Aktuálně: 2 754 inzerátů261 769 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 19:11:54 xxx.xxx.20.150

Teda Reni, vy jste ale nepřející…kdo by nechtěl pomeranče za 6tisíc? Takový kauf a vy jim tu šanci nedáte🤪

Jo tenkrát…teď už je všechno dost hlídané, taky se hodně hlídají navzájem. My děláme ty týdenní kempy před samotným festivalem, což je takové jako soustředění, děcka mají lektory na kde co, trénujou a tedy taky mají svoje učitele jako dozor. A zatím se nám nějaké techtle mechtle nedonesly😉naštěstí, nepůsobilo by to dobře, seriozně🤔

kometa
kometa správce
05.08.2025, 19:16:48 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.08.2025, 19:11:54

Takový kauf a vy jim tu šanci nedáte

Nedám. Obávám se, že by zájemce vysolil víc než těch 6 000 a psa by stejně neviděl. Co já jsem jich už mohla mít! Občas na takový inzerát reaguji, abych si ověřila, že je to opravdu fake. Pes zadarmo a dokonce by mi ho přivezli před barák. Z Polska, případně Španělska. No neberte to!

Tap
Tap 05.08.2025, 22:20:34 xxx:xxx.262e:b9cc

Jó, tábory. 
My máme na tábory jen dobré vzpomínky.
Třeba na ten druhý, ten byl super. V soutěži, kdo nejrychleji oběhne celý areál tábora
jsme byli jednoznačně nejhorší, ostatní děti už byly dávno u ohně a my ještě obcházeli tábor.
To jsme ještě nevěděli, že máme každou nohu jinak dlouhou
a z běhání nás proto bolí hlava a křiví se nám páteř. 
Pak byla soutěž ve zpěvu. Každý oddíl musel někoho nominovat, svého zástupce.
Už jenom to zkoušení na klubovně našeho oddílu bylo báječné, opravdu.
Nakonec jsme byli nominováni my s písní Holubí dům.
Jelikož Holubí dům ale měl i jiný oddíl, zareagovali jsme velice hbitě
a zapěli jsme do místního táborového rozhlasu Rozvíjej se poupátko.
A skončili jsme na krásném třetím místě z 15 oddílů.
První byly dvě o mnoho let starší slečny, které zpívaly cosi o Davidu a Goliášovi 
od nějakého Wericha… 
Šli jsme pěšky na krásný výlet do nejkrásnějšího městečka v ČR - do Rabštejna nad Střelou.
Pořádaly se závody v ježdění na lodičkách pro větší děti, chytili jsme první klíště
a děsně nás rajcovalo, když nás fešný táborový vedoucí pak na lékařském pokoji
prohlížel, jestli nemáme někde ještě další…
Psaní dopisů, plápolání táboráků, vytahané tepláky a party přátel, které už se nikdá nesejdou. 
Na prvním táboře jsme měli příhodu - dostali jsme od kuchařek celodenní svačinu
do papírového pytlíku - jablko, rohlík a tatranku. 
Tatranka vzala za své u většiny dětí ještě v autobusu, rohlík jak kdo,
jablko měl v kapse skoro každý. Jelo se na celodenní výlet do Zoo Dvůr Králové…
Šlo se hromadně do dětského koutku, kam se smělo mezi kontaktní kozenky.
Jeden statný kozel začal jednoho našeho kamaráda náruživě honit po celé ohradě,
dítě zprvu srdnatě utíkalo, vyhývalo se, kličkovalo, všichni se náramně bavili,
zejména nedůvtipné “učitelky”. Dítě běhalo stále a pořád, už méně energicky,
zatímco kozel neutuchával ve svém elánu a zájmu, dítě už začalo brečet, vřískat
a řvát, volat o pomoc, to učitelky křížily nohy smíchy a ječely v předklonu na celé
kolo. My jsme se vydali kamarádovi pomoci a napadlo nás - ten kozel chce to
jablko, co máš v kapse, on to cítí - ale ubulený kluk nás neslyšel a naše genialita
opět zůstala nepovšimnuta. Až nakonec dítě únavou a vysílením zakoplo, upadlo,
nárazem o zem se mu jablko vykutálelo z kapsy, kozel jej sežral a dal dítěti pokoj.
Od té doby má dítě Tomáš trauma z kozlů a učitelek.

