Aktuálně: 2 731 inzerátů262 364 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Třetí víčko

hmn
hmn 10.07.2025, 12:57:52 xxx.xxx.8.32
lesnizinka:

Ha, ha a to je co za obchod, s dýhama? To někde je, nebo myslíte e-shop?

obé

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 10.07.2025, 15:30:33 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.07.2025, 10:43:30

Tak to chápu, na to by nestačily všechny izolepy světa.

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2025, 16:23:15 xxx.xxx.248.205
Sarah01:

Mně tak honem napadá OBI a podobný obchody. 😉

Si právě neuvědomuju, že bych tam něco takového viděla🤔

Doron
Doron 10.07.2025, 21:48:12 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.07.2025, 10:45:47

Tak Vy to máte zadarmo, tak to pak jo ;)

Canka
Canka 10.07.2025, 22:23:00 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Tak u nás stále ani kapka vody..všude pršelo,u nás mrtvo..dokonce jsem viděla pás deště,který přísahám Bohu těsne před naší vesnicí zmizel😂Teď podle předpovědi má v sobotu pršet i u nás,ale já už jsem skeptická ke všem těm jejich předpovědím…jinak čerpadlo už sice přišlo,ale je uložené na poště..protože jsem teď v práci od nevidím do nevidím kvůli novému systému,co zavádíme a nestíhám absolutně poštu..u nás je blbé,že pošta má jen od 14 h do 16 hodin..a to prostě teď nestíhám..ale doufám,že zítra to stihnu..akorát..já bych potřebovala něčím jakoby zakrýt tu hadici čerpadla,co tu vodu vude čerpat..nějakou látkou nebo síťkou,aby se tam nedostal bordel..myslíte,že stačí tričko staré?

Dneska jsem byla kočičákům kupovat granulky ve zverimexu a potkala jsem tam velmi sympatického klučinu s kočičkou na rameni..normálně na něm seděla a procházeli po tom zverimexu a on s ní mlivil,že ať si vybere,co by si dala dobrého🙂Asi jsem se tam zamilovala😂 

A na zahradě jsem dneska spadla do kopřiv🙄Vysekávala jsem cestičku k přepadu vody od kopřiv právě a zakopla jsem o nějaký kámen a letěla rovnou po tlamičce😂Nemusím říkat,jak moc to pálilo a stále pálí..ale namazala jsem se nějakým tím krémem proti popálení a štípnutí a je to lepší..

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2025, 23:21:49 xxx.xxx.248.205

Koukám Niki, že s tím ,,nepršelo" - už to máš jak u nás. A to u nás už i pršelo, ale žádná sláva🙄Doufám, že alespoň doteklo jezero, co jsme před těma ,,přívalama" preventivně odčerpali🙄Na čerpadlo myslíš, aby nenasávalo binec? Mám ušitý pytel ze síťky na okna, natažený na čerpadlo, nahoře utažený. Je větší. Tričko ne, to je moc husté nevím, jakové máš čerpadlo, ale aby se ti nevcuclo do vrtule. Pokud máš jen dírky jak my, tak se ti přisaje a moc vody neprojde, nepotáhne, snížíš výkon. 

Sarah01
Sarah01 11.07.2025, 06:35:21 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Si právě neuvědomuju, že bych tam něco takového viděla🤔

Jo, mají a dá se to objednat i přes jejich e-shop.

Buggyra
Buggyra 11.07.2025, 09:16:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.07.2025, 21:48:12

No, je to odpad, lidi si to rozebírají na pálení (i když ty překližky… mno… zlatej panelák)

Buggyra
Buggyra 11.07.2025, 09:23:08 xxx.xxx.198.226

zakrýt tu hadici čerpadla," "..myslíte,že stačí tričko staré?

