Aktuálně: 2 750 inzerátů262 027 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 28.09.2025, 11:14:10 xxx.xxx.221.216

Bobí nemůžu tě navštívit, podpořit osobně, podarovat tě květinou… tak alespoň takhle elektronicky pisílám kytičky z vlastní zahrádky…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 28.09.2025, 16:28:36 xxx.xxx.20.192
Sardullah:

Bobí nemůžu tě navštívit, podpořit osobně, podarovat tě květinou… tak alespoň takhle elektronicky pisílám kytičky z vlastní zahrádky…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

úžasné👌..děkuji..jiřiny mám ráda,ty mívala máma na zahrádce celou řadu kolem silnice…asi 10 metrů..Přesně takové..i fialové,plné i prázdné..různé barvy….Vysoké,dělaly živý plot..

Orionka (neregistrovaný) 28.09.2025, 16:33:11 xxx:xxx.2c2c:676e
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.09.2025, 11:14:10

Krása! Taky jsme mívali, pak přišli s velkou vodou hryzci. Hryzci zůstali, jiřiny odešly.

Sardullah
Sardullah 28.09.2025, 17:23:42 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 28.09.2025, 16:33:11

No já letos po defakto 5ti letech …. když jsme si pořídili zahradnici Ginušku, tak to nemělo cenu… protože… šel zahradník do zahrady s motykou, motykou, vykopal tam hlízu jiřiny velikou, velikou….a po pátém znovu zasazení a znovu vyhrabání jsem to vzdala….

Tak letos si to užívám…

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 17:50:34 xxx.xxx.30.121

Hmm, tak já už fakt nevím: napíšu kde je, seřve mě, napíšu, jako-že se pochválím, že jsem to vydržela a nenapsala….a seřve mě stejně, jako bych napsala🤔No šak co, ne už si to neberu osobně hlavně, jestli se ti uleví😜

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 17:51:56 xxx.xxx.30.121

Hele Nikiš, tobě snad můžu😏 tak co, už jsi se nějak rozhodla z tou dovčou? A s pejsanem to vypadá jak, lepší se to?

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 17:57:56 xxx.xxx.30.121

Dneska jsme byli celý den ve Skalici na vinobraní. Počasí se vydařilo, dělalo se hezky, nebylo ni vedro ani zima, ochladilo se, až jsme odjížděli pozdě odpoledne domů. Což o to vinohrad jsme měli za dvě hodiny obraný(nás je jak kobylek) horší trnky🙄blbá práce, už hnily i na stromech, muselo se to přebírat, která ještě jo, která u ne…

Sardullah jiřinky máš krásné👍 mamka taky pěstovala hodně, už to omezuje, je to pakárna vysazovat, pak zase na podzim vykopávat a hlavně uchovávat. Něco jí shnilo, něco pro změnu uschlo👎Já nic takového nepěstuju, na to bych čas neměla vůbec🙄

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 18:04:44 xxx.xxx.30.121

Jéé Bobiš, zapomněla jsem s tím telefonem. Když jsme chodili s Woruškou, tak jsem volávala, protože už capkal pomalu, čichal si a tak, měla jsme moře času, než jsme okruh obešli. Teďka jdu rychlochůzí(teda snažím se tak nějak co nejrychlej) takže sotva popadám dech, funím jak lokomotiva, nevolám nikomu, když náhodou něco volá v tu dobu mamka, jsem nerudná, protože mi to fakt činí potíže🙄A když si řeknu, že bych ti mohla i zavolat, říkám si: pak až uvařím, pak až požehlím, pak až uklidím, pak až …a je z toho na svatého dyndy🙄Jo vím to, jsem v tomto směru hrozná😔👎

lesnizinka
lesnizinka 28.09.2025, 19:20:37 xxx.xxx.30.121

A ještě já jsem zapomněla dopsat: že mě bolí už skoro tři roky v bedrech jsem psala. Někdy moc, někdy je to trochu lepší, ale obout kalhoty, navléct ponožky, je problém vždycky, boty a ponožky - musím si sednou, abych se k nim ohnula🙄Pořád zkouším nějaká nová cvičení. Už jsem taky psala, že poslední, s čím jsem začala, je to převalování boků(zadku) v kleče. Cvičím to skoro měsíc a dneska jsem ráno zjistila, že se můžu pohnout bez bolesti. A uvědomila jsem si ještě, že jsem si do bot koupila ty japonské masážní vložky (už tu proběhnuly) já jen tu levnou napodobeninu z Číny😏 Stejně jsem nějaké potřebovala, tak jsem si řekla, že proč to nezkusit. Já do tenisek do zahrady zatím ponožky nenosím, tak masíruju holou nohu😉Takže jestli něco z toho pomáhá, jestli napořád, nebo je to náhoda nevím, dám za čas další info🙂

