Aktuálně: 2 743 inzerátů261 977 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

Sarah01
Sarah01 01.07.2025, 12:59:46 xxx.xxx.11.197

Proč by to měl být tunel? 🤔 Chodím na vyšetření každý 2 roky a nikdy mě to nebolelo.

lesnizinka
lesnizinka 01.07.2025, 13:43:21 xxx.xxx.16.70
Sarah01:

Proč by to měl být tunel? 🤔 Chodím na vyšetření každý 2 roky a nikdy mě to nebolelo.

To záleží asi na žlázách, jak moc máte, kolik tuku kolem…jen tak tipuju. A je to dědičné, šíleně to bolelo mě(byla jsem ve 20letech) a za dalších 20let mamku, která vůbec nevěděla, že já jsem na tom tehdy byla. Nešla by sme už ani jedna. 

Zrzavci
Zrzavci 01.07.2025, 13:47:23 xxx.xxx.226.62

já sem taky normálně nelezu, ale oběma dámám držím palce. Šécky co mám.

lesnizinka
lesnizinka 01.07.2025, 13:54:50 xxx.xxx.16.70

Janae, hezky jste to vysvětlila, děláte u toho? A proč na mamograf tedy pošlou 20letou holku, která přijde s koulí v prsu velikosti skleněnky. Velmi bolestivá koule, prostě zánět, zarudlé. Na to stačil ultrazvuk, na který jsem byla poslána následně a který potvrdil fibrom. Prostě se nakoupily mamografy, teď už jsou na každém rohu a musí se na tom vyrýžovat, co to dá, tak to tam hrnou přesto, že najdou prd. Pokud vím, tak Míša Kuklová byla několikrát a nenašel jí nic, objevila to doktorka až na ultrazvuku a to do ní musela hučet, že tam cítí nějaký problém. V tom ta praxe poněkud pokulhává.

eva (neregistrovaný) 01.07.2025, 14:07:18 xxx.xxx.163.50
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.07.2025, 13:54:50

Prostě se nakoupily mamografy, teď už jsou na každém rohu a musí se na tom vyrýžovat, co to dá

Tak s tímto bohužel musím souhlasit…zrovna tak jako se nakoupily kolonoskopy, to samé - je to tak…

eva (neregistrovaný) 01.07.2025, 14:10:29 xxx.xxx.163.50

Jinak i přesto na mamograf chodím každé 2 roky, prostě mi to nedá nejít, ikdyž se sebou pokaždé bojuji…jednou bolest šílená, až mi vytryskly slzy…potom jsem si stěžovala u svého gynekologa a ten řekl - to se sestra asi špatně vyspala a že to probere na nějaké konferenci nebo co..příště jsem šla se strachem, požádala jsem sestru, ať mě to nebolí, řekla jsem jí, co jsem zažila minule a úplně v pohodě.

Buggyra
Buggyra 01.07.2025, 14:19:33 xxx.xxx.198.226

https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/cesti-vedci-vymysleli-novy-zpusob-recyklace-magnetu-do-elektroaut-mohlo-vest-k_2507011408_epo

Ano, konečně! Já vím, že ten výzkum probíhá, ale to je radosti, když se to povede! Já bych recyklovala, až bych plakala, udělala bych z CZ recyklační velmoc Evropy, to by byl vejvar! To bychom pěkně prodávali s přidanou hodnotou - no kéž by se to povedlo 🙂

Sarah01
Sarah01 01.07.2025, 14:28:00 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

To záleží asi na žlázách, jak moc máte, kolik tuku kolem…jen tak tipuju. A je to dědičné, šíleně to bolelo mě(byla jsem ve 20letech) a za dalších 20let mamku, která vůbec nevěděla, že já jsem na tom tehdy byla. Nešla by sme už ani jedna. 

Asi jsem nenarazila na žádnou sestru, co by byla ras, a nemám moc velký prsa. Někde jsem slyšela nebo četla, že UTZ je vhodnější pro mladší ženy a mamograf až od 40 let. 

Zrzavci
Zrzavci 01.07.2025, 14:48:09 xxx.xxx.226.62

Ad dorty………. já jsem též jednou neodolala a objednala muži svému dort……… To co vidíte není dort načatý, ani že bych ho transportem zničila, takto jsem ho již dostala. Objednávala jsem medvěda Brtnika, netušila jsem, že obdržím medvěda s průstřelem břicha a po potratu. Stálo mě to slabých  pětsetkáčées 😀 😀  Dodnes na to nemohu v noci zapomenout a bojím se podívat pod postel 😀

Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 01.07.2025, 14:51:11 xxx.xxx.226.62

Ještě k tomu mamografu poznámka ze dvou odlišných zdrojů - ten tlak je tam tak veliký, že může dojít k tomu, že tlakem laicky řečeno,neumím to vysvětlit  - prdne buňka, která by se jinak neaktivovala. A ze třetího zdroje - pokud je dobrý, zkušený a pečlivý sonografista uvidí to. Což potvrzuje i to, že po tom mamografu pak pošlou na sono. Aspoň tedy mně to tak potvrzuje. Třeba se mýlím. Zatím jsem nenašla odvahu jít.