To bude stačit určitě, ale velký bacha na to, aby si to čerpadlo nenasálo to triko. Já jsem pro, konec té hadice strčit do nějakého jako košíku, okolo kterého bude teprve omotané to tričko. Až se tričko zanese špínou, aby to nebyl velký tlak. Napadá mě třeba nějaký cedník že by šel použít, ale chtělo by to, aby to byla celá koule, jako ty louhovací sítka, co se do nich zavírá sypaný čaj….

Možná i prodloužení té hadice smotanou perlinkou, přes kterou bude teprve přetažené to triko. Aby to tričko prostě nebylo přímo připlesknuté na ústí té hadice, aby si ta hadice tu vodu mohla brát z většího objemu/povrchu sítka.

Jukněte na nasávací koše k čerpadlům, co mám na mysli. Třeba na tohle bych triko natáhla, hadici napojila na tu díru a bylo by to v cajku https://www.sigmashop.cz/saci-kos-2-heron-8898122?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax_D%C3%ADlna%2C%20n%C3%A1%C5%99ad%C3%AD%20(PNO_11%25)_10%25&utm_id=20446068654&gad_source=1&gad_campaignid=20455539838&gclid=EAIaIQobChMImbuYy6K0jgMVfp6DBx2rqhC0EAQYCCABEgIwZ_D_BwE

Asi ten odkaz není celý… kdyžtak si tam konec dokopírujte…

Teď čtu o síťce do okna od Žínky, to je také dobré řešení, mít tam větší oka a tužší “látku”.

Bobca
Bobca 12.07.2025, 09:16:55 xxx.xxx.20.192

My měli teda taky koš z pletiva na okna..tehdy kovového-zeleného..

jinak počasí jak na houpačce..včera bylo i pěkně-dnes 19 stupňů a mraky..…Já se blbec“přetáhla”,tak je mi dnes bídně..-možná i tím počasím..Já si předevčírem konečně přehodila simku do nového telefonu..Jo,asi jsem nepsala,začal mi blbnout repráček na mojí Nokii 230(dostala jsem ji loni za spravení 2 riflí-použitý,ale jako nový)..špatně jsem slyšela,ale sem tam ještě jo…Tak jsem se konečně rozhodla-koupila jsem si úplně ten samý..No problém..Jenže-jindy pro mě hračka,stáhnout na simku ze starého,vyplivnout do nového a ten zbytek pak taky tak..jenže..Já se do toho jaksi zapletla..a najednou mi nešlo volat..Tyjo..ten strach,že si to všechno vymažu!!tak jsem sbalila telefony a vydala jsem se do Krakena-obchod s telefonama u nás-a opravna..Seděla jsem na každé římse u plotu..je to poměrně daleko…Zkrátím to..slečna našla tu mou chybu..Já to kopírovala a nepřetahovala,tak mi tam najednou naskočilo přes 700 kontaktů(ty moje x 4)ALE🙄já při posledním měnění simky ji dala blbec obráceně.rožkem nahoru..To se mi ještě nestalo..Proto tam bylo jen “lze použít jen tísňové volání”..Jenže,že to nestihne do 12,že musím přijít odpoledne..No co jsem měla dělat?se to muselo odháčkovávat po jednom!!No tak jsem šla a ve 2 jsem se vypravila znovu..Ona si dala tu práci nechat mi v novém kontakty jen po jednom,koupila jsem si ještě paměťovku s větší kapacitou,tam mi ty kontakty taky dala..Na starém to zůstane do rezervy…Jen tóny byly Nokiácké…Když začal zvonit,jsem se lekla,co to je🤭..Tak mě napadlo oživit mou starou C1 a přes "blutut" si to přetáhnout do toho nového..Má trošku jinak ty funkce,ale to jsem si poradila…A jsem konečně spokojená🤗Jenže jsem se nachodila..včera jsem taky cosi bez berlí na hůře hledala..A vrchol všeho-jak nešla ta elektrika,tak mi blikal sporák,už týden..Tak já včera na kolena(poprvé od operace-a na zem!) a mezi linkou a sporákem jsem dosáhla na prodlužku a vytáhla a zasunula šňůru..je po blikání..a dnes jsem nemohla vstát😟Ale už mám v sobě prášky..tak to doufám pomine..Dnes budu hodná..

