Aktuálně: 2 701 inzerátů262 832 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 07.08.2025, 20:50:25 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 07.08.2025, 04:40:49

Jejda…a to to vypadalo tak nadějně, že nebudou žádný komplikace. Nemůže to být i tím, že jste to začala moc brzy naplno zatěžovat"

Jinak souhlasím s holkama…já bych to také nějak přiměřeně ledovala.

Nebo mám pocit, že existují i nějaké masti na zánět a otok…

kometa
kometa správce
07.08.2025, 21:38:55 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.08.2025, 20:50:25

Třeba starý dobrý octan hlinitý. Nebo tvaroh, případně kyška. Daja bude vědět.

Daja
Daja 08.08.2025, 03:47:06 xxx:xxx.f55f:f94d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.08.2025, 19:06:20

Bobi vozík mě fakt nenapadl😉uvidím pokud se to nezlepší a doktor potvrdí tak něco vymyslím, ale už teď se šetřím.

Daja
Daja 08.08.2025, 03:55:31 xxx:xxx.f55f:f94d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.08.2025, 20:50:25

No ptala jsem se fyzioterapeutky jestli mé předčasné chození nemohlo k zánětu přispět a odpověděla, že těžko říct, ale že moje tělo se musí vyrovnávat a přijmout cizí těleso, že by to spíš vydělá na to přijmutí. Jinak jak mi na to koukaly se sestrou a já viděla, že by nejradši mi naordinovaly klid na lůžku bez cvičení, tak hned jsem na ně vybalila, že to nepřichází v úvahu, že by noha tak zatvrdla, že bychom sní nepohly😉. Jinak se noha tváří, že je celkem v pořádku.

Daja
Daja 08.08.2025, 03:58:07 xxx:xxx.f55f:f94d
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.08.2025, 21:38:55

Kometo Dája zapomněla vše až jste ji to teď připomněla. Tak dávaj do potravin. Jinak stále ledují😉.

Daja
Daja 08.08.2025, 04:03:52 xxx:xxx.f55f:f94d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.08.2025, 19:06:20

Bobi to ti tam píchnul takový ten kolagen za jedu injekci sem platila 1500kč, ale za několik dní potvora začala bolet a hlavní věc mělo mi to ulevit na půl rok a prd, prd bolelo to stále. Dokonce jsem si nechala píchnout i sviji plazmu a taky žáden efekt. 

Bylo mi vysvětlováno, že pokud už tam jsou nálezy tak tomu fakt nic nepomůže jedině operace , opravit to ručně a stručně,

Bobca
Bobca 08.08.2025, 08:26:46 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 08.08.2025, 04:03:52

ano,do každého za 1500.-..Dřív právě mi to dával preventivně,a když to nemělo ten efekt,tak usoudil po MR,že mě někde upíchne na tu operaci a do 14 dní jsem jela..a s tím druhým taky asi za 3 týdny..Po půl roce-se divili na oddělení,že jsem byla tak brzo po sobě..Ale to byly ty 15minutové operace…

taky jsem nad tím nepřemýšlela,že ti poradím ten vozík dřív..co už😟

lesnizinka
lesnizinka 08.08.2025, 16:54:57 xxx.xxx.20.150

Já jsem Dáje chtěla napsat, tedy měla jsem to napsané, ale radši jsem to smázla, protože to bylo zase ,,proti všem". Že nechápu, proč by se měl zánět v koleni utvořit na základě pohybu? Prostě nějak si neumím vysvětlit ten princip. Bývá po úrazech, mohl by být po operaci…ale od té už je dost dlouho. Fyzioterapeutka by s tím měla mít zkušenosti, souhlasím s tím, že tělo zatím trochu bojuje s cizím tělesem. Soused byl na výměně chlopní a od té doby už vybral snad 6tery ATB, vytrhli mu dva zuby….pořád opakující se vysoké zánětlivé markery. Snad už se mu to taky pomalu uklidní, jak se říká: zvyknem si na všechno, snad i to tělo se přizpůsobí. 

