Aktuálně: 2 742 inzerátů261 960 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 28.07.2025, 13:10:45 xxx.xxx.82.42

Buggyro, ty voe to máte kde? 😲Tam se každopádně nestěhujte, je to tam životu nebezpečné, to tam mají úložiště jaderného odpadu či co sakra?!?😲👎

Niki jo, chtěla jsem napsat, že nějakou ortézu by to chtělo, možná se prodává i něco v lékárně, já jsem tam kupovala takové stahováky na zápěstí Woruškovi. Niki, aspoň mrholit by ti tam podle radaru snad mělo…

Buggyra
Buggyra 28.07.2025, 14:24:27 xxx.xxx.198.226

Ti rakovinoví jsou všichni bývalí Pražáci. V Prahé jsem se narodila, ale tak od roka života tam nejsem, máti se se mnou odstěhovala na čistý venkov 🙂 Ale u těch lidí (no i já mám) je to taky zátěž z rodiny, takže to plus podmínky k bujení vhodné a je to raz dva.

Coudas (neregistrovaný) 28.07.2025, 14:29:05 xxx.xxx.126.123
lesnizinka:

U nás taky, točí se to v kruhu, jak vloni za povodní. U nás nejspíš nebudou, zem byla totálně vyprahlá, ale za dnešek těch 30mm dáme, ještě mráček máme a je 28. Sardullah ježíš ty jsi Chomutov??😲Já mám nějak zafixováno Ústí sakryš. Tak to si musím zapamatovat, že ty jsi Nikča😉 Orionko, já jsem slovenská hranice, ale z vašeho pohledu úplný jih skoro, nejblíž co by ste mohla znát je Strážnice, či Uherské Hradiště. To je zároveň i odpověď pro Čoudas, jsem zapomněla, že psala sakryš😊Co jsi babo dělala v Mikulově? No…ten je od nás ještě daleko.

Prej Čoudas 🤦😁 Byla jsem si pro koníka. Do Strážnice jsme v 91 a 92 jezdili na Zahradu, folkový festoval 😊 Krásné to bylo.

Buggyra
Buggyra 28.07.2025, 14:31:03 xxx.xxx.198.226

K rybičkám: chlapec dodělal udírnu, takže jsme celkem vyuzení oba. Hned bylo třeba otestovat, takže se do toho naházelo kde co a první kuřecí prsa, co se asi dva dny louhovala v nějakém láku. Tak to bylo dobré, to zase ne že ne. Dali jsme sýr, co sýr, náhražka to byla, a to teda je lahůdka, i přesto, že je to jakási “hmota” jen tvarem sýr připomínající 🙂 No a teď o víkendu mu to nedalo a dal do udírny nějaké pstruhy, no to je lahůdka! A já jsem tam zase šoupla ten “sýr”, to je již osvědčené, a pak ještě jsem koupila v Penny v akci tu šunku od kosti, co tomu říkají šál, a to jsme také vyudili po kouskách, a to je tedy také povedený kousek, to se musí nechat, to jsem včera myslela, že puknu 🙂 Prý se dá udit i nějaká zelenina (prýže mrkev?!), tak to je asi na pořadu dne při dalším zatápění 😂

Buggyra
Buggyra 28.07.2025, 14:49:12 xxx.xxx.198.226

No dočetla jsem k žínčině vysekané díře ve sprcháči a musím frčet, tak zase zítra.

lesnizinka
lesnizinka 28.07.2025, 19:06:05 xxx.xxx.82.42
Tap:

Uzení je úprava přímo vedoucí ke karcinomu. 

Vím, že je to všeobecně známé, ale nevím, prarodiče jedli domácí uzené, neb na vesnici udil maso každý - celou zimu(jaro) a babča umřela v 90, děda 84 a ani jeden rakovinu neměl. 

