Aktuálně: 2 750 inzerátů262 022 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 04.08.2025, 06:46:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.08.2025, 12:07:47

To musíte probrat s nějakým truhlářem, asi by bylo potřeba ten stůl obrousit a normálně podýhovat, to umí truhlárny… a pak zase nalakovat. A třeba bude stačit právě jen obrousit a nalakovat, nemusí se hned nanovo dýhovat, viděla jsem už několikrát, že to přineslo pěkné výsledky.

Buggyra
Buggyra 04.08.2025, 06:52:49 xxx.xxx.198.226

Já se dneska probudila peckově bolavá, to vám povím. V sobotu v pět začínal turnus tábora, kde dělám vedoucí, a hlavní vedoucí přijela až včera večer, takže jsem byla nucena na táboře přespat, aby tam jako dozor nad dětmi byl někdo dospělý (jinak je tam skoro dospělá holčina jako pomocný vedoucí). Matrace vysoké pět centimetrů (asi důvod cena), sice jsem si vzala pod sebe ještě spacák, ale k ránu jsem se jím musela přikrýt, protože plyšová deka nestíhala… Lilo celý sobotní večer a celé nedělní dopoledne, hnusfuj, já nebyla kdovíjak super oblečená na posedávání pod slunečníkem, měla jsem za to, že se budeme víc hýbat, ale to nešlo, “náměstí” v tábořišti jedna velká louže… No takže dneska si to vypiju, jsem nastydlá, prochladlá, knedlík v krku, záda v hajzlu, a i další části těla různě přemístěné (střeva na vodě a tak…). Snad to nějak utluču, do soboty tábor jede, musím vydržet. Dopoledne hákuju v práci, odpoledne tábořím, je to na budku, ale celkem mě to baví 🙂 Bylo by blbý z toho omarodit…

acher (neregistrovaný) 04.08.2025, 07:39:51 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.08.2025, 07:20:44

Když se to hnalo,vypadalo to hrozivě,ale střecha vydržela a to je hlavní.Voda mám nikam nenatekla,po silnici níže pod námi byly zatopené nějaké sklepy,ale my máme kliku.Vodu stékající z kopce pobral trativod a ikdyž to nestíhaly kanály a valila se voda po silnici,nám došla jen do půl dvora.Do baráku máme tři chody,tak tam se nám voda nikdy nedostala.I potok ve vsi sice stoulp,ale je tam hluboko tak dobrý.To zas tak dlouho nepršelo.

kometa
kometa správce
04.08.2025, 08:23:57 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.08.2025, 06:23:25

jsou hroty dovnitř míšního kanálu

Asi myslíte spíš páteřní kanál. Spondylóza?

kometa
kometa správce
04.08.2025, 08:27:02 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.08.2025, 06:52:49

Lilo celý sobotní večer

Podle předpovědi by už mělo být jenom lépe.

Bobca
Bobca 04.08.2025, 08:52:35 xxx.xxx.20.192
kometa:

jsem si to pěkně užila ten rachot

To já v tunelu klidně usnu. Jakmile se dostanu do horizontální polohy…

Gratuluji k nálezu. Že se nezhoršil.

teda usnout v tunelu😲..jako-vydržet se to dá,ale ty asi umíš “vypínat”mozek hm?to není možné🤭

Nález..je tam stejně 29 kuliček,jak bylo,a ostatnímu moc nerozumím.to bylo jen kontrolní vyšetření po 6 letech..Zítra jedu na to EEG..

kometa
kometa správce
04.08.2025, 09:10:04 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.08.2025, 08:52:35

Ne, mně se mozek vypne sám.🙂Prostě horizontální poloha = spánek.

