Náš kocour žere radši syrové maso (to má nejradši, vařené není, ale vývar ztuhlý až do rosolu má rád ) z prkýnka než z misky.
U nás dnes opět zhoršení…😢
U nás dnes opět zhoršení…😢
Jani strašně moc mně to mrzí.. pořád držím palce a věřím v zázrak….drž se🌺
Myslím na vás…🙏
Holky, mockrát vám děkuju!!!🍀
Fido už může chodit. Ale “pro změnu” prostě ztratil zájem. Dojde si kam potřebuje. Ale ještě včera se přišel pomazlit, dnes už ne.
Edituji: Už může ležet i v jiné poloze, než ležel předtím. Tudíž bolestivost se (snad) spravila. Chodí (relativně) normálně. Ale je…prostě otrávenej, nevím jak jinak to popsat. Do toho v paneláku dělají novou elektřinu a dnes byli cca 7 hodin (!!!) přímo za mými dveřmi. Nedalo se ani telefonovat - nebylo slyšet, co říká ten druhej. Fido toto obvykle v minulosti neřešíval, ale byl to děsnej kravál. Obě naše dvorní vetky mi dnes napsaly, že na zhoršení se může u Fida podepsat změna počasí. To mě překvapilo. Myslela jsem, že kočky nějaké změny tlaku neřeší. Že řeší tak maximálně, když jsou venku a je jim kosa… Prostě v tuto chvíli nevím, co mu je…😟
To je mi moc líto.🙂↕️
Moc na vás myslím, moc držím palce, kéž to jde k lepšímu !
Důležité je, že ho to snad méně bolí. No, pořád mu může být špatně, to je jasné, má málo energie, do toho ještě rekonstrukce, kterou třeba dříve ve zdraví snášel jakž takž (nedal na sobě znát), ale teď mu to určitě nepřidalo. Jestli chodí, žere, pije, vyměšuje, tak zaplaťpánbůh, a holt že se nepřijde pomazlit, to může být i dobré znamení, že nehledá útěchu… Tak uvidíš, snad bude dobře 🙂
Tyvogo, bába mi vytřela zrak, ta je úžasná - Rozhlas, host Lucie Výborné (Lucka je fakt Výborná) a Paní (s velkým P) Barbara Paldus 🤩
Buggyra:Důležité je, že ho to snad méně bolí. No, pořád mu může být špatně, to je jasné, má málo energie, do toho ještě rekonstrukce, kterou třeba dříve ve zdraví snášel jakž takž (nedal na sobě znát), ale teď mu to určitě nepřidalo. Jestli chodí, žere, pije, vyměšuje, tak zaplaťpánbůh, a holt že se nepřijde pomazlit, to může být i dobré znamení, že nehledá útěchu… Tak uvidíš, snad bude dobře 🙂
Ahojkyyyy! Ráno přišel za mnou do postele. Byl mírně naštvanej - že má prázdnou misku!!!🥰
Jo ad rekonstrukce: Opět to “jede” na plné obrátky. Jestli to budou dělat tím tempem, jak včera (že drážkovali či co hned za mými dveřmi plno hodin), tak potěš Pánbůh. Pater je 12…
Jinak někdo odtud mi včera poradil Royal Canin VHN Recovery LIQUID. Sháněla jsem po všech čertech neboli webech dlouho a nikde není. Vetka mi pak napsala, že to má dlouhodobý výpadek. Tak kdybyste někdo něco věděl, budu ráda…
Holky, nechci zakládat spešl vlákno. Napadlo mě, že kdo jste tady kočkařky, jestli byste nenapsaly jakou největší mňamku mají vaše kočky rády. U nás (u Fida) je to asi syrová treska - filet. Kdybyste měl někdo nějakej zaručenej tip (já vím, že u koček tady to “zaručeně” moc neplatí), budu ráda.
lesnizinka:Sardullah, to se nám bohužel stalo s Beruškem, že jsme ho tam museli nechávat skoro celý den na kapačkách. Nikdy nebyl bez nás, doteď si to vyčítáme. Jinak by tomu snad bylo, kdyby mu to pomohlo. Takto…mohl být místo toho raděj s náma😢I když vet tvrdil, že je v pohodě, že si dokonce užíval tu pozornost všech, protože byl strašně hodný, tak ho všichni opečovávali, vet si ho sám odnášel v náručí. Ano, byli na něj fakt hodní, ale nebyli jsme tam my😢Až na tu poslední transfuzi, 3 dny před smrtí už Berušek jet nechtěl…asi už věděl😢
Raduš, nevyčítej si to. Oni ty zvířátka často vycítí, že jim pomáháme. Já jsem vetce napsala, že Fido beze mě nebude ani minutu (navrhovala hospitalizaci a říkala mi, že se u nich kočky mají jako v ráji; ale za mě ne). No a na klinice jsem začala odpadávat já (ne nějaký omdlívání, ale strašně dlouho jsem nespala a vlastně ani nejedla), takže vyšetření (RTG a další) musel zvládnout beze mě. Já byla ráda, že sedím na židli v čekárně. Cestou domů už byl zase rád a vděčný, že je se mnou.
No tohle jsem chtěla napsat…top bylo syrový rybí file, treska….no a potom oba kocouři shodně mletý hovězí…a teda z průmyslově vyráběného GOURMET - paštiky pro kočky.
