Aktuálně: 2 742 inzerátů261 960 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 01.08.2025, 09:36:53 xxx.xxx.20.192

no bezva nápad👌…vypadá to jak drahé kýble z Baumaxu🤭..ale to byl účel-né?

Dnes u nás 20 stupňů,celkem zima…zamračeno,vypadá to na pršení..Raduš se ráchá v termálech..ta se má🙏

lesnizinka
lesnizinka 01.08.2025, 10:45:39 xxx.xxx.248.205
Bobca:

no bezva nápad👌…vypadá to jak drahé kýble z Baumaxu🤭..ale to byl účel-né?

Dnes u nás 20 stupňů,celkem zima…zamračeno,vypadá to na pršení..Raduš se ráchá v termálech..ta se má🙏

Raduš tu měla sice teplej, 25, ale včera i sprchlo a k mé radosti bylo i pod mrakem. Dnes obloha vymetená, předpovězeno 30, takže jsem i ráda, že odjíždíme domů😀Balím. 

Buggyra
Buggyra 01.08.2025, 11:56:39 xxx.xxx.198.226

My chtěly s macechou někdy do termálů, ale ona už nemůže, nesmí namáčet krk kvůli vrůstům do páteře, prý to tomu nedělá dobře, což nechápu, když suché teplo má doporučené, kudy chodí. To, že se pod těmi šálami vždycky zapotí a pak nechá krk holý, aby uschnul (a samozřejmě se ten krk tím osycháním podchladí), to asi nikdo neřeší…? Ani ona… Takže pohoda. Tak mi přijde, že kolem té horké vody na krk dost nadělají a že by nemuselo být tak zle, hlavně nevím, proč to má zakázané, vždy jsem myslela, že kvůli tomu osychání, ale… no, nemůže, nemůže, nedá se nic dělat. Mě by to stejně nebavilo, sedět v nějaké vířivce, já potřebuji plavat, a to zase ona taky nesmí, kvůli vyvrácené hlavě (jak se to říká, že se plave? “Na paní starostovou” nebo tak nějak to je, ne? - ha, už jsem to našla, “na paní radovou”…).

lesnizinka
lesnizinka 01.08.2025, 17:53:43 xxx.xxx.20.126

Vrůsty do páteře…nevím, co to má jako být, ale zřejmě jsou myšleny výrůstky na páteři. Mamce je našli, když ji před pár rokama začala zničehožnic strašně bolet ruka. I jí otekla, mysleli, že zánět žil pak, že zánět šlach, nic z toho se nepotvrdilo, nakonec jí řekli, že tam má na krční páteři výrůstky, ale že to mají i mladí lidi, ne tak stará baba a že se s tím musí naučit žít, když tak nějakou rehabilitaci. Někdo nám poradil skvělého fyzioteraupeuta, který sice má soukromou a ne levnou praxi, ale pár návštěv, kdy jednou měnil cvik, protože nezabíral, zkusil s ní nějaký pohyb, kde zjistil, že to je úplně špatně - u toho odpadnula, tak to už mu bylo jasné, o co jde a musela poctivě provádět cvik dvakrát denně, po 14dnech už jí stačilo jednou denně a po cca dvou měsících už necvičila  vůbec a nevrátilo se to. Onehdá si na něco stěžovala, už ani nevím na co, tak jsem jí řekla, že cvik zná, tak ať si ho alespoň občas zacvičí. 

Právě, že některé termály jsou na klouby a pohybové potíže(dle složení vody) zrovna tyhle, co jezdíme my, jsou radonové…ale vždyť to vy máte taky! Ani nemusíte až do Maďarska, máte blíž Jáchymov! 👍http://www.jachymovlazne.eu/o-laznich/lecba-radonem

Jo, blížíme se k domovu, doslova - do brány, mraky už jsme sledovali, že jsou u Brna, ale u nás pršet nemělo - a projíždíme bránou a kap, kap…málem jsme prorazili vrata, nechtěli sme, aby nám zmoklo auto a zase několik dní vytopená garáž z něho. Utvořila se u nás malá bouřka, jednou cca zahřmělo, spadlo hned 5mm👍Tím pádem ale kočice nikde, nevím, kde byli poschovávaní, přišli oba s mokrýma zádama, takže někde pod vegetací asi, ale první kdo přišel cca za půl hodiny, byl tulák Macek. Takže postupně jak chodili, dostali všichni do misek, ale Gučajza zase trucuje, nechtěla se nechat ani pohladit, ani utřít, snědla z misky jen granule a odkráčela nafučená zase dopryč😏 Za chvíli vyšlo zase slunko, je 23st. 