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 02:49:28 xxx.xxx.38.142
Orionka:

Ona by ta vaše páteř chtěla klid. Jako ostatně každá. Nemyslím klid na lůžku. Myslím klid duševní, bez stresu, bez rozčilování. Když se sesypala s páteří známá, první co pan doktor řekl: “Vy jste se rozčílila, paní učitelko!” Ale vy jste lékařka, ne já. I tak držím kocourkovi palce.

Orionko, možná rozumím…co chcete sdělit…

S Fidem to nicméně bylo a je trápení. Však asi tušíte, jak mi na něm záleží. V případě toho, co se mu teď dělo, jsem to bez mého stresu nezvládala, i když jsem se snažila to navenek nějak neprojevovat. A přiznávám, že ne vždy se mi to dařilo…

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 03:06:36 xxx.xxx.38.142

Jinak zdravím v takto nekřesťanský čas, a to z určitých důvodů:

- Fido dostává léky teď častěji

- mě bolí páteř, proto nemůžu spát (pro Bobču: Doreta by mi nezabrala, je tam méně tramadolu než když je samotný (Tramal, Tramabene, Mabron…);  tím Tě ale v žádném případě nenutím do nějaké změny medikace…jen, že už mám vyzkoušeno fakt kde co…)

- a teď to hlavní: Dnes je to druhá noc, co si Fido řekl o venek!!! Včera byl cca 30 minut, dnes o fous déle. Domů metelil, nebo steda spíš rychleji šel, a to opravdu tak, že jsem mu nestačila já se svojí páteří a “chůzí”. Opět nechci nic zakřiknout, ale např. včera po návratu z venku dostal chuť na jídlo a mj. křupal i granule!!! Tudíž to je i odpověď Lesní žínce: Do huby jsem se mu zkusila podívat, nic moc jsem nezjistila…každopádně je vidět, že když chce, pokouše i ty granule. A to měl možnost i “mokrého” a měkkého krmiva. Psala mi vetka, jestli si mě prý “hoch teď trochu víc neomotává kolem prstu”. Jako svojí vybíravostí… Inu, i to je možné. Ale ať je klidně vybíravej, jen když bude jíst…

Ad vetka - sice některé postupy se mi nelíbí, ale stran ochoty skoro nemám slov. Věnuje se nám skoro kdykoli (myslím teda radou, ale i to dnes není vůbec běžné).

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 03:09:11 xxx.xxx.38.142
Fikovnice:

Orionko, možná rozumím…co chcete sdělit…

S Fidem to nicméně bylo a je trápení. Však asi tušíte, jak mi na něm záleží. V případě toho, co se mu teď dělo, jsem to bez mého stresu nezvládala, i když jsem se snažila to navenek nějak neprojevovat. A přiznávám, že ne vždy se mi to dařilo…

Ještě upřesnění: Zmínka o mém stresu při Fidově churavění. Měla jsem na mysli, že jsem se párkrát neudržela bez slz. Zlatí jsou moji přátelé - když bylo nejhůř, zase přijeli. I s odvozem na veteriny mi pomohli…👍

Jo a asi jsem to již psala: Ale po rozchození Fida ze stavu ležák bych si nejraději to biologické léčivo vrazila sama sobě. Bohužel, je to druhově specifické, nelze…

Bobca
Bobca 29.09.2025, 07:25:42 xxx.xxx.20.192

- mě bolí páteř, proto nemůžu spát (pro Bobču: Doreta by mi nezabrala, je tam méně tramadolu než když je samotný (Tramal, Tramabene, Mabron…); tím Tě ale v žádném případě nenutím do nějaké změny medikace…jen, že už mám vyzkoušeno fakt kde co…)