lesnizinka
lesnizinka 12.07.2025, 12:04:56 xxx.xxx.29.87

Ahááá, cvičenka😏My jsme přijeli včera odpoledne, po 4 dnech plavání, jsem měla dneska pocit, jako bych nikdy nechodila🙄jako že vůbec😲Prostě úplně jiný pohyb, našlapavala jsem jak pako. Toma pro změnu všechno bolelo, na plavání zvyklý není. Viktína byl u baráku dostal masečko a hned šel spinkat domů, prý se konečně vyspí😉Gučajza nepřišla, ať jsem chodila po zahradě a hulákala jak pako - třikrát. Za cca tři hodiny přišla mamka s vnukama a Mandy na maliny, takže jak Gucci zmerčila psa, tak se vyplížila ze skrýše za růžema, ale jen změnila stanoviště (ale alespoň jsem viděla, že je OK) a domů přišla až večer. 

Už se šeřilo, když jsem obírala zbytek malin(nesla jsem je sousedům, brali mi poštu) zvednu v maliní u plotu hlavu a cca 10m od plotu vykračuje statný srnec. Já na něj: ahoj srnečku, nepotkal jsi tam někde naši Gůčenu? To jste měli slyšet ten řev😲 Tak nasratého srnce jsem snad ještě neviděla a asi bych ho ani nechtěla potkat. Spustil fakt šílené řvaní, houknul asi 5x, už byl za rohem u koní a pořád tam blákal. Asi, že se mě leknul😜 Kluci říkali, že je sledoval za plotem u tenisu, pak právě chtěl projít dál a narazil na mě v těch malinách. Jsem na něj volala, že má houby co blákat, protože bez zničil on mě😏

Teď kousíček od nás, maximálně kilometr - dva bych řekla, narostla malá bouřka...no bohužel, proplížila se kolem, aniž by tu kaplo. 

Bobca
Bobca 12.07.2025, 12:43:36 xxx.xxx.20.192

u nás začlo v poledne ale fest,né bouřka teda,ale pořádný slejvák..asi 15-20 minut..pak pauza a už to zas rube do střechy…Chystám se bucnout.se bude dobře dřímkat😴Raduš,mělas na toho srnce taky zabékat….🤭

Fikovnice
Fikovnice 12.07.2025, 13:07:30 xxx.xxx.177.249
lesnizinka:

Jani ne, to ne, to prosím nepiš, co se děje, nic nevím😢

Raduš, napsala jsem Ti to soukromě, až teď…promiň, prosím.

Fido oslepl a ochrnul!!! Měl nepopsatelné šílené mydriatické zornice, na které nikdy nezapomenu. Chodil přes vodu, záchod, vše převracel. Pak už jen ležel a hrabal nohama, naprosto hrůzný zážitek. Mně pak přišla myšlenka Shůry a změřila jsem mu glykémii. Měl cca 3, což v životě neměl. Takže opět jakýmsi Zázrakem jsem vyštrachala 40% Glc. a násilím do něj trochu nalila. Jak už se klasicky stává, byl pátek pozdě večer. Moje nejbližší kamarádka za mnou přijela taxíkem. Našla mě brečící. Pak jsem Fida změřila znovu a to už měl jen 2! Takže opět glukóza. A pak se začal pomaličku zlepšovat a jen jedl a jedl a jedl. Nad ránem mi přišel poděkovat za záchranu života, zato mě to složilo nepopsatelně…

Situace není dobrá, víc asi nemám sílu psát…

Fikovnice
Fikovnice 12.07.2025, 13:11:35 xxx.xxx.177.249
Orionka:

Všem nám to je líto.

