Aktuálně: 2 750 inzerátů262 027 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 26.09.2025, 07:41:00 xxx.xxx.221.216

Já bych mohla jet sama tak max na Slovensko, do Chorvatska a asi do Polska… no prostě tam, kde se domluvím česky…. jsem antitalent na jazyky a nejsem takovej dobrodruh, abych jela někam, kde se nedomluvím.

Ale jinak ve vhodně hovořící lokalitě si dovedu představit, že bych jela sama…. 

Orionka (neregistrovaný) 26.09.2025, 07:55:02 xxx.xxx.226.32

Já jsem byla několikrát sama, ale jen v ČR. Daleko víc vidíte a vnímáte. Na zahraničnich jsem si dělala stejně “výpady” od skupiny.(A pak jsem po večerni procházce lezla do hotelu oknem v přízemí. V touze ještě někam vypadnout jsem nezaznamenala informací, že obsluha večer opouští recepci a hotel zamyká. Formule.) Když umíte řeč-anglicky- není to v cizině jiné. Spaní si asi zajistíte předem.

lesnizinka
lesnizinka 26.09.2025, 10:59:39 xxx.xxx.30.121
Buggyra:

Já jsem po*era a sama bych nikdy (skoro nikam) nejela, ale Nikčo, vy máte hafo zkušeností, cestování se nebojíte, jeďte! Vůbec o tom nepřemýšlejte 🙂

Já bych jela sama jedině s cestovkou busem s důchodkama, to by mě bavilo, chytla bych se nějakých hovorných důchodek a byla bych ve svém živlu 🤭

Mám to podobně. Nikdy jsem nikde nebyla sama, ani jako děcko(na prázdninách) jako dospělá jsem byla vždycky všude s Tomem. Když tak nad tím uvažuju, jsem absolutně nesamostatný jedinec🙄😏S důchodcema se bavím ráda, jestli bych s nima i vydržela netuším😉

Valím voka Niki, že tě to láká, cestovat někde, někam, sama, mě by to asi nebavilo, chci to s někým sdílet. A stejně jako Buggyra, tím ti to rozhodně nevymlouvám, to vím už dávno, že jsi naprosto opačná povaha 😛takže když by tě to lákalo, tak jeď, zkusíš, uvidíš👍Buď už tak budeš cestovat pořád, nebo si řekneš, že to nebylo až tak nej a příště pojedeš zase s někým. Jsem docela na ten pokus zvědavá😜

Kočky…tak ty vidím, máme stejné😏👍

rapotačka (neregistrovaný) 26.09.2025, 11:38:44 xxx.xxx.168.162

Taky jsem nejspíš sama byla  na cestách v hlubokém mládí … na stáří katastrofa. Sotva vidím,  nemám absolutně  orientační smysl, sotva lezu, v metru na Karláku jsem se svalila na eskalátoru …. konec. Ale můj chlap skončil v Pze v nemocnici , po těžké operaci, jela jsem za ním v týdnu sama (nikdo nemohl) a v tom stresu člověk (každý!), zvládne všechno. 🐈‍⬛

Sardullah
Sardullah 26.09.2025, 12:21:45 xxx.xxx.189.104

Já si umím představit, že bych jela na dovču sama…ale neumím si představit, že bych nechala doma psy a to potom upřímně…než je někam vozit sebou, když nejsou zvyklí a doma mají nějakou rutinu a vzhledem k tomu, co je Gina ochotna odprocházkovat, tak to raději nikam nepojedu. 

Kdybych nebydlela v baráku na konci města, ale někde v bytě, tak pronájem nějaké chaty se zahradou…nad tím bych asi přemýšlela.

