Aktuálně: 2 528 inzerátů241 486 diskuzních příspěvků18 745 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 18.05.2025, 12:41:16 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

Zkušenosti s Jaggy nemám žádné, ale co jsem já sama už na klinikách zažila…ony ty kliniky jsou právě spíš na ty peníze, ať se jmenují tak či onak👎 Zlatá naše vesnická vetka, která pracuje za pakatel, protože ví, že tady ti stařečkové za psa, kočku, peníze nedají, takže aby je vůbec donutila k léčení zvířete, dělá fakt za nula, nula prd. Já jí za všechno dávám peníze navíc, protože ani mě si neřekne víc, i když ví, že mě by nezruinovala. Bohužel, když už je něco vážného, potřebujete vybavení, takže na nějakou kliniku vlézt musíte🙄

To je přesně ono…malá vet ordinace…na to běžný očkování, ošetření super a většinou je to opravdu levnější a nejen na vesnici, ale i ve městě jsou rozdíly v cenách.

Jenže takové ordinace opravdu nemají to vybavení, často tam je vet sám, takže o nějaké pomocné síle (já jim říkám sestřičky) nemůže být ani řeč.

Já na kliniku chodím.

Ceny mi nepřijdou nějak přemrštěný…jsme okresní město, tak jsou ceny asi nižší než v Praze…alespoň, když to srovnám s tím, co vím od dcery, ty choděj na pražskou kliniku…ale když už se něco stane a dorazím se psem, tak je tam vybavení a hlavně personál…a teda hlavně vet, kterýmu věřím a doufám, že oprávněně, už k němu chodíme asi 16 let…navíc tam pořád vypomáhá můj “starej” vet, co jsem k němu chodila ještě s ovčandou, před víc jak 30ti lety…a na toho taky nedám dopustit, je to starej praktik.

Přístup personálu je super…jak ke zvířatům, tak k jejich majitelům…nikdy jsem neměla pocit, že by se zbytečnými vyšetřeními snažili ze mě vytáhnout prachy…

Když pak člověk čte, co se děje na Jaggy…a teď nemyslím, tu kauzu s tou holkou, ani utečenýho psa Brožové, ale spousta recenzí je negativních, to co tam lidi popisujou je děs…vůbec si neumím představit, že tam dorazím se svým psem, který má nějakej zdravotní problém a bude to probíhat tak, jak ty lidi popisujou.

Doron
Doron 18.05.2025, 12:47:26 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.05.2025, 12:19:46

Ano, má na to, ale neudělá to.

Aby maximalizoval zisk.

No, a že by sestry a doktory zkazily peníze, to už si vůbec nemyslím.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 18.05.2025, 13:25:21 xxx.xxx.153.254

Taky nesouhlasím,  i vlastník,  pokud má zájem,  toto ovlivní. Ale musí chtít.!

Vždy je to o lidech, na obou stranách. Taky raději pojedu dál,  ale vím,  že na této klinice jde prvořadě o zvíře, ale zároveň,  že i jejich vybavení a schopnosti na toto stačí.  Proto mám  jednu MVDr na internu kočky, další vety  když jde o zuby, chirurgii…., a samozřejmě v záloze 24/7 jako krizovou intervenci.  To samé u lidí a musím říct, že  to zatím vždy fungovalo, ikdyž  taky drobné extempore byly. Ale vždy včas odhaleno a napraveno.

Tap
Tap 18.05.2025, 16:14:39 xxx:xxx.735b:4648

Chrenek má tak dlouhé ruce, že ovlivňuje i Google.
Ten zakazuje vyloženě negativní recenze, cenzuruje a neschvaluje.
I tak má Jaggy hodnocení jen 3,9.
Kdyby prošlo každé hodnocení, budou mít 1,5.
Evidentně tam lidi pořád zvířata dávají. Špatná reklama, taky reklama??

Doron
Doron 18.05.2025, 17:48:29 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 18.05.2025, 16:14:39

To asi ne.. Spíš lidi veterinářům pořád věří a neprověřují si je.