Buggyro rybičky😉Dva dny vyjdu z pracovny a bací mě smrad. Prohlížím jezero a nic nevidím. Dneska vyplavala z rákosí obří nafouklá bělice. Bléé, tu by ste grilovat nechtěla, cestou na kompost, jsem ji v podběráku tak, aby byla po větru táhnula těch 150m, málem jsem se zeblila. Kravky blbé, furt jim to opakuju😉 ať nelezou pod to molo, asi se tam nějak vytírají či co, sedraná záda, asi pak na to chcípnou👎

Add sprcháč: řekla jsem mu, jestli si fakt myslí, že tohle mu projde. Prý: tak já to opravím. o, to bych ti taky doporučovala…Takže už je hotovo, i jsem to tam všechno vyšůrovala, včera ještě rovnou umyla i okna. 

Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
29.07.2025, 07:42:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 28.07.2025, 19:06:05

prarodiče jedli domácí uzené,

Ony to taky byly jediné karcinogeny, se kterými přišli do styku. Jo, chlapi ještě často kouřili. Ale většinou dýmku. Dneska jich máme na výběr mnohem víc. Bohužel.

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 07:54:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 28.07.2025, 18:22:55

To můj způsob smažení taky 🤣

Ať žijí akrylamidy.

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 07:56:27 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 28.07.2025, 19:06:05

Jop, taková ryba je už přímo jedovatá, to už by uzení nezachránilo. Takovou pojíst, to bych se rovnou válela, nemusela bych se léta trávit uzeninou 😉

kometa
kometa správce
29.07.2025, 09:29:47 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

To můj způsob smažení taky 🤣

Ať žijí akrylamidy.

Vždycky jsem měla ráda připálenější buchty. A špekáček  “na rakoviňáka alias karbonku” přímo miluju!

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 09:33:47 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.07.2025, 09:29:47

umřeme obě, to je jistý… 😀

lesnizinka
lesnizinka 29.07.2025, 10:18:29 xxx.xxx.20.126

Kometko, přemýšlím, co ještě tehdy mohlo být karcinogenní. Když byli mladí asi ani nic, ale pak v době, kdy jsem se narodila já, to už byly hnusy jako DDT, azbest všude…

Já bych to tedy shrnula tak, že je jisté, že umřeme všichni😜

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 10:28:53 xxx.xxx.198.226

Ad krémy: Nemažu se ničím, ale doma mám Canesten na různé účely (celé dny v zapařených holinkách…, náchylnost na záněty podvozku…) a indulonu a opalovací krém. Tyhle krémové věci používám, jak zrovna jdu okolo. Jediný Canesten je bez parfému, tak ten na choulostivá místa. No a pak ještě s alkoholem nějaký Voltarenoidní gel a teda Fenistil je vedle Canestenu základní potřeba, ten tahám i v kabele. Niveu bych ráda používala, ale je drahá. No a u koní mám měsíčkovou, gandžovou a stříbrnou mast, takže když potřebuji, tak si uzmu. Jo a betadinu mast tam mám taky. Niveu stejně jako indulonu bych na otevřené rány nebo choulostivé oblasti nepoužívala, protože obojí je parfémované, a jak řečeno, to teda nic moc. To už ta čistá vazelína nebo sádlo jsou lepší, ale zase se říká, že sádlo vysušuje (což je dobré u mokvé rány, ale u rtu nevím nevím). Odpadní produkty ropy jsou všude, tak co už.

kometa
kometa správce
29.07.2025, 10:30:05 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.07.2025, 10:18:29

co ještě tehdy mohlo být karcinogenní.

No právě, za časů našich prarodičů těch karcinogenů zdaleka tolik nebylo.

Ano, umřeme všichni. Otázka, jestli je lepší rakovina nebo Alzheimer. 

kometa
kometa správce
29.07.2025, 10:37:21 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 29.07.2025, 10:28:53

sádlo jsou lepší, ale zase se říká, že sádlo vysušuje (což je dobré u mokvé rány, ale u rtu nevím nevím). 

Já si kombinací sádla přes den a zubní pasty přes noc vyléčila brutální opary na spodním rtu. A v zimě používám sádlo na takové ty prasklinky/trhlinky na konečcích prstů, když je člověk v mrazech venku a máchá se ve vodě.