Jinak já jsem z podstaty dovolenkový povaleč…dojedu k moři a strávím to střídavě na pláži a dřepěním někde ve stínu…ideálně s nějakým chlazeným nápojem. Nemám vůbec žádný ambice lozit někde po památkách, po túrách a podobně…moře miluju a tak bych chtěla maximum času trávit u něj…i když to je třeba dřepnout si pod slunečník a na to moře čumákovat.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 26.09.2025, 12:33:03 xxx.xxx.119.6

Zkušenost nemám. Touží po tom moje nitro? Touží. Já bych šlapala po horách, až bych někdy brečela😁. Projela bych nějaký FB diskuze o samocestování po Evropě, tipy. Asi ubytování bývá dražší? Nevím. 

eva (neregistrovaný) 26.09.2025, 13:57:25 xxx.xxx.162.210

Já to říkám už nějakou dobu, že pojedu někam sama a pořád se k tomu nemůžu odhodlat…ale láká mě to, hodně, někam ale jen do Čech, třeba Mariánské Lázně?🙂

Bobca
Bobca 26.09.2025, 20:56:55 xxx.xxx.20.192

ahoj děvčata..jsem od středy doma,ale jsem se sem nedostala…..měla jsem mírně rozlítané,telefonáty od kámošek…krátce-bolesti jsou horší,vyčkávám..to jsem psala..A opadla jsem i tak 7 kilo..je fakt,že vycházím ze 100,ale jsem se už dýl nevážila ani doma…mám 93..asi ta pravidelnost a vyvážená strava🤭..Akorát ty porce by mohly být menší..a polívky jsem si dávala půl šufánku…chci v tom pokračovat,nepřejídat se a pravidelně jíst..

Niki,znám víc lidí,co cestují sami..Zkus a uvidíš…Mám akorát obavy z těch různých migrantů a tak…Sama holka v cizím městě..ale jak tu někdo psal,busem,s nějakou partou a pak si vyrážet i sama..Bývají i ty týdenní aerobické zájezdy autobusem….cvičení na pláži…

Fikovnice
Fikovnice 27.09.2025, 11:22:52 xxx.xxx.38.98

Ahoj holky. To je neskutečné trápení! Fida jsem rozchodila. Z absolutního ležáka. Chodí, kam potřebuje, dokonce zvládne i nízké výskoky a seskoky. Jenže pro změnu nejí… Dr. mě předevčírem vystrašila nemocí koček FORL - jde o zubní nemoc. Strašlivej průšvih je, že v tomto stavu Fido nemůže jít pod narkózu…

Jinak má v sobě teda biologickou léčbu - Solensii. Jestli jej rozchodila ona, budu ten lék navždy velebit. Bohužel se vyřeší jedna věc a přijde další…😢

Fikovnice
Fikovnice 27.09.2025, 11:24:24 xxx.xxx.38.98
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 26.09.2025, 20:56:55

Ahoj Bobčo, držím Ti pěsti. Já jsem na PN s páteří už měsíc. Megadávky analgetik, nulová prognóza. Mně už bohužel operaci nenabízí. Je to de fakto neřešitelné. Proto do operace běž, dokud máš naději…

Edit: Moc ráda tu vidím a čtu Ronju (naše péčkování atd. atd.)…😍

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 27.09.2025, 14:23:13 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.09.2025, 11:24:24

Vzpominala jsem na Vás o nějakých…hodně stránek zpět😁. Držte se.

Sardullah
Sardullah 27.09.2025, 14:23:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.09.2025, 11:22:52

Ach jo…😴

Orionka (neregistrovaný) 27.09.2025, 14:24:43 xxx:xxx.2c2c:676e

Ona by ta vaše páteř chtěla klid. Jako ostatně každá. Nemyslím klid na lůžku. Myslím klid duševní, bez stresu, bez rozčilování. Když se sesypala s páteří známá, první co pan doktor řekl: “Vy jste se rozčílila, paní učitelko!” Ale vy jste lékařka, ne já. I tak držím kocourkovi palce.

