Prostě se nakoupily mamografy, teď už jsou na každém rohu a musí se na tom vyrýžovat, co to dá
Tak s tímto bohužel musím souhlasit…zrovna tak jako se nakoupily kolonoskopy, to samé - je to tak…
Proč by to měl být tunel? 🤔 Chodím na vyšetření každý 2 roky a nikdy mě to nebolelo.
Sarah01:Proč by to měl být tunel? 🤔 Chodím na vyšetření každý 2 roky a nikdy mě to nebolelo.
To záleží asi na žlázách, jak moc máte, kolik tuku kolem…jen tak tipuju. A je to dědičné, šíleně to bolelo mě(byla jsem ve 20letech) a za dalších 20let mamku, která vůbec nevěděla, že já jsem na tom tehdy byla. Nešla by sme už ani jedna.
já sem taky normálně nelezu, ale oběma dámám držím palce. Šécky co mám.
Janae, hezky jste to vysvětlila, děláte u toho? A proč na mamograf tedy pošlou 20letou holku, která přijde s koulí v prsu velikosti skleněnky. Velmi bolestivá koule, prostě zánět, zarudlé. Na to stačil ultrazvuk, na který jsem byla poslána následně a který potvrdil fibrom. Prostě se nakoupily mamografy, teď už jsou na každém rohu a musí se na tom vyrýžovat, co to dá, tak to tam hrnou přesto, že najdou prd. Pokud vím, tak Míša Kuklová byla několikrát a nenašel jí nic, objevila to doktorka až na ultrazvuku a to do ní musela hučet, že tam cítí nějaký problém. V tom ta praxe poněkud pokulhává.
také mám známou, co pekla dorty 🙂 https://www.facebook.com/vercisa
Prostě se nakoupily mamografy, teď už jsou na každém rohu a musí se na tom vyrýžovat, co to dá
Tak s tímto bohužel musím souhlasit…zrovna tak jako se nakoupily kolonoskopy, to samé - je to tak…
Jinak i přesto na mamograf chodím každé 2 roky, prostě mi to nedá nejít, ikdyž se sebou pokaždé bojuji…jednou bolest šílená, až mi vytryskly slzy…potom jsem si stěžovala u svého gynekologa a ten řekl - to se sestra asi špatně vyspala a že to probere na nějaké konferenci nebo co..příště jsem šla se strachem, požádala jsem sestru, ať mě to nebolí, řekla jsem jí, co jsem zažila minule a úplně v pohodě.
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/cesti-vedci-vymysleli-novy-zpusob-recyklace-magnetu-do-elektroaut-mohlo-vest-k_2507011408_epo
Ano, konečně! Já vím, že ten výzkum probíhá, ale to je radosti, když se to povede! Já bych recyklovala, až bych plakala, udělala bych z CZ recyklační velmoc Evropy, to by byl vejvar! To bychom pěkně prodávali s přidanou hodnotou - no kéž by se to povedlo 🙂
lesnizinka:To záleží asi na žlázách, jak moc máte, kolik tuku kolem…jen tak tipuju. A je to dědičné, šíleně to bolelo mě(byla jsem ve 20letech) a za dalších 20let mamku, která vůbec nevěděla, že já jsem na tom tehdy byla. Nešla by sme už ani jedna.
Asi jsem nenarazila na žádnou sestru, co by byla ras, a nemám moc velký prsa. Někde jsem slyšela nebo četla, že UTZ je vhodnější pro mladší ženy a mamograf až od 40 let.
Ad dorty………. já jsem též jednou neodolala a objednala muži svému dort……… To co vidíte není dort načatý, ani že bych ho transportem zničila, takto jsem ho již dostala. Objednávala jsem medvěda Brtnika, netušila jsem, že obdržím medvěda s průstřelem břicha a po potratu. Stálo mě to slabých pětsetkáčées 😀 😀 Dodnes na to nemohu v noci zapomenout a bojím se podívat pod postel 😀
Ještě k tomu mamografu poznámka ze dvou odlišných zdrojů - ten tlak je tam tak veliký, že může dojít k tomu, že tlakem laicky řečeno,neumím to vysvětlit - prdne buňka, která by se jinak neaktivovala. A ze třetího zdroje - pokud je dobrý, zkušený a pečlivý sonografista uvidí to. Což potvrzuje i to, že po tom mamografu pak pošlou na sono. Aspoň tedy mně to tak potvrzuje. Třeba se mýlím. Zatím jsem nenašla odvahu jít.
