Zdravím holky, než vyrazím z hotelu za kulturou, válím se tu s noťasem.
Tady hlásí zatím st.17+, ale zdá se mi tedy dost teplej, protože áno, svítí sluníčko. Bobi, nevím jak máš to čidlo z meteo, ale to musí být někde, kde na něj nesvítí, protože se to rozehřívá a píše to blbiny😉To máš jak klasický rtuťový - necháš ho na slunku a máš na něm 100st😜
čidlo mám venku vystrčené z okna-kadí mi na něj Jiřičky..v 6 na něj právě už svítí..když pak přímo ,jak slunko vyleze nad obzor,tak bývá právě 42..Jsem v koutě baráku..teď je na něm třeba 23-už je slunko za rohem..a v pokoji 25,5
Za mě jsou okna na východ v tomhle horší. Byt se vyhřeje hned po ránu a pak už nevychladne.
ano.. v tomto období mi svítí úplně přímo do pokoje až do asi 8-9?musím sledovat..A jsou měsíce,kdy vůbec a jen odraz od žluté bytovky mi tu dělá světlo..
Za mě jsou okna na východ v tomhle horší. Byt se vyhřeje hned po ránu a pak už nevychladne.
Za mě jsou zase horší okna za západ.. jak se přehoupne sluníčko, tak to tam paří až do večera, zatímco východní strana už je v poho… a to teda nejen u mě v baráku, ale i u mámy v bytě.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 20.06.2025, 12:20:42
Za mě jsou zase horší okna za západ.
Já mám okna na jihozápad a táta měl na východ. A víc jsem trpěla u něj - viz výše. Já mám aspoň dopo chládek, u něj mi bylo horko pořád. Už ráno po probuzení.
Já bych se nemovitosti v dnešní době nezbavovala, i kdybych na chleba neměla…🤔
No jo, ale když člověk finančně plave a tím spíš nemá kapacity na to, aby nemovitost udržoval… ani fyzické, ani finanční ani časové a nemovitost není ani v takovém stavu, abych jí pronajala, tak co s tím?
Já mám okna na jihozápad a táta měl na východ. A víc jsem trpěla u něj - viz výše. Já mám aspoň dopo chládek, u něj mi bylo horko pořád. Už ráno po probuzení.
Taky mám půlku baráku na jihozápad a v prvním patře se tam to nejhroší sluníčko opírá od tří až do večera. Dokud jsem nepořídila předokenní rolety, bylo v baráku v létě na zdechnutí.
Tak u nás pomohla i nová okna a zateplení. Bývalo tam hůř.
Zatepleno mám, okna plastový, ale velký a fakt to tam pařilo děsně. Zlatý předokenní rolety. Teď ještě zvýším zateplení v půdě, to by taky mohlo trochu pomoct.
no, vzhledem k tomu, že nejnižší teplota v rámci dne je někde kolem svítání, a nejvyšší mezi 14. a 17. hodinou, ve městě později, pak je asi souboj okna na východ x západ vcelku jasný.
eva (neregistrovaný)20.06.2025, 13:51:46xxx.xxx.162.181
kometa:
Za mě jsou zase horší okna za západ.
Ale zase celé odpoledne je už s okny na východ v bytě chládek, i celý večer…My jsme v paneláku měli okna na východ, po ránu celkem pohoda, potom dopoledne chvíli slunce a odpoledne až do večera už pěkně chládek. Kdežto lidi s okny na západ trpí od oběda až do pozdního večera. Podle mě taky jednoznačně horší okna na západ než na východ.
eva (neregistrovaný)20.06.2025, 14:00:06xxx.xxx.162.181
Sardullah:
No jo, ale když člověk finančně plave a tím spíš nemá kapacity na to, aby nemovitost udržoval… ani fyzické, ani finanční ani časové a nemovitost není ani v takovém stavu, abych jí pronajala, tak co s tím?
Tak to asi nic jiného opravdu nezbývá, to je fakt…ale mám v rodině příbuznou, prodali barák a koupili za ty prachy byt…zbytek utratili…potom prodali i ten byt, peníze rozfrcali a nemají nic, tak to nepochopím..😲
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 20.06.2025, 13:51:46
My jsme v paneláku měli okna na východ,
Táta to měl taky tak. A už ráno na vnitřním teploměru 28 stupňů z předchozího dne a pak už to jenom stoupalo. Páté poschodí, což na to mělo určitě vliv. Vidím to v práci - první poschodí jakž takž, druhé horko, třetí vedro na padnutí. Žaluzie pomáhají, ale nesmí se větrat. Což v plných třídách taky nejde. Okna na jihovýchod.
Tak to asi nic jiného opravdu nezbývá, to je fakt…ale mám v rodině příbuznou, prodali barák a koupili za ty prachy byt…zbytek utratili…potom prodali i ten byt, peníze rozfrcali a nemají nic, tak to nepochopím..😲