Aktuálně: 1 924 inzerátů283 205 diskuzních příspěvků20 174 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 23.08.2025, 14:57:31 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 23.08.2025, 14:35:02

Návštěvy doma jsem zrušila…resp. zrušila je berberka Sára, když povyrostla a přestala být roztomiloučký štěňátko a začala být strážce a z povzdálí návštěvu bedlivě sledovala…tak nějak návštěvy ustaly. A scházíme se se svými přáteli mimo domov.

Musím říct, že i pro mě je to o dost komfortnější, přestože jsme dřív návštěv mívali hodně. Nestane se, že mi přijede “přepadovka” do nějakýho domácího bordelu, do momentu, kdy se mi to nejmíň hodí, kdy nemám náladu, není mi dobře atd atd…ale kamarádi volají den dopředu, abychom se domluvili na nějakém kafíčkovém posezení…takže nepočítám do deseti, ale domluvíme si nějaký oboustranně vyhovujcí termín a pak se teda těším, až si s nimi dám kafíčko, posedím, poklábosím…

acher (neregistrovaný) 23.08.2025, 15:16:56 xxx.xxx.222.196
Ronja s motejlem:

Pojďte radši poradit, jak se zbavit nas….i, když se pozve návštěva uprostřed dřeva, betonování, elektrikáře, únavy, bordelu doma, šetření s každou kapkou vody, cítím se jak Etna před výbuchem, počítání do deseti zatím nepomohlo🤪.

Rozdělit ji práci🤪

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 23.08.2025, 15:26:13 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.08.2025, 14:57:31

Tohle nejsou přátelé, ti mi v mém věku neorganizují, co budu nebudu. Rodiče chtějí nějakému dvacétému koleni, které ani neznáme, ukázat, jak šikovní jsme, jak krásné máme bydlení a co já vím. Jako po dlouhý době, čumím, jak nás vypekli, po našem hele ne, jsme v jednom kole, není čas, zahlásili, že jsou na cestě…brala bych Sáru, ale no jo. 

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 15:52:51 xxx.xxx.29.95
Ronja s motejlem:

Tohle nejsou přátelé, ti mi v mém věku neorganizují, co budu nebudu. Rodiče chtějí nějakému dvacétému koleni, které ani neznáme, ukázat, jak šikovní jsme, jak krásné máme bydlení a co já vím. Jako po dlouhý době, čumím, jak nás vypekli, po našem hele ne, jsme v jednom kole, není čas, zahlásili, že jsou na cestě…brala bych Sáru, ale no jo. 

Naprosto chápu, mě mamka plánuje život imrvere, i když už jsem ve stavu, kdy ji prostě pošlu do někam. Ale jsem si jistá, že tohle by dokázala taky😉Naprosto s váma soucítím a přeju pevného nerva. Tak třeba vám návštěva opravdu pochválí, jak jste šikovní, třeba to budou moc příjemní lidé a celá návštěva bude milé vytržení z toho pracovního šílenství…přeju🍀

Coudas (neregistrovaný) 23.08.2025, 15:59:19 xxx.xxx.126.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 23.08.2025, 13:24:07

Je zbytečné i cokoliv vysvětlovat a jakkoliv argumentovat 🙂

Kočky nechovám 🤷 tak bohužrel nemůžu “řešit” 🙂

Návštěvy také ne, nikdo k nám nechodí, natož neohlášeně, tchány mám v baráku, takže furt ve střehu. Druhou stranu rodiny 400 km daleko. “Ne”? To v dnešní době není odpověď .

eva (neregistrovaný) 23.08.2025, 16:06:58 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.08.2025, 15:52:51

Hm, tak zlatá moje mamka, tohle by mi v životě neudělala….zato mě takhle překvapoval muž…"tak jsme tady"  🤣 se najednou ozvalo na zahradě a už vedl, kohokoliv…na jakýkoliv problém, co jsme měli řešit spolu, si někoho uměl přivést…řemeslníci…přijde někdo něco dělat, opravovat, první co dělá - nabízí kafe..ti soudní odmítnou a udělají co mají a pak si kafe třeba dají, ale někteří jsou schopni popíjet, klábosit a nakonec teprve začít pracovat….