Byli jsme dva dny v Praze. Včera jsme měli ještě poslední schůzku v Kolíně, ve 22h…a ještě přijeli pozdě, protože se mu protáhnula předešlá. To je tak, když chcete všechno stihnout za jeden den. Do Prahy jsme přijeli až ve středu večer a noc byla krušná, horko v podkroví, Tom zavře okno hned, jak zamhouřím oko😏Jenže já jsem odpadla hned někdy v 22h. Ve 2 v noci mě probudilo strašné vedro, škubalo mi v nohách, protože se mi nechladily, jasně, hned na WC, to probudilo Toma, pak jsem se házela dobrou hodinu na posteli, měla jsem pocit, že se tam snad zadusím👎 Ráno nadával jak špaček, že dostanu vlastní pokoj, že tohle se nedá(to souhlasím, ale dva pokoje platit nebudem🙄) A tím, jak byl pekelně nevyspalý, celý den jednání, z Kolína jsme vyjížděli 0.15, tak cesta byla velmi, velmi napínavá😲 Usínal, několikrát jsem chytala řízení, drcala do něj, štípala ho, pleskala po ksichtu, čokoláda nepomohla, cola došla. Před Brnem jsem zavelela, ať okamžitě sjede na benzínku, protože už nebyl schopný vnímat. Ten stav u něj znám a je to zlé, to se neprobere. Když přišel z benzínky s colou, jsem mu řekla, že stejně raděj jedu já, nějak to dojedu. ,,Neumíš jezdit mým autem, jsem ti x krát říkal, ať se to učíš!" Tak když už jezdím svým novým, což je podobné, už bych to zvládla i tvojim, pojedu prostě pomalu. ,,Tam musíš používat i brzdu!" Ježíš, tu někdy použiju i u svého. Nedal mi to, prý už je to mnohem lepší. Tak bylo, začal komunikovat, ale byly vidět pořád pomalé reakce, špatný odhad. V garáži málem prorazil při couvání zeď😲Zastavuje podle kýblíku 20cm od zdi, teď jsme skončili sotva 5cm😏Fakt už jsem moc nevěřila, že to zvládnem dojet celí a neskončíme někde v pangejtu, hluboce jsem si oddychnula. Tom spal do 10.20h, mě Gucci vzbudila klasicky před 7h, cvičit jsme teda nezvládnula, jen jsem odplazila obchůzku, posnídala a vytuhla před polednem. Mamka mě naštěstí telefonátem probudila v 13.30, abych strihla vůbec vařit oběd. Tom měl tenis, musel vzdát, fyzicky to nedával(taky včera skoro nic nejedl👎) našla jsem v mrazáku dva řízky, menší, doobalovala jsme k nim cuketu, uvařila nové brambory, rajčatový salát(Niki rajčata už zrajou konečně, ale trvalo jim to taky, všichni si stěžujou) Nevím, kdy já budu něco dělat😠 je snad 100stupňů🙄jediné místo, kde se dá vydržet je molo. 

Bobca
Bobca 08.08.2025, 18:38:11 xxx.xxx.20.192

nechápu, proč by se měl zánět v koleni utvořit na základě pohybu? Prostě nějak si neumím vysvětlit ten princip. Bývá po úrazech, mohl by být po operaci…ale od té už je dost dlouho.

Raduš…Je to od 2.7…..Jenže Dája nedodržovala klid-chápeš?Ji to nebolelo,tak ledacos dělala,zatěžovala tu nohu..s berlema se těžko něco dělá...to si ani kafe k počítači nedoneseš.. …Mě zakazovali 6 týdnů,a to jsem nic moc neměla..Viděla jsi tu Dájinu nohu-tolik stehů..A stát na jedné noze u vaření,a krájet a dělat všechno kolem baráku...to je záhul..Takže ten steh se napíná..Já si to dovedu živě představit..

kometa
kometa správce
08.08.2025, 19:24:56 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.08.2025, 16:54:57

zánět v koleni utvořit na základě pohybu?

