Aktuálně: 2 742 inzerátů262 027 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 22.09.2025, 07:59:36 xxx.xxx.223.74

Čekáme na primarskou vizitu.. Dnes v noci jsem měla bolavou celou levou nohu… nevím co mi dají na dom za leky, ale včera jsem zkusila nevzit si polední Doretu, ale po večeři jsem byla ráda, že mi ji dala a večer i Novalgin, a vysledek? Nula nula prd. Ráno v 6 jsem si ji vzala ráda.. Pak písnu, jestli se dovim něco noveho.. Ono taky změna počasí…. 

Buggyra
Buggyra 22.09.2025, 08:31:26 xxx.xxx.198.226

Bobčo, také na tebe myslím, vedle Fíkovnice, drž se, určitě se to dalece zlepší, až se usadí ty rozvrtané svaly po té rehabce, držím ti palce, ať to tak je!

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2025, 09:59:19 xxx.xxx.38.249
Canka:

Ahoj holky,

Fikovnice asi se nemám ptát,jak hroznou situaci řešíš viď?😔Každopádně moc přeju,aby to dopadlo dobře,ať je to,co je to..

Bobi mě fakt mrzí,že už se docela dost dlouho trápíš..jen se teda zeptám,ty půjdeš na nějakou operaci ještě?

Jinak pejsek kamarádky už je doma,ty 2 dny na klinice stáli 16 000,- kč,ale jak jde o zvířatka a jejich zdraví,člověku jsou prachy jedno..bude teď 8 dní brát léky a pak začnou rehabilitace..hlavička zůstala trochu na straně,ale už chodí rovně a má teda hroznou chuť běhat a prostě má celkově radost jako předtím..musí ho kamarádka krotit🙂Každopádně jestli máte někdo zkušenost s rekonvalescencí pejska po mrtvičce,budu ráda za každý postřeh..

Tak by jsme nakonec,když vše půjde dobře,mohli třeba v půlce října nebo ke konci někam na týden odletět,když to bude s pejskem ok..

Podle předpovědi měl být dnes poslední teplý den a ted by u nás mělo začít průběžně v týdnu pršet..snad se mi konečně vrátí ta voda😔 

Čanko, no, bojujeme s Fidem…a Tobě MOC děkuji za přání, ať to dopadne dobře.❤️

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 22.09.2025, 10:01:52 xxx.xxx.38.249
Canka:

Ahoj holky,

Fikovnice asi se nemám ptát,jak hroznou situaci řešíš viď?😔Každopádně moc přeju,aby to dopadlo dobře,ať je to,co je to..

Bobi mě fakt mrzí,že už se docela dost dlouho trápíš..jen se teda zeptám,ty půjdeš na nějakou operaci ještě?

Jinak pejsek kamarádky už je doma,ty 2 dny na klinice stáli 16 000,- kč,ale jak jde o zvířatka a jejich zdraví,člověku jsou prachy jedno..bude teď 8 dní brát léky a pak začnou rehabilitace..hlavička zůstala trochu na straně,ale už chodí rovně a má teda hroznou chuť běhat a prostě má celkově radost jako předtím..musí ho kamarádka krotit🙂Každopádně jestli máte někdo zkušenost s rekonvalescencí pejska po mrtvičce,budu ráda za každý postřeh..

Tak by jsme nakonec,když vše půjde dobře,mohli třeba v půlce října nebo ke konci někam na týden odletět,když to bude s pejskem ok..

Podle předpovědi měl být dnes poslední teplý den a ted by u nás mělo začít průběžně v týdnu pršet..snad se mi konečně vrátí ta voda😔 

Čanko, mám pocit, že pesanku po mrtvici celkem nedávno řešila janaa. Myslím, že by jí nevadilo, kdybys jí písla…

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2025, 10:45:53 xxx.xxx.95.122

Nevím jak u vás, ale já jsem v noci už myslela, že zdechnu. Pořád jsem si opakovala(teda už večer) že je to poslední horký den, jen vydržet a bude líp. Ale v noci jsem byla vzhůru snad každou hodinu, ležela na duchně a nadávala. Ani Gucci nad ránem nepřišla, co by se tu pekla🙄U nás ještě dneska teplo, ne už snad horko, zatím je necelých 23st. Vichr šílený už třetí den, ale taky už prý dneska skončí. Déšť…no, včera byl hlášený na úterý - 10mm. Dneska už je na st-so, celkem cca 15mm. Takže jako vždy to bude ve hvězdách😏

