Aktuálně: 2 527 inzerátů241 480 diskuzních příspěvků18 745 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 21.05.2025, 16:55:25 xxx.xxx.20.192

Tak jsem mluvila s doktorem…byl rád,že to takhle pokračuje…mám dál cvičit,chodit.nepřetěžovat se..a toho 3.6. se mnou zacvičí(čehož se teda nejvíc bojím)..a vyřešíme co dál,jestli Paseka,nebo něco jiného..Nelhala jsem mu,všechno popravdě..ptal se,jestli ty nohy trnou-netrnou,střílí-nestřílí…takže,za něho dobrý👍Zítra zkusím jít už ven..

Vahine
Vahine 21.05.2025, 17:14:41 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.05.2025, 16:55:25

Bobčo, tak ať to zítra venku dobře jde💪, ale ty Vaše schody…je jich hodně dolů a pak i nahoru 🙈

ale na vzduch potřebujete, udělá Vám to dobře psychicky 🍀máte tam venku lavičku někde?

lesnizinka
lesnizinka 21.05.2025, 17:17:02 xxx.xxx.91.67

Aha, tak takhle to funguje!😛Promluvila jsi si k doktorem a ten tě přesvědčil o tom, že ty jsi vlastně zdravá a schopná. Kurňa, že ste nepokecali dřív, už jsi mohla minimálně 14dní hopkat😜Ne, fakt, nějak tomu asi nerozumím…

lesnizinka
lesnizinka 21.05.2025, 17:27:29 xxx.xxx.91.67

Buggyro s poníkama jste mi připomněla😊Skleroza normoš😊Včera jdu ráno na obchůzku a když přejdu horizont vidím, jak jedna holka(znala jsem ji jako dítě, znám spíš její rodiče, teď už je slečna) jde z luk s koněm a jejich bordeauxskýma dogama. Až přijdu blíž zjistím, že nemá dogy, ale dva takové poníky, jak máte vy, takové prcky úplné. Ze psů měla jen kříženku zlaťáka. No a šla přede mnou na cestu a poníci zůstali v obilí a cpali se…vlastně nevím čím, žerou ty klasy? Nehli se, tak jim odešla za zatáčku, asi 150m. Já jsem přišla k ní a smála jsem se, že jí to asi nepomlže, že jsme to měli stejně s Woruškou, taky asi nečetl ty rady, že se mu máme schovávat jako štěňátku, aby si nás hlídal. Nehlídal, bylo mu jedno, že tam 10minut stepujem za stromem, až si podělal co potřeboval, proběhl kolem, hodil po nás okem,,co tam jako stojíte, jdeme ne?!" A poníkům bylo taky šumák, že ji s koněm nevidí😛Jsem jí říkala, že v dáli jede auto, tak ať je raděj nějak vyzvedne, ať se náhodou nerozběhnou zrovna před. Za dalších 200m už mi funěli za krk. Dala se s koněm utíkat a poníci se asi lekli a pelášili za nima😉

Déšť vám teda závidím😔Jak si myslím, že nejsem závistivý člověk, déšť závidím všem😊Ale na mou obranu…já ho jako přímo pro sebe nepotřebuju(už nevyrostu😉) ale pro přírodu tady🙄U nás pochopitelně nakaplo. Včera vyšlo slunko kolem 14h, dneska hned ráno, ale pak nějaký mráček občas byl, takže to nebyl jen úpal, dalo se. Vedle nás se zformoval mrak, to udělá vždycky…kilometr od nás, ale bouřka jde jinam, dopryč☹️Pás, co tam jde od jihozápadu, nás samozřejmě míjí, ten jde tak max na Bodlinku a na Bobču😕Na zítra je u nás hlášeno 20mm, tak na mě myslete a držte palec, jinak jsme fakt v ři.i👎

Sarah01
Sarah01 21.05.2025, 19:24:10 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Sarah, ještě se vrátím k tomu, jak jste psala: asi víte, jak tehdy lidi žili? Jo vím, vzpomněla jsem si zrovinka na to, když jste psala o nedlážděných ulicích. Byli jsme s bráchou o víkendu ve skanzenu. A mamka vyprávěla vnukům, jak chodila k babičce, která měla ještě v domečku taky hliněnou podlahu, jak byla ukázka tam. Mamka je ročník 52, takže skoro v roce 1960. Já to samozřejmě z jejího vyprávění znám dávno, jen jsem o tom blíž nepřemýšlela. Teď jim říká: pamatuju si, jak jsem ji umývala. Umývala?!?😲A to jak se jako umývala udusaná hlína? ,,No, ona byla taková právě vodou vyleštěná do hladka. Ale musela se často kropit a umývat, aby neprášila." To jen tak vsuvka, pro zajímavost🙂 

