Aktuálně: 2 743 inzerátů262 059 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Třetí víčko

Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 06:38:07 xxx.xxx.198.226

Já jsem o víkendu makala jak šroub, závody jsme přichystali už v týdnu, děcka tahala celý týden trávu a pak seno, bylo toho na dva balíky (nepřihrabali jsme seno z horního výběhu, který jsem sekala dříve..), tak to jsme si docela dali. No a naštěstí tedy bylo vše na závody nachystané, takže o víkendu jsem je jen uskutečnila, bylo to fajn, přijela asi polovina cizích, co minule, takže jsme končili ve tři, v šest jsme otvírali dveře domu, takže pohodička (posledně jsme v šest začínali uklízet…). No a druhý den víkendu jsme jeli s chlapem do Nymburka pro vojtěšku, pán si na mě zase po roce vzpomněl, tentokrát jsme mu asi pomohli, protože jsme si to naložili rovnou na poli, tak to nemusel házet na valník a svážet, nám to moc “nic” neudělalo, jen teda dneska jsem ráno pro záda skoro nevstala 😀 Ale je to jiná bolest (od námahy) než ta klasická zádová bolest od ležení (od blbé pozice nebo křivé polohy, statické zatížení), takže je to celkem úleva 🙂 O víkendu zase nastupuju na tábor, takže teď týden odpočívat 😂

Bobca
Bobca 18.08.2025, 06:47:31 xxx.xxx.20.192

Teda děvčata..Bodlinko s Kometkou…to jsou teda termíny🙏🤭..Můžete mi teda prosím ,ale laicky vysvětlit,CO se mi z těla “ztrácí”pocením?Vy jste sice řešily něco jiného,ale psaly jste něco o kůži,vstřebávání dovnitř,tak mě to napadlo se zeptat-co jde ven pocením..já teda to brala jen ráno,a pocení je skoro stejné..ode dneška by měl být už neurolog v práci-čekám,že mi odpoví,bo to nechci brát(to DHC)..Dneska si půjdu ještě do lékárny,a zkusím koupit šaratici..Jsem ráno vypila skoro 3 deci teplé vody,včera 3x lactulózu…a pořád nic..

Děkuji za odpověď..

Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 09:41:14 xxx.xxx.198.226

Jo a na té jedné okurce, kterou jsem nedala na hnojiště, ale pěkně na zvýšený, pro jistotu, mi visí asi deset okurek (polňačky, ale rozměru hadovek), z toho pět jich je ke sklizni, to se mám! Rajčata nečervenají, přestože už týden svítí sluníčko, to je divné, přemýšlím, zda nemám nějakou zelenou variantu, ale ona ještě skutečně nevypadají vevnitř zralá (semena nevypadají zatím klíčivě)… No ale krom toho mi ta rajčata, co se jeví nejzraleji, začínají žloutnout a měknout svrchu, máti navrhovala, jestli to není úpal, a já si říkám, že nakonec může být…  https://www.nkz.cz/praxe/uzitkova-zahrada/i-rajcata-muze-postihnout-uzeh-vite-jak-ho-poznat-jak-rostliny-ochranit takže musím počkat, jak se to vyvine. Z těch postižených asi zkusím udělat něco na zeleno (koluje recept na jakési “čatní”, od sousedky mi to chutnalo pod špagety, tak to možná zkusím).

Před víkendem jsem dostala od kamarádky k otrhání dvě broskvoně vršky, chlap tam na vrklavém žebříku zabalancoval a oškubal to, takže jsme měli asi deset kilo broskví, něco jsem porozdala, mám zase asi deset sklenic zavařených do kompotu, a ještě asi dvě kila mám v lednici a přemýšlím, co s nimi. (asi taky zavařím, jen ještě nevím, zda zase kompot nebo zavařeninu, jenže mi chybí sklenice, malé jsem dala známé a velké jsem zavařila třešněmi a broskvemi… Nějaké velké ještě mám špinavé, tak je proženu myčkou, pak mám také něco už zase od majolky, no asi se zeptám po příbuzných, to bych nevěřila, že budu potřebovat sklenice, já, která jich vždycky mám aspoň milion poschovávaných).

