Bobča hledala a našla. Ale ztroskotala na tom, že nemá, kdo by ji tam vozil. Předoperační vyšetření, operace, pooperační kontroly.
Mně třeba stehy po operaci plotýnky vytahovala kolegyně veterinářka. Protože jsem se neměla jak přepravit na ambulanci.
Přesně tak.. V Karviné bych už byla po operaci.. Před operací bych tam možná dojela na ta vyšetření, 160 km, ale potom? Dovezli by mě sanitkou, ale za jak dlouho po bych mohla řídit? A ve Zlíně bych teprve zítra šla na prvni konzultaci, domluvené od kraje cervna!! A tam by mě vzali tak do 2 až 3 měsíců.. Stejný problém dovozu.. Takže, když jsem to počítala, tak jestli v prosinci s problemama s dovozem, tak jsem rezignovala a vydržím do toho ledna.v Olmiku. A mam tu domluvenou tu LDNku… A tady sestra to dobře popsala.. Dlouhé čekací doby, pak se operují staří lidé, špatné se to hojí, někteří se ani rehabilitaci nerozhodí.. A jedna paní 83 let,štíhlá, vitální tak dlouho cekala, až ji řekli, že to už nejde, že jsou už ty kosti neoperovatelne.. Jsou tu samé babičky a dědečci kolem 75 až 80,malo mladých..
Radus, nejde o to, že bych spadla, ale cpou do mě samé dryjaky, a beze zmeny, elektro uz nemůžu. A blbnu tady z tech 2 na pokoji.. Mám se starat sama o sebe, a ne pomáhat 2 babkam, co se nemůžou obléct, obout, a natahnout si ponozky.. Mám to zakázané, ale ony si nezavolaji sestru.. Jsem poslední tyden z nich hotová, o pul 5 už strachaji, po o nejde bucnout, v 8 si dávám sluchátka, ale jak řve televize, tak slysim i tu, takže do 22 hodin, než jedna bere ATB, stejně nespím a vrzou tu postele neskutečně.. Ta nová v noci kroupe cukr, strachaji ve stolcich, kecaji od 5…takze..doma je doma…
Holt se mi ten život zvrtnul.. Jak říkala kdysi moje nevlastní dcera, že jedna máma dokáže vychovat 10 dětí, ale 10 dětí se nedokáže postarat o jednu mámu.. Měla jsem jiné představy, ale dochovala jsem tchyni do 90 let a pak jsem šla se postarat o nemocnou mámu.. Děti už byly dospělé, chodili někteří za mnou, na druhý konec dědiny… a pak jsem šla za praci…. A dál to znáte…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.09.2025, 17:17:06
Když člověk neví, jak si sednout, jak si stoupnout bolestí, potřebuje někoho. Že je línej neschopnej …, si může někdo myslet, dokud se neostane do podobný situace.
Jen musím říct, že synovce JM operovali v Pze a na kontroly do Phy ho vozila sanita. Ted, cca 2 týdny zpět byl na posl kontrole. (páteř-plotýnky)
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 20.09.2025, 18:06:04
Nevim, jak je to daleko od Prahy, ale pochybuji, že by mě vozili oni až z Karviné . Doktor mi primo rekl, že budu muset jet i na předoperační, pritom veškeré vyšetření mam z Olomouce, jen pak EKG, a to by mi mohla i s krví udělat praktická.. Jen se teď chodí ještě na anesteziologii 3 dny před.. A pak mi někdo rekl, že by mě už nevzali zpátky do Ol… když bych byla jinde operovana..
Zapoměla jsem ještě , jedna paní má Parkinsona a druhá Alzheimra.. A je nahluchla.. Neumí s telefonem,a to jí daly dcery chytrý, a volá z něho jen na hlasito.. Neumí s ovladačem postele,televize..všechno jí padá, nezohne se, rano jsme cekaly na sestru, aby jí oblékla ponožku.. Nešla, tak jsem ji musela pomoct.aby mohla na snidani. Ponožka s úzkou gumou,malá a noha jak konev.. Pres patu jsem to rvala… NENE, už toho bylo dost. Hotová matka Tereza..
