Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.08.2025, 07:39:32
Nepočítám věci, co mám zdarma, a i kdybych počítala, vejdu se do těch nákladů. Neprodělala jsem nic, jen svůj čas. Chceš vědět, kolik bych měla peněz, kdybych si nechala v oddíle od děcek platit svůj čas? Žádné, protože to by ta děcka nikdy nedala, třeba pět tisíc měsíčně za docházku do klubu 🤣 Závody připravuji tak stejně, nevidím důvod na tom mít výdělek, startovné máme symbolické v dnešní době, kdo se podílí na přípravě a chodu závodů, ten to dělá ve volném čase zdarma, nabízeli jsme odměnu zdravotnici, fotografům i personálu na stánku s občerstvením, nechtějí, ani proplatit cestu… Naši členové to dělají samozřejmě v rámci oddílových “služeb”, protože za docházku a za náš čas do oddílu přispívají též symbolicky 🙂 Na jaře jsme počítali celý rozpočet závodů vč. občerstvení a vyšlo nám, že jsme asi dva tisíce v plusu. Tedy samozřejmě nepočítaje práci štábu lidí okolo, tedy těch, kteří to dělají zadarmo 🙂
Místní domácí cukrářka mi peče perníkové pohárky pro první místa a počítá si patnáct korun za 15 cm vysoký pohárek zdobený vytištěným logem stáje na cukrářském papíře a cukrářskou hmotou s různými nápaditými vzory ručně vyzdobeno, každý pohárek jí zabere jistě deset minut práce (zpracování těsta, tištění papíru, lepení, míchání hmoty, zdobení..). Taky si říkám, že na tom nemůže vydělat, když si vezu plnou krabici perníku za tři stovky.
ale “blázni” v dobrém slova smyslu..Já asi 20 let dělala “na věži” na motokrose ..Můj chlap to pořádal..To ještě jezdil Petr Kovář..místní jezdec-jsem ho znala od mala,když začínal na pincku..Obsluha VIP,občerstvení atd.Prostě starost o hosty..bývaly i 2 dny…Zásobování a všechno jsem si zařizovala sama,sama nanosila nahoru,nádobí..…Prostě něco podobného v bleděmodrém,jak ty..Prostě zapálení do akce a neděláme to pro prachy,ale pro lidi..Hřeje nás pocit,že jsme pro ně něco udělaly…To jsem jen reagovala na těch 10 korun za zákusek..klidně 20 a nemusíš mít špatné svědomí..to,že perníčky máš za 300,to zas udělala ta tvá známá pro dobrou věc,a nechtěla tě nijak "natáhnout..Nebylo to myšleno zle..úplně vidím,jak jsi ve svém živlu..To by dělal málokdo-i pro ta děcka!!👏
A tenisové turnaje pro firmu mojeho chlapa s obsluhou po různých místech..Já tím žila🙏Výrobky-z domácích zabíjaček na stolech..Na dvoře u nás doma nohejbalový turnaj(místo brambor se udělal na zahradě travnatý kurt..(já bývala většinou u sítě)..opékalo se prase..40 lidí na dvoře..
Nechápu, jak můžete vypít 2-3 litry, já sotva vypiju 1 a půl….vypít takové množství, tak se ulítám na záchod..😲
Je to pro mě taky nadlidský výkon,ale snažila jsem se proto,abych šla na tu “velkou”..že se prý musí hodně pít..Prdlajs,není to pravda..
a já právě na ten záchod nelítala(kéž by-to až teď ty 2 dny),já to vypotila..a to byl právě ten vedlejší účinek..Už nebudu tolik pít a ten lék nenasadím..Doktor se nevyjadřuje,tak na to kašlu..Ale pro ten nealko Argus si zajedu..