Já teda s mamografem problém nemám…prsa fakty nemám malý…pořád to beru tak, že je to nějaké vyšetření, které může prvotně odhalit nějakej průšvih, který je ještě v zárodku třeba dost dobře léčitelný a když na vyšetření chodit nebudu, tak si můžu pěkně koledovat.
To samý gynda…tak tam asi žádná z nás nechodí s radostí, ale prostě prevence být musí.
Prostě nejsem nějaký milovník chození po doktorech, ale v mém věku to považuju za samozřejmost…
teď mám třeba aktuálně problém sehnat kožního doktora, aby mi někdo zkontroloval pihy…asi budu muset pohledat někde v jiným městě…
Ahoj holky,
Raduš já k doktorovi taky nelezu,když je to něco,co dokážu sama..na co taky..ale jako když bych věděla,že sakra krvácím(mimo cyklus),neváhala bych ani chvíli..natož 4 roky..to je prostě hrozný😔
Dneska mi zavolal týpek na seno,že už ho veze..sakra nemohl dát vědět dřív?Neměla jeem vybrané peníze ani brigoše…takže jsem skočila na skútřík,svištěla do města vybrat peníze,pak rychle domů a na zahradu..připravila jsem to tam a akorát přijel..byla jsem zpocená až na zadeli a nevěděla komu napsat,protože všichni jsou v práci takhle ve všední den..nakonec mi přijel pomoct kolega z práce,co má taky dnes volno..byly jsme oba propocení skrz na skrz,rudý jak paviání prdel a mě už pak z toho vedra fakt nebylo dobře..ale je to uklizené..ještě to potřebuji přikrýt a poklidit malinko,ale to až večer,až to sluníčko zaleze. Přismahla jsem se ještě víc..o to je to horší..jdu se zkusit napatlat Panthenolem…ale mám spálený i oční víčka🙄
Daja:Hlášení po menších manévrech😜 Bobík přistála na místě a asi už je i vevnitř u lékaře, tak teď držet vše co máte po ruce 🤫.
Holky jsem konečně tu,a jsem dojatá,jak tu mám od vás podporu..Móc děkuji🌷..Nalila jsem si pěníka z lednice-a jdu za váma🤗 měl klimu,tak jsem byla i ráda,že jsem si vzala ručník kolem krku..ale jak se člověk napije..měla jsme i na převlečení,ale si říkám-prdím na to,je horko,zas tak to na těch světlých šatech nebylo vidět..…Stavovali jsme se nazpátek u Zdenky u FM..vezla jsem jí nějaké věci a vyzvedla zapomenutou nabíječku…Na oběd jsem vnuka vzala do Zelinkovic do motorestu-kdo to tam zná,ví,že tam dobře vaří…
Jinak….Musím moc poděkovat Dáje,musela jsem využít její “navigace”,bo nás to navedlo kamsi k zadní bráně…Pak jsme teda našli tu “alej s barákama”,co mi Dája poradila,a tam se zeptali..Vyhodil mě u vrátnice-už startoval sekuriťák-pak dojít po žluté až do další budovy..Všude klima-zima-já zpocená jak myš..Ale vzal mě asi za 5 minut, za dalších 5 jsem byla i venku.….Primář, moc příjemný pán,podal mi ruku,představil se..a co že mě trápí..Tak jsem mu to všechno vyzvonila,co se týče i toho termínu v Olomouci,že nejsou doktoři..že to není pravda,že kdo to říkal..Tak já poravdě práskla mého doktora..ale on to fakt řekl..Jenže já si na všechno nevzpoměla,co jsem mu chtěla říct..to,že ten doktor u toho píše,já plácala,zapoměla na spoustu věcí….pak projděte se,lehněte,zahýbe nohou-kde vás to bolí…mě snad nikde!! a vstanu a pokadila bych se..neumím definovat tu bolest pod zadelí…střílení do třísel a do pravé nohy nejvíc..bolí mě i když ležím,nemůžu si prdnout(zatlačit)..nic jsem mu neřekla,akorát,že když sednu na WC,musím počkat,až začne kapat a pak “vytláčím”..Bolí při zakašlání,smrkání…tu zprávu snad nemusím ani nikde ukazovat..ALE..rehabky by mi prý nepomohly v tomto stavu..na operaci to je Ukazoval mi všechno na umělé páteři--obratlích..a na obrazovce,co má rezonanci a rentgeny z Olmika..U nich by to mohl být srpen,září,říjen…Musela bych tam jet na přeoperační,operaci a pak každou kontrolu..Takže mám počkat,co mi řeknou teď v té Olomouci..a mám případně dát vědět…Cesta mě stála 1400..i s obědem teda(200)..