Jinak u nás panuje ultrasucho. Brutální ultrasucho.
Prší po republice řekněme měsíc. Měsíc už to trvá.
Na Moravě slejváky a průtrže, zkažené dovolené a zalito.
U nás uboho a sucho. Zem naprosto mrtvá, tráva šedá.
Za ten měsíc namrholilo asi 25 mm, což není ani 1 mm denně.
A mají přijít opět tropy.
Zima byla brutálně suchá. Studánky, co přes zimu přetékají a zjara
zurčí životem, zůstaly i po zimě poloprázdné. Velmi zlé.
Na houby to letos nebude a benzín do sekačky není potřeba - není co sekat.

Daja
Daja 06.08.2025, 04:38:03 xxx:xxx.3429:eb25
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.08.2025, 15:52:49

A děkuji za optáni😉, jak se říká jde to , nohu už ohnu na 80 stupňů, chůze do schodů mi nedělá problém, stále koleno nebolí, jezdím autem všude, doma už vše zvládám, tak že co víc si přát? Koleno je ještě napuchlé a neměla bych nohu zatěžovat ani na ni stoupat jen 25 procent no ale říkejte to človíčkovi co má ADHD😄. Noha je měsíc po operaci a já už měsíc nevím co je bolest, hurá. Bolest jasně je jak se s tím cvičí a ohýbá, manžel 3X denně masíruje a pomáhá s ohýbáním do bolesti a jinak 3X týdně rehabka, ale pšt na houby do lesa bych ještě nešla🤣. Jo a počítám, že 7.10 jedu na kontrolu ruším PN a už zase trádá za svými klienta má, už se mi po nich stýská🤫.

Sardullah
Sardullah 06.08.2025, 08:48:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 05.08.2025, 22:20:34

No a o tom to je…. to, co popisujete je pro neakčního introverta nesnášejícího, když mu někdo organizuje volný čas, opravdu noční můra.

Úplně mi to stačilo na školách v přírodě…. ale to mělo alespoň bonus, že jsem byla mezi svými… se svojí třídou, takže se svými kamarády. Když si představím, že tak teda budou cizí lidi, cizí děti…. to bych nedala.