Asi většina takovýchto akcí je jen o dobrovolnosti lidí které to baví.Když vezmu chovatelské výstavy, tak tam strávíme několik dní přípravou klecí,stánků,občerstvení.Pak přijde navážení zvířat,klecování,další den posuzování a další dva dny výstava.Velké výstavy i tři dny.Tam se střídáme ve dne ,ale i v noci, kdy se musí hlídat a pak další dny uklízení,složení klecí,dezinfekce klecí,misek,napáječek. Kdyby si všichni počítali čas a práci,tak jsme hluboko v mínusu.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 19.08.2025, 09:42:10
přesně tak👍Ještě že jsou na světě takoví ochotníci,co to dělají,s láskou a bez nároku na odměnu..To musí člověka bavit!!😇
"A už konči Božka,sedíš tu od rána u počálu a nic neudělalas..máš jet za chvíli k doktorovi a máš ještě proletět sprchou!!"🤭Tak jsem si vynadala a letííím papa💛
lesnížínko, taková mezera je/může být pro kočku normální výlez
Ta mezera má tři moje prsty, mám malou ruku. Vemte si svoje tři prsty…tudy neprostrčí hlavu ani půlroční kotě. O hlavě briťáka ani nemluvím😏 A o pupajzu Gucci už vůbec ne(náhodou, abych jí nekřivdila, teď v létě hodně zhubnula) Navíc je ta mezera ve 180cm. Výskok našich koček s těžkou bídou a velkou motivací😉je tak max jídelní stůl(většinou si to raděj rozmyslí)
Bobina sice už je v tahu, ale jsem chtěla napsat, že už kvůli tomu pocení, bych to pití omezila. 2,5litru bych brala jako max. i Pirk psal, že ta honba za pitím, co teď všude propagujou je blbost, že se má pít, když má člověk žízeň. A on žízeň nemá, někdy operuje 7hodin a nenapije se. To bych brala taky jako extrém, ale nějakou tu zlatou střední cestu prostě. Myslím, že většina normálních lidí, co je 8 hodin někde v kanclu, u linky a pod. rozhodně furt necicmá z té flašky, jak je teď módní, protože bych nedělala nic jiného jak hledala WC😏Já se tedy nepotím takřka vůbec, pokud není fakt vedro. A to mám třeba záda mokrá málokdy, jen když jdu svůj ranní okruh a už je nějakých 25st - to už se zpotím. Ale v klidu ne. Ano, snažím se nějak ty dva litry vypít, ale ne vždy se mi povede. Neřeším, připadám si i tak napitá jak žoch. Momentálně: ráno 2 deci džusu a dvě deci kafe ke snídani, pak půl litru odvaru kopřiva-přeslička během dopoledne. K obědu půl litru coly(někdy až třičtvrtě) odpoledne tak 3 deci Magnesky a večer půl litru vody s citronem a medem.
Zácpa - když to beru jako u psa třeba - proti lenivému střevu je důležitý pohyb, jinak se ani ten Puňťa nevytento. Moje mamka pije celý život extrémně málo, se vším všudy, jestli dá ten litr denně, litr a půl možná, kdyby obědvala polívku. A na velkou chodí pravidelně, bez nějaké zácpy. Tu mívala jen, když jsme jezdili na dovolené, protože v cizím prostředí měla blok.
Za hospodaření s vodou odpovídají ledviny, ne potní žlázy. Nepít, abych se nepotila, není dobrý nápad.
Nemyslím nepít úplně, ale nalívat se na silu na moc proto, že někdo někdy řekl, že je to dobrý nápad…bych prostě nedělala. Stejně se za pár let dozvíme, že vědci zjistili, že to špatně spočítali a stačí litr denně😏
Jako dala jsem palec, ale… když přes den na vedru makám venku a nepiju, tak se nepotím, také mě to nepudí na malou, a pak si dojdu v klidu až doma, až přijdu po práci a “spustí se to”. A není žádná zahuštěná moč ani podobné. Doma se také dopiju potom už v klidu. To i pocítím žízeň.
Teď do mě hučí chlap přes léto, ať piju, tak jsem začala občas přes den při práci venku pít, a není mi to příjemné, jednak piju spíš z povinnosti, protože přímo žízeň necítím (jasně, jak se napiju, tak pak se to připomene a vylemtám hrnek na jeden nádech) a za druhé okamžitě po napití se šíleně zpotím… A to je fakt ohavnost. Já se normálně nějak zásadně nepotím, asi jen tak, aby se povrch ochlazoval, ale jak se napiju, tak ze mě normálně odkapává, to je blééé.