Jj, myslela jsem to tak, že když jste ze vsi, tak to víte od maminky, od babičky. Já to jako dítě hrozně ráda poslouchala a vždycky mně to připadalo hrozně moc dávno, ale taky že lidi měli menší nároky a byli si nějak blíž.

eva (neregistrovaný) 21.05.2025, 20:11:39 xxx.xxx.162.182
lesnizinka:

Aha, tak takhle to funguje!😛Promluvila jsi si k doktorem a ten tě přesvědčil o tom, že ty jsi vlastně zdravá a schopná. Kurňa, že ste nepokecali dřív, už jsi mohla minimálně 14dní hopkat😜Ne, fakt, nějak tomu asi nerozumím…

Ono je to ale těžké…doktoři mají na všechno dost času, pacient je nezajímá…tedy pokud to není například Jiřina B., která i s virozou si chodí lehat na kardiologii na Homolku…to se to potom marodí, když se o ni stará taková kapacita…😏Normální člověk má v dnešní době prostě smůlu..

Sardullah
Sardullah 21.05.2025, 21:25:19 xxx.xxx.221.216
rapotačka:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4118749401716835&set=gm.3616423565327778&idorvanity=1788522041451282

Já léta třešně neřešila…když jsme bydleli v paneláku, tak se pro ně normálně chodilo na tržnici, kde sedávaly babky s úrodou…určitě to nebylo nějak extra drahé, protože třešní jsem měla, co jsem chtěla a to byla moje máma samoživitelka. Pak jsme se přestěhovali do baráku, kde byla na zahradě třešeň…takže jsme měli třešní co hrdlo ráčí…no a pak jsme se přestěhovali do dalšího baráku, tak to jsme si jezdili pro třešně ke známým…jenže ti třešeň nakonec museli porazit a nastal problém…tržnice zrušená..a když jsme viděla, kolik stojí třešně v krámě, tak se mi protočili kukadla a raději jsem na zahradě zasadila třešeň.

Ale tahle cena mi teda přijde fakt přemrštěná…to mi neříkejte, že tohle někdo reálně za ty prachy koupí…

lesnizinka
lesnizinka 21.05.2025, 22:32:49 xxx.xxx.91.67
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 21.05.2025, 20:11:39

Normální člověk má v dnešní době prostě smůlu.. - no Evi, v dnešní době? V dnešní době, pokud jste alespoň trochu asertivní, si vyšetření vydupete, nebo se ohradíte, případně si můžete stěžovat, řešit, viz Radeček. V minulých dobách, jste byla jako pacient úplné ho.no, bylo jen na libovůli doktora, nemocnice, co s váma provedou(či spíše neprovedou) a stěžovat si? To jaksi nebylo kde. Stačí vzpomenout jak fungovaly porodnice, dětská oddělení a o nějaké péči o geriatrické pacienty jsme si mohli tak nechat zdát. Ale na to si určitě vzpomenete. Takže přesto, jak tady nadáváme, můžem  být rádi za to, co je😏

Canka
Canka 21.05.2025, 22:45:23 xxx:xxx.e70e:facb

Ahooooj holky,

Jsem zpět🙂Odlítali jsme v pátek,musela jsem z práce dřív,aby jsme to stihli…chtěla jsem se ještě rozloučit se zvířatkama…soused mi hlídal zvířátka na zahradě a mamka hlídala kočičáky.. no každopádně hned začátek byl veselý,protože kamaradka měla zpoždění a tak jsme jeli pozdě..gate zavíral v 16:30 h a my doběhli v 16:29 h🫣Mysleli jsme,že to fakt nestihneme…ale teda tohle bylo fakt na minutu😂

S bráchou jsme se hned na letišti celý umačkali😂Měla jsem radost,že ho po dloooouhé době vidím..No a od soboty do úterý jsme byli celý den na nohou a pořád někde cestovali…nejvíc mě nadchl anglický venkov a pak muzikál..nikdy jsem na muzikálu nebyla a premiéra hned takhle v londýnském divadle byla nádherná..byla jsem fakt nadšená..a co se týče jídla,tak ani nemluvím..street foody na marketech(trhách) byli fenomenální..vraceli jsme se pro naše dvě nejoblíbenější a nakonec toho ochutnali ještě tolik,že snad ani není možný,kolik toho člověk dokáže sníst😂 Jooo a taky jsme byli na nejdelší skluzavce na světě,na Orbital Acelor a byl to mazec!!Fakt jsem si to moc užila a dneska jsme s kamarádkou fakt odjížděli hodně smutné…ale zase už mu hrozně chyběli zvířatka a šíleně jsem se na ně těšila…byli umačkaný a zlíbaný,takže nevím,jestli byli nadšení i oni😂  

