Já měla staré kolo od r 1995-styl favorit(nevím,jestli se nejmenovalo Author)..tenké pláště-galusky,ale jelo právě díky tomu dost rychle..Nechávala jsem si ho v prodejně seřizovat-opravovat…taky jsem párkrát spadla-jednou přepadla přes-taky jsem seskočila před přechodem..Košík obtisklý pod žebrama,ale nic se mi nestalo kromě pár modřin..(a řidič jel dál..co se starou babou)podruhé se taky nic nestalo,ale holka mi ho chtěla už vzít..pak operace kolen,po nich začly záda,tak jsem ho dala sousedce Světlance,když se stěhovali do dědiny asi 2 km od Uničova,aby měla na čem jezdit nakupovat..asi už zůstanu bez kola..uvidím..
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 02.07.2025, 06:16:56
Na to se taky těším, že mě kolo poveze sem a tam. Ale to elkolo je prostě těžké, a ty nohy taky už nejsou, co bývaly… kolikrát já jsem se už přerazila při překračování oje od přívěsu na koně… a tam se mám čeho chytit (přívěs, auto…). S tím kolem se právě přesně bojím, že tu nohu nedozvednu a poletím i s kolem, to je právě ono. A jak máte to kolo mezi nohama a ještě rukama bráníte, aby na vás nespadlo, tak to úplně vidím, jak pod sebe při pádu tu ruku nedám a přesně si křupnu krček nebo čéšku nebo proč ne rovnou tu kostrč… Známá takhle spadla o obrubník a zlomila si nohu dost komplikovaně, není o co stát…
Bobčo, s tím sepisováním, nezmiňovala jsem to náhodou už někdy? Nebo jsem to říkala Fikovnici nebo někomu. To určitě udělej. Také které pohyby ti v domácnosti dělají potíže, u které činnosti se rychle dostavuje únava a bolest z přetížení. Stálo by za to doktorům zdůraznit ty schody, které musíš překonávat, že nemáš bezbariéru doma, že není výtah. Aby to vzali v potaz ohledně délky rehabilitace nebo způsobu rehabilitace po operaci. Si tak říkám.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.07.2025, 06:40:48
- ten můj mě vždycky utne a já čekám, až …
Možná nechtějí, ale rozhodně se neumí zeptat. (Myslím, že veterinář …. by snad …🙂) co jsem taky zažila: já - mám to oteklý, dr. se ptá- jak to poznáte? Já - to nevidíte? dr. ne .- doma změřím , je to + 4cm. Otok teda není o tom, že je oud tlustej. Bolí to, tlačí to, kde může (žíla aj?), noha se neohne, kde je třeba (spíš nikde). Já to dál nerozvádím, fakt na to nemám, odcházím … není to chytrý, vím …
Co se mě týče, tak koloběžku e-e. Jednak je to jednostranná zátěž, když se člověk odráží, za druhé tady po těch terénech, to by musela být koloběžka s velkým K, za třetí na tom aby člověk jezdil s batohem, jak si na tom dovezu oběd do práce, pár litrů mlíka z obchodu, meloun… Koloběžky navíc nesnáším a vždycky vyprsknu smíchy, když vidím něco takového.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.07.2025, 08:08:47
Jednak je to jednostranná zátěž,
Není. Nohy se střídají.
A jo, velký člověk na malé koloběžce je legrační, ale je to praktické. Všude jako myška proklouzne. A když začne pršet, tak snadno vleze do autobusu. Na rozdíl od kola.
Spíš mi to přijde nebezpečné. V městském provozu. Zvlášť ty kolobrndy, na kterých se sedí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.07.2025, 08:08:47
A co tříkolka,tady na vesnici už jich mají lidi několik.Obyč i elektrické,jezdí na to na nákup do města,ale jeden pán má za tím vozíček a jezdí na trávu.
s tím se dá do teréna, kamarádka na tom jezdí taky do prasé s batůžkem a ano, jak píše kometa, haxny střídáte. Zvyknete si. A myslím, že když se za to dá zapřánout péf, aji poncli možete??
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.07.2025, 08:28:21
Tříkolku jsem chtěla navrhnout pro rapoťačku , předběhla jste mě. Drandí s tím u nás na vesnici jeden pán, paráda. Až přijde čas, taky si to pořídím. Kdysi to s jednou naší kamarádkou vypadalo nahnutě /ač ještě mladá - v tý době/, tak jsme si s holkama říkaly, že se na to složíme. Zatím dobrý, vystačí s berlema, nicméně tohle mi přijde převratná věc! a mělo by to být dotovaný zdravotní pojiš´tovnou, protože to těm, kteří to potřebujou, udělá život mnohem hezčí. Tím, ž emůžou ven - i do terénu, nejen nakoupit.
Mě ty nohy brní!! klepe na šlapky a kolena..nemívám reakci.
To je vyhřezlá plotna jak vyšitá. Nechápu, na co pořád čekají. Až z tebe bude vozíčkář?
A určitě si to všechno sepiš. Chápu, že si člověk v ten správný čas na všechno nevzpomene.
ano Reni,včera mi to ukazoval jak na obrazovce,tak na té maketě páteře..A ukazoval rezonanci vlastně vleže,a rentgen vestoje,takže když se to sečte,tak suma sumárum 14 mm,což si myslím stačí,né?Oni mi pořád ukazují,co tam mám,CO mi to tam dělá..chápou,že mě to bolí,ale….MUSÍM to v Olomouci vyhrát.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 02.07.2025, 08:32:42
On má elektrickou a za tím takový valníček,ale nevím jestli to tak koupil nebo mu to někdo udělal.Jezdí s tím na louku,kde mu místní zemědělec nechává kousek posekané trávy,on si to naloží a jede.