Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 22.08.2025, 18:15:59
Coudas,já jsem tu z toho pochopila,že hlavně hříbě by nemělo být samo…Jinak asi není potřeba se nějak vyjadřovat ve smyslu obviňování se z něčeho-a předem,že ti někdo bude nějak oponovat…Každý má svůj názor....Ty máš třeba jiné zkušenosti,a nikdo ti to nebere…hm? Není potřeba se takhle "čířit“🙏(a zase klidně do mě)…proč?🐎
já tam kuknu,až když nemůžu usnout😔tak jsem vlezla na počál a vedle mám kalendář…a to jsem dnes nebylapo o bucnout!tak jsem si říkala,že to bude vpoho…Chodím poslední dobou klidně mezi 8-9….. a sršňu JÁ bych už dávno zabila!!!
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.08.2025, 19:45:28
no když vezmu “větší” hříbata, ne ještě ty, co chodí s maminama,
Znám jenom z vyprávění. Před mnoha lety se v našem oddílu narodilo první hříbě - jediné. Všichni z něj byli samozřejmě unešení, samé ťuťu ňuňu. Pak trochu vyrostlo, začalo ožižlávat a štípat - strašně roztomilé, tak se to mu to trpělo. A ve výsledku - i opravdu zkušeného rajťáka zahnal v boxu do žlabu (toho velkého, kameninového), kde volal o pomoc. A z výběhu byl schopný vynést člověka doslova v zubech.
Nečum do toho kalendáře a buď ráda, že tam nemáš sršňu😜
Jako Raduš, když to čtu s těmi sršni…já osobně bych dala do oken sítě…nemusí to být napevno, jsou i takové závěsy na magnety, co se dají dát i do balkónových dveří, aby se dalo normálně chodit ven.
Krásně jste to shrnula s barzojíky. Prvního jsem měla jen jednoho, byl více méně pořád se mnou. Potkávali jsme se se spoustou psích kámošů, trávil s nimi spoustu času, doma měl kocoura. Vypadal spokojeně. Byl šťastný pes. Ale od té doby, co mám bráchy, a teď k nim malýho, tak vidím, že jsou šťastnější, když má barzoj barzoje. Třeba dnes, nejprve si oňufňávají a okusují hlavy, pak honička, potom Satan málem bráchovi ukousl nohu a teď spí na megahromadě.😍
No já si myslím, že jsou i psi, kteří jsou spokojenější jako jedináčci…ale speciálně u těch chrtů mi přijde, že ti jsou opravdu spokojenější, když jsou minimálně dva.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.08.2025, 11:55:58
..co potkávám majitele čertů, tak opravdu pravidelně mívají dva a více kousků….Keliš je na papillona dost solitér a dalšího psa by doma těžko zvládal, na druhou stranu má tolik aktivit, že se vyblbne nad poměry…
Parafrázuji Voltaira, který to stejně údajně neřekl.
Myslím ( fakt, svou hlavou a nikdo mi nepomáhá ), že stejně jako ze štěněte bez feny, kůzlete flaškáče….a pod. - nakonec i jedináčka lidského, může vyrůst plnohodnotný jedinec. Stejně tak to může být u hříběte. I když se to nestane normou. A naopak i z jedince odchovaného ve stádě, může vyrůst prevít ! Tak je tohle dohadování zbytečné.
A nezakliknout na telefonu políčko se jménem je opravdu hodně snadné, povede se mi to kolikrát.
Pojďte, budeme řešit, zda dávat dospělým kočkám mléko. Zdravím Kometu i Coudas.
Ale ten vyrůstá pořád mezi lidmi. To je něco jiného. Já mám na mysli hříbě po odstavu, které bude samo bez příslušníků svého druhu. Jak plánuje sestřenka lesní žínky.
A z těch flaškáčů - kůzlete nebo jehněte - kór u jedinců samčího pohlaví vznikají často nebezpeční jedinci, protože berou člověka jako sobě rovného. A podle toho s ním zacházejí. Jako s konkurentem. Dokážou způsobit dost vážná zranění, když přijdou do puberty.
Ano, i z jedince odchovaného ve stádě může vyrůst prevít, pokud se dostane do rukou nesprávného člověka.
Ale ten první případ mi přijde horší, protože takové hříbě nemá šanci poznat koňskou etiketu.
Mléko pro dospělou kočku mi přijde zbytečné. Laktózová intolerance je u nich mnohem častější než u lidí. Já dávám max vylízat kelímek od jogurtu.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)23.08.2025, 14:35:02xxx.xxx.119.6
Pojďte radši poradit, jak se zbavit nas….i, když se pozve návštěva uprostřed dřeva, betonování, elektrikáře, únavy, bordelu doma, šetření s každou kapkou vody, cítím se jak Etna před výbuchem, počítání do deseti zatím nepomohlo🤪.