Aktuálně: 2 562 inzerátů242 268 diskuzních příspěvků18 758 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 23.05.2025, 11:41:34 xxx.xxx.189.104

Mě zase v baráku vůbec nejde monstera…vždycky si od mámy uříznu na zakořenění…chvíli to jakože úspěšně roste a pak konečná…přitom když to samý udělám u mámy, tak za chvíli má z těch “odpěstků” strom.

To samý lopatkovec…prej rostlina nenáročná…jo tak ona je, je fakt, že když je potřeba zalít, tak to člověk vidí na první dobrou, že má povadlý listy, ale zaleje se a tradá, jede se dál. Já si ho vždycky koupím a za čas už to má takové pidilístečky…no žádnou velkou parádu z toho nejsem schopná vypěstovat.

Další rostlinou je tchýnin jazyk…pamatuju si, jak jsme to měli doma, jak ty listy byly vysoký…já mám tchýnin jazyk už asi 5 let…je pěknej, ale listy to má tak 30 cenťáků dlouhý…teda nevím, jestli jsem třeba nekoupila nějakou zakrslou odrůdu…jestli ne, tak já to zakrslý mám. To samý fikus benjamín…ten už mám takovejch dobrejch 15 let a furt je vysokej tak 50-60 cenťáků…asi taky zakrslík 😴

Mě jde úplně nejlíp antúrie…že si kolikrát říkám, že obměním doma rostlinstvo, budu pěstovat jenom tohle a budu mít klid.

Já teda rozhodně nemám zelený ruce…spíš naopak…

kometa
kometa správce
23.05.2025, 11:48:33 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.05.2025, 11:41:34

Nevím, jak monstera, ale lopatkovec a tenura ocení světlo. Ne přímé slunce, ale prostě světlo.

Ve škole nám jde lopatkovec úžasně u okna na severovýchod - obecně jsem zaznamenala, že tahle strana kytkám svědčí (+ jihovýchod).

Tenuru mám doma teda na jihozápad, asi 2 metry od okna a roste statečně, zastavila se asi na 130 cm.

Sardullah
Sardullah 23.05.2025, 11:58:10 xxx.xxx.189.104
kometa:

Nevím, jak monstera, ale lopatkovec a tenura ocení světlo. Ne přímé slunce, ale prostě světlo.

Ve škole nám jde lopatkovec úžasně u okna na severovýchod - obecně jsem zaznamenala, že tahle strana kytkám svědčí (+ jihovýchod).

Tenuru mám doma teda na jihozápad, asi 2 metry od okna a roste statečně, zastavila se asi na 130 cm.

Já mám okna na jihozápad…lopatkovec už jsem zkoušela asi na třech místech s různou světelnou intenzitou a žádná sláva.

Nakonec jsem ho vykutala z květináče a rozdělila na 3 rostliny a ty jsou momentálně v malých květnících…u okna, ale ne přímo na parapetu a zatím to vypadá nadějně. Problém je, že na tom místě zůstat nemůžou, protože je mám defakto na krytu topení…ale jak začne topná sezóna, tak je budu muset šoupnout na parapet…ale tak to už by nemělo to slunce tolik šajnit.

A obecně s tím světlem u lopatkovce, tak co jsem četla, tak je to rostlina, která snese málo světla…ale to u nás teda taky moc nefungovalo…

Tenurri
Tenurri 23.05.2025, 12:17:27 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.05.2025, 10:52:41

Jeee, to jste moc hodná 🙂. Bohužel z Prahy nejsem, ale z Plzně. To leda že bychom si udělali někdy výlet kolem 🙂.  Každopádně děkuji za nabídku.

Co s týče pokojovek, nejsem vybíravá 😀. Z práce jsem si namnožila právě ty pothosy. Fikus jsem tak 3-4(?) roky zpět dostala a to mám radost, že docela prospívá, na to jaký to jsou citlivky. 

