Jen vysvětlím…já se obcházím teda už hódně hlouho a od toho dubna úplně..nemůžu říct,že bych se neobešla..Jen mám pivko ráda,a vůbec jak já říkám,tu “hořčinu” na pití..Nepiju slazeného nic,,ani ta ovocná piva..kdysi jsem,v Lidlu mívají ve slevě-kdysi za 6.90 Arguse modrého-nealko..když se vychladil,dal se pít..to když jsem jezdila hrávat.nebo po obědě,když jsem pak měla jet na hraní..A že by to mělo vliv na postavu? ani né..Když jsem pila víc piva,myslím,že ten metabolismus fungoval líp..teď nepiju vůbec alkohol zkrz ty léky,a jsem stejná…Voda s citronem mi už nechutná-pálí mi po ní žáha,,uničovská voda je tak chlorovaná,jak z bazénu..Tak si míchám gemerku s Magnezkou,nebo šumivý celaskon,ale ten se může tak 1 za den…čaj v evelkém taky nemusím..Ty 2-3 litry do sebe vyloženě rvu..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.08.2025, 10:52:43
Takhle mi to nikdy nikdo nepodal
Hele, já jsem před mnoha léty ze zoufalství zapíjela pivem brufen, protože jsem prochodila noci s bolavým zubem. Než jsem změnila zubaře.
Ale opioidy a alkohol opravdu ne. Učím děti ve farmakologii a vysvětluji princip synergismu (účinky léků se sčítají nebo dokonce násobí) - klasický příklad sebevrah, který spolyká plato sedativ nebo analgetik a zapije to třeba vodkou.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.08.2025, 11:07:56
.Jen mám pivko ráda
Tak pořád je tu nealko pivo bez příchuti. Já taky ráda hořké (limonády a jiné sladké nápoje jsem nikdy nepila, nedávám si cukr ani do čaje nebo kávy). I když onehdá jsem ochutnala pomelo-grep a nebylo vůbec špatné. Po túře docela osvěžující.
klasický příklad sebevrah, který spolyká plato sedativ nebo analgetik a zapije to třeba vodkou.
a "pomohlo" mu to?..Nebo se z toho dostal?..Já jsem tuhle chtěla vyloupat ty Pregabaliny..bylo by jich odhadem 300ks(to by se do mě naranu ani nevešlo....Jenže jsem se bála,že mě to nezabije,a jenom poškodí mozek a budu tuplem někde v ústavu na obtíž…Na učňáku jedna holka spolykala prášky,pak ji odváželi poblitou,pokaděnou…a to si pamatuju..Takže prášky "nebrat"..Už je to se mnou malinko lepší..
Klidně mi můžete i vynadat..Ale ..26.8. konečně jedu do Pasek na 4 týdny a dál se uvidí..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.08.2025, 12:13:17
a "pomohlo" mu to?..
To dávám jenom jako hypotetický příklad. Toho synergismu. Obecně záleží na věku, pohlaví, jestli léky bere už dlouho, jak rychle takového sebevraha najdou…
Co je asi častější, že lidi polykají brufen nebo aspirin a k tomu berou léky na ředění krve.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.08.2025, 12:13:17
pregabalin se pro podobné účely nehodí, není vyloženě jedovatý. jo, pěkně blbě i po tom bylo, to jo.
k těm interakcím, kdysi jsem četla nějaký příběh o chudákovi, co to chtěl ukončit strychninem, ale nechtěl úplně umřít v křečích za plného vědomí, tak vymyslel kombo s prášky na spaní, že teda usne a pak teprve umře
no, nevyšlo to. (antidotum při otravě strychninem jsou barbituráty a dokonce i naopak)
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.08.2025, 18:07:12
jo, teoreticky, má to ale háček
atropin blokuje účinek na muskarinové receptory, ale ne na nikotinových a ta nikotinová fáze s křečemi u karbofuranu přijde hodně rychle. je hodně pravděpodobné, že nestačíte aplikovat nic, ale kromě atropinu to bude chtít i propofol a pak hodně štěstí
v podstatě jediný plus je, že je to karbamát a ne organofosfát.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.08.2025, 18:52:53
tak kůží proniká celkem všechno, záleží v jaké dávce.
ale ta reverzibilita je zásadní věc, když se podaří zvíře otrávené karbofuranem zastabilizovat, je zaintubovaný, má ten propofol a dostává atropin a žije, tak stačí vlastně počkat v řádu hodin až účinek odezní a je to
nereverzibilní, tam je problém. plus jsou mnohem víc neurotoxický.
Tady se probírají moc léčitelský věci😂A tomu já nerozumím😂Já jsem samoléčitel😂Bobi ale jestli čtu správně,tak tobě už je o dost lépe?Z čehož mám samozřejmě radost..nebo mi možná něco ušlo,protože já než se sem dostanu vždycky,tak nestíhám číst😀
Já byla celý víkend na glampinguv Plzeňském kraji a bylo to skvělý..vřele doporučuji..totál odpočinek od lidí,starostí a je to místo takřka bez signálu😀Přidávám i odkaz,kdyby někdo měl zájem..je to super,okolo nikde nic,jen ohrada s ovečkama..je tam káď s vodou,kterou si vyhřejete na teplotu jakou chcete,takový velký stan s manželskou postelí,kuchyňka,gril..prostě úžasná pohoda a klid..mě to teda prospělo musím říct..na druhou stranu to není úplně levná záležitost na celý víkend..
A hned jak jsme se vrátila,tak mě doma čekala katastrofa😀Na kočkolit všude roztahaný a chlupy všude po bytě jsem zvyklá,ale nově i celý toaletní papít rozmotaný po celém bytě a všechny kytky z okna kuchyně schozené na zemi a okno držící na jednom pantu,skoro vyvrácené🙄Měla jsem otevřenou ventilačku a prostě to vypadá,že to celé vypadlo..naštěstí kočičáci v pořádku,okno nevypadlo,tak jsem ho zavřela..to naštěstí drželo,ale otevřít už nejde..musím zítra zavolat na úřad obecní,ať s tím něco udělají…mají být u nás vedra a bez otevřeného okna to nedáme s kočičákama..to by jsme vedrem chcípnuli..
Přidávám fotky Bertíka modelky😀Chytnul myš,zbaštil jí a pak se tvářil děsně unaveně🤣Je to těžký být prostě kocour u koní😂
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 17.08.2025, 19:06:48
tak kůží proniká celkem všechno
Tak jasně, to věděli už staří Římané (a asi i Egypťané), když si posílali otrávené krémy. Ale o té (i)reverzibilitě jsem nepřemýšlela, tak jsem zase chytřejší.