Jela jsem tam v úplným zoufalství, byla noc, pršelo se sněhem a na ulicích námraza, nejsem moc dobrá řidička a ještě na autě ty “obojetný” gumy.

Tak jsem zavolala vet sanitku, paní je vyšetřila a obvolávala pohotovosti, jenže byla chřipková sezóna, doktoři nemocný, jeden říkal “ nezlobte se, mně je strašně špatně, já už nemůžu” a tak zbyla ta Jaggy. Fram měl jenom vysokou horečku a kašel , toho jsme nechala doma, ale Dorouš opravdu špatně dýchal. Kdybych vzala oba, jsem v tom za 25 000.😅 Byla jsem s ním u veta odpo předtím, nelíbil se mi, ale to bylo “ nebojte, jitrocelovej sirup stačí”.

Na té vet sestře bylo vidět, že mě tam nenechává moc ráda a hned jak jsem tam vlezla, viděla jsem, že něco je k…a špatně.

Všechno trvalo strašně dlouho i když jsme tam byli sami, doktorka nekompetentní, budova tísnivá,odvedli ho na odběry nějam do sklepa a nemohla jsem se na ně dobouchat, velký tlak na to, abych ho tam nechala, měla jsem strach, že by ho tam zahubili. Pocit jak v hororu.

Když doktorka viděla, že nejsem taková teta Běta jak vypadám, kladla jsem jí fundované dotazy ( jak vypadá krevní obraz, co viděla na rentgenu, jak by  ho při případné hospitalizaci léčili atd.) tak se nějak zalekla ( byla mladičká) a nakonec mi aspoň dala antibiotika, která ona sama pokládala za zbytečná, píchnout je prý nemohla, protože pes neměl kanylu .., na místě jsem je do něj nacpala.

Píšu tady o tom pořad dokola, asi se potřebuju zbavit traumatickýho zážitku.😅

Už nebudu .🙂

Nevím, jestli tam na recepci byla ta perverzní slečna, ale podobná jí byla.

Mluvilo se tam pořád o penězích a tu karanténu, kde měl být Dorouš za značný příplatek umístěn a chlazen ( to měla být ta léčba), bych ani vidět nechtěla, oni mi ji teda ukázat taky nechtěli.

Tap
Tap 18.05.2025, 17:57:08 xxx:xxx.735b:4648

Jen pište dokola a zbavujte se traumatu.
Aspoň máte s “klinikou” reálnou zkušenost. 
Jinak tu diskutují i lidé, kteří nečetli ani článek, jen nadpis.
Vy máte reálné znalosti.
A pomohla ta antibiotika?

Vahine
Vahine 18.05.2025, 18:03:31 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.05.2025, 17:48:29

Doron, nikdy jsem tam nebyla, ale Váš barvitý popis mi úplně stačí. 🙈 taky mě zajímá, jestli ATB zabrala?

kometa
kometa 18.05.2025, 18:48:38 xxx.xxx.213.48
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 17.05.2025, 23:23:50

To je blbost.S těma ženskejma. Statistika hovoří jinak.

Souhlas. Neznám případ ženy - sériové vražedkyně.

Doron
Doron 18.05.2025, 19:25:28 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 18.05.2025, 17:57:08

Tak děkuju moc za účast 🙂.

Atb zabrala rychle, měla jsem mu je dát hned sama jak se mi nezdál, CRP měl 110, to už je dost. 

Místo chlazení jsem ho dala do peřin, spal 48 hodin s mým kamarádem který rád spí 😂 a Doro ho miluje, budila jsem ho jen na léky a dávala mu taky velký dávky C vitaminu a vývar.

Tap
Tap 18.05.2025, 20:04:51 xxx:xxx.735b:4648

Děkujeme za info, Doron.

Odbočíme.