Bobca
Bobca 06.08.2025, 10:01:10 xxx.xxx.20.192

ano,to dělá hodně..být se “svými”..Já byla v 1.třídě na táboře někde v Hrubé vodě..Pamatuju si z něj,že jsem viděla poprvé kometu(né Renču🤭) večer,u táboráku..jinak mi z něj nezůstalo v hlavě vůbec nic neměla jsem tam žádnou kamarádku..Pak-asi od 11-12 let jsme měli v dědině junácký oddíl a větší kluci chodili na čundry a měli pod Sovincem boudu a další stylovou “klubovnu”v dědině.chodili jsme každou sobotu do lesa..učili se všechno,od poznávání stromů podle listí,kůry,všechny rostliny,byliny,květy,trávy..Sbírali jsme  a sušili hluchavky,kozičky…  A hlavně-chovat se v lese..Když jsme si dělali oheň a něco na něm vařili,nesměl nikdo,kdo tam přišel po nás poznat,že jsme tam vůbec byli.. No a s takovou partou lidí-a hlavně skvělou vedoucí Mankou, “tetou” Mirkou..a "bratrem" Grizzlim, jsme si sami dělali podsady k vojenským celtám..a stavěli “jehlany”..první stany jsme mívali jehlany,a ž pak bývala “áčka”..Podlážky potom přímo na táboře za Břevencem v r 1969 z klacků,nasbíraných v lese..Všichni jsme si byli rovni,byli jsme všichni poprvé spolu na táboře..Přidal se k nám ještě další oddíl z vedlejší dědiny…Holek nás tam bylo 6 -oddíl "Vlaštovek"a asi 35 kluků od snad 7-8 roků..Vařili jsme si sami-pod dohledem “tety”,a každý den měla službu jedna skupina..chodilo se na dřevo jak do kuchyně,tak na táborák..Uctíval se táborový kruh..Zatla se sekera do špalku mezi vnitřním a vnějším kruhem..NIKDO si nedovolil vstoupit za celý tábor dovnitř..Byl určen “správce ohne”,a jen ten mohl přikládat a upravovat oheň..Zapalovalo se loučema ze smoly,ty vyráběli starší kluci sami..škoda,že mám ty fotky nalepené v albumu…třeba někde najdu ještě volné..Nádobí se umývalo v horském potůčku-z něj se dalo i pít..Mastnota pustila trávou a pískem z potoka,nebo popelem..První se kopala latrina na kopečku-asi 10-20 metrů mezi stromy kus od tábora..kůly zaražené šikmo do země a přes to jedna na sezení,další jako podpěra..A kdo se neuržel,měl smůlu🙂Nechtěla bych vidět dnešní děcka🙂zasypávalo se vápnem..Jinak každé ráno zpívaný budíček,večer večerka..Dodnes si je pamatuju.Nástup..skládaly se sliby…Harašení?ano,my klukům zašily nohavice u kroje a oni nestihli nástup..a oni nás v noci namazali zubní pastou🙂🙂Další tábory pak jsme měli natajňačku-to už byl Junák zakázaný..Na Strálku u Rýmařova…Pak další už jako Pionýři  v Karlovicích..Nám to bylo jedno-idea byla pořád stejná a děckám bylo jedno,jak se jmenujem..To jsem pak už měla na starosti 12 kluků od 9-11 let..No,dávali mi zabrat,ale byly i úsměvné chvilky..Když jsem po nich chtěla,aby si třeba přeprali něco,tak neměli..ale stačilo říct "kluci budu prát,nemáte něco"?Najednou tam bylo punčocháčů a ponožek..tak já na ně “tak a jdem na to..zakleknout a jedem”..Já dohlížela,máchala a ždímala…ukázala,jak ty šlapky mnout..Myslím,že to byla i pro ně svým způsobem průprava..Nemyslím si,že by tam někdy byla nuda… já měla pod sebou většinou malá děcka a mně bylo 17-18?.Chodilo se na výpravy,kluci se vyblbli,něco se naučili.....v Jedovnici to už jsem byla na střední..tam to bylo jiné,tam byly už předpisy,ale já tam ledničku teda nezažila-maso bylo v konvích v ledové vodě ve skruži..Jsem se nějak rozjela🤗

Jen prostě to jsou mé zážitky z táborů…já si je teda dosti užívala-i jako členka skupiny,nebo pak jako skupinová vedoucí....Na kytaru od 12 let,takže i u těch  táboráků bylo fajn..děcka se učila písničky a nepamatuju si nikoho,kdo nechtěl zpívat..Ve 13 na tom prvním skautském táboře jsem složila “skaut si píská”a ta se ujala jako hymna..Zpívala se u každého ohně..

kometa
kometa správce
06.08.2025, 10:36:17 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.08.2025, 10:01:10

Nechtěla bych vidět dnešní děcka

Pořád se najdou ty “normální”. Pamatuji si, jak před léty odmítla dcera mé kamarádky jet na tábor, protože tam měli teplou vodu! Prý je to moc masňácké.😉

Oba rodiče je už jako malé děti tahali po různých táborech a kempech, takže se z bydlení ve stanu a z pavouků na WC nehroutily.

lesnizinka
lesnizinka 06.08.2025, 12:31:03 xxx.xxx.20.150
Sardullah:

No a o tom to je…. to, co popisujete je pro neakčního introverta nesnášejícího, když mu někdo organizuje volný čas, opravdu noční můra.

Úplně mi to stačilo na školách v přírodě…. ale to mělo alespoň bonus, že jsem byla mezi svými… se svojí třídou, takže se svými kamarády. Když si představím, že tak teda budou cizí lidi, cizí děti…. to bych nedala.

