Začínám pracovat až tak v 6 večer, dřív nejsem schopná. A vedro má prý být celý následující týden. To asi ta práce nebude stát za nic.
Stejně😏Dneska jsem přišla večer domů: 22.20 a šla se teprve sprchovat a umývat si hlavu. Přes den jsem byla jednou vzadu pro zeleninu k obědu a podruhé někdy kolem 17h pro křoviňák, aby mi soused nasadil hlavu, namotal strunu. Teče k nám poslední čůrek vody, zítra konec😢Pršet zatím hlásí na pátek a to je tak daleko, že bůhví jestli👎
No to koukám jak máte lenivé psy😉. Moji pídi psy včera řádily celé dopoledne i odpoledne na zahradě , my seděly, koupaly se a schovávaly se do stínu , zato psy měli svůj den . V jednom kuse od rána samé tanečky i ten Gigoš jako starší pán neustále běhal za Chulim a provokovaly se na v zájem si hrát. Přitom otevřena chalupa, že kdyby to bylo na ně moc horko klidně můžou dovnitř, máme tady chládek.
Bobi držím na zítra vše co mám a to znamená, že 20 prstů , aby to dobře dopadlo🤝.
zvláštní jméno pro hotel Raduš🤭..už jsi ho našla?..Jako..tady ještě pořád uvnitř baráku je zima..70 cm zdi..(paže jsem měla fakt ledové-jenže to bylo zrovna,jak bylo chladněji v noci i přes den..)přes den teď moc neotvírám,otevřu třeba ve 3,pak zavřu jak to slunko začne mít grády….dám 5 cm a otevřu do chodby,aby mi průvanem to prádlo doschlo..dostala jsem celkem dobrého souseda,taky otevře-má dveře za rohem,takže si nečučíme do pokoje-já dveře,když je doma, tak pootevřu,aby do mě neviděl,ale jinak dokořán…Tento týden má odpolední-dobré vědět..Taky si pochvaluje tady ten klid,že jsme tu jen 2 v baráku..Je epileptik,takže asi nepije-vím,že pivko si dá,nekouří..takový kliďas-40 let….Optička je do 7.7. ve Španělsku..Jinak to prádlo viselo na chodbě skoro týden a nic,pořád bylo vazké..dosušovala jsem ráno tady u okna,když sem svítilo to slunko..Včera jsem ale blbá otevřela i dveře na hůru a jak jsem je šla večer zavřít,tak mi hned u dveří lištilo vedro zhora,ale prádlo od dopoledne bylo skoro suché(jsem si oteplila chodbu)..Já,když věšela na hůru,tak než doprala další pračka,tak tu první jsem mohla sbírat..teď jsem tam vynesla akorát tak povlečení na rameni a rychle přehodila přes šňůru..I jsem přemýšlela,že si dám to prádlo do něčeho a vynesu na krku,ale bych neustála to pověšení..a jsou tam takové blbé schody..jdu hóódně pomaličku dolů s berlema…
lž: A problém asi s rybama, upravenou vodu tam nalít nemůžu.
Já bych řekla, že ryby spíš snesou trochu chlóru (v tom ředění s jezerní vodou a když hned vyprchá) než nedostatek vody, přerostlé sinice a tím pádem málo vzduchu… Jestli žijou v potoce, kam se svádí voda z kdejakého přepadu septiku (když nemáte vodovod, asi taky nemáte kanalizaci, hm?). Nemáte v okolí nějakého zemědělce, co by vozil nádrž kravá na pastvu? By mohl jednou týdně přivézt vodu vám, třeba také bere ze studny - by se muselo zjistit….
Ad teplo: jsem ráda, nechali jsme si v pátek posekat celý hektar najednou, takže mám co obracet - když vidím na váš popud, že má být vedro a bez deště celý následující týden, tak paráda, budu obracet ob den vždy jiné plochy, krásně to postačí a usušíme vše najednou 🙂 Přemýšlím, že bych si to mohla sama i sbalíkovat malým lisem, když už ho mám. Ale chce to dva lidi, jeden aby házel seno a jeden aby vázal balíky, no… Tak uvidím, jestli někoho ukecám 🙂 A v lisu možná bydlí sršni, takže to také budu případně muset pořešit. Musím někdy ráno, když je zima, lis odplachtovat a podívat se.
Zdravím🙂Takhle po ránu lítám a posunuju hadice na zeleninu, abych zalila všechnu posledním zbytkem. Máme kanalizaci a čističku, už asi 20let, protože jsme CHKO, takže potok už je bez splašků. Zemědělec…tak ten mě taky nenapadl, taky jsem vodu nikdy nemusela shánět🙄Jenže ti mají taky práce, že neví, co dřív. První mrknem do naší studny, jak jsme na tom, to je jasné.