Sardullah
Sardullah 01.07.2025, 15:04:50 xxx.xxx.189.104

Já teda s mamografem problém nemám…prsa fakty nemám malý…pořád to beru tak, že je to nějaké vyšetření, které může prvotně odhalit nějakej průšvih, který je ještě v zárodku třeba dost dobře léčitelný a když na vyšetření chodit nebudu, tak si můžu pěkně koledovat.

To samý gynda…tak tam asi žádná z nás nechodí s radostí, ale prostě prevence být musí.

Prostě nejsem nějaký milovník chození po doktorech, ale v mém věku to považuju za samozřejmost…

teď mám třeba aktuálně problém sehnat kožního doktora, aby mi někdo zkontroloval pihy…asi budu muset pohledat někde v jiným městě…

Canka
Canka 01.07.2025, 16:06:54 xxx:xxx.7d94:79f1

Ahoj holky,

Raduš já k doktorovi taky nelezu,když je to něco,co dokážu sama..na co taky..ale jako když bych věděla,že sakra krvácím(mimo cyklus),neváhala bych ani chvíli..natož 4 roky..to je prostě hrozný😔

Dneska mi zavolal týpek na seno,že už ho veze..sakra nemohl dát vědět dřív?Neměla jeem vybrané peníze ani brigoše…takže jsem skočila na skútřík,svištěla do města vybrat peníze,pak rychle domů a na zahradu..připravila jsem to tam a akorát přijel..byla jsem zpocená až na zadeli a nevěděla komu napsat,protože všichni jsou v práci takhle ve všední den..nakonec mi přijel pomoct kolega z práce,co má taky dnes volno..byly jsme oba propocení skrz na skrz,rudý jak paviání prdel a mě už pak z toho vedra fakt nebylo dobře..ale je to uklizené..ještě to potřebuji přikrýt a poklidit malinko,ale to až večer,až to sluníčko zaleze. Přismahla jsem se ještě víc..o to je to horší..jdu se zkusit napatlat Panthenolem…ale mám spálený i oční víčka🙄 

Bobca
Bobca 01.07.2025, 16:34:12 xxx.xxx.20.192
Daja:

Hlášení po menších manévrech😜 Bobík přistála na místě a asi už je i vevnitř u lékaře, tak teď držet vše co máte po ruce 🤫.

Holky jsem konečně tu,a jsem dojatá,jak tu mám od vás podporu..Móc děkuji🌷..Nalila jsem si pěníka z lednice-a jdu za váma🤗 měl klimu,tak jsem byla i ráda,že jsem si vzala ručník kolem krku..ale jak se člověk napije..měla jsme i na převlečení,ale si říkám-prdím na to,je horko,zas tak to na těch světlých šatech nebylo vidět..…Stavovali jsme se nazpátek u Zdenky u FM..vezla jsem jí nějaké věci a vyzvedla zapomenutou nabíječku…Na oběd jsem vnuka vzala do Zelinkovic do motorestu-kdo to tam zná,ví,že tam dobře vaří…

Jinak….Musím moc poděkovat Dáje,musela jsem využít její “navigace”,bo nás to navedlo kamsi k zadní bráně…Pak jsme teda našli tu “alej s barákama”,co mi Dája poradila,a tam se zeptali..Vyhodil mě u vrátnice-už startoval sekuriťák-pak dojít po žluté až do další budovy..Všude klima-zima-já zpocená jak myš..Ale vzal mě asi za 5 minut, za dalších 5 jsem byla i venku.….Primář, moc příjemný pán,podal mi ruku,představil se..a co že mě trápí..Tak jsem mu to všechno vyzvonila,co se týče i toho termínu v Olomouci,že nejsou doktoři..že to není pravda,že kdo to říkal..Tak já poravdě práskla mého doktora..ale on to fakt řekl..Jenže já si na všechno nevzpoměla,co jsem mu chtěla říct..to,že ten doktor u toho píše,já plácala,zapoměla na spoustu věcí….pak projděte se,lehněte,zahýbe nohou-kde vás to bolí…mě snad nikde!! a vstanu a pokadila bych se..neumím definovat tu bolest pod zadelí…střílení do třísel a do pravé nohy nejvíc..bolí mě i když ležím,nemůžu si prdnout(zatlačit)..nic jsem mu neřekla,akorát,že když sednu na WC,musím počkat,až začne kapat a pak “vytláčím”..Bolí při zakašlání,smrkání…tu zprávu snad nemusím ani nikde ukazovat..ALE..rehabky by mi prý nepomohly v tomto stavu..na operaci to je Ukazoval mi všechno na umělé páteři--obratlích..a na obrazovce,co má rezonanci a rentgeny z Olmika..U nich by to mohl být srpen,září,říjen…Musela bych tam jet na přeoperační,operaci a pak každou kontrolu..Takže mám počkat,co mi řeknou teď v té Olomouci..a mám případně dát vědět…Cesta mě stála 1400..i s obědem teda(200)..