Monsteru bych chtěla zkusit, ale za 1) jsou fakt drahé a za 2) je velká pravděpodobnost, že to nepřežije 😀…navíc jsem hezkou monsteru v marketu ani dlouho neviděla. Buď tam mají echt šlechtěné za 500-800 kč, nebo takové divné “papírové” s dírkama, co spíš leží….teď jsem koukala že to je prý liánovitá monstera, tak to jsem vůbec netušila, že existuje.

Moc kytek vyfocených nemám, tak tady přidávám ty z akvárka 😁. Kupovala jsem je jako pidi výpěstky za pár korun + pothos z práce.

Obrázek
kometa
kometa správce
23.05.2025, 13:19:51 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.05.2025, 11:58:10

tak je to rostlina, která snese málo světla

Ve škole očividně vyhovuje severovýchod nebo cokoliv, co není na přímém slunci. Ale světlo tam je.

Bobca
Bobca 23.05.2025, 16:23:33 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.05.2025, 10:41:16

jojo,Raduš,to je možné…já tomu říkala břečťan..nebo jsem ho s takovým názvem koupila?..už si nepamatuju…A ta voskovka..tu si pamatuju,měli jsme ji,když jsem byla děcko..strašně voněla..až omamně…

Sarah..ten lopatkovec je přesně-upozorňovač na zalívání..

Reni..tak ses nám vrátila z maturit?to je dobře🤗-ta koule na granule je kocour?nebo fakt koule,ze které padají granule?

kometa
kometa správce
23.05.2025, 16:47:28 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.05.2025, 16:23:33

Fakt koule, ze které padají granule. Byla asi rok ztracená a najednou ji odněkud likvidátor vyštrachal.

lesnizinka
lesnizinka 23.05.2025, 17:54:38 xxx.xxx.91.67

Já jsem zase Reni nějak nezachytila, že máte nového kocoura. Nebo jak dlouho máte? Možná jsem to i věděla a už i zapomněla.

Jo, monstera je liána, teda vždycky byla. Poslední dobou jsem zachytila nějaké mini, ty nevím. Stejně jako Sardullah se ji snažím pěstovat odřezkem od mamky. Ona ji vždycky rozpižlá a rozesadí, aby ji neměla tak velkou, tak jsem si jeden řízek, už vysazený vzala. A jasně, chcípla mi. Ale kupodivu, se po určité době nějak vzpamatovala a vyrašila znovu. Tak teď se snažím starat poctivě, nepřelít a nebo nenechat uschnout. U nás je problém v tom, že podlahovky jedou tak 8 měsíců v roce a ty kytky na nich celkem trpí. Suchý vzduch, horko…

Tenurri, do Prahy nějak pravidelně nejezdíte, třeba? K nám by to bylo hodně od ruky😉to by byl velký výlet😜Ale proč ne, z Čech se sem jezdí na výlety do sklípků..😉Ne teda přímo k nám, u nás nejsou, no v okolí.

eva (neregistrovaný) 23.05.2025, 19:05:05 xxx.xxx.162.182
Bobca:

Anglie.Skotsko…tam bych se ráda podívala..už od seriálu s inspektorem “Dalglišem”…ale ne ten,co šel nedávno,ten před lety..Nevíte,jak se to jmenovalo??..myslím tam byl takový klášter?? Bylo to napínavé..

Niki-moc ti to sluší❤️nic se sebou nedělej🙏..A vidíš,co do sebe nacpeš,a jsi pořád dobrá..Cestuj,užívej si..buď veselá..taková kámoška,jakou máš🤗..té si važ,že máš s kým cestovat..I to hlídání se ti povedlo zajistit..to je fajn.

Jmenovalo se to “Zahalte jí tvář”…Dalgliesh byl super, taky jsme na to tenkrát koukali

eva (neregistrovaný) 23.05.2025, 19:11:34 xxx.xxx.162.182

Nebo ještě jsem našla druhý seriál - Černá věž, ale na ten si moc nevzpomínám…mně utkvěl ten první, co jsem psala…úplně jsme to tenkrát s mužem hltali🙂

Sardullah
Sardullah 23.05.2025, 19:26:46 xxx.xxx.189.104
eva:

Nebo ještě jsem našla druhý seriál - Černá věž, ale na ten si moc nevzpomínám…mně utkvěl ten první, co jsem psala…úplně jsme to tenkrát s mužem hltali🙂

Já si nemohla vzpomenout…vzpoměla jsem na Černou věž a Slavíčí dům, až teď, když to čtu…tak jasně “Zahalte jí tvář”.