Nějaký debil včera večer zapálil snad zmoklé seno či co, vyčadil nám celý barák, jak jsme potmě větrali(všichni nejspíš) Nevím kdo kde, dým nikde vidět nebyl. A bylo to celou noc, ráno jsem se v tom smradu opět probudila a barák smrdí komplet. Fakt super👎Ču.ák jeden😈
Bobi, si to nepamatuju, ty se máš dneska něco dozvědět, nebo jedeš do té Karviné?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.06.2025, 07:07:42
Já to vidim jeko akvarista… když dělám údržbu akvárka, tak žádnou vodu neupravuju, prostě ⅓ až ½ nádrže doleju vodou z vodovodu. Tu teda napouštím do kýblů sprchou, právě kvůlivá chloru…. chlor je plyn, vyprchá a když ne přes sprchu, tak stačí to nechat chvíli odstát.
Já mám na zahradě sud s vodou, který není pod okapem, ale napouštím do něj vodu z vodovodu, abych nezalévala rajčata rovnou z hadice. V tom sudu mám závojnatky, aby požíraly případné komáří larvy, aby se mi to tam pak nelíhlo.
A normálně zaleju a to co jsem zalila, tak dopustím rovnou z hadice.
Prostě chci říct, že co se týče chlóru, tak to je nejmenší problém. Vím, že některé oblasti v republice… teď nevím přesně kde, mám pocit, že možná někde v Brně, ale nejsem si jistá, nemají vhodnou vodu pro akvaristiku a tak musí používat reverzní osmózu… ale zase to není kvůlivá chlóru.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.06.2025, 07:23:43
Tak my jsme už usušily.Uklidili jsme 320 balíků.Nám tedy balíkuje synovec balíkovačem za traktorem.Po pravdě se seno obracelo jen 2x. V těhle hicech se 3.den uklízelo.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.06.2025, 07:25:19
Raduš..jedu zítra po 8,ještě napíšu…..chtěla jsem to napsat,že Daja mě už upozornila🤗,že mi drží všech 20 prstů..Děkuji Dajo…Dnes-za chvíli jedu-jsem sehnala konečně odvoz k té holičce..Chtěla jsem se tam už rozejít fakt sama..Senior Taxi platí na pedikůru,manikůru a doktora,ale k holičce se mají takoví lidé dostat jak??Já jsem si už dřív tu afinu čmikla sama,ale vypadám..jenže to mám dlouhé,i kolem uší,potím se..s chobotem je to hrůza…Končím,bude volat Jaruš a za chvíli přijede švagruše….
Nám to posíknul, druhý den jsem obracela jen tam, kde toho bylo málo, nedopasky po výbězích. Včera byl třetí den, obracela jsem ty plochy, kde bylo hodně hmoty, a bylo to krásně proschlé, mašina s tím neměla moc práce, teda krom toho boje s nedosekanou trávou odspodu, holt jsou to členité pozemky (zahrady apod.), kde ta traktorová sekačka nezvládne vzít všechno úplně načisto u země. A dneska mám v plánu obrátit to všechno sakumprdum a snad zítra že by se to balilo nebo jinak uklízelo (možná budem muset do stohu ve výběhu jako volné seno). Myslím už dnes to bude krásně šustit 🙂
Uklidila jsem ke své radosti v sobotu pod střechu zbytek vojtěšky z loňského roku, který byl ve výběhu v našem skladovacím systému na paletách přikrytý autoplachtou, a kupodivu je moc pěkná, koně se na ni vrhli s vypoulenýma očima, já se bála, že jak se pod tou plachtou různě paří v těch horkách a pak to kondenzuje, že to bude plesnivé, a ono ne! Tak super 🙂 Letos se mi vyplatilo, že jsem celý stoh průběžně obírala ze všech stran a ty balíky, co byly v kontaktu s plachtou, jsem vždy postupně odebírala, takže nestihlo zaplísnit. Jen jeden balík u země je durch, bydlely nad ním myši…
Loni jsem měla štěstí a zemědělec od Nymburka mi dal vědět, že mi vojtěšku věnuje za odvoz, tak jsem tam lačně jela dodávkou i přívěsem, a natlakovala jsem tu soupravu, že se plachta vzdouvala a okýnkem v dodávce nám vojtěška čouhala do kabiny 😂 ale dobře jsem udělala - celou zimu vojtěška krásně vystačila a vystačí do další sklizně! Jestli Nymburčan dá vědět, zase se k němu ráda vypravím! Malé balíky jsou boží.