Coudas (neregistrovaný) 04.08.2025, 10:37:03 xxx.xxx.126.250

Jak by řekl klasik, způsob tohoto léta… Sušit seno se nedá, snad se v průběhu těch tří týdnů ještě udělá aspon na chvíli hezky. Ještěže už nemáme obilí. Brambory jsme vykopali, plíseň, asi. Rajčata venku nečervenaj, jen ty ve skleníku. Cukety sežrali slimáci, a stejně se nedělaj, jak do toho leje, tak máme tak akurátně k obědu. Papriky dozrávaj, mrkev je pěkná. Cibuli bych potřebovala taky už vytáhnout, ale furt leje… Teď mi na FB pořád vyskakují nějaké tábory a že mají děti trauma. Spíš maj blbý počasí. Já mám doživotní trauma z posledního “tábora”, s firmou, kde je Buggyra momentalně vedoucí. Jako  táborník za mlada (na vodácké tábory jsem jezdila od 3 let, byla jsem na jednom čistě pionýrském, a následně pak skautské) jsem chtěla dítěti také dopřát zážitek. Protože jsem jim tam já kráva půjčila koně, tak že vezmu dítě na jeden turnus, dítě jsem zaplatila, já tam byla zadarmo. Ve finále jsem zaplatila cenu nevyšší. Ale jak napsali ostatní koňáci - moje chyba a ještě bych měla “dostat přes... ” já, že jsem nic neudělala. Dítě "naštěstí" dostalo úpal druhý den, já po jednom dni zde stráveném dosta trauma. Ale tak bylo mi vysvětleno, že to není tábor, ale rekreace, tak proto.  Odjeli jsme tedy druhý den, dítě s horečkama, peníze že nevrátí, že mám poslat někoho jiného, koně mi taky nechtěli vrátit, “kamarádka” brečela, že je potřebují na vandry, a protože jsem debil, který se snaží lidem pomoct, tak mi “vrátili” koně po vandrech, kobylu jednak se zrasovanými zády, druhak  připuštěnou tažným hřebcem, druhý kůň zraněný. Popisovat jednání majitele cestovky popisovat nebudu, dle Buggyry je to “super manažer”, ale já bych se i po těch 12 letech asi pozvracela. Nechtěl zaplatit ani predem dohodnutou částku. Takže nejen děti mají z táborů trauma, jen proto, že jsou dospělí dementi.  A pak se koňáci divěj, proč je nesnáším. Jeden rok jsme tábor pro děti udělali taky , ne koňský, prostě tábornický, ale rodiče to pojali jako hurá, zbavíme se dětí na 10 dní, děti to příliš neoslovilo. Bylo to docela fajn, ale znovu jsme to už nedělali. Nikdo o tohle nestál. Jeee co já bych dala za to to zase zažít… smůla. Takové tábory už nejsou, ale za to může doba. Ony i ty předpisy, hygienický a další, už to neumožňují. Když si děti nesmí mýt ruce v řece… my tam myli ešusy, čistili zuby… Pravda, dneska bych to už taky neudělala. Ve vedlejší vesnici dělali taborák, tak jsem se vetřela, že se přidám s kytarou. Nejdřív jsem byla jediná, pak naštěstí přišli dva kluci, tak to bylo supr. Návrat o půlnici šlapicugym pod hvězdnou oblohou byl také návrat do krás mládí. Okolnosti mě donutily pořídit si další dva koně, tak je veselo, telátka nám přivezli, no prostě … co budu povídat🤭 Tak užívám poslední prázdniny v životě (do školy už fakt nejdu), a v září do práce 😄  Tak se mějte.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.08.2025, 11:37:10 xxx.xxx.198.226

Jojo, “super” podnikatel, který ví, kde vyždímat z čeho kačku, a šetří na místech, na kterých se nemá co šetřit, a investuje do věcí, které jsou prioritou jen pro něj… 

kometa
kometa správce
04.08.2025, 12:05:52 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 04.08.2025, 10:37:03

způsob tohoto léta

je poněkud nešťastným. Už dlouho si nepamatuji,  že bych musela přitápět rybičkám.

Chápu i seno. Ale první senoseč byla dobrá, nebo ne?

acher (neregistrovaný) 04.08.2025, 12:05:55 xxx.xxx.222.196

Tábory jsou vždy o lidech.Za sebe bych žádné své zvíře na tábor nepůjčila.Vnoučata jsme vloni i letos vozili,mimo jiné pžíměstské tábory,i ke koním .Tam berou vždy na týden 10 dětí.Děti koně čistí,krmí,vodí ven a odpoledne s nimi jedou na koních na projížďku nebo jezdí pod dozorem v ohradě.Dělají to majitelé + holky co tam chodí na jezdění.Mají i různé hry,dětem se tam líbí.Na klasický tbor jsem nechtěla ani já ani naše děti ani vnoučata.