Bobca
Bobca 02.08.2025, 08:49:09 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.08.2025, 11:56:39

Mně(je to dobře?) to vysvětloval doktor,že suché teplo je lepší nahřívání..které trvá dýl,že to tělo tak nezchládne rychle,jak když vylezete z vody..Ale mokré-já se nahřívala vždycky ve vaně horké vody-není dobré,že ty svaly se rozehřejí a jak vylezete,tak zchládnou z té vody brzo dostudena..přesně jak to není dobré s tou šálou…,když se člověk zpotí a nechá to na průvanu oschnout..Mě tak začly záda..zpotila jsem se překládáním palet,sedla si na obrubník..teplej vítr vál..a už jsem se nezvedla..A to jsem nikdy nevěřila na průvan..mívala jsem ho ráda..

a vím,že nesmím vířivku a nesmím-nevím proč-na páteř pít perlivou vodu…

eva (neregistrovaný) 02.08.2025, 09:34:21 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.08.2025, 08:49:09

Mně(je to dobře?)

ano, je to dobře - pomůcka - mně - tobě (komu, o kom ), mě,mne - tě, tebe ( vidím )

Bobca
Bobca 03.08.2025, 08:07:08 xxx.xxx.20.192

dnes u nás skoro celou noc chrstalo..ale jako že hódně..Bubnovalo to do střechy..jsem nechala otevřené dveře na hůru,tak jsem to tu měla z obou stran..

Včera jsem byla na té MR mozku..sluchátka se nevešly do toho “chlívečku” na hlavu,špunty v uších nedržely..tak jsem si to pěkně užila ten rachot..počet “kuliček”se nezměnil,tak je to asi dobré🙂

kometa
kometa správce
03.08.2025, 08:50:11 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.08.2025, 08:07:08

jsem si to pěkně užila ten rachot

To já v tunelu klidně usnu. Jakmile se dostanu do horizontální polohy…

Gratuluji k nálezu. Že se nezhoršil.

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 11:53:14 xxx.xxx.20.126

U nás byla hlášená kolem 23h bouřka. Kapat začalo už někdy v 21h, když jsem dostříhávala plotostřihem živý tisový plot. Ne, že by se mi chtělo, návrat do reality z dovči(i když jen krátké) je pomalý, líný, jsem jak mimoň. Ale jelikož hlásili na noc to pršení, dneska by se to mokré nedalo a stříhat mám ještě další dva, tak jsem se hecla a šla na to, někdy v půl osmé. Bouřka přišla možná i o něco dřív, nic hrozného, epicentrum u nás nebylo, tak nějak kolem, jen hezky pršelo, myslím nějakých 10mm to bylo, už jsem se pak nedívala. Ráno mělo přestat pršet do 8h, říkala jsem si, že to akorát hezky vychází na obchůzku. Začalo to nevalně tím, že jsem se probudila a nemohla hnout zády(to tady ani nemusím rozebírat, viď Bobi?😏) Bylo sotva 6h, tak jsem se převalovala, pak šla na WC, no nenapadlo mě zase mrknout, kolik je hodin. Po chvíli jsem si řekla, že už mě to fáákt neba, Guccina mě neotravuje, tak vstanu a hotovo. Kouknu na hodiny a děs běs😲myslela jsem, že se snad nějak posunoval čas či co…no očividně jsem mezitím zachrápala, protože bylo půl osmé pryč a já měla už dávno cvičit🙄To jsem rovnou zamítnula, nebyla šance stíhat, čekala jsem a taky, že za chvíli přišel Viktín, krájela jsem mu králíka, co byl vytažený z mrazáku k obědu. Už u krájení bylo jasné, že poputuje Mandy, smrděl, bůhví jak dlouho tam byl, mamka napsala popisek, ale ne datum. Se divím, že to ten Vikťajz papal. Vytáhnula jsem krůtí😏Místo na obchůzku ven, jsem šla na pás do sklepa, protože z mrholí se, než jsem se nachystala, stal regulerní déšť, už je tam za dnešek zase 6mm. Prostě všechno zase jinak, s takovou se do rytmu nedostanu😏Ploužím se jak invalida, všechno mě bolí. On ten plotostřih lehký není(i když mnohem lehčí, než mototový) a člověk to drží těma bedrama na páku…👎Jo a Gucci nevím kde zase je, večer v té bouřce seděla u komína a odmítnula jít spát domů, Viktěna, že on jde teda taky, kdy je tam Gučajz, tak zůstali venku. 

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 11:58:53 xxx.xxx.20.126

Buggyro, kýble jste vyřešila dobře, nakonec první myšlenka vždycky bývá ta správná👍Bobi vidíš, horší to není, bereš na to poctivě léky, tak výsledek dobrý👍

acher (neregistrovaný) 03.08.2025, 12:00:17 xxx.xxx.222.196

Přes nás včera přešla supercela.

