Aktuálně: 2 742 inzerátů261 953 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 29.09.2025, 12:30:38 xxx.xxx.20.192

i jsem psala,že DHC 60,pak 90,a pak 120,ale přestala jsem vylučovat..tak jsem to zrušila..a holý tramal?já nemůžu zkoušet,já musím brát,co mi doktoři napíšou…

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 12:49:43 xxx.xxx.38.150
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 29.09.2025, 12:30:38

Jj, je mi to jasné. Jen píšu své zkušenosti.

Jinak mám aktuálně po MRI LS páteře: Vyhřezlé jsou všechny plotny, k tomu stav po spondylodiscitidě (= zánět páteře), těžká spinální stenóza. Dr. mi výsledky i volala a říkala, že nechápe, že ještě chodím. Na prd diagnóza. Takže potvrzuji, že bolesti, které popisuje Bobča, jsou téměř k neunesení/nevydržení. Pro mě je jinak nejbolestivější stoj - ten zvládnu tak 30 sekund. Dr. se mě ptala, kolik asi ujdu v metrech. Řekla jsem jí 5 metrů. Myslela, že se přeslechla a říká:"Myslíš 50 metrů?" Tak jsem jí řekla, že ne, že opravdu zvládnu už jen pár kroků. Jsem na tom vlastně podobně jako Bobča, také sama. Ale zatím jsem schopná řídit, dojedu (zatím) kam potřebuji… Ad rodina: Raději ani nezmiňovat, to je asi stejné jako u Bobči.

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 13:00:46 xxx.xxx.38.150
Bobca:

- mě bolí páteř, proto nemůžu spát (pro Bobču: Doreta by mi nezabrala, je tam méně tramadolu než když je samotný (Tramal, Tramabene, Mabron…); tím Tě ale v žádném případě nenutím do nějaké změny medikace…jen, že už mám vyzkoušeno fakt kde co…)

Jani..mě taky nezabírá,ani zkraje nezabírala,ani nic před ní..dali mi něco s codeinem,to mělo zas vedlejší účinky…a taky nic...vyčkávám ulidnění po rozbouření rehabkama..hlavně těma hloubkovýma proudama..Bolí to i když ležím…ale nechci se pořád opakovat..drž se…

Bobčo, ještě jsem se chtěla zeptat. Ty víš, že jsem fakt neměla a nemám kapacitu vše pročítat zpětně… Ty máš problém se přemístit od sebe někam do špitálu na operaci? Nabízím Ti, když toho budu schopná, že Tě do špitálu odvezu. Bohužel nemůžu vždy. Takže možná je to nabídka na prd, no… Ale nejsme zas až tak daleko od sebe… Snad bych to zvládla. Myslím, že obzvlášť v nemoci bychom si měli pomáhat. Nikdo neví, jak na tom bude třeba za 5 minut.

Fikovnice
Fikovnice 29.09.2025, 13:11:19 xxx.xxx.38.150

A ještě si dovoluji napsat to, co jsem vlastně psala jen soukromě některým odtud. Fidovi se něco stalo v noci z 5. na 6.9. Byl normálně v noci venku. Já pro něj 6.9. šla až dopoledne, což si vyčítám. Normálně chodívám brzy ráno. Fido byl KOMPLET mokrý, tehdy hodně pršelo. Z venku šel pomaličku, loudal se, ale šel. Pak už to šlo jen z kopce. Zalezl a cca 2 týdny jen ležel. Nebyl ochrnutý, nechodil kvůli bolestivosti L páteře. V klidu (snad) bolesti neměl, mazlil se, předl. I jedl. Měli jsme asi 10 dif. dg., tj. do dneška se nezjistilo, co přesně mu je. Uvažovalo se o:

- úrazu venku (v baráku bydlí psychopat - ten, co mi opakovaně poničil auto - mohl jej praštit přes záda nebo nakopnout; dále mohl Fido spadnout - pršelo a bylo kluzko)

- OA (= osteoartróza), Fido měl horší pohyblivost již delší dobu, tu noc navíc promokl, mohlo dojít k dekompenzaci

- komplikaci cukrovky, ale proti tomu mluví to, že on nechodil typicky “diabeticky”

- pak naše vetka začala už poněkud věštit z koule, takže další dg.: Zánět močáku, zácpa, absces ve svalu, teď naposledy ta nemoc zubů; jenže jej prostě primárně bolela ta záda…a mj. si je nečistil. Měl tam hnusnou srst - v pátek s kamarádkou jsem jej chtěla na tom místě trošičku vyčesat, a pořád ještě nee - pořád na to místo ještě reaguje bolestivě.

