Fíha, Janino, jaková ty jsi důležitá osob😉👍 gratulace, nám ostatním(to ale mluvím za sebe😛) se nikdy nic takového neuděje, já jsem důležitá tak max pro ty kočky, někdy mám pocit, že ani to ne😏
Ha, ha to mi připomnělo, že jsem koukala na Slovinsko, že by sme to protáhmuli z Maďarska kouknout k tomu moři a bylo tam pár frází a slov, že aby jsme se pak nedivili třeba tomu, že slovinsky dítě se řekne ,,otrok"😛 Takže jsem si měla nadělat otroky, abych se cítila nějak důležitá🤪
Rady, prosííím, nepodceňuj se… Ano, na promoci a pro studenty jsem byla asi opravdu hodně moc důležitá. O to větší je šikana v práci/na ústavu.
Ty toho umíš tolik, že já jen zírám. Nezvládla bych stran zahrady ani procento toho, co Ty!!!👍👏
To jsou jen blbosti😜Já, ačkoliv jsem jinak tvrďák, hlavně na sebe, jsou věci, které mě dojímají, třeba právě, když projeví vděčnost někdo, kdo by nemusel, pro koho to není povinnost a tedy to myslí upřímně👍například😀
Boha, je u vás taky takové vedro?!?😲U nás se zatáhnuly pošmurky, pofukuje…a i tak je horko jak v pekle👎Vysála jsemn barák, nebo to byl neskutečný bordel, jen těch much kdejakých pochcípaných po zemi popadaných…chlupů, nafoukaného listí francouzskýma oknama..O pavučinách, co se všude po stropech a zdích tahají snad kilometry, nemluvě. To není jen vysát podlahu stejnou, ba i větší plochu musím popřejíždět ty zdi a stropy🙄Teď sedím na mole a čekám, až zajde slunko úplně, abych zase mohla něco zrobit v zahradě😏
eva (neregistrovaný)14.07.2025, 18:17:18xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.07.2025, 17:57:38
U nás též horko neskutečné…mouchy a pavučiny jsem vysávala minulý týden, ale jen v dílně, asi hodinu a měla jsem toho plné kecky…doma bych mouchy nesnesla, máme všude sítě v oknech..😄
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 14.07.2025, 18:17:18
Sítě nemáme už z důvodu, že psi a kočky v létě chodí jak se jim zlíbí po baráku. Vlastně občas i ty cizí…kočky🤭Takže je to u nás jak ve strašidelném zámku, teď myslím ty pavučiny😎Mouchy snad raděj nekomentuju, posr…mám všechno, jak ve chlívku👎Mravenci se od jara přestěhovali asi 5x(to byla rada,,nechte je, jak přišli, tak odejdou") no ne tak od nás😏Před týdnem jsme bojovali o sedačku, když jsme se vrátili z Maďarska byli z obyvču pryč…a jsou zase v kuchyni👎
eva (neregistrovaný)14.07.2025, 19:51:35xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.07.2025, 18:54:25
Tak mravence máme taky všude, hlavně na zahradě, ale i doma…od jara taky několikrát se střídavě ukazují různě po baráku, ale nic strašného…loni jsem tavnou pistolí zamazávala díry kolem trubek od topení, mezi podlahou a stěnou…moc to nepomohlo tedy..🤔…ale ty mouchy doma vážně nedávám, jakmile sem vletí dveřmi třeba jen jedna, hned ji musím vyhnat ven. Pavučiny máme taky dost, přestože pravidelně vysávám, pořád se objevují někde nové..nojo, starej barák, tak co bych chtěla, že..🤔
My máme relativně nový barák, ale těm pavoukům a nevím čemu( u vysávání jsem u světla v hale objevila i nějaké saranče… tak to jsem tam nechala, nanejvýš bude vrzat a to je mě hluché jedno😉) je to naprosto jedno😜
Mouchy…za pozemkem máme stáje(ne naše) takže much máme…jak much. Pokud mi vyloženě nelezou po jídle při jídle, tak mi tak až nevadí. A nebo mi 10x po sobě šmrdolí po nohách, varování nezabírá😛 tak to jdu pro plácačku🙄
Nevím, jestli jsem to nepsala. Jak jsem řešila vytopený sklep v zahradním domku, tak potmě jsem musela otevřít kanál u zdi, ze svodu, jestli to čerpadlo něco čerpá či ne. A něco mi spadlo za mikinu, za krk a šmrdolilo tam. Ani jsem nedýchala, nešahala si tam jen jsem si tak říkala, že jestli je to nějaký hnusný pavouk, tak mě doma při svlékání asi raní mrtvice. Než jsem přišla domů, ještě to nějakou dobu trvalo, doma shodím tu mikinu, bála jsem se kouknout, co vypadnulo….byl to škvor😛To se mi teda ulevilo, ty mi nevadí a teď jsem ho teda viděla obvzlášť ráda😜👍
Tak jsem dneska doufala,že konečně zkusím to čerpadlo,co jsem si koupila a mě tam chybí debilní rychlospojka,abych na to mohla napojit hadici..mě hrábne😂 Takže jsem jí dneska objednala a zase budu jak blbec týden čekat..sice u nás pršelo,ale je takový sucho,že prostě pramen do jezírka nepřitéká..a pokud nebude pršet aspoň týden v kuse,tak to vypadá,že v jezírku budu do podzimu bez vody…snad nejhorší stav zatím..fakt mě to štve…
Koukala jsem na předpověď,mělo by tenhle a ještě příští týden nějak průběžně pršet,ale málo..nic,co by mě zachránilo..