Tak budem doufat,že Olomouc v pátek nějak ukecám,nebo to jistí ten urgent..Moc všem děkuji..vážím si toho🌺🙏

Vahine
Vahine 01.07.2025, 16:58:48 xxx.xxx.191.9

Bobčo, super, že jste tam byla. 🌷 Zvažte to, mohla byste to mít brzo za sebou a už se jen hojit a v lednu, jak Vám dali ten původní termín, v lednu už byste třeba mohla na ples 💃

Moc Vám držím palce!!! 🍀🍀🍀

Bobca
Bobca 01.07.2025, 17:45:30 xxx.xxx.20.192

Vyjádřím se ještě k tomu mamografu..Už se to tady probíralo..Raduš,já mám tu zkušenost,že napřed se jde na mamograf,až tam něco zjistí-mě tenkrát bouli-naštěstí tukovou,a tu mi blíže specifikovali  ultrazvukem-hned ten den..Pak už chodím jenom na mamograf-ne ultrazvuk...jak jsem již tenkrát psala,mám prsa 95 G-H,takže než ten útvar rozprostřela na tu destičku….A bolest byla celkem dost velká,ale dala se přežít..Teď jsem měla termín v květnu,ale volala jsem si,že neustojím u MAMA,tak mě klidně mohli vzít na ultra-vleže..ale nenabídla mi to..

rapotačka (neregistrovaný) 01.07.2025, 18:00:23 xxx:xxx.4bbc:82b5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.07.2025, 16:34:12

Jen se zeptám, není problém s páteří? 

Dle toho, jak popisujete potíže.

Bobca
Bobca 01.07.2025, 18:12:23 xxx.xxx.20.192
rapotačka:

Jen se zeptám, není problém s páteří? 

Dle toho, jak popisujete potíže.

ano Rapoťačko..nevím,jak dlouho to tu sledujete-asi dlouho né….krátce..Byla jsem na neurologii v Olmiku s bederní páteří v dubnu-bez efektu a dali mi temín operace těch zad na 27.1.2026..o to se jedná..byla jsem konzultovat dřívější termín operace v Karviné…Ale to ježdění do Karviné z Uničova tak často-na to fakt nemám…Takže ještě čekám na vyjádření v Olomouci teď v pátek..mám další konzultaci..3 měsíce do sebe cpu opiáty..a nic..Jezdím na vozíku doma a ven ujdu tak max 200 metrů o berlích..

Bobca
Bobca 01.07.2025, 18:22:44 xxx.xxx.20.192

Jsem přesvědčená, že kšeft s mamografy je největší tunel českého zdravotnictví👎Kdybych měla čas, tak začnu pátrat, kdo za tím stojí😠 Ale novináři by mohli…

Takhle byl myšlen ten TUNEL🙏…ne vyšetřovací…

Raduš..neučím se spát nahá,ale chtěla jsem zkusit zrušit jen ponožky,abych v nemocnici nemusela mít jak debil v létě ponožky(a vézt na rehabky 20tery ponožky)....a ty kraťasy jsem spíš měla přes den,a nechala jsem si je i na noc-už asi po 3, jinak triko normál..někdy i s dlouhým,bo mi ten chobot fučí na tu ruku-musím si jí zakrýt..a stáhla teplé prostěradlo a dala jen tu plážovou lehkou deku na zakrytí..Normálně to neva,ale zrovna,když o něco jde,mi to prostě vadilo..dnes to zase zkusím..Na chodbu jsem dala teploměr a je na něm 24..Soused zas vařil něco ze zabíjačky,co mu máma dovezla v neděli..jsem dojela a smrad na chodbě..vlezlo mi to i do pokoje-měla jsem tu hic,tak jsem větrala průvanem..

rapotačka (neregistrovaný) 01.07.2025, 18:39:01 xxx:xxx.4bbc:82b5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.07.2025, 18:12:23

Mám prasklý obratel, stejné potíže. Sleduji Vás, ale pozapomněla jsem, splývá mi to.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.