Krásná dorty.Já na dorty nejsem.Nemám na to fantazii a ani mě to nebaví,ale snacha peče hodně. Jen pár..
Není zač 😉.
Není zač 😉.
Bobi máš SZ🫣.
Ahoj holky konečně jsem zase tu. Budu se opakovat, nestíhám😏Ráno mi Tom oznámil, že jede na jednání do Hradiště, tak mě vyhodí na Štěrku a zkusím vodu, prý už 14dní je koupák otevřený. Moc sem nevěřila, že do toho vlezu a byla jsem doslova v šoku - voda, jako by vedra byla už měsíc👍Takže jsem si třikrát přeplavala, nadšená😀Pak jsem se stavili na jídlo, protože k obědu nám toho od včera nějak moc nezbylo, doma honem vylovit řasy z jezera, povysávat barák, protože ten bordel by už mohl házet lopatou🙄a mazat na Wimbledon😜Vyjížděli jsme až ve 13h, do té doby jsem musela nachystat hadice na závlahy(kdyby ještě dotekla voda) a uvařit morušovou marmeládu. V sobotu večer a v neděli ráno(a včera, dnes a zítra😜) sem ostříhala šťopičky ze skoro 3,5kg moruší…to je asi milion, co mi prošel přes ruku😎(chvíli pomáhal stříhat i Tom, nebo nevypadalo, že to můžem někdy dočistit😏)
Takže Bobi, zprávu jsi mi poslala k vodě😉Dík🙂
Dájo dík, ještě, že vás tu Bobča má, to je velká pomoc👍❤️
S tím balením si věcí😛Včera volala mamka s tetou, jestli sestřenky dojeli dobře do Itálie. Jezdí tady místním busem, na stejné místo, nějaké apartmány. Všechno sebou včetně jídla. Autobusák chce, aby si kufry přivezli ve 20h, že si je naloží v klidu a pak ve 23h jen přijedou nasednou a frčí. Ráno volá tetě, že přijeli v pořádku a ozve se až v klidu večer. V 11h volá znovu, ať teta jede k nim do baráku, najde klíče od muže auta a koukne do kurfu. A jasně, tam zůstal ségry naložený kufr, kde byly věci i pro ni, i pro dalšího bráchu(a jejich rodiny) Takže setřenka(majitelka kufru) si musela všechno sakumprdum nakoupit znova(jelikož si samořejmě před dovčou všechno kupovala nové😏) Zbytek neměl prostěradla na postele. On prý muž vyhodil jejich kufr, vykecával se s autobusákem, pak zavřel auto a odfrčel, ségry kufr prostě nevyložil. Takže dovolená jim začala velmi vesele, kdy může být rád, že ho zbytek příbuzenstva nezabil😜
Já jsem se právě nikdy nedostala až do stavu, kdy budu asi muset shánět tu vodu, mám s tím nula zkušeností. A o rybách vím jen to: nedávejte kapra do vany, stejně vám tam chcípne. A rychtyk, obracel se pokaždé🤔
Teďka sedíme v jídelně u toho Wimbledonu, najednou pod oknem hopká dudek!!! 😲Nebyl tu nejmíň 15let(tedy jsme ho nezachytili) a teď nám krásně hopká u terasy jídelny. Dlouho. Co žere dudek? Vypadal, že vyzobkává mravence jako žluna. Vikťa s náma ležel na stole a taky nevěřícně koukal. Ještě, že má ten malinký mozeček a nenapadne ho, že to může oběhnout ven přes pracovnu😉
Ahoj holky,
Tak jsem dnes většinu dne strávila u vody a co myslíte? Nenamazala jsem se a jsem spálená jako prase..ale brutálně..no prostě vypadám jako prasátko😂A zítra mám jít v plánu taky,ale nevím nevím,jestli je to dobrý nápad..
Volali mi dneska z úřadu,že jestli jsem zítra doma,že potřebují podepsat inflaci - v překladu zvýšení najemného😂A ještě mi teď večer volal týpek na seno,že jestli ho může zítra přivézt..jenže já nemám po ruce žádného brigoše a v tom vedru..to je na chcípnutí to seno uklízet..
Jinak mi dnes volali 3 bývalé kolegyně z předchozí práce..umřela naše bývalá vedoucí😔Byla to tak strašně hodná a zlatá ženská..vždycky jsme se spolu tolik nasmáli…prý asi 4 roky nepravidelně různě krvácela ze spodku,ale nevěnovala tomu pozornost a k doktorovi jít nechtěla..a když už po takové době šla,našli ji metastázy po celém těle..v sobotu umřela v 63 letech😔Moc mě to zamrzelo..
Děkuji ráda pomůžu když můžu, že jo proč ne a tohle je úplná maličkost. Hlavně, že je internet a můžeme se na dálku spojit. To je velká výhoda👍. A teď, aby to Bobi všechno vyšlo a už měla klid a hlavně dál život bez bolesti ( já vím ještě si bolesti užije po operaci, ale bude to spět k dobrému).
Dájo-děkuji..Jinak jsem moc nenaspala..A já taky-blbá..Učím se spávat bez ponožek a v kraťasech..Deku vyslečenou na chladivo..jenže dnes zrovna,když jsem se potřebovala vyspat.Nemůůžu mít prostě kontakt holého těla s povlečením,nebo prostě přikrývkou..jsem sebou mlela jak mokrý tele..stejně jsem si o půl 1 dávala ponožky,chvíli usla,a o půl 4 dávala dlouhý gatě a pod sebe tu plážovou deku..Raduš,jak můžeš spát nahatá!!..Vzbudila jsem se chvíli před budíkem..radši jsem si ho nastavila na 6,40..jinak jsem automaticky v 6 vzhůru…Honí se mi to všechno hlavou..
tak jsu přebrat papíry,ať něco nezapomenu…a věci si brát nebudu..nechám tomu průběh..myslím,že mě tam Vnouček zaveze,a budu vědět už CO všechno,a pak taky i na tu rehabku,kdyby mě pak vezli….