Orionko, už dlouho se Vám chystám napsat… Byť např. politicky máme asi jiné smýšlení, mám Vás ráda.

Sardullah
Sardullah 12.07.2025, 14:44:03 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.07.2025, 13:07:30

Jani…co mám říct, chudák kocourek, tak držím palečky, abyste to zvládli do nějakého rozumného stavu.🍀

Sardullah
Sardullah 12.07.2025, 14:47:42 xxx.xxx.221.216

No já se trochu vrátí ke kolenům a zádům…psala jsem, že já jsem zádová skupina, ale dneska jsem v Globusu nějak prudce krouhla zatáčku do uličky s cukrem a koleno si řeklo, že takhle teda ne a už jsem chodila jak Peyrac. Ale naštěstí jsem takhle propajdala ještě Lidl a pak už to bylo zase v pořádku…

Takže krouhání zatáček tak max v autě…pěšmo už to pro mě není 😴😎

Canka
Canka 12.07.2025, 18:27:07 xxx:xxx.ee94:3b01

Ahoj holky,

Fikovnoce s Fidem mě to mrzí..hrozně😔Ještě,že si mu dokázala pomoct...což mi připomnělo včerejšek..přišla jsem po práci domů a viděla Pučmeldu,jak se drápkama zasekl na dece,na které spal..nemohl vytáhnout drápek..tak říkám,je čas ostříhat všem drápky..nechtělo se mi do toho,protože je to vždycky boj..první jsem vzala Čikitku,protože s tou je to nejtěžší..řvala,jako bych jí stříhala celou nohu🙄Je to pokaždý stejný,i když s tím nemá žádnou zkušenost..nikdy jsem jí nestříhla,vždy ji za to chválím..ale je to stejný..ale naštěstí jsme to zvládli..pak jsem vzala Nikouška,ten je tlustý a hůř se brání😂A zvládli jsme to skvěle..až nečekaně dobře..a pak jsem vzala Pučmeldu..ostříhala mu nejdřív zadní nožky a pak šla na přední pacičky..a na pravé pacce jsem zůstala v šoku😔Neměl ty drápky bůhví jak dlouhé,prostě taková klasika,ale jeden drápek byl divné zdeformovaný a zkroucený a zarostlý do polštářku packy!!!!Přitom vůbec nekulhal,nemňoukal,nedal nic najevo😔Až když jsem na to sáhla,začal mňoukat..kleštičkama to bylo neuchopitelný,musela jsem vzít velké nůžky a přestřihnout to..pak jsem zastřihla zbytek drápku a pak jsem pinzetou vytáhla z polštářku tu zapíchlou špičku zarostlého drápku..hned mu začala s polštářku téct krev..vzala jsem Betadinku,vydesinfikovala mu to a ještě Betadin mastí namazala a brečela a omlouvala se mu,že jsem si toho nevšimla dřív😔 Musím to teď pravidelně hlídat..

Včera jsem spinkala u zvířátek a Bertík se ode mě nehnul celou noc ani na krok😀 Furt mě chodil kontrolovat,protože jsem byla zachumlaná ve spacáku..Olizoval mi obličej,packou do mě žďuchal😂

A jinak úspěšně hlásím,že od rána u nás pršelo až do teď..takový ten lehký zahradnický deštík,ale konečně voda..to mi dneska udělalo největší radost..

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 12.07.2025, 18:43:53 xxx.xxx.177.249
Sardullah:

Jani…co mám říct, chudák kocourek, tak držím palečky, abyste to zvládli do nějakého rozumného stavu.🍀

Jani, moc děkuju. Oni mě dr. ze začátku varovali, že to dojde do stavu dekompenzace…

Kilian
Kilian 12.07.2025, 18:50:01 xxx:xxx.3526:5948
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 12.07.2025, 13:19:18

Gratuluji 🌹

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.