Kilian
Kilian 27.09.2025, 16:30:13 xxx:xxx.f07f:4578
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.09.2025, 11:22:52

..to mně moc mrzí a moc držím palce🍀

lesnizinka
lesnizinka 27.09.2025, 17:51:39 xxx.xxx.30.121

Bobeš, doufám, že jsi si taky všimnula, že jsem celou dobu mlčela😎Seřvat mě, to jo, ale pochvala žádná😏

lesnizinka
lesnizinka 27.09.2025, 17:55:02 xxx.xxx.30.121
Fikovnice:

Ahoj holky. To je neskutečné trápení! Fida jsem rozchodila. Z absolutního ležáka. Chodí, kam potřebuje, dokonce zvládne i nízké výskoky a seskoky. Jenže pro změnu nejí… Dr. mě předevčírem vystrašila nemocí koček FORL - jde o zubní nemoc. Strašlivej průšvih je, že v tomto stavu Fido nemůže jít pod narkózu…

Jinak má v sobě teda biologickou léčbu - Solensii. Jestli jej rozchodila ona, budu ten lék navždy velebit. Bohužel se vyřeší jedna věc a přijde další…😢

A koukaly ste mu teda do té huby? Já když vetce vzpomenu, že Viktín má pořád rudé dásně kolem horních špičáků(přesto, že zuby vypadají hezky) že mu to mažu kočičím corsodylem, jestli by se to nemělo nějak razantněj řešit…tak mi na to odvětí, že kocouři na to prostě trpí🙄

Bobca
Bobca 28.09.2025, 08:44:40 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Bobeš, doufám, že jsi si taky všimnula, že jsem celou dobu mlčela😎Seřvat mě, to jo, ale pochvala žádná😏

achjo Raduš…Upřímně-neber to ve zlém,ale musí to ze mě ven🙏..Kdybys to zase napsala,to by bylo fakt už špatné-nezkoušej to radši🙏Ten Citalec by tu moji reakci nazabrzdil....Chválím tě..ale ty nevíš,že jsem psala každý příspěvek v sanatoriu nejmíň hodinu!!..Tablet je těsně před smrtí,ale zvládla jsem to,abys nerýpala..Denně na nabíječce-vypínání během psaní..spoluležnice taky chtěly pokecat,do toho procedůry..Po obědě za mnou na chvíli chodila známá uklizečka,když měla pauzu,pak jsem se snažila bucnout,ale nešlo usnout-provoz jak na Václaváku..pak chvilku na terasu-bylo pěkně,a navečer jsme se těšily aspoň na “doktora z hor”Nekonečné cesty do jídelny 3x za den..a doma-přijela Zdenka,skoro na 4 hodiny!!což nebývá zvykem 🙏..pak jsem byla 2x v okně na pokec..Byla jsem ráda,že vidím lidi v jiné věkové skupině jak 70-75+(a bez berlí) V jídelně 150 lidí s jakoukoli pomůckou na chození-chodítka,vozíky,berle..Ten štrůdl"lezců",když jsme se táhli do jídelny..čekání před, bych přirovnala ke fontě před Kauflandem ve čtvrtek🤭,jak se ten "trychtýř z chodby zužuje do průchodu k jídelně….děvčata s bolestma a berlema tady prominou prosím🥰….Ubližuje mě to-ty to pořád nechápeš..Jsem ti to vysvětlovala ústně..Můžeš kdykoli zavolat!!..taky si rýpnu..nestačím mazat zmeškané hovory od tebe😜Já jsem doma pořád-kromě doktorů a tak..Já sem chodím ráno,zavolala bych třeba v 8,ale ty chodíš na okruh-z něho můžeš zavolat,hm?..Nechci se tu zase v tom babrat..je to pořád dokola..ty 2 rýpance jsem ustála,zlehčila jsem to "Blaženou"ale díky tomu,že jsem se nechtěla rozhodit a brečet tam-mrzelo mě to dost...Držela jsem se,i když ze všech dětí jediná Jana  a "vnouček"mi jezdili jednou za týden pro prádlo na vyprání..Od ostatních ani smska..Tak to prosím ber, že nemusím být až tak vpohodě,a přesto jsem sem psala..a nepiš mi,že kde jsem..Není to fakt vtipné..však já napíšu,neboj..Promiň,ale musela jsem to ze sebe dostat..Bolesti mám i v noci,jakoby blok v kříži-snažím se chodit (i když to střílí všude-sráží mě to až skoro do kolen)po pokoji bez berlí,aspoň na záchod a něco u linky...Na chvíli ven s berlema...Měla jsem jít odpolko na oslavy vedle,ale zašla jsem tam ráno,popřála jsem jen oslavenci,a vyslechla jsem si ZASE co bych měla a jak bych měla chodit a shazování všech mých potíží..že ON když ho to chytne,jde na kapačku a jezdí dál..je to 50 letý kamioňák..však ho to za 20 let může taky potkat..Nepřeju nikomu nic zlého..ale nejsou vůbec empatičtí..Nepotřebuju litovat,ale pořád rýpou,z čeho to můžu mít,a že se hrbím,že se mám narovnat..jó,kdyby to tak šlo..Tak jsem tam pak nešla..Taky mám toho plnou hlavu,že se ke mě tak otočili zády-už před rokem..nejlepší kámoška od vedle,zkrz kravinu..Sem si chodím odpočinout!!!tak to prosím vydrž,už jsem doma,zase sem budu chodit každý den..Vím,napsala jsem naposledy asi v pondělí 2x,a pak jsem měla jiné starosti…A beru pořád tu Doretu 75mg/650mg a nic moc efekt..když ji nevemu,je to hrůza největší..Zkouším teď vydržet a brát třeba v 9 a pak ve 4..