Tak se tu mějte..pa🌼
No vida, já se spálila, když jsme v sobotu vozili na ponících na Dětském dni. V neděli jsem pak byla na závodech, ale to už jsem byla omotaná molitanem (bezpečnostní vesta, sako a podobně), tak to jsem se sice nedopálila, ale po závodech jsem si stoupla za obracečku a dvě hodiny obracela seno.
Včera už to bylo lepší, už bylo seno trochu nařádkované, tak jsem ten hektar měla za hodinu a půl i s přesuny mezi plochami 🙂
Tak snad to dneska po ježdění dořádkuji a měla bych domluvit zemědělce na balíkování 🙂
Držím palce 🍀
Krásná dorty.Já na dorty nejsem.Nemám na to fantazii a ani mě to nebaví,ale snacha peče hodně. Jen pár..
Bobčo,držím všechny pěsti,ať je vám jak nejlépe to bude možné 🍀
Bobí….🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
A jeden pejskařský,ale s tím nemým nic společného.To dostal kamarád.
Děvčata
Ať obě dopadnete na výbornou. 🍀
acher:Krásná dorty.Já na dorty nejsem.Nemám na to fantazii a ani mě to nebaví,ale snacha peče hodně. Jen pár..
Si děláte srandu, to všechno pekla snacha?!?😲Ty jo a živí se tím? Já jsem patla ještě korpusy bych snad upekla a naplnila, ale nimrat se s tím zdobením, to absolutně nesnáším, mám tak upracované ruce, že v nich nic jemně neudržím…no to by vypadalo😜
Hlášení po menších manévrech😜 Bobík přistála na místě a asi už je i vevnitř u lékaře, tak teď držet vše co máte po ruce 🤫.
Neživí,ale baví ji to.Pekla toho daleko více,ale nemám vyfoceno. Já na to taky nemám.
Děkuji a děkujeme👍.
Ještě jeden
Bože Nikiš😏No já vím, já se taky namažu ,,jednou, za 10let"(a pak se divím, že vypadám jak indiánská stařena)ale kontroluju, jestli nečervenám a za druhé, jsem co nejvíc ve stínu. Včera na koupání ve stínu, je tam jeden platan a jedna lípa, jenže k mé nelibosti je zespod hodně vysoko ořezali😠a jak jsme tam vloni byli všichni nacpaní, tak letos to moc stínu nedá a nevím, kam se vrazíme👎
Bobi a proč jsi se učila spát svlečená, když to nesnášíš?🤔To je jako by nmě někdo nutil spát oblečenou, to by byla snad moje smrt😲A ponožky?😲To bych regulerně dostala nějaký amok, ponožky jsem neměla na nohách někdy od května. Vlastně kecám! Ráno do chodeckých bot mám, to by nešlo, ale dvakrát příjemné mi to není. A to mi připomnělo: na noc bylo u nás hlášeno 15st. Výborně jim to jde👏 bylo 8👎
S vedoucí je mi to líto vím, jak to člověka zasáhne👍Niki, myslela jsem, že takový magor, co k doktorovi nejde, jsem jen já. Ale ono to tak jenom vypadá. Já nejdu s blbinama, s věcma, co jsem schopná vyřešit (nebo si zdůvodnit) Flek na oku - šla jsem hned. Průjmy…mám celý život. Vím, že nakonec to rakovinou tlustého střeva končí, ale s tím teda nepůjdu. Kdybych krvácela spodkem, to bych určo šla. Paní už byla dávno po přechodu, tak jí asi bylo jasné👎No jo, nejdu s tím funěním a oteklýma kotníkama. Zalezu do stínu a trpím. V zimě je to lepší😉
Nedávno jsme tu myslím řešily ty rakoviny prsu, že? Jak se mě známá ptala, jestli jít na mamograf, že někdo v pohodě a někdo strašně trpěl (já, šíleně, ani na to nechci pomyslet) jsem jí říkala, jestli chce mít jistotu, ať jde rovnou na ultrazvuk, stejně ji tam pošlou, pokud bude něco nejisté. Naše známá, o hodně mladší než já, se ve 20letech vyléčila z lymfomu. Teď, po 20letech nález v obou prsech, jedno už má zoperované, ale dá pryč obě, úplně a bude doufat, že se zachrání. Má dvě malé děti. Na mamograf chodila, teď se jim něco nezdálo tak jasně, poslali ji na ultrazvuk a tam nálezy potvrdili. Jsem přesvědčená, že kšeft s mamografy je největší tunel českého zdravotnictví👎Kdybych měla čas, tak začnu pátrat, kdo za tím stojí😠 Ale novináři by mohli…
Normálně vám sem nelezu, ale mamograf není tunel, mamograf vytvoří něco jako mapu prsu, která ukáže, místo, kde by mohl být problém. Ultrazvuk je pak jemnější ten problém přímo pojmenuje, nez mamografu by ho ultrazvuk pravděpodobně vůbec nenašel.
Představte si to asi, jako když archeologové hledají naleziště letadlem, vidí změnu na porostu, vyšisovaná místana poli nebo zvláštní valy zeminy, kterých by si normálně nevšimli a teprve po nalezení takového místa začnou podrobné průzkumy.