Na závody jsem pekla, tentokrát jsem to stihla. Objevila jsem ty Míša řezy, tak to bylo tedy u zákazníků oblíbené, prý si to kupovali hromadně 😀 Udělala jsem plech toho Míša řezu, ale čokoládu na ten tvaroh jsem dala jen na půlku a na druhou půlku jsem pokladla plátky těch broskví a poslední rybízové kuličky sklizené u koní ze tří zapomenutých zarostlých rybízů v koutě výběhu, a zapatlala to želé (první želé v mém životě), a to teda taky zblajzli návštěvníci do čista. Jediné, co zbylo, byl koláč Rafaelo řez, ten jsme ztrestali kolektivně po závodech a dnes a zítra mi zbývá akorát tak na snídani 🙂 Také jsem nadělala různé obložené housky, deset kusů, každou jinou, tak to se taky prodalo, jen se zaprášilo, tak jsem spokojená, no a skoro čtyři kila párků a jeden a půl pecnu chleba, to zmizelo statečně taky - mám to spočítané tak, že nám prodej těch občerstvení tak nějak jako pokryje náklady, takže myslím, že všichni byli spokojení 🙂 Možná při takovém zájmu příští rok tu cenu trochu polechtám, že by se mi umořily třeba i nějaké investice do cen…

Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 09:43:29 xxx.xxx.198.226

Kupovala jsem si “domácí Míša řez” onehdá v místní cukrárně a stál jeden štráfek myslím takových 40 korun, já prodávám na stánku jednu “porci” (dle uvážení obsluhy) za desetikorunu, tak celkem chápu, že si to kupovali i na doma 😂

acher (neregistrovaný) 18.08.2025, 10:27:22 xxx.xxx.222.196

Už se probudily bramboříky,tak se nám začaly blížit vánoce🙂

Obrázek
Anonymní (neregistrovaný) 18.08.2025, 10:53:51 xxx:xxx.c446:b710
Canka:

Ahoj holky,

Tady se probírají moc léčitelský věci😂A tomu já nerozumím😂Já jsem samoléčitel😂Bobi ale jestli čtu správně,tak tobě už je o dost lépe?Z čehož mám samozřejmě radost..nebo mi možná něco ušlo,protože já než se sem dostanu vždycky,tak nestíhám číst😀

Já byla celý víkend na glampinguv Plzeňském kraji a bylo to skvělý..vřele doporučuji..totál odpočinek od lidí,starostí a je to místo takřka bez signálu😀Přidávám i odkaz,kdyby někdo měl zájem..je to super,okolo nikde nic,jen ohrada s ovečkama..je tam káď s vodou,kterou si vyhřejete na teplotu jakou chcete,takový velký stan s manželskou postelí,kuchyňka,gril..prostě úžasná pohoda a klid..mě to teda prospělo musím říct..na druhou stranu to není úplně levná záležitost na celý víkend.. 

https://mlynskorice.cz/

A hned jak jsme se vrátila,tak mě doma čekala katastrofa😀Na kočkolit všude roztahaný a chlupy všude po bytě jsem zvyklá,ale nově i celý toaletní papít rozmotaný po celém bytě a všechny kytky z okna kuchyně schozené na zemi a okno držící na jednom pantu,skoro vyvrácené🙄Měla jsem otevřenou ventilačku a prostě to vypadá,že to celé vypadlo..naštěstí kočičáci v pořádku,okno nevypadlo,tak jsem ho zavřela..to naštěstí drželo,ale otevřít už nejde..musím zítra zavolat na úřad obecní,ať s tím něco udělají…mají být u nás vedra a bez otevřeného okna to nedáme s kočičákama..to by jsme vedrem chcípnuli..

Přidávám fotky Bertíka modelky😀Chytnul myš,zbaštil jí a pak se tvářil děsně unaveně🤣Je to těžký být prostě kocour u koní😂 

Obrázek Obrázek Obrázek

Ventilačku nikdy nenechávejte otevřenou tam, kde jsou kočky a už vůbec ne bez dozoru. Jednou nám v ní uvízl kocour a našli jsme ho v ní zaseknutého polomrtvého. Navíc drápal a kousal, když jsme ho vyndavali. Nakonec to po nějakých životadárných injekcích rozchodil. U vás asi štěstí, že ji vylomily.

kometa
kometa správce
18.08.2025, 10:57:03 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.08.2025, 06:47:31

CO se mi z těla “ztrácí”pocením?

No termíny - já bych si zase připadala jako blbec při debatě jaderných fyziků. 