Sarah01
Sarah01 03.08.2025, 12:07:47 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Tak se mi jeví, že použít dýhové obaly na hnusné kyblíky pod kytky se docela osvědčilo 🙂 Považte.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Máte bezva nápady. 👍 Myslíte, že něco takovýho by se dalo použít i na lakovaný jídelní stůl? Nechce se mi ho vyhazovat, ale taky už mám plný zuby neustálýho vyměňování ubrusů. 

Canka
Canka 03.08.2025, 14:54:46 xxx:xxx.ab45:d1c5

Ahoj holky,

Tak u nás taky konečně zapršelo,ale pramen se prostě nevrátil😔Jsem z roho fakt smutná,protože je to nejstudenější léto,jaký sem u nás asi zažila a prostě ani kapka…já doufám,že s podzimem sd to srovná a voda se vrátí..zatím tedy čerpadlem čerpám ze spodního pramene..ale jestli dojde i ten,tak jsem v hajzlu a budu muset tahat vodu z domova..12 let nic a teď tohle..snažím se an to nemyslet a doufám,že se to fakt zlepší,ale moc šancí tomu nedávám..možná to prostě celé projdu kolem toho pramene a zkusím se podívat,kde to vázne..a nebo prostě zkusit vykopat někde a ten oramen zprůchodnit..sice to bude hnus a budu se muset pořádně nastříkat repelentem,až nahoru do toho bahnitýho lesíka,kde pramen pramení,polezu,ale musím to zkusit..je tam plno klošů a komárů plus ještě ty hnusný mušky,který když mě poštípou,tak mám pupence ještě 3 dny..moc se mi do toho upřímně nechce..

Dneska jdu večer s holkama do venkovního divadla,tak se moc těším..

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:14:55 xxx.xxx.20.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 03.08.2025, 14:54:46

Na co, něco známého, nebo nějaký místní ochotnický spolek? Mě to celkem baví, ale Toma bych na divadlo nedostala, byla jsem jen 3x s mamkou. A ta už taky nechce chodit, neslyší, tudíž nerozumí(a kdoví, jestli já bych ještě něco slyšela😏)

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:22:35 xxx.xxx.20.126

Uff, tak ještě, že tak. My jsme párkrát projížděli Hodonínskem po tornádu a to byl děsivý pohled, co tam po něm…no…spíš nezůstalo🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:32:04 xxx.xxx.20.126

Koukla jsme na ,,brouky", odtud odkaz na ,,venčení" a překrásné Xerxové fotky…a to my připomnělo. Včera jsme se cestou od našich stavovali u kámošky, házela jsem jí větvičku pro housenky motýlů a cuketu, ať si něco uklohní. A mají nově pejska…dceři se v pražském bytě tak nějak už nehodil. Kavalírek. To je tak roztomilý ťunťa, ten obličejíček je k zulíbání. Olizovala jsem se tam s ním půl hodiny. Že: ten hned poznal psí matku, nechceš ho? My na psy nejsme zařízení, všechny naše kočky jsou už dva dny na střeše😏a on se u nás prostě nudí. Jo, brala bych ho z fleku, ale naše kočky by taky trefilo asi, to jim nemůžu udělat. Takže pejsulka dostal pozvání, že na návštěvu, poběhat po zahradě může přijít kdykoliv…když jsem ho takto muconila…chybí mi to, ta péče o něj prý: nechce se česat, musíme ho vzít ostříhat…Je rozmazlený, poslušnost 0, bych ho srovnala😉

Canka
Canka 03.08.2025, 23:56:55 xxx.xxx.212.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.08.2025, 15:14:55

Jmenuje se to tvrz Divice a hra Lovci bobrů..výborně jsme se u toho nasmáli😂Ahrál tam Klepl,Monika Absolonová,Hádek,Benoni…fakt super..doporučuji..

Začalo akorát pršet,tak se bude hezky spát..nic velkého,ale aspoň něco😇To jsem na sebe zvědavá,jak budu ráno vstávat do práce🤭

Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.08.2025, 06:23:25 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.08.2025, 17:53:43

No to jsou taky výrůstky, ale dovnitř do páteře, proto jsem napsala vrůsty, tj. z obratlových těl a mezio.plotének (zkostnatělých po opakovaných zánětech atp.) jsou hroty dovnitř míšního kanálu a dráždí to míchu a tak. Na to žádné cviky nepomůžou, pomůže krk nenamáhat, aby se moc ty obratle v krku nehýbaly a výrůstky nehrabaly v tom míšním kanálu. Ale povězte ženské, co celý život byla zvyklá pracovat, aby nepracovala (nesmí tahat těžké věci, řekněme těžší než 5 kg, no, tak to ten hrnec s polívkou je těžší, že)´.

V Jáchymově byla s koleny, to si moc pochvalovala. Ale  na ten krk tam nesmí, a ten krk má diagnozu až po kolenou…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.