Jani, mluvíš mi z duše. A u nás na vesnici se nic takového, jako škola v přírodě nekonalo…tu jsme měli všude kolem. Ani nevím, že to bylo i za komančů, já myslela, že je to výdobytek kapitalismu😜

Coudas (neregistrovaný) 06.08.2025, 13:53:38 xxx.xxx.126.250

Tábor mi organizoval čas 14 dní v roce. A organizoval ho ve věcech, které mě bavily. Poznávání přírody, tábornické a jiné dovednosti, a ano, i ten čas bez teplé vody, komfortu postele a latríny - sezení na “větvi” nad dírou v zemi. Když to vezmu kolem a kolem, byl to poslední čas, kdyjsem byla oceněna za to, co umím, co dokážu, i když jen “blbou” kartičkou a potleskem a pokřikem na nástupu, kdy mě lidi brali a “něco jsem znamenala”, cenily se dovednosti jako hraní na kytaru, pomoc ostatním a podobně . Nebylo potřeba věcných cen. Zbytek prázdnin, dalších 6 týdnů jsem si mohla dělat, co chtěla, tedy v pozdějším věku, a byla jsem vlastně sama, u koní, nebo na horách. Jako dítě jsme byli asi nejvíce u babičky, hodně i o víkendech. Mamky mamka bydlela u lesa, byly tam sousedky kamarádky, takže jsme i tak byli pořád v lese, někde v trapu. Nejlepší byly ovšem tábory putovní vodácké. Jenže z toho si moc nepamatuju, bylo mi 3 - 8 let, takže jen útržky. Nebo mi vzpomínku vyvolají místa, jako třeba v Týnci nad Sázavou jez, mi bylo 5 let, a já frajerka jsem mohla držet lodě nad jezem. Úplně to dodnes vidím, a když jsme tam byli lřed 12 lety s rodinou, to místo se vůbec nezměnilo. Nebo vím, že na šlajsně pod Šternberkem když se cvaknul Křeček, tak jsem mu pomáhala ždímat tričko. Ve Zlaté Koruně na tábořišti v 88" jsem spadla z betonového “pomníčku” v lese Zalesněno, proroze jsem po hraně chtěla přejít z jedné strany na druhou, ale sjela jsem do kopřiv a dodnes mám na zádech jizvu od větve. Jak se.mi to stalo jsem samozřejmě lhala, bylo mi 8, abych nedostala od taťky na zadel. Vltava před 30 lety byla úžasná, další roky jsme jezdili s partou. Dneska bych na Vltavu nepáchla ani za zlatý prase, ale v srdci je pořád jako to nejlepší, co mě mohlo v oblasti zážitků potkat. Naopak na první školu v přírodě, ve třetí třídě ještě za komunistů nevzpomín ráda vůbec, na tu druhou ne úplně dobře, ale tam jsem se naučila za těch 14 dní hrát na kytaru. Myslím si, že bych dneska,s dnešníma děckama, na táboře nevydržela, i kdyby byl klasický “starý skautský (vodácký)”. Jsou úplně jinde, mentálně i hodnotově. Jednou jsme s dcerkou, byla ještě malá, jely od babičky vlakem, a přistoupil zřejmě turistický oddíl z vícedenní výpravy. Tenkrát jsem si přála, abych tam mohla Aňu přihlásit a sebe s ní. Byli naprosto bezvadný a za tu chvíli mě hodili zpátky do starejch časů. Nejlepší hláška byla: kluk, asi jeden z vedoucích, říká “Zákony je potřeba dodržovat, tak je dobré je znát." A holčina mu odpovídá “Jo já zákony znám. To je starý a nový zákon.” Totálně mě odbourala. Dneska se s nikým dlouhodoběji nesnesu, tak mám po hehe 🙂. Tak budu jen vzpomínat, číst si staré zápisy v cancáku a říkat si, že doba mládí byla fajn.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 06.08.2025, 15:10:14 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.08.2025, 12:31:03

Tak já jsem ze severu…uhelný elektrárny za humny, chemička nedaleko, kyselý deště, inverze….takže my jezdili do školy v přírodě na 3 týdny, dokonce bych řekla, že 2x ročně…