My s mamkou hltaly všecko …

Není to tak dlouho, co tyhle seriály běžely v telce, ale ne ty “staré” a vůbec mě to nechytlo. Tak nevím, jestli neměly tu správnou atmosféru a nebo mě to tak nebere, jako když jsem byla holka….

kometa
kometa správce
23.05.2025, 20:11:35 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.05.2025, 17:54:38

Já jsem zase Reni nějak nezachytila, že máte nového kocoura

Ano, z útulku. Archibalda III., kterého jsem si pořídila loni o prázdninách. Ale spíš by se měl jmenovat Čert a Katastrofa a Živelná pohroma. 

eva (neregistrovaný) 23.05.2025, 22:02:44 xxx.xxx.162.182
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.05.2025, 19:26:46

Taky jsem si musela pomoci googlem, tak dobrou paměť zase nemám, je to už strašně moc let..ty nové jsem neviděla, tak nemůžu posoudit…ale taky to mohlo být tím, že těch cizích dobrých seriálů nebylo tolik a tak nás tenkrát tak uchvátily 🙂

lesnizinka
lesnizinka 23.05.2025, 23:11:52 xxx.xxx.91.67
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 23.05.2025, 19:05:05

Bych si asi jaktěživ nevzpomněla, jste dobrá👍Ano, byl dobrý, taky jsme koukali👍

lesnizinka
lesnizinka 23.05.2025, 23:20:28 xxx.xxx.91.67

Aha, už to čtu, vyhledala jste. No kdyby ovšem Bobča nevzpomněla Dalgliše😉vůbec bych si nevzpomněla ani, že byl, že jsme koukali, takže bych nevěděla kde a co hledat. Až teď se mi to vybavilo, když jste to objevily😀

Zakrývala jsem všechno. Rajčata mají stan s topítkem. Cukety a melouny dostaly na hlavu kýble. Papriky venku netkanku. U nás zatvrzele hlásí 4st. Nóó, jenže taky hlásí, že v tuto hodinu je u nás 7st. Ve skutečosti je 4,6st. Možná zůstane 1 nad nulou, no riskovat to nebudu, snad to pomůže, ta opatření. 

Daja
Daja 24.05.2025, 04:47:27 xxx:xxx.1eca:5c02
»

No Raduš jsme na ty kytky asi obě stejně co koupím zdechne, už jsem tolik investovala do kytiček, že mě to přestalo bavit a kupuji jen ve slevách, v akcích a nebo za kačku a zachraňují, vydrží, přežije dobrý, nevydrží, nemrzí. Kamkoliv přijdu koukám jak ukrást nějaký výhonek . Jinak jsem fakt rezignovala. Je taky pravda, že v paneláku nic nepřežilo a teď na chalupě mi dokonce kvetou už 5měsíců orchideje co jsem si vzala od sousedky která je chtěla vyhodit a to  nedělám žádné cavyky, jednou týdně zalít, vylít přebytečnou vodu a šichta.

Daja
Daja 24.05.2025, 04:47:27 xxx:xxx.1eca:5c02
»

Zase 2X mou vinou, lehký prst😉.

Daja
Daja 24.05.2025, 04:58:18 xxx:xxx.1eca:5c02
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.05.2025, 23:20:28

Po třetí vysázení do vyvýšených záhonů rajčata, papriky, fazole a teď na procházce jsem zjistila, že cítím námrazu😟. Mě už fat střelí, jestli i teď nepřežijí tak letos končím a nic neobnovují. Česnek vydřel, brambory taky chytily námrazu, ale vypadají, že obrazy.

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 06:53:50 xxx.xxx.221.216

Všem Janičkám všechno nej nej nej k svátku…🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 06:55:44 xxx.xxx.221.216

Sazenice rajčat a paprik budu dávat ven zítra… jestli i pak bude mrznout, tak už je mi to šumák…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.