eva (neregistrovaný) 23.08.2025, 16:08:56 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 23.08.2025, 15:59:19

Chce to nastavit si pravidla…my bydlíme s mladými též v jednom baráku, zpočátku se tady taky objevovali lidi, co jsem vůbec neznala…tak jsem trochu poopravila pravidla a mám klid..a jsem moc ráda, že jsem tohle dokázala..

kometa
kometa správce
23.08.2025, 16:17:47 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 23.08.2025, 14:35:02

když se pozve návštěva uprostřed dřeva…

Si nebude mít kam sednout, neuvaříte jim ani kafe, všude bude prach a rámus - to nezabere?

Coudas (neregistrovaný) 23.08.2025, 17:03:35 xxx:xxx.7d2b:d94b
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 23.08.2025, 16:08:56

Jako že jste jim “zakázala” si vodit návštěvy? Nebo je musí neprve ohlásit?

Sardullah
Sardullah 23.08.2025, 17:40:23 xxx.xxx.221.216

Tohle mi dělala tchýně, když jsme se přestěhovali do našeho baráku…bydleli jsme naproti s tchánovci a tak, když k nim přišla nějaká návštěva, tak se chtěla pochlubit, jak “mladý” bydlej. Ale je teda fakt, že mi alespoň dopředu zavolala, že jdou. Ale tak na exkurze jsme si zvykli a naštěstí to trvalo jenom nějakou chvilku po té, co jsme se nastěhovali.

Zrzavci
Zrzavci 23.08.2025, 17:51:09 xxx:xxx.ee70:e334

Vždyť je to logický, že jedinci je dobře, když má parťáka - ky svého druhu. 

Vidím to teď o jeden aspekt výrazněji. Jak Rumíček přichází o sluch, tak si může prostě povídat s Tali, jejich tichý hovory jsou fascinující. Já mu to sice kompenzuju jinak, ale prostě tohle nedokážu.

Ano jedináček si může užívat jedináčkovství a výsad a já nevím čeho všeho, ale  to se - u psů, koček aj - v páru., myšleno v počtu dvou, dá zajistit taky. Takže pro mě je ten min. počet dvou ideální.

Vím, jak se chovala kobylka mojí kamarádky, která, než si ji kamarádka pořídila, byla právě tím osamoceným koněm, vyrůstajícím bez stáda. A i já, jako koňolajka jsem to viděla. A to v době, kdy jsem ji poznala, už měla právě toho parťáka a bylo to tím pádem lepší. 

A jak píše kometa - kdo tomu hříběti vynahradí ty společné hry? Tam je to přeci jen jinčí, než se psem a kočkou. A i tak je vidět rozdíl mezi hrou -bojem psa s člověkem a když se masej dva psi, navíc ti psi mají možnost, když je majitel rozumný, potkávat jedince svýho druhu venku, v psí školce, na vycházkách, takže tohle se u psa zajistit dá. Ale u hříběte? U kotěte drženého doma? 

eva (neregistrovaný) 23.08.2025, 18:15:03 xxx.xxx.162.210

Nezakázala jsem návštěvy, ale jsem ráda, když vím alespoň trochu dopředu, kdo a kdy přijde  A ne že se najednou někdo pro mě úplně cizí objevil na naší zahradě a my jen koukali 🤔

Sardullah
Sardullah 23.08.2025, 20:29:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 23.08.2025, 18:15:03

No tak to by se u nás stát nemohlo, že by se někdo cizí objevil u nás na zahradě…za prvé máme permanentně zamčeno kvůlivá tomu, aby náhodou někdo neotevřel a nezdrhli psi a i kdyby bylo odemčeno, tak taková návštěva by přes Ginu neprošla.