Bohužel mám ale samá videa a skoro žádné fotky,ale aspoň něco málo…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 21.05.2025, 23:16:07 xxx.xxx.91.67

No máš štěstí, že jsi tam nějaké fotky vyškrábala!😜Hezké, samé hezké místa jste navštívily. A teda jsi tam bomba kočka👍móóóc ti to sluší a ty outfity👍Já vím, ty jsi schválně nepsala, kdy letíte, abych na tebe neposlala bráchu😛 Ale oni byli tady, na Moravě. I když…dneska už tam asi byl😉

Bobca
Bobca 22.05.2025, 07:13:11 xxx.xxx.20.192

Anglie.Skotsko…tam bych se ráda podívala..už od seriálu s inspektorem “Dalglišem”…ale ne ten,co šel nedávno,ten před lety..Nevíte,jak se to jmenovalo??..myslím tam byl takový klášter?? Bylo to napínavé..

Niki-moc ti to sluší❤️nic se sebou nedělej🙏..A vidíš,co do sebe nacpeš,a jsi pořád dobrá..Cestuj,užívej si..buď veselá..taková kámoška,jakou máš🤗..té si važ,že máš s kým cestovat..I to hlídání se ti povedlo zajistit..to je fajn.

Bobca
Bobca 22.05.2025, 07:39:20 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Raduš,kdybych tě neznala-ty všechno vidíš černě už předem.Předně..V tvém věku mi taky nic nebylo!!nepotřebovala jsem tyhle doktory! vlastně žádné,kromě MAMO a gyndy.…jo,zubaře…vím,že to to píšeš jako ironii,ale…ON mě o ničem nepřesvědčoval,byl jen rád,že je to lepší…to JÁ 🙏mu řekla přímo,že po tom,co mě vynesli do schodů z nemocnice,kde do mě cpali samá antidepresiva a opiáty,a já je neměla 3 dny,a přestaly se mi podlamovat nohy,tak jsem je nezačla brát vůbec!..a je mi hodně líp...Doktorka to přehodila na něho,řekla mi,že mám naříkat,jak mě to bolí,dopravit mu papíry-ona si myslí,že on nikoho jiného nemá,a že okamžitě mě převexluje do Pasek..To ONA nečetla ty papíry vůbec! to měla zařídit ONA..Včera jsem zkusila nebrat ani ten Novalgin,ale ten musím,bo to hodně cítím-hlavně v noci.a pod zadelí...Neřekl mi,že jsem zdravá,jen že mám pokračovat v tom,co doteď,ale on dřívější termín opravdu nemá..Sestra mi může zavolat,když někdo náhle vypadne,ale koho já seženu tak narychlo..Jsem mu naznačila,že do to toho 3.6. budu zdravá-jako s humorem..(protože to tak vidím).že potřebuju hlavně vědět,jak daleko v cvičení můžu zajít..Je fakt,že z toho vozíku se to všechno blbě dělá,ale já pokračuju fakt rychle..Včera jsem předvedla té rehsestře,jak jdu ze a do schodů už střídavě…jenom hleděla..co víc si můžu přát!!🙏ano,nemocnice se na mě podepsala,ale je to pryč,musím hledět na teď..Včera byla u nás 2 dlouhé bouřky,je hnusně..na ven to nevidím,musím počkat na sluníčko..Zkusím dojít na náměstí,tam jsou lavičky…

Ten kámoš z Kamenné byl na operaci v lednu,po týdnu ho zavezli domů-má ženu,která se o něho starala,ale na rehabky šel až po měsíci do Šumperka..Teď dělá všechno..už byl i na výšlapu na Bradlo..Hodně si to pochvaluje..Jsou to velcí turisté,mají všechny vrcholy v Česku vystoupané..ale nemohl pak taky ujít 200 metrů,aniž by si nemusel sednout..

lesnizinka
lesnizinka 22.05.2025, 10:40:09 xxx.xxx.91.67

Přesně tak Bobi jen…nevidím to černě, ale dělám si z toho srandu, protože to snad ani jinak nejde. Člověk se nemůže hnout, ale termín operace za tak dlouho, že se nakonec i vyléčíš sama😜S podporou doktora, který ti řekne, že už je to dobré a máš to rozcvičit. Ono ti asi zabraly ty injekce…si myslím. Nějakou dobu s nima zase vydržíš. 

