá, jako by mi na hlavu vylil kýbl, vletěla jsem do auta a jen my z hlavy tekl po ksichtě čůrek vody, nestačila jsem se utírat. Ještě jí říkám: jen aby pršelo i na našem konci. Když jsem jela naší ulicí, jestě pršelo, já byla tak šťastná, že i slzička mi ukápnula. Než jsem zajela autem do garáže, bylo po dešti, ale bylo vidět, že napršelo. Doma jsem první letěla k meteostanici - 19,6mm🙂Díky za ty dary👍Teď se blíží ještě jedna malá bouřka, neskromně doufám, že se nerozpadne(asi rozpadne) ale i tak se mi srdíčko tetelí blahem. Trošku mi to hatí to, že přes dvě vesnice, muselo napršet tak dvakrát tolik, no…

Buggyro, už jsme myslím psala, že moje rajčata a vůbec tak nějak všechno je letos děsné🙄Ty cukety a spol jsem přikryla před mrazíky kýblíkama, ale nepomohlo asi😢Včera večer jsem koukala, že stonky mají úplně bílé, ne vybělené, ale jako by uschlé, buď spálené od sluníčka, nebo se prostě nachladily🙄Rajčata jsem psala, že jsem přesadila do kupovaného substrátu(větších kelímků) a ony mi úplně zkadeřily listy, to je slabý popis, normálně se konce listů stočily do tvrdých kuliček, já jsem vůbec nechápala, co to tam mají. Jsou týden v zemi a trochu se srovnaly. Teď mi volala mamka a říká, že jsem brblala, že mám hnusné rajčata, ale u ní už se krásně srovnaly a jsou krásně zelené, listnaté, za to ty její asi spálila na sluníčku(po vysazení, moje už byly zvyklé) a jsou úplně bledé, listy jen plápolají…

Bobca
Bobca 26.05.2025, 22:58:35 xxx.xxx.20.192

Buggyro…tohle si vozím i do nemocnice..Používám ho denně…Nemám otlačená kolena a je to dobré prý i na kyčle…Na ortopedii na to hleděli,co to mám…A to jsme si objednaly s Jaruš,a byl za 360..a vidím,že je už levnější…Já ho používám teda opačně,jak to má ta předvádějící..ale to je možná jedno..Dá se sundat potah…Vyzkoušej,je to lepší než polštář..

Obrázek
Bobca
Bobca 27.05.2025, 06:33:06 xxx.xxx.20.192

Já ho používám teda opačně,jak to má ta předvádějící..ale to je možná jedno.

Musím podotknout…Není to jedno..hned,jak jsem zalehla,jsem si uvědomila,že ho používám stejně,jinak to nejde🤭.

Vahine
Vahine 27.05.2025, 09:38:34 xxx.xxx.160.109
Bobca:

tady je to lepší..

Obrázek

Taky jsem si ho koupila už vloni, používám teda zatím jen při bolavém problému a jsem maximálně spokojená. Myslím, že s postupujícím věkem přivyknu dennímu používání….že jo Bobčo! 😊

kometa
kometa správce
27.05.2025, 10:01:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 27.05.2025, 09:57:42

Výborný při některých ortopedických problémech. Mně ho doporučila masérka na moje bolavá “esíčka” a s tím související potíže. Taky se v noci melu (protože bolesti), ale polštářek udržím. Kamarád používal po operaci kyčle.

lesnizinka
lesnizinka 27.05.2025, 10:04:40 xxx.xxx.81.251

Niki, takový mejdan?!? No ten teda byl!🤪Mourovatý kocourek ještě vypadá dobře, kdyby jsi viděla Macka tuláka🙄Onehdá přišel, samé klíště a orvané chlupy, jak se je snažil z hlavy a krku vyškrábat, vychrtlý jak nudle, oteklá červená víčka, že vypadal jak mongol. Včera, po cca 4 dnech už vypadal líp. Myslím, že do zahrádky ti chodil bažant, podle popisu škod. 

Buggyro, voskovka ano, momentálně kvete, i mě 👍

acher (neregistrovaný) 27.05.2025, 10:08:21 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.05.2025, 10:01:38

Také ho použím,také se vždy probudím jinak než jsem usnula,ale polštářek mám.Jen teď po operaci jsem ho musela vyměnit za měkčí,jelikož mě tenhle na to koleno tlačil.

Buggyra
Buggyra 28.05.2025, 07:24:55 xxx.xxx.198.226

Super, holky, díky za radu, polštářek nějak v průběhu času pořídím 👌

V pondělí na józe jsem záda rozcvičila a již dvě noci jsem spala jako dudek 😄

Bobca
Bobca 28.05.2025, 07:54:51 xxx.xxx.20.192
acher:

Také ho použím,také se vždy probudím jinak než jsem usnula,ale polštářek mám.Jen teď po operaci jsem ho musela vyměnit za měkčí,jelikož mě tenhle na to koleno tlačil.

Já právě po operaci kolene(ale jen meniskus-totálka je asi horší),jsem ho používala tak,aby koleno bylo mírně ve vzduchu..Taky ho udržím při otáčení..hodně jsem si na něho zvykla..Dost mi bolela kolena,teď mám klid..

Fikovnice
Fikovnice 28.05.2025, 08:16:09 xxx.xxx.38.72

Ahoj holky, tak některé z mých prasat se mi přišlo ráno vychcat vedle postele!!! Některej z kluků. Já jsem spala, probudila jsem se napůl a viděla jsem mourovatý zvíře! Hajzlík!!!👎

Zkusila jsem nové stelivo. Pro mě na čištění super, lehké, nelepí se…ale jim se asi nelíbí… Nebo nevím, co to zase mělo znamenat…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.