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.09.2025, 20:39:33
Péče (nepéče) o pacienty je samozř. o lidech. Měla jsem pocit, že jsem nahlídla, do eventuálního života v ústavní péči. Děkuji nechci.
Ta sanitka byla Pha - BV. První jízda dom, po operaci byla náročná. Vezli dalšího pacienta, už nevím kam …. OV(?) a on to vše musel taky absolvovat. Není o co stát, ale když není zbytí … nejsou peníze, nejsou lidi a tak hezky dokola.
Jsem naštvaná,… než by mě už pustili, když je to bez efektu a nelepší se to, a bude to trvat minimálně 14 dní, než se to zklidní, tu mám být do pátku..a situace na pokoji mi nepřidá, jsem psychicky hůř…. Už mi mohla běžet ta 14 denní doba doma.. Nachodim se tu s těma bolestma….. Rapotacce to preju, hlavně, že se jí ulevilo..
Ahoj Bobi, řeším naprosto hroznou životní situaci. Takže nemám kapacitu tu vše pročítat. Ale pochopila jsem, že jsi na nějakém RHB pobytu (??). Na Tvém místě bych efektu dala čas a šanci. Je znám “lázeňský efekt”, plno lidem se třeba v lázních přitíží a zlepšení nastane až klidně za několik týdnů po dokončení RHB a balneoterapie… Opatruj se…
Ahoj Bobi, řeším naprosto hroznou životní situaci. Takže nemám kapacitu tu vše pročítat. Ale pochopila jsem, že jsi na nějakém RHB pobytu (??). Na Tvém místě bych efektu dala čas a šanci. Je znám “lázeňský efekt”, plno lidem se třeba v lázních přitíží a zlepšení nastane až klidně za několik týdnů po dokončení RHB a balneoterapie… Opatruj se…
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 21.09.2025, 09:15:30
Dik Jani.. Právě to chci, abych už doma čekala na zlepšení.. Momentálně jsem rozbolavena až hrůza.. A chci přestat brát ty prášky, beztak nefungují, chodit budu, ale ne určitě 1000 kroků denně, a budu cvičit, co budu zvládat..
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.09.2025, 10:31:46
No nevím, mít na pokoji nahluchlou paní s alzeheimrem… Psychická pohoda je přece při léčbě taky důležitá.
Já zažila v nemocnici necelé dva dny a moc jsem obdivovala sestřičky, jak to zvládají. Paní zmatená, vytrhla si kapačku s krví, pomočila celý pokoj při cestě na toaletu, pořád chtěla odejít za 20 let mrtvým manželem…
Dik Jani.. Právě to chci, abych už doma čekala na zlepšení.. Momentálně jsem rozbolavena až hrůza.. A chci přestat brát ty prášky, beztak nefungují, chodit budu, ale ne určitě 1000 kroků denně, a budu cvičit, co budu zvládat..
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.09.2025, 10:55:26
Reni, moje páteř (mám aktuálně po několika MRI) je totální trága. I když bych lázně dostala ihned, bála bych se - další dekompenzace. Teda záleželo by, na čem bych se domluvila s RHB lékařem… A ano, fakt může dojít k rozbouření v rámci RHB a lázní, klidně i s nutností nasazení/navýšení dávek analgetik atd. atd. Anabázi stran hospit. a operace u Bobči neznám…a bohužel nemám teď sílu to zpětně pročítat.
Fikovnice asi se nemám ptát,jak hroznou situaci řešíš viď?😔Každopádně moc přeju,aby to dopadlo dobře,ať je to,co je to..
Bobi mě fakt mrzí,že už se docela dost dlouho trápíš..jen se teda zeptám,ty půjdeš na nějakou operaci ještě?