Lezla jsem dneska vyměnit na strom baterky do fotopasti..stojím na konci žebříku nahoře ve 4 metrech a najednou zpoza stromu vylítl sršeň..měla jsem co dělat,abych nezačala hysterčit a neslítla ze stromu🙄Nevím,kdo by mě tam zachraňoval pomlácenou na zemi..
No s těma muchama🦟…včera mě jedna bzučavka-ty nesnáším-otravovala po o,jak jsem si šla bucnout..Musela jsem vylézt a zabít ji…Měla jsem otevřené dveře i okno,aby průvanem schlo prádlo v chodbě…Pavučiny už moc nemám ani na chodbě..asi jsem je vymetla první rok..Těch tam bylo jak ve starém hradě..Takoví ti pavouci s dlouhýma hubenýma nohama…
Včera u nás asi 3x pršelo..dusno bylo taky..V 6 hodin ještě 27 stupňů..Teď je 42,ale svítí na čidlo slunko..Niki,tak to bylo o fous🦟..Mě zase poslední dobou přitahují takové drobné “příhody”..jako,že drcnu do hrnku s horkým kafem..tak tak si ho nevyliju do klína..zaháčím do ručky pánvičky s horkým jídlem na sporáku..Z toho vozíku je špatný odhad…Na další si teď nevzpomenu,ale je toho víc..A samé nebezpečné..Stojí nade mnou asi anděl strážný😇
Bobi, takové ,,drobné příhody"mám kopyto pořád😏To nemusíš být na vozíku, stačí spěch a roztržitost. Onehdá jsem si tu pánev plnou oleje málem vylila na nohy, sjela mi z těch mřížek u plynu nakřivo, nevšimnula jsem si a už letěla. Naštěstí jsem ji zachytila ještě na sporáku🙄
Niki, popršelo ti? Šly tam u vás bouřky, jsem koukala. U nás je déšť hlášený na každý den - pár neměřitelných kapek🙄Nejvíc bylo hlášeno na dnes, nějakých 10mm, no už je to pryč, posunuto na příští úterý, to si můžem rovnou přeložit jako ho.no👎Jinak jak říkám, každý den do milimetru, no ani to ještě nekapnulo.
Včera jsme byly s mamkou na nákupech - hlavně tedy pro nové zuby. Takže už má konečně ,,ty zahnutý zuby nahoru"(jo, spodní) má je hezké, zatím jí celkem sedí a drží tvrdí, trošku ji někde draly, tak je laborantka rovnou brousnula a prý dobrý - uvidíme po pár dnech. Ona nemá vůbec, krom vepředu, žádný ten oblouk, takže vlastně nemají na čem ani moc držet. Snad, že se i na tu placku trochu přisajou a jinak lepit. Ale ty zadara byly úplně nakřivo, ty jí v hubě tancovaly, tam ani nebyla šance, že by jí to drželo. Tak uvidíme. 6.200Kč.
