Jo Bobi, to jsem všechno pochopila, že je to od léků a proto jsi zvýšila i příjem tekutin. Ale problém s pocením máš přece roky, často jsi psala o nutnosti pleny pod prsy, že jsi byla propocená durch, atd. Proto jsem to rozebírala, když se toho objevilo víc, už všechno. A to je odpověď i pro kometku - ne, nechci Bobču zabít, nikde jsem nepsala nepít, ale omezit pití, třeba jen na ty 2 - 2,5litru, což je normální pití pro člověka bez pohybu navíc.
Rajčata jsou jako pěst, ale zelená… stále nevykazují snahu se barvit…
zkuste pod ně dát jablko - ethylen-dozrávání. Za to nic nedáte. Já jsem neotrhávala moc, jen částečně, a neuškodilo jim to, nechce to otrhávat najednou, to je pro rostlinu šok, vždycky když jdu zalívat, trošilinku to upravím. Nemám je tak holý, jak se to dělá. Utrhnu klidně třeba jen půlku listu. Když si vzpomenu vyfotím to.
Brambory si dejte příští rok do tý bramborový věže, když jich nepotřebujete řádky. Máte hnůj, slámu, hotový je to za chvíli, ale je fakt, že zalívám radši. nenechávám to v těch vedrech úplně na přírodě, ne moc jako ostatní, ale zaleju.
K večeru jsem byla zadeklíkovat v lustru sršně, ať se s tím nemořím těsně před spaním. A venku číhala další, seděla na podhledu, pak vletěla dovnitř, kroužila kolem toho lustru a zase vyletěla. Jsem si říkala, že teď mě rovnou píchne, že jsem jí zajala kámoše. No, dveře jsem za ní zabouchnula. Jdu o půlnoci spát, otevřu ty dveře, jen trochu, byla dost zima a ještě mi blejskne, že tam snad zase někde nečíhá. Gučinka nad ránem nepřišla, já byla na WC hned ve 2h a probudila jsem se 6.50. Mrvím se na posteli, otočím k oknu, rozhlížím a…u postele na zemi sršeň(ještě, že jsem v noci už nešla, šlápla bych na ni😲) První jsem myslela, že je tuhá, ale jak jsem se začala protahovat, začala ona také😲Tak jsem slezla stranou od dveří, naházela na sebe věci, otevřela dokořán, odtáhnula záclonu a rychle se raděj vypakovala. Takže nevím, jak dlouho jsme tam takhle ,,spolu" spaly😏 (měla bych jít ,,otevřít" ty v tom lustru, jestli je tahle tedy pryč)
Ronja s motejlem (neregistrovaný)20.08.2025, 12:06:27xxx.xxx.119.6
U rajčat jsem teď střihla nové květy, jinak je nechávám zarostlé, co to jde.
Pití - piju docela dost, tedy oproti lidem ve svém okolí. Hned po probuzení sklenice vody, pak káva, a pak prostě průběžně po celý den. Zvlášť v tomhle počasí by mi nebylo dobře, nejspíš bych sebou někde sekla. Jinak pokud nepiju nějaký svůj standard, tak mě pobolívá hlava. No tenhle rok jsem se dala na minerálky, hodně jsme dřeli, byla jsem vyflusaná i přes pití, ale dle infa od Buggyry jsem to nedělala zrovna dobře. Zkusím v zátěži kombinovat s nealko pivem, i když mi pivo moc nechutná. Piju normálně neochucenou vodu, ve vedrech i teplý čaj, ale právě jsem četla, že v těch vedrech a při zátěži je vhodné minerály doplnit - minerálky, nějaké ionťáky, dám si na to pozor. Díky.
Já jinak minerálky (skoro) nepila, výjimkou bylo, když táta dostal moštovač a já k němu chtěla přidat i lahve na mošt.
, ale omezit pití, třeba jen na ty 2 - 2,5litru, což je normální pití pro člověka bez pohybu navíc.
Raduš-pocení pod prsíčkama s plínkou kdysi, je procházka růžovou zahradou,a to jsem si nikdy neměřila kolik vypiju(určitě né 2,5litru),,jen když to chtěl urolog kvůli úniku,tak jsem si 3 dny musela zapisovat ,kolik vypiju,v kolik hodin a kolik vyčurám-takový pěkný kelímek dostaneš,půllitrový…no a někdy i přetékal-třeba ráno(já v noci nechodím)..Teď by mi stačil malý z automatu na kafe....
O POCENÍ,o kterém píšu teď-ty pořád nevíš vo co go…proto to vím,kolik jsem vypila,že jsem si to měřila a zapisovala pro doktora....a pít se má,tak jsem se jó snažila..a když to ve finále vyšlo,co jsem psala-oproti třeba těm 2,5litru odpustit jen 6 deci!!!!!tak kde je ta zbylá tekutina?,vypotit třeba 2 litry za den,už je trochu víc vidět..to není jen na plínečku pod kozenky..jsem slitá celá…CHÁPEŠ?..píšu pořád o stavu PO hospitalizaci…né před tím..Takže,kdybyh pila jako dřív,bych nevyčulala nic a měla bych v háji ledviny,jak píše Renča-samootrava..