To přece víš - hlavně voda a sůl (NaCl). Takže u lidí a koní hrozí při extrémním pocení dehydratace a narušení rovnováhy mezi sodíkem a draslíkem, což může vést k selhání srdce. Proto je základem při ztrátách tekutin + současně minerálních látek (pocení, průjem, ztráta krve…) infúze fyziologického roztoku (= 0,9% roztoku NaCl), který problém řeší.

AD DHC - kodein, stejně jako morfium, dělá mj. zácpu. Proto je jedním z abstinenčních příznaků u feťáků průjem.

Šaratice, laktulóza jsou fajn. Ale účinek je delší. Nemůžeš čekat efekt hned. V lékárně se dá koupit i síran hořečnatý, taková účinnější šaratice. Ale pořád šetrná. Na rozdíl třeba od gutalaxu a tak.

kometa
kometa správce
18.08.2025, 11:00:33 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2025, 09:41:14

příští rok tu cenu trochu polechtám, že by se mi umořily třeba i nějaké investice do cen…

Polechtejte. Nemusíte mít černé svědomí, že na tom nechcete prodělat. Já na takových akcích platím a nedumám, kolik na tom organizátor trhne. Však s tím má starostí dost.

Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 11:46:20 xxx.xxx.198.226

Taky nenechávám okna na ventilačku. Nechávám je otevřená buď skutečně dokořán (ty panelákové - nudle vedle těch obřích) a nebo otevřené také jako dveře, ale zajištěné provázkem, aby mi v dešti nepršelo tolik dovnitř, v zimě aby se tolik neztrácelo teplo, případně když je velký vítr, aby těmi okny moc nelomcoval (to ještě zakládám třeba ručníkem, aby nelomcoval ani na tom provázku). Začala jsem to dělat právě kvůli kočce, resp. kvůli netopýrovi…

Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 13:45:46 xxx.xxx.198.226

To se mi líbí, panáček tady mně příjemně a srozumitelně hovoří o současných různých jakoby krizích identit i orientací mládeže 

Sardullah
Sardullah 18.08.2025, 13:54:54 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2025, 09:41:14

Já měla rajčata taky dlouho zelený…resp. sundala jsem asi tři dozrálý a asi 5 jsem jich vyhodila, protože to už hnilo na rostlině. Minulej čtvrtek jsem byla na tržnici a měli tam bedýnku rajčat cca 3,5 kila za stovku. Tak jsem je koupila na lečo…a špačkovala, že se na nějaký pěstování rajčat můžu krajc vajc, že to stojí pár korun a já to pěstuju v nádobách, tak jsem musela koupit i zeminu, už to pomalu 3 měsíce zalejvám a mám z toho kulový…

No tak ještě mám v lednici asi 1,5 rajčat z té tržnice a teď se moje rajčata rozhodla, že teda byl asi dva dny pařák, tak že by mohla začít dozrávat a teď teda zase upřímně čekám, že ve středu přijede dcera a že jí nějaký naalim domů, protože to nějak nestíháme “sežrat”.

Příští rok se na to krajcvaj…když to dozrává, tak rajčata stojí cca 30 korun kilo…tak to radši budu pěstovat kytky a nebo uvažuju o borůvkách.

Buggyra
Buggyra 18.08.2025, 14:26:14 xxx.xxx.198.226

Tak kéžby ta moje taky zrudla. Já nemám problém rajčata konzumovat po kilech (zrovna jsem tři zblajzla) a není šance, že by mi zbylo na zavařování nebo podobné srandičky… Tak budu doufat, a nikomu nic nedám! 😀

Já teď v Penáči kupuji rajčata v akcích za 20 kilo, ale klidně bych ta domácí, ona i ta sezonní z Penáče jsou prostě ne-chutná, no.

Jo, borůvky, ty bych taky měla jít posklidit, příbuzenstvo z toho dělá bublaninu, já bych raději zamrazila na knedlíky 🙂

Včera na závodech nám vyplivla stará lednice z chaty, tak to vypadá, že na chatu (a na závody) dám tu druhou z bytu a silně uvažuji o tom, že bych si do bytu pořídila rovnou mrazák… brambory letos úspěšně přezimovaly na chatě, tak bych holt zeleninu na zimu skladovala tam, beztak jsem tam pro ně za celou zimu vlastně nebyla (no ale to bylo proto, že jsem měla právě 20 kg v lednici…). A nebo už vážně uvažuju o tom, nechat to prostě v zemi, letos otestuji, kolik mi toho hryzec nechá.