Jani..mě taky nezabírá,ani zkraje nezabírala,ani nic před ní..dali mi něco s codeinem,to mělo zas vedlejší účinky…a taky nic...vyčkávám ulidnění po rozbouření rehabkama..hlavně těma hloubkovýma proudama..Bolí to i když ležím…ale nechci se pořád opakovat..drž se…

Canka
Canka 29.09.2025, 08:33:52 xxx.xxx.249.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 28.09.2025, 17:51:56

Ahoj holky,

Raduš s pejskem obrovské zlepšení,nakonec nemusí ani na rehabilitace.Včera byl na kontrole a už bude bez další léčby.Je to obrovský bojovník..jsem moc ráda.Takže pomalu od příštího týdne začneme hledat zase dovču..jen musíme zajistit veterinu,když by něco,pro pesana,odvoz,když by něco apod.a já zase hlídaní pro svoje zvířatka..změnou termínu se nám to trochu zkomplikovalo..a budeme asi mířit na ty Kanárský ostrovy..podle počasí v říjnu to vypadá na nejlepší destinaci..jen mě děsí ten dlouhý let.. 

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 10:49:01 xxx.xxx.30.121

Niki kolik je tam, 5h? Už si to moc nepamatuju🙄To buď ráda, že neletíš Thajsko a spol, o Austrálii ani nemluvím😏 Já už kvůli tomu letu, se tam zpátky nehrnu, i když je to pro mě ,,země snů"👍Nechápu, že někoho baví tam lítat každoročně, ba i několikrát🤔

Tak s pejsou je to super, to slyším strašně moc ráda, uf😀Ať mu to vydrží, co nejdýl👍

Canka
Canka 29.09.2025, 10:58:55 xxx.xxx.249.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.09.2025, 10:49:01

No kolem 4,5 hodiny letu..a já už fakt umírám po 2 hodinách letu,takže nevím,jak tohle dám..vždycky pak pochoduju po letadle,chodím často na záchod,jen abych se prošla prostě..ale tak zase na Kanárský ostrovy jsem se taky vždycky chtěla podívat..tak člověk musí něco obětovat..holt mě bude bolet prdel a nohy😀Jako Austrálie..hrozně bych jí chtěla vidět,ale to je mimo mé finanční možnosti😔Ale tak třeba si najdu nějakýho sugardaddyho a ono to půjde😂A Thajsko a Vietnam by mě taky lákalo,ale třeba na delší dobu a to nejde skrz zvířátka..možná na starý kolena😂

Jako já si myslím,že ho fakt takhle při životě drží to kamarádky odhodlání..on je prostě bojovník,ona taky..prostě se drží navzájem..a je fakt neuvěřitelný to zlepšení..jak rychle..přitom když jsme ho vezli na tu veterinu,tak těsně před tou hospitalizací to vypadalo opravdu hrozně..

lesnizinka
lesnizinka 29.09.2025, 11:24:54 xxx.xxx.30.121

No jo, Tramal. Už se tu myslím řešil, že ho někdo z holek berete, ale už nevím, brala jsi i ty Bobi, zkoušela jsi ho? 

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 12:21:07 xxx.xxx.38.150
Bobca:

- mě bolí páteř, proto nemůžu spát (pro Bobču: Doreta by mi nezabrala, je tam méně tramadolu než když je samotný (Tramal, Tramabene, Mabron…); tím Tě ale v žádném případě nenutím do nějaké změny medikace…jen, že už mám vyzkoušeno fakt kde co…)

Jani..mě taky nezabírá,ani zkraje nezabírala,ani nic před ní..dali mi něco s codeinem,to mělo zas vedlejší účinky…a taky nic...vyčkávám ulidnění po rozbouření rehabkama..hlavně těma hloubkovýma proudama..Bolí to i když ležím…ale nechci se pořád opakovat..drž se…

Bobi, Ty také. Asi Ti dali DHC Continus…? Mně jej dr. předepisuje, ale nefunguje mi. Kéž je Ti lépe!!!🌷

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 12:23:04 xxx.xxx.38.150
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.09.2025, 11:24:54

Bobča má tu Doretu, ve které je tramadol s paracetamolem. Mně funguje (samotný tramadol = Tramal). Ale nadšená z toho nejsem (že jej užívám)…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.