Ale už to necháme být.. Kašlem na to..Koupila jsem si dnes toho Arguse(že jsi mi to nealko pivko Reni neporadila dřív🤗)Dík..
Jo to je fakt, mám teď hromadu starých banánů, můžu je položit pod rajské jeden vedle druhého, ať pouští ethen, a působí dozrávání 🙂 To zkusím! Díky za nápad (v nejhorším pohnojím…).
Bramborovou věž se mi dělat nechce, když to zpracování země je tak jednoduché. Projedu to rotavátorem, rozhážu brambory, přihrnu a hotovo. A těch věží bych musela udělat několik, tahat se s tou slámou a podobně, toho mám dost s rajčaty, kdy musím každoročně ty zvýšené záhony doplňovat…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.08.2025, 12:22:29
že jsi mi to nealko pivko Reni neporadila dřív
Mě nenapadlo, že to nevíš - jako, že pivo je v podstatě ideální iontový nápoj.😉 Kvalitní voda, energie, minerální látky, vitamíny… Již staří Sumerové to věděli. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 20.08.2025, 12:06:27
Pokud minerálkou doplníte pitný režim při zátěži, kdy vypotíte, tak to je podle všeobecných informací snad i žádoucí - pocením se minerály taky ztrácejí. Takže pokud minerálka nebyla jediné pití, ale jen to navýšení, tak pohoda 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.08.2025, 12:28:02
Přesně tak.
Já v létě, kdy je fakt horko a potím se, se samotnou vodou prostě nevystačím. Chce to pivo! Po ježdění to byla taková klasika - před autobusem jedno malé stihnout. A po túře teď taky.
Ve vedru si taky ráda dám pivo, v zimě mně nechutná. Letos mám vyzkoušený i Birell polotmavý nebo IPA a kdo nemá rád obyčejný, tak toto opravdu doporučuju, chutná to jako skutečný pivo. A pak ještě doporučuju nealko pivo od Bernarda. Ochucený ovocný nepiju, to mně nechutná, cítím tam chemický barvivo.
Jo, dobře vychlazený a dobrý pivo, to je v létě - zvlášť když se maká, fakt dokonalý pití. A pak ještě taky někdy Kofola. Jedna, velká, nachlazená a nejlíp točená, ta zasyčí.
Já ráno taky obyč vodu, pak bylinkovej čaj, přes den taky vodu, případně nějakou tu lehkou minerálku. Ale vodu nejvíc. Teď jsem zavařovala třešně, višně - teda dělala si takový rozvar a tu vodu jsem si odebrala, dala do sklenic v lednici a protože to dělám všechno bez cukru, je to s natočenou vodou moc osvěžující. nejsem ten typ, co bez flašky vody nevyrazí do práce a jak magor ucucává v tramvaji 😀, ale na druhou stranu rozmě se ty tekutiny doplňovat musí. Kvůli ledvinám právě a taky tý zmiňovaný mrtvici. Ono nejen, že se zahušťuje moč, ale taky krev a tu člověk nevidí, že jo. A pak prdho.
Tak vám do toho pití a pocení hodím trochu vidle : známý se začal nezřízeně potit, i v klidu, v noci….až se dokopal jít k lékaři. Asi až třetí stanovil správnou diagnózu - tularémie - od klíštěte. Pobyl si na kapačkách na infekci. A vyzdravil.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.08.2025, 11:54:29
Pusťte jim večer televizi a běžte spát jinam. Třeba vylezou a půjdou se dívat. Nebo lampu, vylezou za světlem. A pak zabránit dalšímu nalezení do lustru. Mě stačí sršeň jedna a odcházím z místnosti. S chladnějšími večery lezou do ložnic za teplem a světlem. Včas zavřít okno.
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 20.08.2025, 14:12:07
A proč jako ty sršně nezlikvidujete?
Proč. Vždyť v noci taky spí. A přes den si jdou po své práci.
Už jsem psala - měla jsem je rok v komoře, ve které jsem se vyskytovala několikrát denně. A pozorovala je hodně zblízka. Naprosto nekonfliktní podnájemníci. Vosy jsou horší - minulý týden mě jedna ďobla, když jsem vyhazovala sklo do kontejneru. Ona chtěla ven a potkala se s mojí rukou.
eva (neregistrovaný)20.08.2025, 15:12:07xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.08.2025, 14:45:55
Proč. Třeba proto, že může být někdo alergický?? Asi před deseti lety pro kluka přijela po jednom takovém nekonfliktním sršni RZ…🤔…ať si pracují klidně venku, ale doma je nechci.🤔