Bobca
Bobca 18.08.2025, 15:24:23 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.08.2025, 10:57:03

dík za vysvětlení..,pít jsem pila až dost 2-3 litry,...Doktor mi ještě neodpověděl ..vzala jsem si dnes až v poledne Novalgin,risknu ty abstinenční příznaky..Dopoledne celkem dost bolesti.DHC naposleda včera ráno,pak nic..Nemůžu se v sanatoriu tak nehorázně potit..Dnes jsem byla za kámoškou,co tam dělá..takže bych mohla mít jak jídelnu,tak procedury v hlavní budově..tak to je fajn…

kometa
kometa správce
18.08.2025, 15:57:27 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.08.2025, 15:24:23

Popíjej k obyč vodě i nějakou minerálku. Nebo to nealko pivo. 

Canka
Canka 18.08.2025, 16:39:32 xxx:xxx.ab45:d1c5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.08.2025, 10:53:51

Chápu,jakto myslíte,ale moje kočky do oken nelezou..a už vůbec ne do ventilaček..jen když jim otevřu dokořán a to jsou jen chvíli a pak jdou dom..všechny ventilačky mám otevřeny nonstop celý rok..v zimě když je fakt zima,zavírám..jinak stále několik let v kuse..nikdy se nic nestalo..

A tohle se nestalo,že by to udělali kočky🙂Dnesla tu byl pán a zjistil,že byla zkorodovaná nějaká pojistka na vyklápění a budeme řešit novou..

Už jsem samozřejmě viděla,co dokáže kočka a jak se dokáže zaseknout ve ventilačce…ale moje kočky to nikdy nenapadlo..jsou to fakt domácí puťky😂

A Bugyrro děkuji za pochvalu Bertíka..je to kus kočičího chlapáka😂  

Bobca
Bobca 18.08.2025, 17:37:42 xxx.xxx.20.192
kometa:

Popíjej k obyč vodě i nějakou minerálku. Nebo to nealko pivo. 

já si míchám Gemerku s Magnézkou..voda se tu nedá pít(píšu,že jako “vodu”)..nějaký čas jsem si filtrovala v konvici,ale taky mi to přestalo chutnat…To nelko si asi zase koupím..ten Argus třeba…

eva (neregistrovaný) 18.08.2025, 18:07:46 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.08.2025, 15:24:23

Nechápu, jak můžete vypít 2-3 litry, já sotva vypiju 1 a půl….vypít takové množství, tak se ulítám na záchod..😲

eva (neregistrovaný) 18.08.2025, 18:10:09 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 18.08.2025, 13:54:54

Taky si někdy říkám, že to pěstování se snad ani nevyplatí…dá to všechno tolik práce a někdy výsledek ani všemu tomu úsilí neodpovídá..

eva (neregistrovaný) 18.08.2025, 18:12:53 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2025, 14:26:14

Tak mně dlouho rajčata taky nezrála, ale posledních asi 14 dní denně nasbírám misku…letos je stačíme jíst, ale byly roky, že jsem vařila kečupy, omáčky, polívky…ještě letos jsem spotřebovala poslední kečup na rajskou omáčku…tak snad nepřijde plíseň, to by mě naštvalo😕

lesnizinka
lesnizinka 18.08.2025, 21:24:02 xxx.xxx.22.54

Čau holčiny, jsem ráda, že je vás tu tolik, ne jak někdy, že se skoro nikdo neobjeví. Téééda čumím, jak si Bobča s Nikuš užívaly👍Buggyra..no spíš pracovně a já ani nemluvím, já už jsem včera padala na hubu. Jsem šťastná, že máme sedánek za sebou a zase rok pokoj. Teď jsem si říkala, že si dám pár dní voraz, no Tom s tchánama naplánovali sena. Byla jsem tak nasr…že tchýně jen koulela očima😏Jako krom toho, že mě po tom úklidu zahrady, baráku…děsně bolí ta záda, krom toho jsem spadnula na ten palec a tím, že jsem ho nemohla nějak šetřit, mě celkem dost bolí taky. 

