K debilitnění mám taky co přidat, poslední dva tři roky trvale zaměňuji roční období za denní doby. Noc je zima, den je léto, večer je podzim a ráno je jaro. Přehazuju to s železnou pravidelností, mí Pražané mi již rozumějí, ale cizí lidi to dost vyvádí z míry. Někdy se zaseknu a řeknu to správě, ale pokud potřebuji říct něco rychle a nebo mám slabší pozornost (jak jsem v jednom kole, tak to je pořád..), tak to tam přehodím 🙂 A vždycky si řeknu “vidíš, jak jseš blbá, už na tebe jde demence, bu bu bu!”. No a to žádnými medikamenty utlumená ani nabuzená nejsem 😂
Bugyro - hodila jsem do teplákovky fotky těch rajčat - přiotrhaných,tak jen aby bylo vidět o čem jsem mluvila. Listí mají, ale dostane se k nim sluníčko.
Prosím děláte s rajčat něco? Nebo je stačíte sníst. Ono tento rok taky jich mám hodně a jíst už se nedají, není už na ně chuť. Pokud máte nějaký recept jednoduchý budu ráda a vyzkouším, zatím jen zavařují lečo.
Dajo - nakrájím rajčata na kostičky, dám do hrnce a vařím, až je z toho hustěhší kaše (vyvařím co nejvíce vody). Až to trochu zchladne, tak přes sítko “propasíruju” od slupek a jadérek (já nemůžu slupky jíst) a rozleju do plastových misek podle toho, jaké množství potřebuju (někdy vařím pro dva, někdy pro tři, někdy rajskou polívku, někdy jen omáčku na špagety…) a dám na mražák. Nijak nechutím, jsou to čistý rajčata, případně k tomu přidám papriky. Na začátku je potřeba to míchat, aby se to nechytlo ke dnu, když už to trochu pustí vodu, tak není potřeba tolik, (píšu to jen, protože se mi to jednou povedlo připálit 🤦).
??jaksi nerozumím…co pohledáš?jako,ty chceš fotku té kombinace barvy?.jsem pochopila..hm? dám ji sem..mívám to tak pořád..akorát ty konečky by chtěly ještě zastřihnout-jaksi nechytly...dál jsem nedosáhla🙂🙂a přihodila jsem ještě ty trika…ale už to řešit nechci..
Tyhle trička umím taky, právě když se během práce venku napiju… to fakt pak odkapává, je to hnus. Tak já to vyřeším tím, že nebudu pít, a bude.
Na transfuzce mě furt skenujou, jestli mi něco není, kdybych měla nějaké potíže, řekli by (snad). Nemám problém doplnit tekutiny v cuku letu, protože před transfuzkou to ráno do sebe naleju litr, abych měla řídkou krev a dobře jim to natékalo a abych sebou taky neřízla (posledně sebou řízla kolegyně, to bylo k popukání…) - a teče jim to dobře a jsou spokojení.
Posledně zase málo hemoglobinu, napotřetí už mě vyloučí, tak si to musím hlídat a zobat železo, dneska ho zrovna najíždím, za další dva týdny už můžu na darování, a vím, že se potřebuju dopovat aspoň 3 týdny, aby ta hladina byla ok, tak už musím začít 🙂
Tak se taky “pochlubím” zahrádkou… zase… Políčko je kaputo, to se zanedbalo. Jen kukuřice, jedna slunecnice, prerostlej kopr a vykvetlá ředkvička, bodlák, bodlák a bodlák 🙂 Mějte fajn den.
Coudas recept hodila, já z rajčat nedělám nic, kečupy a protlaky, či nevím co ještě dělá hlavně tchýně, kečup mamka. Když máme rajčat moc a nezvládáme jíst, dávám do krabic kamarádům, co nemají zahrádky a do pečováku ,,babičkám".
Dneska jsem musela zavézt mamku na nákupy, děcka ji přes prázdniny úplně vyžraly😉už jí chybělo všechno. Taky si koupila u Ťonga nové plavky, brácha něco vzpomínal s Pasohlávkama🙂Předtím jsme před těma ,,hroznýma deštěma"(zatím nespadnul ani milimetr) museli shrabat do nůší a odvézt to seno. Nebylo ho moc, jeden velký vozík za auto.
Bobi tohle je hezká barva👍vím že ji míváš, pasuje ti👍Já tam nic nedobarvené nevidím a i kdyby bylo, alespoň to nebudeš mít jak helmu.
tohle jsem sem nedala,ale troufnu si..ten pásek dole těsně nad délkou…tam jsem nedošla🤭..a neučesala jsem se před focením..to dělám jen ráno,jinak nemám potřebu🙂
děkuji už tam letííím..čekám bytnou pro nájem…prý po 8 hodině!..už za 2 měsíce!!+ od souseda..chce hotovost-nevím proč(měla jsem to příkazem) a není schopna si pro to přijít..Obtěžuje mě to pořád na ni čekat…
Tak jsem sebrala sraženou kočku, asi kocoura (podle velikosti…) a teď řeším. Starosta vesnice naštěstí je ochotný, zavolá útulku, a ti snad zavolají, přijedou, postarají se… No a nebo holt zavolám na veterinu, až budou dostupní a kočku jim dovezu…
Zůstalo rozepsané, volali mi, že je domluvená veterina a můžu jet.
Takže jsem skočila do auta a frčela na vet, holky byly moc šikovné, hned RTG a sono a konstatovaly, že žádné zásadní zranění neslučitelné se životem nevidí. Nicméně kocour ve velkých bolestech, podchlazený, trefený do hlavy, krev z ucha… tak ještě jestli není zasažené rovnovážné centrum, to by prý také nebylo na žití. Je odvezený do útulku nadopovaný opiáty proti bolesti, uvidí se, jak to dá dozítra.
Místní starosta je hrdina, naprosto samozřejmě vše domluvil a jde to na obec. 🙏