Děkuji tímto hlavně Kometě, Dublinbarzoj, Lesnížínce, Sardullah, Varaxi, ale asi i dalším, kdo se mnou přemýšleli a přemýšlejí, co Fidovi je, co ještě udělat. Tady ten brainstorming mi pomáhá - mnohdy na něco přijde i ten, kdo dané zvíře nezná…

Bobca
Bobca 30.09.2025, 07:06:57 xxx.xxx.20.192
Fikovnice:

Bobčo, ještě jsem se chtěla zeptat. Ty víš, že jsem fakt neměla a nemám kapacitu vše pročítat zpětně… Ty máš problém se přemístit od sebe někam do špitálu na operaci? Nabízím Ti, když toho budu schopná, že Tě do špitálu odvezu. Bohužel nemůžu vždy. Takže možná je to nabídka na prd, no… Ale nejsme zas až tak daleko od sebe… Snad bych to zvládla. Myslím, že obzvlášť v nemoci bychom si měli pomáhat. Nikdo neví, jak na tom bude třeba za 5 minut.

Jani,děkuji za nabídku…Jsi hodná,ale v krátkosti..Olomouc nemá kapacity lůžek,bere prý z celé republiky..Prostě ta čekací doba je tam fakt až rok..Doktoři ví,jak to tam mám zmasakrované,je to prý na okamžitou operaci,ale…Jsem na listině akutních,kdyby někdo vypadl…v té Karviné bych byla už po,ale i pak bych tam musela jezdit,PRÝ by mě zpátky do Olmika pak nevzali,což nechápu..Sám doktor mi doporučil se poptat na jiných klinikách..ale páteř dělá jen Karviná,Zlín,Brno a Olomouc-myslím na Moravě..Takže holt..Vydržím..Mám právě domluvenou i tu následnou péči hned po operaci(doma bych nemohla být)a potom bych z té LDN jezdila výtahem dolů na rehabky..Takže pořítám od února do června bych asi strávila v tom sanatoriu..A tam rozchodí každého,tak aspoň nějaká pozitivní zpráva..

lesnizinka
lesnizinka 30.09.2025, 21:47:06 xxx.xxx.21.15

Před nějakou dobou jsme tu řešili(snad to bylo tady😏) že máme neustále, tedy hlavně celé léto plný barák hmyzáků. Už snad dva měsíce jsou to ,,kobyle" všeho druhu. Teď frčí hlavně tyhle. Předevčírem mi přistála na hlavě v ložnici, než jsem usnula(samozřejmě jsem se děsně lekla a vyhodila ji, pak seděla na telce) teď trůní jiná(dvojče😜) na lampě v obyvču a čekám, kdy mi spadne do pití😏Na jiném foru se probírají pavouci, hlavně třesavky. Minulý týden zase před usnutím čumím na telku a před očima se mi spouští ze stropu třesavka. Buďto by mi přistála na ksichtě, nebo nejdál na krku. Vyletěla jsem jak čert z krabičky a smetla ji někam na zem😲Tu jsem teda vyfotit nestihnula😛

Obrázek
Canka
Canka 30.09.2025, 23:06:47 xxx:xxx.51ec:278e

Ahoj holky,

Fikovnice jsem strašně ráda,že se Fido zmátořil..a z toho,co popisuješ,to opravdu tipuji na úrazzad..měla jsem tady za barákem asi 2 roky zpátky kocourka toulavýho,který hrozně divně chodil a pak mi přiznal soused z vedlejšího baráku,že viděl týpka,co ho nakopnul,když vcházel kocour k nám do zahrady k baráku..a byl extrémně citlivý na dotek..hodně poléhaval..udělala jsem mu takový větší prostornější pelíšek ze sena v krabici pod střechou mojí garáže a zmátořil se..ale trvalo to asi měsíc a půl..na vnitřní zranění to nevypadalo..jedl,pil,mazlil se..ale hodně ležel..a když se zmátořil,za 14 dní zmizel a už jsem ho nikdy neviděla..