A pro jistotu máme ještě odpojenej zvonek. To ještě z dob berberů, když byli mladí a někdo zazvonil, tak byli schopní mi sestřelit i moje, v té době už náctileté, děti a co děti, ono když takový tele nabourá člověku do kolen, tak to už zavání nepříjemným úrazem…no takže zvonek jsme odpojili a návštěvy se hlásili telefonem…pokud jsme očekávali nějakou nenávštěvu, třeba odečet energií, tak jsem na branku pověsila buď cedulku s telefonním číslem nebo s infem, aby ťukali na okno, že zvonek nezvoní. 

Bez zvonku už fungujeme asi 15 let a kupodivu to jde. Naopak…já jak jsem totál asociální introvert, tak když někdo zazvonil, tak jsem byla tak akorát ve stresu. Sousedi taky vědí, že nezvonit, ale ťukat na okno nebo volat, takže i kdyby oni něco potřebovali, tak ví jak na to.

Pokud něco nese pošťák, tak to zase zaktivuje psi, takže se jde někdo z nás kouknout, co se to děje.

Jinak třeba když vám návštěva vleze do toho “dřeva”, no tak mě napadá “no to je dobře, že jdete, to jste se akorát trefili, tak si rovnou odložte a pojďte nám pomoct”…příště už nepřijdou 😜

Coudas (neregistrovaný) 23.08.2025, 20:40:32 xxx:xxx.a26a:b7f8
»
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 23.08.2025, 18:15:03

No a my to mame opacně🙂 

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 21:22:44 xxx.xxx.29.95

Holky, viděly jste Maxe? Mě připadne jako by to byl člověk, co má nasazenou nějakou masku psa. Prostě nevím proč, ale přijde mi, že se dívá, asi má oči jako člověk. Co vy? https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-vypada-jako-muj-kolega-pes-s-lidskou-tvari-zboril-internet-40535503#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest293_skryti_politicke_areny_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

eva (neregistrovaný) 23.08.2025, 22:05:46 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.08.2025, 21:22:44

že by AI??

eva (neregistrovaný) 23.08.2025, 22:06:23 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 23.08.2025, 20:40:32

Taky dobrý😄

eva (neregistrovaný) 23.08.2025, 22:12:04 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.08.2025, 20:29:46

No tak náš labrador by pustil na zahradu i zloděje a ještě by u toho vrtěl ocasem..😄, měl rád lidi, i cizí, které neznal…on snad neštěkal nikdy na nikoho, možná tak na nějakého kolemjdoucího se psem, který se mu nelíbil a očuchával mu jeho vrata, tak to zaštěkal…

Ronja a motejlem (neregistrovaný) 23.08.2025, 22:37:31 xxx.xxx.119.6

Samozřejmě jsem přežila, docela pomohlo mužovo “pojď to brát jako film”. Tak byla to trochu komedie, trochu groteska a horor mě teprve čeká, až budu rozebírat tu manipulaci, co jsem si myslela, že už máme za sebou. 

lesnizinka
lesnizinka 23.08.2025, 22:39:39 xxx.xxx.29.95
eva:

No tak náš labrador by pustil na zahradu i zloděje a ještě by u toho vrtěl ocasem..😄, měl rád lidi, i cizí, které neznal…on snad neštěkal nikdy na nikoho, možná tak na nějakého kolemjdoucího se psem, který se mu nelíbil a očuchával mu jeho vrata, tak to zaštěkal…

Stejně tak naši psi lidi milovali a i byli miláčci davů, všichni, dokonce i lidi, co se jinak psů báli, si je chodili hladit. Naučili jsme je, že kdo k nám přijde je kamarád, měli jsme pro to heslo ,,návštěvka", protože když byli malí, ješte se po pozemku pohybovali různí řemeslníci, pak kámoši, co jezdí na tenis. PPL - co jim vozila maso a granule, zase měla heslo ,,poštááá", takže slyšeli poštááá a mohli si uvrtět zadky. Byli to psi vítací a já jsem byla nesmírně ráda, že se to takto povedlo a nemusela jsem se bát, že by někoho napadnuli, třeba jen kvůli nějaké nepozornosti.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.