Pak jsem k večeru honem letěla plet, urvala jsem si nehet na malíčku směrem do rohu, takže hnusně zatrhnula, bolí mě to jako kráva, i když jsem to zastřhnula jak se dalo🙄navečer, jak šla kolem bouřka, na nás prsklo pár kapek - okamžitě vyběhnuli všichni španěláci, ak jsem je ještě potmě s mobilem sbírala do piksle sousedce pro slepičky. Bylo jich snad 100, jak naseto😠
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 16.07.2025, 07:26:45
Taky nad nima uvažuju už léta. S Workou to nešlo, no a tehdy i teď je to jak někdo psal…asi bych akorát nakrmila lišku😕A druhý problém je, že jak by objevili jezero, už by je odtud na slimáky nikdo nedostal😜
Tak ten můj “nemocenka” si včera večer vyvřeštěl venek. Nechala jsem jej tam jen na “chvíli”, šla jsem pro něj ve dvě h ráno (jinak chodím až třeba mezi 5. - 7.h ranní). No a nic. Tak jsem šla domů a za chvíli nanovo, opět nic. Potřetí - to už jsem prošla celé minisídliště a na signál nereagoval a já začínala být už strachem paralyzovaná. Napočtvrté jsem šla směrem, kterým moc nechodí, a vtom mně před očima někde z křoví vyskočil OBRzajoch!!! Skákal po parkovišti, chvílemi se na mě ohlížel. No a po chvíli jsem uviděla Fida. Skrýval se pod takovými schody, strašně se bál, myslím, že takové zvíře v životě neviděl…😀 Tak jsem jej musela ukecávat, aby šel se mnou…nakonec šel, ale hrůzou měl ztluštělý ocas!!! 😂 A furt se po zajochovi ohlížel… Kámoška mi dnes napsala, že v jiné čtvrti Brna jich viděla rovnou 6 - 7…
Já tu viděla kdysi i srnku, ten zajoch není ojedinělost, ale pro Fida to musel být naprostý netvor!😄😉
Taky nad nima uvažuju už léta. S Workou to nešlo, no a tehdy i teď je to jak někdo psal…asi bych akorát nakrmila lišku😕A druhý problém je, že jak by objevili jezero, už by je odtud na slimáky nikdo nedostal😜
Raduš, tak pořád je u vás sušina? Hlásím, že zde k buřině začalo i pršet. Ne extra moc, ale do oken to celkem ťuká…
Jo, Bobi, ale na promoci byla “blbá” jedna věc: A to ta, že mě studenti dojali. Přímo slavnostní promoční řečí, kde mluvili o mně. No a dojali mě tak, že fakt uprostřed té ceremonie jsem musela vytáhnout kapesník a utírat si oči. Jsou to “moje děti”…🙂👍
Místo rektora byla prorektorka, manželka premiéra. Byla fajn. A místo děkana proděkanka, s níž se blízce přátelím. Takže to složení funkcionářů bylo dobré.
Edit: A pedelky, tak ty byly ultramilé, napomáhající. Zpětně mě mrzí, že mi stres zabránil si to víc užít…
Prosím, nekamenujte mě za to, že to sem vložím. Z té řeči studentů… Mně to fakt udělalo velkou radost a zároveň ta míra dojetí byla nepopsatelná:
"No a paní doktorka N. si získala náš respekt nejen svým nadšením pro farmakologii, ale i tím, že během jedné z hodin farmakologie nám dokázala, že ačkoliv se necítíte zdravotně úplně fit a jistě byste si zasloužili klid na lůžku, tak dokážete s nasazením přednášet svým studentům. Jak sama říkala, měli jsme na ni terapeutický efekt. I když o tom možná neví, stala se nepsanou patronkou našeho kruhu. Ještě jednou Vám velice děkujeme, že jste s odvahou přijala naši nabídku, abyste tu dnes stála, jako náš promotor."
Prosím, nekamenujte mě za to, že to sem vložím. Z té řeči studentů… Mně to fakt udělalo velkou radost a zároveň ta míra dojetí byla nepopsatelná:
"No a paní doktorka N. si získala náš respekt nejen svým nadšením pro farmakologii, ale i tím, že během jedné z hodin farmakologie nám dokázala, že ačkoliv se necítíte zdravotně úplně fit a jistě byste si zasloužili klid na lůžku, tak dokážete s nasazením přednášet svým studentům. Jak sama říkala, měli jsme na ni terapeutický efekt. I když o tom možná neví, stala se nepsanou patronkou našeho kruhu. Ještě jednou Vám velice děkujeme, že jste s odvahou přijala naši nabídku, abyste tu dnes stála, jako náš promotor."
Fido to měl se zajícem, jako já se srncem. Předevčírem na mě houknul u potu, protože jsem si dovolila kýchnout😛Já jsem vůbec netušila, že tam zas je. Pleju si, mluvím s kočkou a najednou kýchnu. A 10m ode mě za plotem, kam není přes výsadby vidět se ozve ten jeho děsný řev😲 Jsem se zase lekla jak sviň a to už jsem se do něj pustila: hele, ty už mě nes.r, já taky nejsem nadšená z toho, že kýchnu. Ale rozhodně se nebudu na své zahradě ohlížet, jestli tobě to vadí😏
Jo Jani, mrak se šinul přes půl republiky, už to i vypadalo nadějně. Kdyby se jako vždy nad náma záhadně nevytratil a o pár kilometrů dál z něj zase nebyla bouřka. Prsklo mi na záda, doslova, na meteostanici se stále skví dvě velké nuly😟
Už jsem zde dlouho nebyl a tak musím poreferovat jaký má Mourek těžký život.Na sousední opuštěné chalupě žije kuna.Nemám žádné zvířectvo které by mohla zakousnout,tak mi nevadí.Podle fotopasti chodí Mourkovi do samokrmítka na granule,ale to mi také nevadí.Poslední dobou je Mourek strašně ostražitý a leká se všeho a chodí spát nevím kam.Včera zachytila fotopast, kterou mám na dvoře 3 kuňata.Už se Mourkovi vůbec nedivím,že je tak vyplašený, když mu tam v noci běhá kuna s kuňaty.Myslivčil jsem hodně let,tak bych si dokázal poradit,ale nechám to přírodě a Mourek je už velký kocour musí si s tím poradit sám.Je to také šelma.