Včera nás zastavil jeden místní uličník a říká:
Ten váš kocour je zase u nás.
Jakej?
No ten oranžovej.
My nemáme oranžového kocoura. Máme bílé s trochou oranžové.
No tak koukejte - zrovna sedí u našich dveří.
(tam seděl zlý oranž kocour s obojkem, o kterém si celou dobu myslíme,
že je jejich - chodí zásadně od nich a u nás útočí na naše hodné kocourky)
Je velmi agresivní a stresuje všechny. Jeden náš kocour má jen půl ucha.
Tak říkáme - ten není náš, mysleli jsme, že je váš…

No, tak čí ten kocour vlastně je?
Oni si myslí, že náš, my, že jejich.
Buďto není ničí anebo třetí strany. Ale jaké?
Začíná to být napínavé.
To víte, vztahy na malé vsi, pár domků (10-12)…
Neradi bychom, aby si někdo myslel, že naše kočky chodí jinam.

Říkáme klukovi - jeden z našich tří kocourů je omylem zavřený v ložnici,
druhý prokazatelně spí v obýváku a třetí je v kukani v maštali.
Kluk 11 let - a co to je maštala?
To je tak, když se rodiče dětem nevěnují. (my těmto dětem i pleteme pomlázky,
otčímové a strejdové to asi neumí - a vysvětlili jsme jim i pojem maštal).
Kluci jsou dva a mají jen jedno kolo, o které se denodenně perou.
Říkáme si, jestli je vhodné koupit jim druhé kolo?? 
Má smysl se motat do vztahů “lidí”, kde “matka” má cca 6 dětí se třemi
různými otci, nevěnuje se jim a kluk (7) ani neumí mluvit? 

Doron
Doron 19.05.2025, 00:20:46 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 18.05.2025, 20:04:51

Určitě to smysl má.

Ukazujete dětem kus “normálního” života, jsou součástí komunity.., strejdové a tety jsou moc důležití.

Jste hodní.🥰

Bobca
Bobca 19.05.2025, 06:56:08 xxx.xxx.20.192

děvčata…pošlete mi prosím sluníčko🙏☀️…už to trvá nějak dlouho…jdou na mě chmury😟..Kolena mi zatuhají..cvičím jen to prohýbání a ty 4 cviky na záda..venku jsem ještě nebyla..je mokro,což déšť je potřeba,ven ještě nejdu,abych nesklouzla..ale se schodů a do schodů zvládám,projdu párkrát za den přes chodbu dozadu a zpátky..s berlala samozřejmě☝️..rehabky v nedohlednu..obvoďačka,že mi to musí neurolog,ať je dopravím do Olmika..(přitom má všechny papíry ona..ještěže jsaem si je okopírovala) Vytáhla jsem ze skříně tiskárnu,nainstalovala,oskenovala všechno a poslala jsem propouštěcí papíry doktorovi mejlem,zítra jede švagruše s bráchou do Ol,tak že by mě vzala s žádostí od PL o rehabky v Pasece..přitom z nemocnice mám,že na to nemám nárok..Víkend byl nekonečný,za chvíli budu volat sestře,jestli tam ty papíry stačí dopravit,jsem objednaná na 3.6…V sobotu mě přepadla taková bezmoc!!já,zvyklá si vyřizovat a zařizovat všechno sama💪Jaksi se to táhne…a to čekání mi ještě víc ta kolena zatuhuje..Měla bych je nějak víc rozhýbávat..levé má rok a pravé půlrok po operaci…a venku tma!!omlouvám se,ale musela jsem😢nejsem moc vpohodě..

Bobca
Bobca 19.05.2025, 07:01:29 xxx.xxx.20.192

a ještě prosím o názor na akupunkturu,hm?  to mi v nemocnici radila jedna pacientka…

Bobca
Bobca 19.05.2025, 08:14:48 xxx.xxx.20.192

tak jsem se dovolala…zítra mi tam teda švagruše dopraví papíry,a já ve středu nesmím zapomenout na odpolední konzultační hodiny lékaře !!.Budu konzultovat po telefonu..aspoň tak..

