Aktuálně: 2 750 inzerátů262 026 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Třetí víčko

Coudas (neregistrovaný) 10.08.2025, 09:34:28 xxx:xxx.6e3d:5474

Viděla jsem na koňských závodech, jak holčinu, do 15 let, nevim, kolik jí bylo, napálil kůň zadníma nohama do hrudníku, že odlítla, padla na záda. Nikdo nehnul brvou, pořadatelka závodu jen prohlásila do mikrofonu - kde máme zdravotnici, cha cha cha, to se holt stává… Až se začala sbírat, tak k ní pozvolna kráčel patrně její otec. S holkou rodiče nejeli ani k lékaři, natož na RTG. Prej jí nic nebolelo, byla v pohodě… Tak asi tak.

kometa
kometa správce
10.08.2025, 10:02:19 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 10.08.2025, 09:34:28

Závody v Písku - holčina, 12, 13 let upadla za překážkou pod koně, ten už nemohl nic udělat a přeběhl po ní. Měla samozřejmě vestu, ale snad ji trefil pod bradu, zvednout se nemohla - běželi k ní okamžitě všichni, zdravotnice i rodiče a za pár minut tam byla záchranka.

To, co popisujete, nechápu.

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:18:03 xxx.xxx.89.173

U takových pádů z výšky, či nárazů, kam patří i kop koně…bych se bála, že bude něco odraženo, bývá natržená ledvina, klasicky slezina, játra…vím. Ale asi taky člověk nějak posoudí, jak se cítí, když to není dítě. Sestřence je 48. Včera jsem u tchánů potkala švagrovou, to je ta lékařka, shodou okolností dělá mamografy a ultrazvuky, CT. Obyč rentgen vlastně nevím. Ale jsem se jí zrovna zeptala, co by tak mohla mít po tom pádu. Tak prý co se týče pádů z výšky, pokud to není do hlavy, tak určitě rentgen. Pokud nechce jet, tak ať alespoň sleduje, jestli nemočí krev. Dám tu fotku, snad mě nezabije, však tam není vidět😉

Obrázek
Sardullah
Sardullah 10.08.2025, 11:33:29 xxx.xxx.221.216

No moje kámoška…už jsem to tady někde taky psala…zbuchla z žebříku…jasně byla bolavá, ale tak to jakože čekala po tom pádu, jenže byla bolavá dýl a furt špatný, tak tradá k doktorovi a zlomený obratel a natržená slezina…no naordinovali jí 2 měsíce na lůžku a pak se uvidí….

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:47:07 xxx.xxx.89.173

Počkej, počkej…s natrženou slezinou klid na lůžku? Ta se přeci vždycky odebírala, to už se nedělá? A jinak jo, právě…klid na lůžku, když se člověk od bolesti stejně nemůže hnout, si naordinuje i sám, to mu nemusí říkat doktor, že jo😉

Coudas (neregistrovaný) 10.08.2025, 11:49:35 xxx.xxx.126.250

Svá zranění a jejich řešení nemůžu prezentovat veřejně. Jen mám jeden “případ” opačně, kdy jsem jezdit spíše neměla. Po rentgenu kotníku mi ošetřující řek, že to je zlomené, musí do sádry. Za dva dny jsem mazala sádru sundat, protože to otékalo čím dál více a bolelo jako kráva. Přesádrovali, a protože jsem byla na odborném celním kurzu, tedy celý den sedět v lavici, a potřebovala jsem mít nohu spíše nahoře, zůstala jsem na nemocenské doma. Po třech týdnech sádru sundali, a jiný ošetřující mi řek, že jsem to v sádře mít neměla, že šlo o vytrhnutí kousíčku kosti z vnitřního kotníku, jak zabraly šlachy, stačilo na nohu nešlapat a mělo se s tím opatrně hýbat, protože jsem pak měla dost dlouho problém právě se šlachama na dr7hé straně kotníku, dodnes mám, ale nijak to nebolí, jen je omezená hybnost, běhat je namáhavé, spíše nemožné (ale to je soubor více věcí), a mám tam slušnou bouli. Vyfotit nelze, neni to vidět. Ale to už je asi 25 let nazpět. Rozhodnout se správně je někdy těžké 🙂

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 11:55:23 xxx.xxx.89.173

Coudas souhlas. Špatných diagnoz od doktorů znám víc, než těch dobrých, bohužel na jednu umřel taťka, když ho doktor léčil na žlučník a on měl infarkt👎Já sama bych na rentgen taky nejela, ale netroufám si to radit jiným, každého rozhodnutí. Jen se snažím najít, co by se mohlo zanedbat a byl by průšvih.  