Takže jsem již okolí oznámila, že s tímhle experimentem končím, piju před pobytem venku a po pobytu venku, ale během práce nikolivěk, protože já si pak po dokončení fyzické práce musela i převlíkat triko, abych neonemocněla a v botách normálně čvachtalo. Fakt vopruz. Takže nic, žádný falešný soby, žádnej chlast, pěkně na sucho, jako jsem to dělala půl života doteď. A když ani vlastně tu žízeň při té práci nemám… nemám ani sucho v puse (dívala jsem se na Jirkovo video o dehydrataci), takže žádné příznaky potíží… tak vo co gou.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.08.2025, 12:30:31
ale během práce nikolivěk
No vidíte, já bych při tomhle režimu umřela. Teď už moc nepracuji, ale chodím na túry a pít prostě musím. Průběžně - batoh s hadičkou. A i tak mám kolikrát zahuštěnou moč a bolí mě hlava a vůbec.
Mně je třeba úplně fučík, co říkají vědci, řídím se podle toho, jak to cejtím já. Kdybych nepila a přitom se potila, tak sebou po pár hodinách seknu a odveze mě rychlá. A to pití nemůžou být žádný čaje, džusy nebo pivo, ale čistá voda. Netvrdím, že to třeba není individuální, ale já to tak mám. A taky je pravda, že jsem nikdy neměla problémy s 💩, ani v cizím prostředí. Vypiju tak cca 2 litry, ale zase si dávám tak 3 kafe - rozpustný denně a káva jak známo, odvodňuje.
Sarah, taky to Jirka říkal v nějakém videu - to s tím kafetem platí jen pro organismus, který není zvyklý. Jakmile zavedete režim, že kafe pijete pravidelně, metabolismus tuhle zátěž začne standardně kompenzovat a standardní počet kafí nemá v bilanci následně nadále efekt.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 19.08.2025, 13:06:43
, řídím se podle toho, jak to cejtím
Když je člověk na kávu zvyklý, tak tolik neodvodňuje. A taky záleží, jak je silná. Já si dávám teda jednu ráno a takovou, jak říkávala moje babička, luru (hrušková voda).
Sarah, taky to Jirka říkal v nějakém videu - to s tím kafetem platí jen pro organismus, který není zvyklý. Jakmile zavedete režim, že kafe pijete pravidelně, metabolismus tuhle zátěž začne standardně kompenzovat a standardní počet kafí nemá v bilanci následně nadále efekt.
To video jsem viděla, ale mně prostě přijde, že do sebe kafe naleju a za chvíli musím jít. A to ho fakt piju pravidelně už několik let.
Teda safra, přijde mi, že tady na sebe veřejně práskáme docela soukromý informace. 😄
Jako-soukromý…ale užitečný pro ostatní🙂..a nejsou nijak sprostý,je to život❤️..Já s tím tématem začla vlastně před pár dny,až jsem potřebovala radu,proč to tak mám…Začlo to po braní těch léků(je to vlastně od května),a stupňovalo se to Od 3.6.DHC 90,,pak mi nasadil 24,7,tu 120tku 2x denně,a to už jsem přestala čurat skoro úplně..proto jsem i nasadila to pití zkrz💩a to nepomáhalo vůbec..,..Doktor mi odpověděl,že to může být tím..Já mu napsala,že neberu teď nic od bolesti,že radši vydržím bolest do toho úterka,hlavně,že se vyprázdním….nepřepíjím se,ale kdybych pila jak dřív,nešla bych za celý den čurat vůbec!!hm?..Je to prostě u mě ten extrém z léků,proto jsem se nalívala-cíleně..ten 2,5 byl strop..Taky ráno 250kafe,pak 200voda na zapití léků,atd atd.ono se to nasbírá,ale teď se vracím do normálního režimu…Děvčata děkuji za rady…
Raduš,když ti to tak spočítám,máš toho taky 2 litry..🤭