Včera jsme se vydali za hvězdami na stezku odvahy. Vyrazili jsme ze Smědavy ve 22.00, a šli cca 5 km na Čihadla, že tam je rozhledna, nekoukala jsem, že Járy Cimrmana (velikostně). Bylo to super, měsíc házel strašidelný svit po okolí, sem tam spadla nějaká ta perseida - to byly míčky, dítě nasadilo vražedné tempo. Po tmě je to vše jiné. Na rozhledně jsme zřejmě vyděsili přespávající, kdo by čekal, že se v jedenáct v noci někdo bude neurvale výletovat. Zpátky už byl měsíc docela vysoko, a svítil přímo do očí. Chtělo to měsíční brejle. Dítě zkoušelo nějakej snímač hvězd, a celkově jí ten telefon dělá krásné fotky. Za ty prachy by už moh no. Zpět na parkovišti o půlnoci vycházela banda kluků, slušně pozdravili a nevím, jestli to bylo míněno směrem k nám, ale zaznělo, je-li to daleko, odpověděla jsem, že záleží kam, a kudy se prej jde do Liberce, říkám přes kopec. Tak poděkovali, rozloučili se, a my odjeli. Až na ten blbý pocit, protože teď čtu Knihu o Jizerských horách, kde pan Nevrlý vypráví samé příběhy o zastřelených hajných, pytlácích a pomníčcích rozsetých po celých Jizerkách, připomínající různé smrti, že na nás někde zpoza stromu vybafne pytlák, to bylo naprosto skvělé. Teploučko 20 stupňů, nikde nikdo, čerstvý vzdoušek a ticho, narušované jen našim dupotem těžkých bot. Na Čihadla dojdem jestě jednou za světla, mrknout na rašeliniště. Fotky mizerný, ta s hvězdama je dcery hvězdné focení.
jinak k těm Čihadlům - ona to není rozhledna do dálky - ale možnost vidět rašeliništní jezírka z výšky. Když je hodně vody (a myslím, že hory jsou zatím napité solidně), tak to stojí za vidění i jindy, než za svitu úplňku. Chodíme tam rádi - minule jsme tam potkali sokola - tak zblízka jsem ho nikdy předtím neviděla
Původně jsem navrhovala Jizerku, manžel v mapě viděl rozhlednu, a ta byla o kousek blíže, tak jsem to dále nestudovala 🙂 Šli jsme kvůli hvězdám, až na místě jsme zjistili, o co jde. Rašelinná jezírka byla vidět i po tmě, tak příště za světla 😁
Když jsi naťukla ty hvězdy…dvě noci po sobě jsem se vzbudila kolem 4 ráno a cestou na WC, jsem na východním obzoru viděla dvě, no zřejmě hvězdy? které zářily jak reflektory. Čuměla jsem na to jak puk, tedy poprvé jsem myslela, že tam snad letí proti nám nějaká dvě letadla nízko, vrtulníky, nebo nevimco…jenže jdu z WC a ono se to nehnulo. Vyfotila jsem to, ale přes okno, takže co je vidět? Prd, jen dva ,,reflektory" 😏Svítily tak protože na ně svítil měsíc nebo? Nevíte někdo? Nikde jsem se ani nedočetla něco jako: koukejte na východní obzor, nad ránem tam uvidíte jasné…něco. Tipovala jsem i UFO, ale druhý den😉(noc) už to nebylo pravděpodobné😜
Takže dvorek a okna máme👍 ještě zbytek oken na zemi. Připnula jsem se k žebříku alespoň gumycuky. Jen pro pocit kdyby něco, asi by to moc nepomohlo😉Jsem ráda(škodolibě😜) že alespoň někdo, že Buggyro?😉ví o čem mluvím😏Tom umí vypustit z huby něco jako: no tak to uklizené nebude, no a co…A pak až, tak: kámoš chtěl pujčit bundu, otevřu skříň a tam takový bordel!😲Ve smyslu: pořád uklízíš a tam jsi to neuklidila😠Nebo rady typu: nestihnete to uklidit, tak to nahažte do krabice a odneste na místo, kde to není vidět. Něco takového už jsem taky udělala a výsledek? Kámoška: Rady kde to máte, já pro to zajdu…a narazí na pytel s bordelem ,,nenápadně" odklizený🤫Tož tak😏
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 13.08.2025, 15:25:07
Jen 3 pomníčky z té oblasti. Ani jedna ta smrt nebyla násilná, Hans se zastřelil, Effenbergerové zmrzli a ten třetí obrázek dobře dopadl, kolem zastřeleného V. Gacka jste šli, ale toho jsem nefotila.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.08.2025, 07:50:02
Proč o tom doktor neví? Neměl by se na to doptávat? Neměli by o těch lécích, co pacient konzumuje, vědět všichni ošetřující (praktický, uro, gyno, operující, případně zubař očař?)….
To jsem taky sjela svou důchodku, že nemá někde kartičku se seznamem léků, které bere, aby tou kartičkou mávala před gesichtem všem doktorům, co po nich běhá.
Já vím, Fikovnice říkala cos o nějaké databázi, ale víme, jak to s tou digitalizací je, no a pak se taky musí někdo do té databáze ještě podívat, aby zjistil, co pacoš bere, že.
Kartičku se seznamem léků nosím u sebe v peněžence a druhou v plastovém “psaníčku” se zprávami od doktorů…(A5)..ale pokud si 2x stěžuju u toho neurologa že nečurám..a on se diví,proč jsem tak zpocená(zezadu se díval,jak se předkloním)a já mu vysvětluju,kolik oblečení denně mám durch..On řekne “že to teda vypotím",a moč jak rezavou vodu!!to přece není normální..a přidá mi na grádech léku!! Načetla jsem si ty zácpy,to jo,ale ani po Laktulóze ani Gutalaxu jsem nešla?a piju dost??Ten už si bojím vzít,jak mám potrhaný a bolavý konečník..Omlouvám se,ale napíšu to tak,jak to je..Pro ostatní,kdyby tohle taky náhodou brali…Močení jsem tomu jaksi nepřikládala,bylo to všeobecně”nežádoucí účinky"-ale jaké?to není napsané..
U toho urologa se napřed člověk musí vyčurat do “měrky”,a následně on ultrazvukem prohlídne močák..Nic-prázdný!..Jsem mu to popsala,že jsem zrušila to DHC..takže dnes napíšu svému neurologovi mejla..že mám sice zpátky bolesti,ale čurám!! Ráno jsem si vzala jen Novalgin(ten neberu už dýl,když mám ten dryják)Tramal vím,to bylo od bolesti silný lék kdysi,že?..