Třeba zánět šlach u nadměrné námahy? Já si ho před mnoha lety uhnala na brigádě v kravíně. Tenkrát nebyla taková mechanizace jako dnes - dojení do potrubí bylo ještě v plenkách. My dojily do konví,  ty byly třeba dovláčet do dojírny, tam je přelít do tzv. baňoků a ty zdvihem přelít do bazénu. Že se do jednoho vešlo 25 litrů a tomu odpovídala příslušná váha se tenkrát neřešilo.

Skončila jsem s rukou v sádře, aby byl zajištěn klid na hojení.

Zánět může být i aseptický. Koňáci by mohli vyprávět.

Canka
Canka 08.08.2025, 19:38:18 xxx:xxx.936f:1cff

Ahoj holky,

Tak dneškem se zase léto vrátilo a je vedro jako kráva😂Přitom včera,když jsem jela na skútru do práce ráno,tak u nás byla teda fakt zima,protože poprvé za celé léto mi mrzli ráno prsty…a dneska takový skok zase..

Každopádně jsem dneska celý den nějaka vypnutá a bez energie..i moji kočičáci,viz.fotky dole😂Jenom Pučmelda byl dneska akční,jinak mrtvo😂Doufám,že jste dneska popřáli svým kočičákům k mezinárodnímu dni kočiček..já je zlíbala a dostali kuřecí prsíčko..no a povedli se mi dneska spadnout do mraveniště s rezavýma mravencema😅Jsem se snažila ve výběhu vylomcovat takový starý dřevěný pahýl od stromu..je tam už dlouho,ale teď se mi zdál dostatečně suchý na to,abych ho vytáhla ze země a konečně hodila k ohni,že to spálím..no po asi 20 minutách se mi to sice povedlo,ale jak jsem zabrala,tak to povolilo,já sebou šupsla na zem a prdelí rovnou do mraveniště..moje prdel je v jednom velkém ohni😂Proč jenom já musím mít furt něco speciálního😂 

Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 08.08.2025, 21:06:55 xxx:xxx.a5e:d18e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 08.08.2025, 19:38:18

Ta strakatá kočka je nádherná !!!

Canka
Canka 08.08.2025, 23:25:43 xxx:xxx.ab45:d1c5
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 08.08.2025, 21:06:55

Děkujiiii🥰To je moje Čikitka😊

Daja
Daja 09.08.2025, 05:44:00 xxx:xxx.eec1:647
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.08.2025, 16:54:57

Jojo Raduš Bobi má pravdu ve všem opravdu klid nedodržují to snad jen v nemocnici  a fakt ani to kafe nedoneseš k PC😉. 

Ono je to asi tím, že se sešlo vice věcí dohromady jako cizí těleso, hodně pohybu se zátěží….atd. No se přiznám, že jsem i před 10 dny dokonce dosekávala trávu páč soused s traktůrkem posekal, ale všude se nedostane tak já druhý den hybaj ze sekačkou a dosekala jsem to. Můj už je ze mně na nervy a jen se tváří se vztyčeným obočím co zase vymýšlím, ale sám uznává, že se hýbat v našem případě já musím. Ono to koleno opravdu nebolí vůbec, kdyby bolelo víc ulevují a odpočívám.

V pondělí teda jedu do Orlové i tak za doktorem protože mi došly předepsané rehabky, tak mu to koleno předvedu i doktor ví, že jsem šálené děvče🙃 si vem, že budu řídit dvě hodiny a to nemám automat a to jsem sedla za volant po 14 dnech od operace, ono na vesnici to jinak nejde.

Bobca
Bobca 09.08.2025, 09:51:15 xxx.xxx.20.192

teda Dájo,ty jsi fakt "postrach ulice"🙏..ale jak říkáš,pokud to nebolí…Já mírně došlapovala.jinak to taky nešlo,ale sekačku? to jsi borka!.A za volant teda jsem prý mohla,ale to jsem si jaksi netroufala…při druhém už jo..

lesnizinka
lesnizinka 09.08.2025, 15:39:01 xxx.xxx.20.150

Steh se nenapíná, stehy se tahají do 14dnů🙂To doufám ještě takhle neblbla😉Ale když mám něco rozcvičovat tak budu, když to jde. Stejně jí s tím cvičí rehabka a cvičili by v lázních, kdyby jela. Nevím, jak velký rozdíl je koleno a kyčel, ale s kyčlí tě tahají po chodbě druhý den. 