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 11:36:08 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 26.07.2025, 10:48:32

Třeba já kdybych se mazala, tak mě to zruinuje. Mám u koní dvacítku, tou si vzpomenu se máznout občas když pálí a já potřebuji strávit několik hodin venku, pak mám doma padesátku, a tou se mažu na výlety, závody, velké pracování venku. Ale letos jestli jsem se namazala dohromady desetkrát, tak hodně. Já se chráním pokrývkami, dlouhé rukávy, dlouhé kalhoty, klobouk na hlavě. Málokdy se spálím, ale na podzim jsem černá jak příslušník menšiny. Jen pod hodinkama je vidět, jak jsem se opálila. Prostě trávím denně několik hodin venku, nenadělám nic. Navíc jak se namažu, tak se okamžitě ohavně zpotím, takže to mě taky odrazuje (jinak se téměř nepotím).

Poslední dobou mě chlap přiměl dodržovat pitný režim, takže jsem taky dost potila, ale co mě vážně nepříjemně překvapilo, je, jak mi to zamávalo s imunitou. No ta voda je vždycky o něco chladnější než vzduch, i když leží ve vyhřátém autě nebo venku v trávě… Takže jsem se normálně nachladila (!). Tedy krk jsem si nachladila. Tak se zase uklidním, budu pěkně pít až vychladlá doma a nebo před výkonem…

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 11:40:23 xxx.xxx.198.226

Já si zase dávala jízdu do Brna, teď v neděli. Myslela jsem na vás všechny ztama, ale nebyl čas na nic, vykohátali jsme se s chlapem pozdě z brlohu, tak jsme s jazykem na vestě stihli jen se potkat s Fikovnicí, a jinak nic, ani tu ZOO v Brně, kterou jsem chtěla vidět… Musíme si někdy vyšetřit víkend, asi po sezoně by se mohlo zadařit, a dojet tam do kraje, chtěla bych vidět Bobču i Lesnížínku (u LŽ hlavně zahradu, tralala), pokud mi o to budou stát 🙂 A klidně i kohokoli dalšího!

Jeli jsme pro motor do pětadvacet let starého auta, se mi všichni smějí, že ho chci resuscitovat, ale my jsme na něj zvyklí… No a od pondělka se tím zabývá mechanik a zatím to nestopnul pro neproveditelnost, ale je z toho dost nešťastný. Musí spoustu věcí přehazovat mezi těmi motory a bastlit, to on nerad, no kdo by rád, že… Tak s ním tiše soucítím a slibuji mu jeho váhu ve zlotě, jestli to dá dokupy. Pak ještě se zamodlit k euroemisnímu bohu, aby to udělalo technickou, ale to už je na náhodě, a to bohužel ovlivníme jen těmi modlitbami.

Fakt mooc se mi nechce shánět jiné auto. Takové v té cenové relaci prostě neseženu…

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 11:47:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 27.07.2025, 13:06:03

Jop, slyšela jsem od chlapa, co tam jezdí, že to tam plávalo. Říkal, že Kryštofák, ale asi i na druhou stranu. Snad jste všichni v pořádku a nezasáhlo to moc stavení, voda ve sklepě se ještě dá, ale vyhazovat koberce a nábytek, to už nic moc… Tak snad nebylo tak zle 🌼

Buggyra
Buggyra 29.07.2025, 12:00:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.07.2025, 10:18:29

Já myslím, že různé jedy z špatně tepelně upravené potravy (připálené věci se taky nevyhazovaly), toxiny z plísní, které se v játrech ukládají, další toxiny z kovů (olovo - nádobí, trubky, měď - taky nádobí, a tak), různé neléčené záněty, velký karcinogen je taky alkohol, tj. veškeré zkvašené potraviny nebo přímo vyráběné alkoholy, no a samozřejmě sluníčka víc než dost a UV filtry nula, takže hádám naši předci byli vystaveni celkem intenzivně, proto taky máme tolik vnitřních mechanismů, jak těm rakovinám předejít.

Momentálně mě asi nejvíc znervozňují mikroplasty a polétavý prach s organickými polutanty, to jsou pěkná svinstva, tak proti tomu trocha zuhelnatělé potravy je k smíchu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.