Včera jsem blejskla kočice, vzácný okamžik, kdy jsou spolu v klidu. Většinou Viktín Gucci otravuje a ta ječí a zdrhá…teda spíš preventivně.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 22.09.2025, 10:55:57 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Nevím jak u vás, ale já jsem v noci už myslela, že zdechnu. Pořád jsem si opakovala(teda už večer) že je to poslední horký den, jen vydržet a bude líp. Ale v noci jsem byla vzhůru snad každou hodinu, ležela na duchně a nadávala. Ani Gucci nad ránem nepřišla, co by se tu pekla🙄U nás ještě dneska teplo, ne už snad horko, zatím je necelých 23st. Vichr šílený už třetí den, ale taky už prý dneska skončí. Déšť…no, včera byl hlášený na úterý - 10mm. Dneska už je na st-so, celkem cca 15mm. Takže jako vždy to bude ve hvězdách😏

Včera jsem blejskla kočice, vzácný okamžik, kdy jsou spolu v klidu. Většinou Viktín Gucci otravuje a ta ječí a zdrhá…teda spíš preventivně.

Obrázek

U nás už není dnes tolik, jen 16. Na déšť to ale nevypadá. Nevadí mně to, ještě potřebuju něco udělat na zahradě.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2025, 11:07:28 xxx.xxx.38.249

Já bych tady chtěla něco napsat, akorát, že nemám svolení jmenovat. Skoro denně k nám chodily vetky - dvě, střídaly se. Bohužel nemám svolení jmenovat. Ale jejich ceny jsou pro mě nepochopitelné. Např. poslední návštěva jedné z nich byla několik hodin. Domů odjížděla po 23.h a to rozjezdem. Ten večer jsem neplatila, ptž dr. to ještě neměla spočítané. Účet mi poslala cca za dva dny, a to na 620,- Kč!!! Já některé věci nechápu… Vím, že ony ví, že penězi neoplývám, ví moji vazbu na Fida, ale ta cena mě absolutně odvařila až odpálila!!!👍

Obě mají malé děti, takže nyní vymýšlím, jak se jim revanšovat…a to ať už vše dopadne jakkoli.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2025, 11:12:12 xxx.xxx.38.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.09.2025, 07:10:51

Buggyro, to je hodně smutné až tristní. U nás je toto teda hodně hlídané (viz třeba antiplagiátorské programy apod.).

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2025, 11:37:09 xxx.xxx.95.122

Já se dotknu zase toho zdravotnictví. Náš obvoďák dělá cca 25h týdně, pokud vím, jeho výplata není pod 60tisíc. Na vesnici. Chudák, nevím jak s tím vyžije😉Moje švagrová je doktorka v nemocnici. Ano, po škole jako neatestovaná nastupovala s průměrným platem. Ale pak se jí plat úměrně zvyšoval a dneska má základ 120tisíc. Na přesčasy si nikdy nestěžovala, ale ano, má už dospělé děti. Já nevím, je to málo? Nenadře se. Pracovala jsem v továrně, kde se člověk fyzicky nadře. Zhuntuje si tělo, přijde o sluch, někteří jsou tam do důchodu. Jejich plat je asi 5x nižší jak doktorky v nemocnici. Je to adekvátní? Vím, dělníkovi nikdo víc nedá - měl se učit. Ale prostě stěžovat si na stotisícový plat, že je to málo? Sestry v nemocnici. Nedělají už ani polovinu toho, co dělaly za krále klacka. Všechno dělá pomocný personál. Na peníze si stěžují pořád, ale tam nikoho nemám, nevím, kolik berou. 

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2025, 12:02:04 xxx.xxx.38.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.09.2025, 11:37:09

Raduš, moje sestřenice jako prim. ARO bere mnohem víc (přesnou částku nevím). Ale je ročník 1966, služby má stále…a co vím, má už služeb plné zuby. Těma službama si samozřejmě hodně přivydělává, ale nevím, jestli bych to já chtěla za tuto cenu…

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2025, 12:08:50 xxx.xxx.95.122