Tak budem doufat,že Olomouc v pátek nějak ukecám,nebo to jistí ten urgent..Moc všem děkuji..vážím si toho🌺🙏
Bobčo, super, že jste tam byla. 🌷 Zvažte to, mohla byste to mít brzo za sebou a už se jen hojit a v lednu, jak Vám dali ten původní termín, v lednu už byste třeba mohla na ples 💃
Moc Vám držím palce!!! 🍀🍀🍀
Vyjádřím se ještě k tomu mamografu..Už se to tady probíralo..Raduš,já mám tu zkušenost,že napřed se jde na mamograf,až tam něco zjistí-mě tenkrát bouli-naštěstí tukovou,a tu mi blíže specifikovali ultrazvukem-hned ten den..Pak už chodím jenom na mamograf-ne ultrazvuk...jak jsem již tenkrát psala,mám prsa 95 G-H,takže než ten útvar rozprostřela na tu destičku….A bolest byla celkem dost velká,ale dala se přežít..Teď jsem měla termín v květnu,ale volala jsem si,že neustojím u MAMA,tak mě klidně mohli vzít na ultra-vleže..ale nenabídla mi to..
Jen se zeptám, není problém s páteří?
Dle toho, jak popisujete potíže.
rapotačka:Jen se zeptám, není problém s páteří?
Dle toho, jak popisujete potíže.
ano Rapoťačko..nevím,jak dlouho to tu sledujete-asi dlouho né….krátce..Byla jsem na neurologii v Olmiku s bederní páteří v dubnu-bez efektu a dali mi temín operace těch zad na 27.1.2026..o to se jedná..byla jsem konzultovat dřívější termín operace v Karviné…Ale to ježdění do Karviné z Uničova tak často-na to fakt nemám…Takže ještě čekám na vyjádření v Olomouci teď v pátek..mám další konzultaci..3 měsíce do sebe cpu opiáty..a nic..Jezdím na vozíku doma a ven ujdu tak max 200 metrů o berlích..
Jsem přesvědčená, že kšeft s mamografy je největší tunel českého zdravotnictví👎Kdybych měla čas, tak začnu pátrat, kdo za tím stojí😠 Ale novináři by mohli…
Takhle byl myšlen ten TUNEL🙏…ne vyšetřovací…
Raduš..neučím se spát nahá,ale chtěla jsem zkusit zrušit jen ponožky,abych v nemocnici nemusela mít jak debil v létě ponožky(a vézt na rehabky 20tery ponožky)....a ty kraťasy jsem spíš měla přes den,a nechala jsem si je i na noc-už asi po 3, jinak triko normál..někdy i s dlouhým,bo mi ten chobot fučí na tu ruku-musím si jí zakrýt..a stáhla teplé prostěradlo a dala jen tu plážovou lehkou deku na zakrytí..Normálně to neva,ale zrovna,když o něco jde,mi to prostě vadilo..dnes to zase zkusím..Na chodbu jsem dala teploměr a je na něm 24..Soused zas vařil něco ze zabíjačky,co mu máma dovezla v neděli..jsem dojela a smrad na chodbě..vlezlo mi to i do pokoje-měla jsem tu hic,tak jsem větrala průvanem..
Mám prasklý obratel, stejné potíže. Sleduji Vás, ale pozapomněla jsem, splývá mi to.