Buggyra
Buggyra 19.05.2025, 09:05:15 xxx.xxx.198.226

Bobčo, myslím na tebe, deštivo je třeba, bude čistý vzduch, brzy zase vykoukne sluníčko, hele: https://www.yr.no/en/forecast/graph/2-3063596/Czechia/Olomouck%C3%BD%20kraj/Olomouc%20District/Uni%C4%8Dov zítra ho tam máš jak na koni! ☀️☀️☀️

Nevěš hlavu, pust si něco veselého v telce, hodně pij, suplementuj Déčko, Béčka a různé další užitečné věci, zobej zeleninu a ovoce a užij si, že máš chvilku válenda a odpočinku. Na to rozhýbání kolen jdeš dobře, pěkně pomalu ťapat po rovině, dobré boty, které stabilizují kotník - to i kvůli těm zádům. A na záda fakt pozor, já vím, že ti přijde, že se to lepší, ale buď opatrná, ať neuděláš nějaký prudký nebo neobvyklý pohyb, ať se to neroze***e 🙂 Vždyť víš.

Nemohla by sis vzít domů nějakou kočičku na dočasnou péči? - rozveselila by tě 🙂 určitě nějaký útulek v okolí by ocenil. Kdo ví, jestli by i nehradili nějaké náklady.

Dcérka stále dochází  s obědy a nákupy? Poděkuj jí za mě, je zlatá, i když třeba nejste zrovna jedna ruka, tak přiskočila na pomoc, a to se počítá. Škoda, že už nejsou sousedi, pomohli by jistě 🙂 Já bych pomohla, kdybych byla blíž, takto jen posílám dobrou náladu a pozdravení 💐

Drž se a hledej to dobré, vždycky se něco najde! 🍀

Nějaké veselé fotečky z bytu, chaty, chalupy, od koní, a tak 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 19.05.2025, 09:07:27 xxx.xxx.166.146

Bobčo,  čím je mi Vás víc líto, tím větší vztek na dokrory dostávám.

Při takové bolesti si nejde udržet dobrou náladu.

Vaší beznaději se tedy nedivím, mně stačilo s vyhřezlou ploténkou marodit týden a byla jsem úplně na krupici.

Jenže jak jsem byla vzteklá, všichni se nějak víc snažili aby mi bylo líp.😅

Sluníčko poslat nemůžu, je u nás pod mrakem a chladno, pořád se chystá k dešti a pořádně nezaprší a fouká vítr který vysušuje zem ;(, takže je i sucho.

Moc na Vás myslím, štve mě, že jste tak dakeko, tady v Praze by člověk možná nějakou lepší péči i obstaral, ale v Olmiku nikoho neznám..☹️

Myslím na Vás, snad už se o Vás začne někdo starat 🙏🩷

biaca
biaca 19.05.2025, 09:14:07 xxx.xxx.47.71

Ne, vždy jsou doktoři výkvět medicíny. 

Bohužel nedávno, byl kamarád otce - v nemocnici na pohotovosti, ne jen, že ho nechali s bolestmi čekat 5 hodin a ve výsledku mu doktor předepsal pouze prášky proti bolesti (ani ho pořádně nevyšetřil a neposlal na žádné další vyšetření pouze se na něj podíval a tady máte recept.). Pak když tedy opět šel za čtyři dny k doktoru, že mu to nepomáhá - byl tam na jednou za 5 minut dvanáct, už měl na žlučníku prasklinu a během 3 hodin byl na sále. Kdyby situaci správně řešil první doktor na pohotovosti, nemusel ho ohrozit na životě, ale co si za jeho pochybení, kdo vezme - nic. 