Já právě nevím, protože se švagrovou se moc nebavíme, jak často a jak dobro či nedobrovolně ty služby mají. Jen co prokecnou tcháni. Že má službu jeden víkend v měsíci, 24h. A samo někdy vezme za nějakého kolegu když ví, že sama taky bude potřebovat víkend volný, tak si různě vycházejí vstříc. Jestli jí to pak vyjde třeba i na dva víkendy v měsíci nevím. Ale co vím, že nemusí být v nemocnici, může být na homeoficu a tam jet jen, když je vážný případ, úraz, autonehoda…

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2025, 12:14:30 xxx.xxx.38.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.09.2025, 12:08:50

Tak to je jiný kafe. Sestřenice samozřejmě na tel. být nemůže, pokud nemluvím o příslužbě - to je další chuťovka. Jinak naposledy mívala 8 služeb do měsíce nejmíň. Nedobrovolně, ale holt nejsou lidi, tak co jí zbývá…

Buggyra
Buggyra 22.09.2025, 13:08:29 xxx.xxx.198.226

Asi záleží, na jakém oddělení dotyčná dělá, pokud třeba nějaká chirurgie, kde se většina zákroků provede plánovaně přes den a pak se jedná jen o nějakou pooperační péči, tak to se asi dá zvládnout s menším nasazením, přičemž platové či mzdové tabulky jsou stejné…

No ale co vyprávěla teď moje vozíčkářka důchodka, co zažila, když musela týden zpátky být hospitalizovaná s horším průběhem covidu, tak to mě jímala hrůza. A už vaří mastičku z marjány, protože očekává s železnou jistotou, že dědek přijede s proleženinama (teda jestli přijede…). Že ho tam prostě za ty dva tři týdny nezaobstarají ani tak, aby se neproležel. No to bych byla nepříčetná.

Sardullah
Sardullah 22.09.2025, 17:04:47 xxx.xxx.189.104

Jako když jsme tady řešily třeba ten termín, co dostala Bobca na operaci…

teď na mě vyskočil článek..

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-vymen-kloubu-mame-dost-tvrdi-resort-valek-meni-system-odbory-a-nemocnice-se-boji-prodlouzeni-cekacich-dob-40539922#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest290_novy_boxik_streamu_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

tak jestli jsem to správně pochopila, tak to mi přijde, že třeba u těchto operací to teda bude ještě veselejší než doposud…to bych chtěla být tím pacientem, který čeká na to, kdo si tu jeho operaci vysoutěží 😴

Bobca
Bobca 22.09.2025, 19:18:56 xxx.xxx.223.74
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.09.2025, 17:04:47

Tak to mi říkala už i ta sestra na neurochirurgii, že se to může i posunout !! A já tu mám domluvenou následnou péči po operaci.. 

Niki,vim, že nestíháš, ale půjdu na operaci až 29 ledna… Zatím mi nic neoperovali.. Čekací doba je 10 měsíců.. Byla jsem jen na rehabilitaci, a teď budu čekat, až jestli se to uklidní a trochu se ty bolesti zklidní.. 

Daja
Daja 22.09.2025, 19:38:56 xxx.xxx.121.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.09.2025, 17:04:47

No já čekala na výměnu kolena 2 roky a to opravdu doslova. Ona Hornická nemocnice je tady v kraji hooodně vyhlášena svými operacemi a je fakt dobrá. 

lesnizinka
lesnizinka 22.09.2025, 21:11:37 xxx.xxx.95.122

U nás je to na koleno rok. Kyčel myslím 6 měsíců. Teta byla objednaná na to koleno a když už to byl skoro ten rok, umíral jí muž na rakovinu, takže pak čekala další rok. 

Bobca
Bobca 23.09.2025, 06:35:26 xxx.xxx.223.74
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.09.2025, 10:45:53

Radus, ta Gucinka je ale macek.. Nebo to má tak velký kožich? Jinak se už jen jednou vyspinkám, a tradá… U nás celou noc fucelo, ale dveře od balkonu jsme měly otevřené dokořán celou noc.. 

lesnizinka
lesnizinka 23.09.2025, 09:54:15 xxx.xxx.30.121
Bobca:

Radus, ta Gucinka je ale macek.. Nebo to má tak velký kožich? Jinak se už jen jednou vyspinkám, a tradá… U nás celou noc fucelo, ale dveře od balkonu jsme měly otevřené dokořán celou noc.. 

Teď kožich. Je zhublá, nemá vůbec ten narvaný břich jak balon a ten kožich teď má o tři čísla větší😏

Už stříháš metr😜

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.