eva (neregistrovaný)22.05.2025, 15:47:09xxx.xxx.162.182
Sarah01:
A hlavně ten Radeček je alespoň trochu známá osoba, kdežto zkuste si jako normální běžný člověk někde stěžovat.
Ano, budete si stěžovat a pak to bude ještě horší , mám vlastní zkušenost s maminkou v nemocnici na interně, před pár lety..o takového J.B. a jiné celebrity se starají úplně jinak než o normální lidi..
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 22.05.2025, 15:47:09
Tak to je jasné, ale víte co dá námahy, být takovou celebritou?😜
Tak to ne, já když jsem dostala na starost babču(ne, nominovala jsem se za opatrovnici sama, nechala jsem ji v nemocnici podepsat papíry, že budu o všem vědět a rozhodovat) tak jsem sestrám a doktorům komtrolovala každý krok a každý postup, všechno jsem chtěla vysvětlit, proč a nač a plno věcí jsem jim taky zamítnula. Ano, vyj.bavat s váma budou jako s pacošem, protože jste jim vydána na pospas. Ale když máte rodinu, co nad nima dělá dohled, tak si dávají sakra pozor. Jen prostě musí vědět, že vy víte. Proto to nemohla být ani mamka, ani teta či ostatní sestřenky.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 22.05.2025, 15:13:10
Teď jste mě teda rozesmála…pardon😉Utopit na jahodách srdíčko(či na salátu třeba) rozhodně neznamená při zalévání, znamená to, že ji nesmíte vysadit tak, aby ten střed, to ,,srdíčko" právě, bylo zahrabané pod hlínou, zasypané, moc hluboko vysazené prostě. Tak mě napadá, jestli tím opatrným zaléváním😏 jahody v tom horku a květináči(který rychle vysychá) prostě neuschnou? Nevím, co používáte za květináče(truhlíky) jakovou zeminu…jinak mě napadá spíš nějaká houbová choroba a to by chtělo právě ty květináče pořádně vydesinfikovat, aby se případně nenakazily nové. Na houbové choroby jsou i bio postřiky, které by neměly zvířectvu vadit. Ale to by chtělo vidět, jak vypadají jahody před tím bídným zhynutím. Vlastně…odejdou už během roku, nebo až přes zimu?
eva (neregistrovaný)22.05.2025, 17:46:55xxx.xxx.162.182
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.05.2025, 16:38:10
To máte částečně pravdu, ale nevíte, co tam s babčou dělali, když jste u toho zrovna nebyla😏.
Samozřejmě i já jsem hlídala, co s mamkou provádějí…muž mi říkal, že jsem jí několikrát zachránila doslova život . Narazíte ale na blbou sestru a je vymalováno…zapomene na to, že maminka se sama nenají a pod…primářka si špatně přečte v kartě záznam…mohla bych vyprávět..😲
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.05.2025, 16:49:46
V pořádku, klidně se zasmějte 😀. Mně to tedy občas přijde už k pláči. Ty jahody umřou nebo začnou chřadnout tak cca 3 týdny od zakoupení. K zimě se žádná živá zatím ani nedostala.
U té hezké jsem ostříhala spodní hnědnouci listy, tak nevypadá úplně špatně. Odrůdy z hlavy nevím, měly by být staleplodici.
Substrát mám teď přímo na jahody. Řekla bych, že je možná i přeliju, ale zase, ty truhlíky mají dole díry a přebytečná voda by měla odtékat.
Zbylo mi tak jeden a půl jahody. Ta prostřední už je taky na pokraji smrti. O první fotce asi netřeba mluvit.
Mohla bych být profesionální jahodníkový vrah.
A tedy ještě edit, začaly odcházet po přesazení. Asi týden byly v malých pěstebních květináčích a to byly pořád “jako nové”
Hmm, možná to na fotce vypadá jinak, nebo ty měsíční vypadají jinak, ale na těch fotkách Tenurri mi ty jahody připadnou divné. Divná barva, taky tam vidím tečky na listech, ale jak říkám nevím, jestli to tyhle tak nemají normálně. Ta sviluška na nich určitě není? A nebo Tenurri i to přelití je možné, žádná kytka nemá ráda trvale mokrou půdu( tedy pár jich je, ale jahody ne😉)
Přesně Evi, musíte nad nima stát jak dráb, jinak se na babču vykašlou, stalo se nám právě totéž(hodili před ni talíř a ať jí…když byla po mrtvici. A prý: ano, je špatná, protože babička nám nejí) No tak jsem se do toho vložila já. A ono se dozvíte, co se tam děje, když tam nedozorujete…ony spolupacientky to požalují.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.05.2025, 20:44:23
Ty tečky jsou jen prach/pyl, ono na ten balkon sem tam prší, plus rosíme vedle kiwi. Ale když jsem je prohlížela, svilušky jsem neviděla. Odstín zelené ale souhlasí s fotkou.
Můžou mít klidně něco jiného. Ale děje se to každý rok. Vzdycky si řeknu že na jahody už kašlu, protože vzdycky dopadnou takto. Nakonec neodolám a nějaké pořídím. Minulý rok jsem mela přímo z trhů nějaké jahodnicke farmy, pry velmi odolné a blbuvzdorne a nevydržely ani dva měsíce. Jeden rok to vypadalo nadějně ale to mi je zase spálilo sluníčko.
ty jahody jsou záhada..ale pokud tam pere hodně slunko..Já mám ráda afrikány,odhánějí komáry..a na paneláku jsem je namohla mít,bo za chvíli měly jenom bambule a oschlé hnědé stonky…
Hledala jsem…a našla cosi jiného🤗…Dám to sem..To jsou květiny v mém bytě na Kapucínské v Olomouci..Ty poslední 2 obrázky jsou z Purkrabské ulice,kousek ode mně..tam všeobecně byly ty ulice všechny kolem,tak hezky nazdobené v oknech..Ale ty afrikány mi tam šly…Ten koutek s květinama je ukrajinky..já měla nalevo ten stůl a truhlíky na oknech..najdu ještě na tom paneláku..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.05.2025, 08:06:25
Hezké rostlinky 🙂
Ono já celkově s rostlinama…to je těžký 😀
Sukulenty mít nemůžu, s těma si absolutně nerozumím. Nebudu ani psát, kolik pokojovek jsem už zahubila.
Ty, co mám teď jsou všechny staré miniálně dva roky a přežily kde co, takže věřím, že už jsou na moji péči zvyklé 😀…nedávno jsem si donesla domů tradescantiu (asi vodněnka?) a zatím dobrý.
Jinak mám fikus benjamin, který byl už 2x na pokraji smrti, ale vždycky to dal. Takže už ho neposouvám nikam, jelikož na jakoukoliv změnu reaguje protestním shozením listů a pokusem o sebevraždu, 2x pileu, kde jsem už konečně pochopila co chce, nějaké břečťany, pothos, šefleru se kterou se tak nějak stále snažím domluvit…
Zjistila jsem, že v akváriu můžu mít náročnější pokojovky, tam mám barevné filodendrony a calantheu, kořeny mají v akváriu a zbytek ven a tam teda rostou jako divé úplně bez problému.