Ták, včera první náznak sluníčka, ale jen dopoledne. Odpoledne se zase zatáhlo, ale naštěstí bylo teplo a nepršelo, ani protivný vítr nefoukal. Povedlo se mi oholit prvního poníka, ještě mě čeká na oholení stařík, tomu se to jistě také bude líbit. Jsem ráda, že to vyšlo tak, že jsem šla holit až po těch deštích a hnusech, to jistě ocenili, že mají kožíšek. No nicméně stejně jsem poníkovi nechala a hodlám i staříkovi nechat chlupy na bedrech, tam se ostatně zpravidla ani nepotí, tak není třeba to nějak řešit. Oholila jsem hlavně krk, plece a pod sedlem a břicho.
Poník šel na půlhodinovou údernou vyjížďku, aby se nenudil a trochu pracoval, byl celý veselý a měla jsem na loukách co dělat ho držet. Ale byl statečný a jeden úsek cesty, kde sedloví koně šli jinudy a ani na ně neviděl, prošel moc pěkně, tak jsem ráda, že jsou poníci schopní i samostatné práce 🙂 Dobře jsme je vychovali 🤗
Dneska dopoledne vyjelo sluníčko úžasně a já jsem ho oknem nasávala pěkně do kanclu, mezitím projel asi půlhodinový hnusný slejvák (zalito ✔️), a teď už zase zalezlo a vypadá to na další slejváky. Středy jsem si nechala volné od holčiček u koní, tak jsem si řekla, že si dnes dám relax a místo poskakování u koní se budu vyvalovat taky jednou doma a poskládám si vyprané prádlo, které už nějaké ty měsíce rotuji na pohovce (rotování = beru si to z pohovky rovnou na sebe, pak do pračky a vyprané zase ze sušáku šup na pohovku, když potřebuju na sušák dát další vypranou várku. Normálně věci ze sušáku beru rovnou na sebe, ale teď jsem prala různé věci ke koním a ložní, tak se na sušáku muselo udělat místo dřív, než jsem to prádlo otočila 😂).
No, co naplat, v sobotu jsme dopoledne řezali dřevo, odpoledne trénink, v neděli od půl páté ráno do šesti odpoledne pryč, tento víkend zase jeden den závody a druhý den trénink, je to nějaké nabité 🙂
Mám v klubu aktuálně čtyři holčičky, tak jsem si je rozházela v týdnu na čtyři dny tak, aby se mi prostřídala každá s každou (naštěstí většina z nich jsou rozumné šikovné holčičky a nedělají skupinky a nepomlouvají a nepošťuchují se mezi sebou), no a zítra mám tu nejpokročilejší s tou nejméně pokročilou, tak to bude výzva, ale však já jim něco vymyslím 🙂
Brambory už mi lezou ze země, tak mě to těší, doufám, že políčko brzy zaroste plevelem, protože mi tam stále chodí slípky a hrabou a vyhrabují ty brambory. Jestli tam nějakou nachytám, půjde na ty brambory do hrnce! 😀 Kosí hnízdo na stroji je prázdné, ale kosáčata již při posledním šmírování byla pěkně pernatá, tak hádám už vylítli. To je dobře, jak posekáme, bude se samovaz hodit. No a děcka by pomalu mohla začít sekat trávu pro koně, roste to jak … po dešti. Snad se povede zemědělcům dobře usušit a bude hodně sena letos. I když my máme stále jeden stoh nenačatý, takže my máme sena dost a dost, doufám, že máti se uklidní a na příští zimu objedná polovinu. Ale spíš ne, bude v panice, že máme vlastně o koně víc… A zapomene na to, že máme o tři poníky míň (ti se budou jenom KOUKAT, jak velcí dostávají seno. Poníci nedostanou NIC, dokud jim nepolezou žebra, tak.).