Kolik tak my bychom z toho hektaru mohli mít balíků? Osm možná? To by bylo fajn 🙂 Část je pod lesem, tam hmota nic moc, část jsou ty nedopasky, tak tam taky kdovíco za výtěž nečekám 🙂 Tolik balíků by bylo terno, to by nám doplnilo současné zbytky ze zimy tak, že bychom nemuseli na další zimu dokupovat ani stéblo. My musíme se sekáním čekat vždy až bude mít zemědělec s traktorem čas na nás čudly. Přednost mají jeho lány 🙂 S vlastní (rodinnou) technikou je to jiná píseň 🙂 Sušíme si to pak sami a zase ho zavoláme jen na balení balíků. Posekat stálo 900,- to je hodnota tří koulí, když balení bude stát taky 900,- a vytěžíme z toho osm balíků, tak jsme dva v plusu 🤗
co se týše vykuřování…stačí,když vedle sousedi mají oslavy a začnou rozdělávat oheň pod seletem ráno v 5 a celý den to leze ke mě do baráku..já zabedněná v pokoji i s prádlem,aby nenačuchlo..
Ronja s motejlem (neregistrovaný)30.06.2025, 08:35:37xxx.xxx.119.6
Možná se to tu psalo, mně se někdy nezobrazují všechny příspěvky nebo i zapomenu, tak případné pardon za opakování. Ale Žínko, rozváží se i užitková voda. To byste nějaký chlor řešit nemusela, nebo i v té je? U nás ji dovezli sousedům do bazénu, vím, že pak si tam dávali nějakou bazénovou chemku. Nevím, jak je to u vás v okolí co se týče možností zdroje, ale doptat se, zmínit, že využití by bylo na zahradu? Dokoupit nějakou tu nádrž a tu naplnit, dát do stínu nebo zastínit? Jinak vše podražilo, takže byste vodu měli nejspíš za pěkných pár peněz, ale na to nejpotřebnější byste ji mohli mít a s ní snad trochu klid v duši.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.06.2025, 13:20:50
Děkuji a dám vědět jenže 2 . 7 nástup a 3. 7 operace, pak dvě noci na JIP a to nevím jestli tam mužů mí tablet, telefon, noťas😆. Pokud by to nebylo možné tak se ozvu až na pokoji.
Nejdu pod narkóze jen umrtvení přes páteř, ale já říkala, že nechci slyšet dláto, majzlík, beton, vrtačka…..🤣atd, tak prý mě lehce uspí protože je to operace na delší dobu.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.06.2025, 13:20:50
Bobi teď jsem vykládala moje mu ten tvůj příběh zdravotní a můj navrhoval, že abys nemusela dojíždět a hlavně takové problémy jak máš ty, tak se nechat hospitalizovat v Karviné na LDN buď před operací a nebo i po operaci. Doma nemáš závazky tak proč bys to nevyužila?
dobré vědět….zítra to navrhnu..věci si budu stejně brát sebou..Tak pokud tam bude místo…Děkuji..nevíš,jestli tam mají pyžama,nebo si budu muset brát i svoje oblečení? prosím,máš přesnou adresu?..Mě to v tom mejlu nedali..jen vím od tebe,že Karviná 6.hornická nemocnice..a nemá to ještě název oddělení? ortopedické?..napiš ještě prosím…
Děkuji a dám vědět jenže 2 . 7 nástup a 3. 7 operace, pak dvě noci na JIP a to nevím jestli tam mužů mí tablet, telefon, noťas😆. Pokud by to nebylo možné tak se ozvu až na pokoji.
Nejdu pod narkóze jen umrtvení přes páteř, ale já říkala, že nechci slyšet dláto, majzlík, beton, vrtačka…..🤣atd, tak prý mě lehce uspí protože je to operace na delší dobu.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.06.2025, 15:56:27
Tak Bobi koukala jsem do papíru a musíš župan , pyžama, léky co bereš, pevná obuv, toaletní soupravu, berle, pásy na páteř, za každý den 15 kč. za televizi adresa na razítku je Karviná - Nové Město, ul. Zakladatelská 975/22, Karvinská hornická nemocnice.
Ještě jsi se ptala na oddělení já ortopedie a ty asi chirurgie páteře, ono je hned u vchodu recepce tak když tam se optej kam vlastně máš jít, tě navedou podle barevných čar. Jo klidně vlastně může to být i ta ortopedie.
Hlavně nezapomeň se na vše ptát, vše jim vysvětlil od toho máme přece pusy, že jo.