Vahine
Vahine 19.05.2025, 10:05:30 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.05.2025, 09:05:15

To je nádhera Buggyro 👍

Vahine
Vahine 19.05.2025, 10:12:34 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.05.2025, 06:56:08

Bobčo, intenzivně na Vás myslím, hlavně ve chvíli kdy se otáčím na posteli 🤦‍♀️ oproti Vám mne trochu, jen trochu vzala záda po střevní chřipce. Dr.říkal, že se právě při oslabení organismu, záda často bloknou, to jsem netušila…

jak hrozné to všechno musí být pro Vás! Já z toho prožívám nyní jen malý střípek 🙈 jste hrozně statečná! 🍀

Pod to, co napsala Bugyrra, se podepisuju a poslala krásné fotky, že? 

Bobca
Bobca 19.05.2025, 10:54:47 xxx.xxx.20.192

Dcérka stále dochází s obědy a nákupy? Poděkuj jí za mě, je zlatá, i když třeba nejste zrovna jedna ruka, tak přiskočila na pomoc, a to se počítá. Škoda, že už nejsou sousedi, pomohli by jistě

dcérka má bydlí 8 km..má 2 zaměstnání…doveze vždy v sobotu,jak zkončí v 10 v obchodě,nákup a spěchá domů,bo je utahaná za celý týden(jo,povlíkla mi to prostěradlo,jinak jsem ostatní zvládla,i deku)..ano,večer,jak přijde z práce,zkontroluje mě telefonicky..to jo..Ale i za to jsem ráda..Nemá to taky lehké….ale jinak si dám sama samička do pračky,pověsím,poskládám,roztřídím prádlo(nežehlím!!)..obsloužím myčku,i když s problémy..je to zešikma z vozíčku to vyndat na linku,pak si stoupnu a dám do skříněk..nejhorší bylo došourat se scedit vařící brambory od sporáku ke dřezu…Z vozíku je to dost nebezpečné a navíc těžší vsedě..kohoutek je dost daleko,i když si chci jen umýt ruce…Sousedi nejsou,ale mám (měla jsem? )kamarádky vedle…?..Je to složitější…Není času zajít se zeptat,jestli něco nepotřebuju..a já si neřeknu.Dala jsem jí zpátky klíče,co půjčila dceři,aby mohla ke mě….To spíš ta moje švagruše-od bráchy.."švagrová" je od manžela,aby bylo jasno,kdo je kdo..Ta mi zaveze ty papíry,jedou zítra s bráchou na kontrolu do Ol..a jsem domluvená se sestrou..

a mám Jaruš v Ol..voláme si skoro denně,jak si ráno v práci uvaří v 8 kafe a snídá..Pak Zdenka..té volám většinou já,ta je pořád v luftě…a vařím si,obědy nemá cenu teď objednávat,když nevím,jak dopadnu…na středu jsem si dala upomínku,abych nezapoměla volat dr…..

Kytky a kočičáci jsou úžasní..děkuju Buggyro..Ty slipky jsem napřed myslela,že pošly..neviděla jsem nikdy,že by byly tak vyvalené s nohama rozvalenýma na slunku🤭a koňuchy…amarylis jsem měla taky takový a pak celočervený…

Doron-na doktory v nemocnici jsem naštvaná hodně..o té neposkytnutí reh pracovnice řeknu pak mému doktorovi,jak s ním budu mluvit..a i celkový přístup..mohla jsem být daleko jinde..

jo,a co se týče bolestí..beru jen ráno a večer Novalgin..bolí mě,když se otáčím na posteli,nemám madlo,ale to mě s ním bolelo taky,při nadzvednutí se…a musela jsem jít 2x dolů a nahoru ze schodů až ke schránce..a popelnice byla kus na chodníku..(optička opět není)a vzala jsem si blbé klíče!!!! tak znovu, a při druhém výstupu jsem už byla K.O...tak jsem odvolala i soc. prac.,že už bych to potřetí(pro ni) a následně počtvrté, za ní zamknout,prostě nedala..a cvičit prostná už vůbec né..Pochopila to a přijde jindy..

Tak jsem se vykecala..švagruše volala,že jak si přijde pro ty papíry,tak mi veme segedín…🤗to se mám🙏

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.