Bouřky😔tak ty ti závidím strašně. Já jsem včera okopávala jeden záhon zaplevelených kytek a jen se mi prášilo od motyky, bylo mi z toho úplně zle od žaludku. Z dnešních úhrnů ubrali 10mm, takže ne 22, ale jen 13 prý. Byli by sme rádi i jen za ně😢

lesnizinka
lesnizinka 22.05.2025, 14:55:08 xxx.xxx.91.67

Už mělo 4h pršet. Ani nekaplo. Kde prší, opět prší, stejně jako včera třeba…je vidět na radaru. Podle něho u nás zřejmě nekapne, i když předpověď ještě slibuje 5mm. Jdu si chystat lano👎

Tenurri
Tenurri 22.05.2025, 15:13:10 xxx.xxx.239.143

Hezký den, tady se prý řeší všechno 😀 …

dokáže mi někdo prosím říct, proč mi každý rok na balkoně odejdou sazenice jahod? Je úplně jedno odkud je koupím, postupně začnou hnědnout a usychat listy, hnědnout stonky, až je z toho hnědé mrtvé cosi. Do pár týdnů, vždycky. Rajčatům i paprikám se daří. Máme balkon na jihozápad.

Četla jsem, že se prý nesmí namočit ta růžička, ale babička měla jahody vždycky venku na zahradě a nějak jim nevadilo, že byly celé mokré, když pršelo. Snažím se je zalévat velmi opatrně a stejně už zase přežívá jen jedna jediná a zase jí spodní hnědnou listy.

Minulý rok jsem zkoušela i různá stanoviště, přímé i nepřímé slunce, různou zálivku, nic…škůdce mi nepřijde, že mají, to zatím má jen kiwi svilušky…což teda taky, zkoušela jsem postřiky, ale minulý rok nic nepomohlo, navíc mi na balkon chodí zvířata a nemůžu tam patlat nic jedovatého. Zatím pomáhá to kiwi každý den rosit a listy otírat. Druhý den tam jsou sice zase, ale žádná pavučinová apokalypsa se nekoná.

eva (neregistrovaný) 22.05.2025, 15:18:35 xxx.xxx.162.182
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.05.2025, 14:55:08

U nás prší celé odpoledne a už mě to pěkně štve…květen je nejkrásnější měsíc v roce a letos tedy se nevyvedl vůbec…zima, vítr, déšť…jsem naštvaná😠 sotva pár dní bylo hezky a už je pomalu konec měsíce…

eva (neregistrovaný) 22.05.2025, 15:20:58 xxx.xxx.162.182

No já bych viděla problém hlavně v tom, že vám vlastně doktoři vůbec nepomohli…

acher (neregistrovaný) 22.05.2025, 15:21:28 xxx.xxx.222.196

Mám v květináčích a truhlíkách jahody převislé,stáleplodící a měsíční.Jsou na jižní straně,prší na ně ,včera je vzaly kroupy,jahody mají dokud nezamrzne.Není to odrůdou.

eva (neregistrovaný) 22.05.2025, 15:26:40 xxx.xxx.162.182
lesnizinka:

Normální člověk má v dnešní době prostě smůlu.. - no Evi, v dnešní době? V dnešní době, pokud jste alespoň trochu asertivní, si vyšetření vydupete, nebo se ohradíte, případně si můžete stěžovat, řešit, viz Radeček. V minulých dobách, jste byla jako pacient úplné ho.no, bylo jen na libovůli doktora, nemocnice, co s váma provedou(či spíše neprovedou) a stěžovat si? To jaksi nebylo kde. Stačí vzpomenout jak fungovaly porodnice, dětská oddělení a o nějaké péči o geriatrické pacienty jsme si mohli tak nechat zdát. Ale na to si určitě vzpomenete. Takže přesto, jak tady nadáváme, můžem  být rádi za to, co je😏

Neřekla bych, že v dnešní době je péče lepší než byla v minulosti…ano, porodnice byly úplně jiné než jsou nyní, ale péče byla mnohdy lepší než je teď…u porodu byl od začátku do konce doktor a ne jen sestra jako teď…lékaři byli lepší a horší, to samé platí i dnes, pořád je to o lidech…jen nám přibylo trochu placení  si za ošetření, léky…😏a na libovůli co s vámi v nemocnici provedou je to stále…viz paní Bobča..

Sarah01
Sarah01 22.05.2025, 15:41:11 xxx.xxx.162.253

A hlavně ten Radeček je alespoň trochu známá osoba, kdežto zkuste si jako normální běžný člověk někde stěžovat.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.