Reni šlachy…tam je to zase trochu jiné, tam když to rupne, nebo se to přetáhne je zle. Achilovky se hojí dlouho, s karpálem nakonec jde taky většina na operaci, protože se tam nějak kolem má tendenci pomnožovat to vazivo(vy samozřejmě znáte správné termíny, ale víte, jak to myslím😉) což třeba tak nevadí jinde, ale u ruky to umáčkne ty nervy a je to v perdeli. U totálek kolen a kyčlí vlastně nevím, co všechno hrozí…to ví Dája😉jistě ji poučili a pamatuje si to, viďte Dájo?😏

Dotaz: sestřenka dnes sletěla z hůry, zpráva byla, že blbě došlápla nahoře na žebříku, ten jí nějak ujel a ona sebou práskla na beton na zadek(fotku modrého zadku mám) Ne na kostrč, víc z boku, ale i tak. Napadá vás, co by všechno mohla mít poškozené? (kromě naštíplé pánve, obratlů?) Zatím chodí, ale prý myslela, že má vevnitř všechno utržené, prý strašná rána. Já nevím, jestli bych jela, ale jí jsem říkala, že bych raděj jela alepoň na rentgen. Co doporučujete vy? 

kometa
kometa správce
09.08.2025, 15:55:36 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.08.2025, 15:39:01

Určitě RTG. Však je zadarmo, ne?

Daja
Daja 10.08.2025, 05:12:24 xxx:xxx.1494:b4a3
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.08.2025, 15:39:01

Raduš blbla i při stehách, ale je pravda, že tady byly mladí a s manželem vše dělali až odjeli tak to jsem musela nastoupit já a už to jelo. S kolenem mě tahaly na chodbu hned druhý den😉tak jak kdyby to byla kyčel, cvičit hned taky. Říka se, že Tepka kolena je náročnější než kyčel, je to větší zásah.

Hmmm tak nepoučili, nepamatují a to bez legrace, jen vím, že si nemám klekat na to koleno a zátěž ( což jsem vyčetla s papíru ) má být 25 stupňů. Mého ortopéda nic nezajímalo jen na kolik koleno ohnu a vyhrožoval, že pokud neohnu do 3 měsíců na 90 stupňů jdu pod narkózu a oni mi nohu ohnou a něco zase dál s ní se bude dělat.

No být tou sestřenkou tak ano aspoň ten rentgen. Ono fakt se může něco zanedbat a tenhle pád nebyla legrace.

Bobca
Bobca 10.08.2025, 07:34:57 xxx.xxx.20.192

Jo,mě taky na druhý den,jako-nedošlapovat..ale unést na rukou tu moji postavu?..takže až za pár dní mi ukázal vlastně až bratr,jak našlapovat na celé chodidlo..A myslím si,že nejvíc mi pomohlo n ato rozhýbání,jak jsem se posunovala-odrážela na tom vozíku nohama,když jsem něco vezla v rukách..cokoli,co jsem nemohla o berlích(prádlo,pohyb po kuchyni prostě)a já přišla poprvé na rehabky a sestra mi řekla,že mám 120 stupňů ohyb..že mě má za odměnu,že zvládnu cvičení úplně všechno bez bolesi a vpohodě..tak to si myslím,že jsem to vlastně cvičila tím krčením kolene pod vozík a tak…

Kolik je té sestřence?že nejela hned na ten rentgen?

Daja
Daja 10.08.2025, 07:40:36 xxx:xxx.133e:7ed7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.08.2025, 07:34:57

Že jo? Ty vado já spadnou s žebříku tak fakt letím.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.