Buď jsme jezdili celá škola (nebo teda minimálně 2. stupeň) do “velkých” škol v přírodě, kam jsme se vešli…to byla Přimda, Volyně a Kouty nad Desnou- Dlouhé stráně…a nebo nás dovezl vlak do Valašského Meziříčí  a pak nás rozvezli asi po dvou třídách do horských chat v Beskydech nebo Jeseníkách…

Ve své podstatě mě dnes mrzí, že jsem to neuměla víc ocenit…že pro mě byl děsnej vopruz, když jsme šlapali na Praděd, na Lysou horu..(já ty kopce neměla ráda už jako dítě)…

Mrzí mě, že jsem si nevedla nějakej deník, kam bych si napsala, kde všude jsem byla a třeba k tomu přiložila pohled…v té době foťáky sebou děcka neměla.

A zpětně jsem ráda, že jsem to “procestovala”, protože teď bych tam určitě nejela.

Jezdili jsme i blíže…třeba do Českého ráje a taky jsme byli ve škole v přírodě v Kyselce…to je městečko kousek od Karlových varů, je tam pramen minerálky mattoni, bydleli jsem v lázeňské budově a měli jsme i lázeňské procedůry. Ty lázně už dnes nefungujou.

Nejraději vzpomínám na pobyt v Pálkovických hůrkách…tam jsme byli 2x, bydleli jsme v chatkách za hlavní budovou viz foto…tak to bych řekla, že ze všech škol v přírod tahle byla top…

Obrázek
Kilian
Kilian 06.08.2025, 20:39:46 xxx:xxx.40:84d4
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.08.2025, 10:36:17

..vnuk jezdí s mladýma pod stan pravidelně na 14ti denní psi tábor a to už od plenek…naše babi se z toho vždycky hroutí, ale on je tam spokojenej….dvakrát už byl i sám na táboře a taky to bylo na pohodu….hodně se tam naučil, opravdu se tam dětem max věnují….

Tap
Tap 06.08.2025, 22:03:08 xxx:xxx.262e:b9cc

Nejlepší byli na táborech bobříci odvahy.
Třeba když cesta v hlubokém lese byla značená svíčkami ve sklenicích
od okurek a po půlnoci začalo pršet a všechny svíčky zhasly.
V lese bylo plno dětí v rozestupech, plno vedoucích na jednotlivých 
stanovištích, nikdo to tam pořádně neznal a velmi to vypadalo,
že se vedoucí bojí tmy násobně více, než děti.
My s kamarádkou Radkou jsme se schovali za strom a na jednotlivé
bloudící vedoucí jsme vždy řádně vybafli, aby také nějakého toho bobříka oholili,
pardon, ulovili. 🙂 
Sehnat všechny děti do tábora bylo náročnější, než sehnat stádo z hor nebo sehnat tuzexové džíny.

Canka
Canka 06.08.2025, 23:00:44 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Tak to já na táboře nikdy nebyla..ne proto,že bych nechtěla nebo že bych byla introvert(jsem těžký extrovert😂),ale protože mamka byla samoživitelka 4 dětí a prostě nebyli peníze🙂A moje dětství to nějak nepoznamenalo🙂Byla jsem tuším asi 3x na škole v přírodě…Volyně a Přimda..a třeba moře jsem byla poprvé až v dospělosti..až když na to byli peníze z práce..a nevadí mi to,všechno to doháním teď😂 

Raduš asi se budu muset smířit s realitou,že prostě pramen přes léto nebude..hlavně,až je od podzimu do jara aspoň…to bude klíčové…jinak teď u nás u docela pršelo a pramen se nevrátil i tak..tak anad fakt na podzim😀

Taky máte zelený rajčata i papriky?Mě to prostě nezraje…teď by se teda od zítra mělo zase oteplit a vrátí se letní teploty,tak snad i zahrádku to nakopne..

Daja
Daja 07.08.2025, 04:40:49 xxx:xxx.f9ad:8e41

Holky asi mi začíná v koleni zánět. Prozatím není moc velká bolest, ale jsem zjistila, že asi před týdnem od poloviny jizvy dolů mám červeno ( ne zarudlé ) jen červené táhne se to do leva a spíš ze začátku jsem si myslela, že jako opálené, ale i rehabka ( říkala, že se to od pondělí zvětšilo ) má s toho lufta a posílá mě k lékaři kam se dostanu až v pondělí, už jsem mu volala, že mu pošlu snímky. Tak, že ne a osobně. Koleno je i vizuálně opuchle s 41cm na 44cm. 