Coudas (neregistrovaný) 04.08.2025, 12:22:00 xxx.xxx.126.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 04.08.2025, 11:37:10

To jsi ale tenkrát napsala ty, že je to skvělý manažer. Tak je v jejich podnikaní dále podporuj 👌

Seno je to stále “první”, jen podle dotačního programu se smí dělat až po 15. červenci, a od té doby nebyl jediný den bez destě, natož aby jich bylo aspoň pár. Jinak ano, první seno v červnu je dobré, i bylo letos díky dešti hodně hmoty, takže je sena dost.

Pro nás byl tábor vrcholem celého roku. Jenže to jsme chodili do uskupení, kde jsme se znali a těšili se na pár dní stravených společně. Dnes tyto rádoby tábory jsou jen  shluk náhodně  sebraných dětí, vedoucí nebo dozor dělaj brigádníci, kteří dostanou zaplaceno, a na koňském táboře jako “hlavní vedoucí”, který tomu všemu velí, působí dívčina, která o koních nic neví, jen umí jezdit. Pak mi nemají vyskakovat články, jak na letních táborech bují šikana a kdesi cosi. Smutné. Ale ano, je to o lidech.

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2025, 12:28:53 xxx.xxx.20.126

Nikdy jsem na ničem ani podobném táboru nebyla, nesnáším organizovanou zábavu a když něco musím. Nesnesla bych to ani jako dítě a rodiče zřejmě tušili problémy, tak mě do ničeho takového ani necpali. Myslím, nevzpomínám si, ale tuším, že ani brácha nebyl, přitom ten je šíleně společenský, nevynechá žádnou akci, co se kde šustne. Oni děti na tábory posílají, ať už školy v přírodě, nebo klasický tábor, byť jen na týden to je. Dcera má za měsíc 12 a jezdí už několik let, malý má 6 a byl poprvé na nějaké té škole v přírodě. Nestěžují si, tak asi dobré. Asi jsou po taťkovi(nebo švagrové, ta ani nevím jak to měla) 

Nikdy jsem ani nebyla na prázdninách u žádných příbuzných, u babči celoročně😉 starali se o nás (prarodiče bydleli naproti)

Takže k věcem jako tábory se vyjadřovat ani nemůžu, znám jen z doslechu a ježím se při představě, že by se mě to jakkoliv týkalo😜

rapotačka (neregistrovaný) 04.08.2025, 14:53:19 xxx.xxx.168.162

Jezdila jsem od první třídy a vždy jsem byla spokojená. Pro městské panelákové děti to bylo perfektní. Dostaly jsme se do lesů, k říčce, sportovaly jsme, byla prima parta Fakticky. Vedoucí byli senzační, byli to študáci VŠ na brigádě. Mluvím o těch co nás měli na posledním táboře, předtím jsem se o ně nějak nezajímala. Syn byl 2x a jednou na táboře PL. Dcera taky 2x a jednou v NDR. Oba spokojení. Bylo to od fabriky, tenkrát se to slovo nepoužívalo, ale řekla bych: nadstandard.

Fikovnice
Fikovnice 04.08.2025, 15:54:41 xxx.xxx.177.249
Bobca:

teda usnout v tunelu😲..jako-vydržet se to dá,ale ty asi umíš “vypínat”mozek hm?to není možné🤭

Nález..je tam stejně 29 kuliček,jak bylo,a ostatnímu moc nerozumím.to bylo jen kontrolní vyšetření po 6 letech..Zítra jedu na to EEG..

Bobčo, já tam taky celkem dobře spávám…🙂.

Fikovnice
Fikovnice 04.08.2025, 15:56:08 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.08.2025, 08:23:57

Ono se používá obojí terminologie ;-).

kometa
kometa správce
04.08.2025, 17:08:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.08.2025, 15:56:08

No jo, ale pak se to plete. Já rozlišuju páteřní kanál, který tvoří obratlové oblouky a prochází v něm mícha. A míšní kanál alias centrální, který je uvnitř míchy.

Orionka (neregistrovaný) 04.08.2025, 17:22:03 xxx.xxx.166.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 04.08.2025, 14:53:19

Dovolené s rodiči byly krásné, táta byl tramp. Ale tábor? Tábor byl prostě tábor!!! To bylo něco jiného! Nenapadá mě ten správný superlativ.

Orionka (neregistrovaný) 04.08.2025, 17:29:34 xxx.xxx.166.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 04.08.2025, 17:22:03

Slzu jsem zmáčkla.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.