Ještě jednou se Raduš omlouvám,ale musela jsem to napsat..opravdu to nepiš!!PROSÍM

V pondělí mám v Datartu nachystaný odpoledne nový tablet.."Kdo je připraven,není zaskočen"..myslím,že pak tam budu aspon 4 měsíce..měsíc na LDN ležet a pak přejdu plynule k rehabkám,a ty můžou být prý až 3 měsíce..ale postaví tam na nohy snad každého..Mám to domluvené,jen musí pak PL napsat žádost..Potkala jsem tam moře personálu z mojí dědiny..je 2 km od tama.. 

Sardullah
Sardullah 28.09.2025, 09:20:59 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.09.2025, 08:44:40

Čím jsem starší, tím čas letí rychleji…v pondělí vstanu a než se rozkoukám, tak je pátek… než se rozkoukám, tak budou Vánoce. Každou zimu si říkám… už aby bylo jaro a jaro je za chvíli tady. Prostě jako kdyby se ručičky hodin točily rychleji a rychleji. 
Tak by člověk řekl, že za chvíli už tu operaci budeš mít za sebou…. jenže když člověka něco opravdu bolí, tak ten čas se táhne jak smrad, každá minuta, hodina, je nekonečná.

Přála bych ti Bobí, aby se ti ty ručičky na těch hodinách točily co nejrychleji… tedy do toho termínu operace. 

Lidi se moc neumí vžít do kůže druhých… tedy pokud nemají podobnou osobní zkušenost… 

No Bobí… pořád doufám, že přijde to zlepšení po tom rehabilitačním pobytu… že se ti alespoň trošinku uleví…

Bobca
Bobca 28.09.2025, 09:35:58 xxx.xxx.20.192

… pořád doufám, že přijde to zlepšení po tom rehabilitačním pobytu… že se ti alespoň trošinku uleví…

Děkuji moc..taky doufám..Budu psát tomu mému neurologovi,jestli náhodou není šance se na té hromádce akutních případů náhodou nedá posunout…To fakt není život..nic člověka nebaví...6 měsíců mám za sebou,tak ještě 4!!

acher (neregistrovaný) 28.09.2025, 10:01:04 xxx.xxx.222.196

Bobčo nepomohl by vám alespoň trošku vitamín B6 a 12.Po úrazu páteře mně B komplex forte doporučil ortoped a od té doby,pokud mně to začnou bolet tak béčko hned nasazuji a nebo tu Milgammu,ale ta je dost drahá. Jedna známá,co má problémy s vyhřezlou plotýnkou zase nedá dopustit na Breussovu masáž kterou ji doporučil neurolog.

Přeji vám,ať vám alespoň ta rehabilitace trochu pomůže k lepšímu životu v tom čekání na operaci.❤️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.