Jinak pejsek kamarádky už je doma,ty 2 dny na klinice stáli 16 000,- kč,ale jak jde o zvířatka a jejich zdraví,člověku jsou prachy jedno..bude teď 8 dní brát léky a pak začnou rehabilitace..hlavička zůstala trochu na straně,ale už chodí rovně a má teda hroznou chuť běhat a prostě má celkově radost jako předtím..musí ho kamarádka krotit🙂Každopádně jestli máte někdo zkušenost s rekonvalescencí pejska po mrtvičce,budu ráda za každý postřeh..
Tak by jsme nakonec,když vše půjde dobře,mohli třeba v půlce října nebo ke konci někam na týden odletět,když to bude s pejskem ok..
Podle předpovědi měl být dnes poslední teplý den a ted by u nás mělo začít průběžně v týdnu pršet..snad se mi konečně vrátí ta voda😔
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.09.2025, 11:21:55
No a tady já s rapotačkou souhlasím, taky mi nemocniční úroveň přijde tristní. Z doktořiny a podpůrných profesí se stala řehole, kdy mzda či plat neodpovídají vůbec podanému výkonu, lidi v těch oborech vyhořívají jako na běžícím pásu, psycho podpora nula, podpora od státu nula. Hezky se vykazují čísla na pořizování nových přístrojů, ale když s těmi přístroji nemá kdo pracovat, jsou ty peníze vyhozené. Pokud už nám nějací doktoři náhodou vystudují, jdou dělat něco jiného (mám na koně zubařku, která je vystudovaná člověčí, ale řekla si, že práce s koňmi bude jednodušší…) a nebo prchnou do zahraničí či na soukromou kliniku. Vědí, že na naší doktořině by museli odvádět přesčasy, sloužit klidně čtyřiadvacítky (nezákonné?), založení rodiny je pomalu trestné… Teda toliko to, co z různých směrů zachytávám za informace, hl. sdělovací prostředky (éra Covidu, to se hodně medializovalo), případně posty na facebooku atd. Jsou obory, kde je lékařů nějak dostatek nebo kde se dá ulevit dostatkem pomocného personálu (myslím, že zrovna to porodnictví na tom není tak zle), ale pak jsou obory, kde je lidí kritický nedostatek, troufám si odhadnout, že ortopedická chirurgie se blíží tomu bodu, dále jsem slyšela cosi o oblasti ARO a LDN, čemuž se osobně nějak nedivím… Třeba někdo ví víc, já jen tak co lítá občas v éteru, a docela si nefandím, že budu doktory taky asi zanedlouho potřebovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 20.09.2025, 15:29:53
Tak třeba vzali, dali jí dvojku 😀
Ale zaskočilo mě, že vysokoškolský titul může získat evidentně někdo, kdo si neláme hlavu s teoretickou rešeršní částí své závěrečné práce a prostě většinu statí opíše z jedné jediné knihy. Ona ta teoretická část nebyla nijak obsáhlá, mezi námi, i kdyby dotyčná převyprávěla tu knihu vlastními slovy a dala citaci, zabralo by jí to max. pár hodin práce a bylo by to tak nějak v pořádku. Když si vzpomenu, jaké úsilí jsem do toho vkládala já, a že základ své teoretické rešerše jsem vyfikla během prázdnin před posledním ročníkem… A jak dlouho a pečlivě jsme s mým garantem dolaďovali každou formulaci a citaci, jak mi vyhazoval nepůvodní výzkumy, které pouze přebíraly data a nutil mě dohledat prvotní původní práci, která ten zmíněný fakt skutečně potvrdila poprvé… Tak samozřejmě že úroveň umělecké větve textilního oboru vysoké školy a úroveň mikrobiologického oboru při katedře sestávající převážně z pracovišť akademie věd se bude lišit. No ale “ocaď pocaď”. To už tu maturu fakt můžeme rozdávat za docházku pak.