Jsem naštvaná,… než by mě už pustili, když je to bez efektu a nelepší se to, a bude to trvat minimálně 14 dní, než se to zklidní, tu mám být do pátku..a situace na pokoji mi nepřidá, jsem psychicky hůř…. Už mi mohla běžet ta 14 denní doba doma.. Nachodim se tu s těma bolestma….. Rapotacce to preju, hlavně, že se jí ulevilo..
Sardullah, to se nám bohužel stalo s Beruškem, že jsme ho tam museli nechávat skoro celý den na kapačkách. Nikdy nebyl bez nás, doteď si to vyčítáme. Jinak by tomu snad bylo, kdyby mu to pomohlo. Takto…mohl být místo toho raděj s náma😢I když vet tvrdil, že je v pohodě, že si dokonce užíval tu pozornost všech, protože byl strašně hodný, tak ho všichni opečovávali, vet si ho sám odnášel v náručí. Ano, byli na něj fakt hodní, ale nebyli jsme tam my😢Až na tu poslední transfuzi, 3 dny před smrtí už Berušek jet nechtěl…asi už věděl😢
Milá Bobčo, je to šílený. Četla jsem “na kyčlích” - paní trpí (asi jako my) . Operovat mohou až 2027, mají plno. Kam až jsme se to dostali … Ze srdce přeji ať je líp, já už jsem skoro nedoufala, no uvidím.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.09.2025, 17:01:46
Tak u nás na veterině není problém…pokud se jedná o dobu, kdy je veterina otevřená, být se psem, když mu kape kapačka.
Běžně teda v čekárně v rohu se pejsovi udělá nějaký “zázemí”…jeho dečka nebo pelíšek…ti co by to tam nedávali, tak je možnost sedět u psa i v hospitalizační místnosti…
Prostě třeba z tohodle, že by pes musel jezdit na kapačky přes den, tak z toho strach nemám, protože vím, že by tam sám nebyl…horší by to bylo přes noc, to nevím, jestli je někde možné u něj dřepět i noci…třeba tam kde je teda i v noci personál…
Já bohužel poslední dvě dvojice psů…psí kluci totál mamánci, maminčini ocáskové…když je na procházce bude vést na vodítku jiný člen rodiny a bude chtít jít jinam než jde maminka, tak to je konečná, to ho pes odtáhne ke mně…Jack, tak ten dokonce ztropil divadlo, když zjistil, že vodítko drží třeba syn…ale u něj to spíš přikládám tomu, že to byl bojínek a že se se mnou cítil bezpečně. Tak fakt si neumím představit, že bych je tam nechala a odešla…kolikrát za mnou Máťa chvíli poplakává i když jdu do práce a to podotýkám, že doma zůstává s Ginou a se synem….
no a u psích holek, tak tam si úplně neumím představit, jak by to dopadlo, kdyby s nimi cizí člověk chtěl manipulovat tak, že by se jim to nelíbilo.
Tak Sára vůbec, tam jedině v narkoze, Gina…u ní si nejsem jistá, ale taky se umí pěkně ohradit, když jí chci něco dělat, co nechce a musím to vymyslet jinak.
Milá Bobčo, je to šílený. Četla jsem “na kyčlích” - paní trpí (asi jako my) . Operovat mohou až 2027, mají plno. Kam až jsme se to dostali … Ze srdce přeji ať je líp, já už jsem skoro nedoufala, no uvidím.
Jen k té paní “na kyčlích” ať to nevzdává a hledá, mám by se vešla, v kontaktu s nemocnicemi. Ale nesmí se upnout na jednu, že je to v místě.
Věřím, že po operaci to tu bude lepší, že mě postaví na nohy.. To tu má tohle sanatorium takovou pověst.. I doktorka říkala že to je prostě stav před operaci.. Se nedá nic dělat.. Zitra má prý službu, odchytim ji…
Věřím, že po operaci to tu bude lepší, že mě postaví na nohy.. To tu má tohle sanatorium takovou pověst.. I doktorka říkala že to je prostě stav před operaci.. Se nedá nic dělat.. Zitra má prý službu, odchytim ji…
Ale zase máte o sebe postaráno. Nebylo by to doma horší? Jasně, doma je doma, ale tady máte servis.
Rapotacko, trochu nekriticky a popřemýšlet prosím. Od roku 90, se lidi dožívají o 10let víc. Přibylo důchodců, tam čísla nevím, ale o hodně víc, tudíž se té výměny kyčle dožívá mnohem víc lidí. A důchodci už nejsou ti, co by na péči přispívali, takže uznejte, že ne jen ty kapacity, ale ani peníze nejsou nekonečné. Určitě se to dá řešit lepší organizací v nemocnicích, ruší se porodní oddělení, můžou tam měnit kyčle a kolena - jenže to gynekolog neudělá😉
Ale tak člověk musí taky trošku být aktivní a zajet třeba trochu dál, nejen kolem komína. Trochu si občas připadám, že kolem mám 2 druhy lidí: věčné stěžovatele, všechno je problém, všichni jsou zlí, všechno je za dlouho….a pak ta druhá skupina, co se snaží hledat cestu. Znám osobně 2paní a obě měly operaci do 3měsíců. Jednou kyčel, jednou záda. A opravdu to nebylo tlačenkou. Až na výjimky je hodně pravdivé rčení: když chci, hledám cestu, když nechci, hledám důvod proč to nejde.
Ad vysoké školství, to jsem tuhle dělala oponenturu na závěrečnou práci (tuším bakalářskou?) na nějaké umělecké škole, a to děvče okopírovalo z jakési knihy celé stati, ještě do nich přidala hrubky, její autorské texty byly snáška náhodných vět, sem tam byla nějaká věta neukončená nebo byly spojené dva úseky vět, které k sobě evidentně nepatřily… Citace literatury neujednocené, citováno chybně (třeba citovala webové stránky našeho ústavu a pod to uvedla, že autorem jsem já, to jsem se musela smát), některé zdroje úplně chyběly. S tímhle bych ji vrátila od maturity. Za skvělou a samostatnou praktickou část jsem jí zvedla známku aspoň na tři minus, aby teda vyloženě nepropadla…
No nicméně komisi se její práce mimořádně líbila, obhajoba zrovna tak, takže ti jí dali za jedna (jakože cože, já to do toho posudku napsala, že toho půlku opsala…), výsledek je dvojka.
Ještě na mě může být třeba naštvaná, že jí utekl červený diplom (nevím, jak byl hodnocen zbytek výsledků studia…)!
Tak i takové kvalitní pracovníky bude stát mít v produktivním věku, až já budu v důchodovém věku. Pecička.
Ahoj, a jak to, že nevzali v potaz Tvé hodnocení jakožto oponentky při celkovém hodnocení? To by snad měli, ne?
I to lze řešit, předoperační vyšetření můžou dělat u ní internu…, stejně to tak je. Na operaci někdo doveze a hned po operaci stejně posílají do lázní, pokud teda pacient chce. Moje máma to tak aspoň taky měla. Je to teda 2 roky zpět. My ji teda do lázní dovezli, ale jen proto, že nechtěla převozovou sanitkou a stehy jí tahali už v Jevíčku. Jen je to trošku komplikované. Vždycky se najdou důvody a to na všech stranách, že to nejde, většinou to fakt není pravda.