Tak, že jsem začala poctivě chodit o berlích, více polehávat a ledovat. Přestat cvičit nemůžu páč koleno rychle tuhne. Nevíte poradit co mám ještě víc dělat , aby se mi nerozšiřoval zánět? Možná, že jen plaším, kéž by, ale to zjistím až v pondělí. Pokud by se to viditelně zhoršilo zajedu i do Krnova. Zatím neplaším, ale nějakou radu bych uvítala😉.

Bobca
Bobca 07.08.2025, 06:55:46 xxx.xxx.20.192

chladit,hm?.já bych asi chladila.. ta rehabka by ti taky mohla poradit…Ale jsou tu doktorky,tak budou vědět..A musím ti vynadat!🤔až to člověk vyzkouší na sobě,tak pochopí,že předčasné běhání bez berlí(sice bez bolesti) není to pravé ořechové,že?👎..Ale stalo se,tak se bude holt léčit..Nepřepínala bych asi teď i to cvičení..Mně se to mluví,já měla jen meniskus laparoskopicky,ale ty totálku-mělas větší zásah..Drž se a když tak jeď do toho Krnova..do pondělka je dlouhá doba..

Bobca
Bobca 07.08.2025, 07:19:53 xxx.xxx.20.192

Mrzí mě, že jsem si nevedla nějakej deník, kam bych si napsala, kde všude jsem byla a třeba k tomu přiložila pohled…v té době foťáky sebou děcka neměla.

Já fotky mám černobílé i z toho roku 1969 a pak 70+71(brácha měl Flexaretu)..Psala jsem si vždy deníky + kroniku..(teda soukromý deník,jak si holky píšou- nikdy)Kluci měli překrásnou kroniku-kožený obal s třásněmi..i malované autentické akce v přírodě..Byli starší-tenkrát jim bylo asi 18..Já si psala i na dovče na Lipně každý den ráno,co se dělo včera…A na Kosu v 2002 se Zdenkou a ještě jednou kámoškou taky..Když si to čtu,jsem myslí tam..Jaruš lituje,že jsme si nezačaly psát,co jsme spolu začly ve 2016 v Pakoštane,a pak jezdíme každý rok na podzim a na jaře na wellnesy..Teď máme pauzu,Jaruš jde teď 18.na totálku s kolenem..a loni v květnu jsem byla zas já..

A fotokroniku našeho rodu mám od r.2003 do 2013..a strom života-ale to jsem psala..

Daja
Daja 07.08.2025, 07:32:10 xxx:xxx.149c:c3ed
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.08.2025, 06:55:46

Ono máš pravdu, ale sama víš, že nejde některé věci dělat s berlemi. Leduju po každém cvičení. Cvičit musím páč vidí a cítím po noci jak ho mám ztuhlé. Představa, že 14 dní necvičit…hmm tak mám nohu jak prkno.

Buggyra
Buggyra 07.08.2025, 08:33:59 xxx.xxx.198.226

Taky jsem si  v Bosně psala deník, s tím, že ho doma přepíšu, dolepím k tomu různé ty vstupenky, vylisované kytky, obrázky nebo fotky. No, vidím to až na důchod, to přepisování 😂

kometa
kometa správce
07.08.2025, 10:59:47 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 07.08.2025, 04:40:49

ale nějakou radu bych uvítala😉.

Souhlas s Bobčou. Akutní záněty se chladí. A šetří.

Bobca
Bobca 07.08.2025, 19:06:20 xxx.xxx.20.192

Dájo,.Já si neuvědomila,že ty vlastně máš jenom berle !!,to je fakt,s nima toho moc nepoděláš..nemáš možnost si půjčit ten invalidní vozík,jak já?ono to půjčuje i charita třeba na měsíc za poplatek-ale nevím kolik.Já se dost šetřila tím vozíkem..

Před chvílí mě holka dovezla od ortopéda..opíchání obou kolen mě přišlo opět na 3000.-

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.