Já právě nemůžu napsat nic, našim kočkám, kdybych je chtěla zachraňovat, rozežírat…nechutná nic😟I když si myslím, že něco jim chutná, jí to párkrát a hotovo. Vikťu s tou FIPkou zachránilo syrové maso, které začal z ničehožnic žrát, myslím, že ho podrželo naživu, když bylo nejhůř. Ale teď si vezme jednou, zbytek toho balíčku(co má nadělané, vždycky na dva dny) už ani nesní, jí to tulák Macek. Totéž šunka, vezme si, třeba ráno občas dostane, ale že by se jí užral, to teda ne(že není zdravá vím) Ryby do huby neveme ani jeden, jen v podobě kapsičky, tam to neregistrují(bodejď, je tam prd, ne ryba😏) Gucci, ta je marná úplně, skoro nejí ani kapsičky, jen granule…a myši🙂Nesomrují u jídla, lidské je nezajímá.
Jani, díky. Děkuju i Radce - je mi jasný, že kočky jsou prostě vybíravky a mlsné jazýčky…😜
Jo kočka je kočka… klasika…člověk jí může něco dát a ona je nadšená a může se užrat… a my kočičí otroci jsme nadšení, že jí to tak chutnalo a tak to nabídnene znovu a kočka dělá ofuky vůbec se toho nedorkne a ještě na nás blbě čumí, jakej hnusanec jsme jí to dali do misky.
Ještě mě napadly dvě” delikatesy” top náš kočičák a teda čistě chutná/ nechutná neřeším jestli je to vhodný a to je uzená makrela a treska nebo kapr opečený na násle.
Existuje kniha s názvem “ Kočky by kupovaly myši” tak teda náš Mikeš by určitě kupoval tu uzenou makrelu.
Náš kocour žere radši syrové maso (to má nejradši, vařené není, ale vývar ztuhlý až do rosolu má rád ) z prkýnka než z misky.
Já jsem chtěla napsat, že vlastně nemám co přispět k diskusi, no u Kocoura určitě ne, ten je na granulích a basta a občas dostane cokoli a je vděčný. Takže tvrdý sýr, vyblízat tvaroh, zakysanku, vykapat krabici od mlíka, když dělám maso, tak kousek syrového, dá si kousek párku a salám herkules, uzená makrela taky může být.
Ale macechy Tadeáš, stařík, ledvinář, vychrtlina, ten jednou za čas objeví přesně Gourmet paštiky, a to je pak na chvíli sláva 🙂 Ale taky to po pár porcích vzdá. Taky mu jely jednu dobu polívky od té černobílé kočky, jak ty reklamy zpívá Robin Williams. A nějaké speciální granule od Royal Canin pro ultrastaré kočky, to mu teda taky šlo, to teda luxovaly všechny kočky, takže se mu to muselo dávat na místo, kam nemohly.
Orionka:Náš kocour žere radši syrové maso (to má nejradši, vařené není, ale vývar ztuhlý až do rosolu má rád ) z prkýnka než z misky.
Přesně! Fido syrové maso z misky nabodává na dráp a pak jako na vidličce si dá sousto do tlamy!😀
Jinak včera večer Fido přišel, mazlil se tak, že mi hlavu položil na prsa. Pak mi řekl, že chce jíst, posléze hodil bobek. Závěrem si nabrousil drápy o kočičí strom, což předchozích 14 dní absolutně nezvládl. Jsme jako na houpačce…
Edit: Jako že si nemohl nabrousit drápy, protože nezvládl to prohnutí v zádech.
Ahoj holkyyyy,
Fikovnice jsem mooooc ráda,že je Fidovi líp!!!🥰A s mlsáním bych ráda pomohla,ale mám doma zmetky rozmazlený,kterým není nic dobré a z ničeho se vysloveně neposadí na prdel bohužel..co jim chutná,je maso sušený mrazem a sem tam hovězí srdce..
Konečně u nás skvěle zapršelo!!Celou noc a dnes celý den!!A voda tečeeeee…mám plnou tisícilitrovlu a plné jezírko!!A voda tam zatím přitéká..což vidím po hodně dlouhé době..a jen se modlím,aby až doprší,tak to nepřestalo..
Jinak jsem hodně přemýšlela o té mojí dovče,jak jsme ji posunuli skrz pejska s kamarádkou..a samozřejmě čekám,jak to dopadne a jestli aspoň na krátkou dovču v tom říjnu odjedeme..ale napadlo mě zkusit jet sama…přemýšlím o tom už nějakou dobu,že by mě to lákalo..ségra a ještě jedna kámoška mi nabídly,že by se mnou klidně v tom říjnu jely,když by se mnou nejela ta moje nej kámoška..jenže..já asi asi nechci..já bych to asi fakt chtěla zkusit sama..buď prostě s nej kámoškou nebo sama..jet třeba jen na 5-6 dní třeba zase do Řecka a užít si to komplet podle sebe..spát jak dlouho chci,dělat co chci,cestovat podle sebe..čím dál tím víc mě to láká..nemáte někdo zkušenost?Jako samocestovatel?
Tak já Vás v tomhle podpořím a pokud to cítíte a chcete jeďte sama, fakt si to užijete podle sebe a uvidíte jestli Vám to bude vyhovovat👍.
Já jsem po*era a sama bych nikdy (skoro nikam) nejela, ale Nikčo, vy máte hafo zkušeností, cestování se nebojíte, jeďte! Vůbec o tom nepřemýšlejte 🙂
Já bych jela sama jedině s cestovkou busem s důchodkama, to by mě bavilo, chytla bych se nějakých hovorných důchodek a byla bych ve svém živlu 🤭