Měla jsem co dělat, to tu všechno přelouskat, ale jsem ráda, že bylo od vás co👍Bodlince s Kometkou díky za návody, třeba se někdy budou hodit😉

Začínám být radar na průšvihy nebo nevim, děje se to každému, jen to sem pořád nevypisujete? 😜Z pátku na sobotu se v noci probudím, zapnu si telku, jdu na vécko a když lehnu, do telky najednou začne ťupat sršeň. Ježíši co tu děláš, běž ven! Nic, pořád mlátí do té telky jak blbá. Tak vstanu, odtáhnu záclonu…běž, vyleť! Už byla na odchodu, pak, že si to rozmyslela, tak jsem na ni hodila tričko, srazila ji na terasu a zabouchla balkonovky. Vylezla a začala se dobývat do okna. Šmarjá, ona sem vleze tou ventilačkou😲honem jsem zabouchla i tu. Noc už byla celkem chladná, takže pokoj vyvětraný, už byly asi 4h, to už do rána nějak dám i se zavřeným oknem. Ze soboty na neděli se to opakuje! Jakmile jsem se nad ránem probudila a zapla telku, sršeň okamžitě na ní. Jdu na WC, přijdu zpátky, ve dveřích jí nadávám, že tam ještě je, ani jsem to nedořekla a další. Bože, vy ste dvě??? No tak výborné, sbal si kámošku a vypadněte obě! A bzu, bzu, třetí, čtvrtá,…sedmá...jedna za druhou a na lustr. Na ten horní deklík, ani nevím, jak se to vlastně jmenuje - to co kryje připojení. Jenže v tom jsem si všimnula, že přiražené to právě není a za chvíli byly všechny nacpané vevnitř😲A co teď? Tak jsem si sbalila věci a šla jsem to dospat do obyvču na gauč, protože je tam telka. Tam pro změnu za mnou za chvíli přišel Viktík z venku, protože jsem otevřela  francouzské okno, abych se tam neupekla. Ráno jsem hledala na NETu, jak vypudit sršně. Tak prý vykouřit. Vzala jsem vonné tyčinky, které jsme si před čtvrt stoletím přivezli z Bali a nepoužívám je…tak jsem je 4 vrazila do vázičky a zapálila. Za půl hodiny se jdu kouknout, vůně po celém baráku i přes pozavírané dveře, popílek popadal na polici, na zem, akorát z toho bordel a se sršněma to nehnulo😏A nadávala jsem: kvůli vám všude bordel a nic, lapíte tam furt, vypadněte ven! Přijdu do ložnice a Tom vynervnutý: proboha, co se tam děje, od noci tam naháníš kočky, co tam jako děláte, co vyvedli?!? Jó hochu, zlaté kočky, já mám Houstone jiný problém! Jak jsem šlapala na obchůzku, dumala jsem, co dál. A vymyslela🤔Do starého hrnce jsem dala seno, na něj trochu skoro zelené trávy, pod hrnec plotýnku, postavila to doprostřed ložnice na parkety a zapálila…jako-že doutnák. Za chvíli dýmu plný pokoj, taky plný, do té doby vypulírovaný, navoněný barák, protože za pár hodin měla přijít návštěva🙄a sršně schované v lustru, že pohoda😎 Návštěvy se rozešly v 22h, v 23 jsme šli spát a já, že co teď. Tomáš(no jasně, chce se mě zbavit😏) no a co, však nejsou útočné, tak tam budete bydlet spolu. Kdyby ten lustr nebyl nad postelí, tak na to snad i kývnu, ale jak jsem viděla před tím, než tam všechny nalezly, jak se i válejí po zemi…nerada bych, aby mi spadla do postele a já při točení na ni lehla😲,, Vždyť tam chrápou či co, tak ten deklík přiraz ke stropu a zavři je prostě tam!" Z postele tam dosáhnu. Otevřené dveře pro jistotu k útěku, tak jsem ho pomalu přirazila a nic, ani se nehnuly(ty jejich siluety byly celou dobu přes něj vidět) Tak tedy jo, šla jsem tam spát. Ve dvě jsem se probudila, koukala, že se tam nehnou, tak jsem spala dál. Ráno jsem to chvíli zase hypnotizovala a žádný pohyb(nevím, jestli tam vlezly zdechnout?🤔) Raděj jsem jim ten deklík zase stáhnula, okno bez záclony dokořán, kdyby chtěly odletět. Teďka večer jsem šla kouknout…neodletěly, takže o půlnoci bude zase šou s natahování deklíku😏Snad se jednou nenas.rou a nebude po mě😏

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.