Coudas (neregistrovaný) 10.08.2025, 12:24:35 xxx.xxx.126.250

Radši něco hezčího, můj spoluopalující se 🙂

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 10.08.2025, 12:25:29 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.08.2025, 11:47:07

No tu slezinu si nenatrhla nijak brutálně…hele nevím přesně, moc jsem se po podrobnostech nepídila…

Klid na lůžku měla naordinovaný nejen kvůlivá té slezině, ale i kvůli tomu zlomenýmu obratli…dostala takovej ten zpevňovací pás a ležet, tak max jít na záchod…

eva (neregistrovaný) 10.08.2025, 13:12:35 xxx.xxx.162.210
»

Natržená slezina může být velký průšvih…úraz, velká bolest, cca po týdnu najednou bezvědomí, zjistili natrženou slezinu a holčinu už nezachránili…takže já bych k doktorovi po takovém pádu určitě šla..😲

Coudas (neregistrovaný) 10.08.2025, 13:18:32 xxx.xxx.126.250

Rentgen nebolí, to je pravda, horší je to čekání, než vás vůbec vezmou, že se musíte někam kodrcat, a třešnička je někdy velmi příjemný personál, který vas pomalu seřve, co tam lezete , že jste si dovolili si něco udělat 🙂

Sardullah
Sardullah 10.08.2025, 13:44:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 10.08.2025, 13:12:35

To ani nebudu komentovat…kámoška ode mne dostala vyhudlíno a musela mi přísahat na mou duši, na psí uši a na kočičí svědomí, že za prvé nepoleze nikde už nikdy po žebříkách, protože takhle už je s těma zádama v pérdeli a za druhý, že když se něco stane, tak k doktorovi hned.

kometa
kometa správce
10.08.2025, 13:56:59 xxx.xxx.147.163
»

s natrženou slezinou klid na lůžku?

Pokud se jedná jenom o subkapsulární hematom (krvácení pod pouzdro sleziny), tak mi to dává smysl. Slezina se odstraňuje, když už teče do břicha.

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 14:00:16 xxx.xxx.89.173
Coudas:

Obrázek Obrázek

Hezké zátišíčko🙂👍A u vás všichni nezdechnuli? Já jsem teď byla pro rajčata vzadu, skoro 31st, všechno je někde zalezené😏Myslela jsem, že zdechnu, než to odšlapu tam a zpátky👎mokrá jsem jak myš😏

Co klohníte k obědu v takovém vedru? Tom si objednal vepřový steak a jen nakrájená rajčata k tomu, takže mé vaření je dnes takřka nevaření😉

Coudas (neregistrovaný) 10.08.2025, 14:17:52 xxx.xxx.126.250

Stanice ukazuje, že je 22.5 stupňů, ale myslim si, že kecá, i když do ela pofukuje. Na sluníčku je příjemně, konečně zas na chvili

Dneska oběd z domácích produktů, domací brambory vařené, volské oko z domacích vajec, k tomu domácí rajčata a okurky, a já jsem si jestě osmahla mrkvičku domácí na másle, to pravda domací není. Tak jdu něco konečně dělat.

eva (neregistrovaný) 10.08.2025, 15:21:42 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.08.2025, 14:00:16

My jsme měli jahodové knedlíky z tvarohového těsta…na maso v tom vedru nemáme vůbec chuť..😏, po včerejší oslavě synových narozenin jsem stejně ještě přejedená..🤣.

lesnizinka
lesnizinka 10.08.2025, 16:07:40 xxx.xxx.89.173
eva:

My jsme měli jahodové knedlíky z tvarohového těsta…na maso v tom vedru nemáme vůbec chuť..😏, po včerejší oslavě synových narozenin jsem stejně ještě přejedená..🤣.

Jéé, mňam sice, ale s knedlíkama by se mi nechtělo plácat ani za nic, já to měla ,,uvařeno" asi za 10minut😉My ráno máme i nějakou buchtu(o víkendu jen buchtu) a i když mám ráda sladká jídla všeho druhu, pak na oběd už není na sladké pomyšlení😏I když…zase až po obědě, něco malého😜

eva (neregistrovaný) 10.08.2025, 16:17:12 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.08.2025, 16:07:40

Je fakt, že když máme sladký oběd, potom už sladké celý den nemusím…a já je měla uplácané taky za chvilku, je to rychlý recept a pro dva lidi raz dva hotovo..😀…ale už se těším na něco slaného, třeba šopský salát, ten miluju..

Sardullah
Sardullah 10.08.2025, 16:36:06 xxx.xxx.221.216
Coudas:

Obrázek Obrázek

Dneska mi zrovna motýli přijdou nějaký praštěný a speciální babočka paví oko…jednoho jsem našla v baráku na záchodě, tak jsem ho vynesla ven a dala na květ motýlýho keře…a jdu vyndat do prádelny prádlo z pračky a slyším nějaké třepotání a tak hledám a další babočka se chytla v rohu na zemi do pavučiny….tak jsem ho popadla a nesu ho ven a kolega, kterýho jsem tam posadila před chvílí, tak tam furt ještě dřepěl…no a pak teda oba ulítli.

Doufám, že těch sebevrahů, co vlítli otevřenými dveřmi do sklepa a někde se tam zatřepotají do pavučin, bude co nejméně…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.