Ten mourek mimochodem,který mi chodil na zahradu ke zvířatkům,kde je Bertík,tak úplně zmizel..už hoooodně dlouhou dobu jsem ho neviděla..snad ho nesrazilo auto😔

Dneska po práci jsem jela do jedné vesnice kousek ode mě,protože mi volala paní z dočasky,že dostali echo o koťátkách žijících na nějaké stavbě a jestli můžu zkouknout,v jakém jsou stavu..tak jsem tam jela..kočiček tam bylo opravdu dost..asi 10 čičin včetně dvou už odrostlejších koťat..všechny vypadali hezky,plná bříška,čisté nosy,oči..zabydleli se v nějakém rozestavěném areálu,schovávají se tam pod střechou a v takových výklencích..měli tam granule v miskách a vodu..někdo je tam očividně krmí..takže jsme se domluvili,že tohle není akutka,kterou by jsme měli řešit,že určitě přijdou ještě koťátka a čičiny,co budou opravdu potřebovat pomoc..

Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 06:24:55 xxx.xxx.198.226

Tak jsme se s holkama u koní dohodly, že by na ty myši bylo nakonec dobré pořídit myšilovku. Já bych raději dvě, aby byli parťáci. A teď. Chodí nám tam kocouři z půlky vsi, někteří kastráti, někteří ne, dojdou vždy pro myš, počkají s otevřenou hubou, až jim do ní nějaká skočí, a zase odejdou (to teda populaci myší fakt nezmasakruje). No a tak si říkám, že by mohli lépe tolerovat kočičí holky. Zase kočičí kluci budou levnější na kastraci a přijdou mi kluci sympatičtější. Jak byste to viděli vy?

Kočky pořídím z “chovky” svojí macechy, už jí zase ta nechytitelná zasloužilá matka donesla v srpnu čtyři kousky… Tak až to bude vzrostlé, možná i vykastrované, pro jistotu, oni jezdí na veterinu hromadně vždy s 5+ kočkama, takže by to vzali při jednom celý vrh… 😂

Sarah01
Sarah01 01.10.2025, 08:17:17 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Před nějakou dobou jsme tu řešili(snad to bylo tady😏) že máme neustále, tedy hlavně celé léto plný barák hmyzáků. Už snad dva měsíce jsou to ,,kobyle" všeho druhu. Teď frčí hlavně tyhle. Předevčírem mi přistála na hlavě v ložnici, než jsem usnula(samozřejmě jsem se děsně lekla a vyhodila ji, pak seděla na telce) teď trůní jiná(dvojče😜) na lampě v obyvču a čekám, kdy mi spadne do pití😏Na jiném foru se probírají pavouci, hlavně třesavky. Minulý týden zase před usnutím čumím na telku a před očima se mi spouští ze stropu třesavka. Buďto by mi přistála na ksichtě, nebo nejdál na krku. Vyletěla jsem jak čert z krabičky a smetla ji někam na zem😲Tu jsem teda vyfotit nestihnula😛

Obrázek

No jo, jenže vy máte kolem domu velkou zahradu, to se pak nedivte, že máte i v baráku plno hmyzáků. 😉

Bobca
Bobca 01.10.2025, 09:15:52 xxx.xxx.20.192

Nevím,jestli jsem psala,že už mám nový tablet…takže-kdo je připraven-není zaskočen☝️..Lenovo 10 cosi…Synovec mi ho zprovoznil,takže by to mělo být pak vpořádku..Pořád doufám,že by mohl někdo vypadnout..I když jsem tam volala včera,nevypadá to zatím nijak nadějně..Dnes nepatrné zlepšení-nevzala jsem včera navečer prášek,zkusím umiňovat jen na 1 ráno..nemá se to vysadit naranu..a nemělo by se to brát dlouhodobě..Jsem si to přečetla..PL na smsku,že se chci objednat,že se mám dostavit 3 dny po propuštění(ať si můžu předem objednat taxíka) mi odepsala,že stačí zprávu hodit do schránky !!Takže jaké “poraďte se s ošetřujícím lékařem o braní léku”A taky-já si budu brát taxi na to,abych hodila zprávu do schránky!!za 40kč..Naštěstí se švagruše ozvala,tak jsem ji poprosila,jestli mi to tam hodí..Jdou se dnes s bráchou očkovat proti covidu a chřipce..

Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 10:08:27 xxx.xxx.198.226

Bobčo, máš se co ohánět, abys to vše zorganizovala teda…

Jsem tak ráda, že ta moje důchodka má komu zavolat kdykoli, když potřebuje. Snad to ví a nevolá, protože nic nepotřebuje, a ne proto, aby mě “neobtěžovala”! Vždycky jí ráda pomůžu. Musím se u ní nějak stavit, zítra mám volno od koní, tak zítra 🙂

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 11:06:58 xxx.xxx.21.15

Bobi, noťas jsi vzpomněla, ale toť vše. Tak na něm trénuj, ať víš, co a jak tam funguje jinak, jinak od počítače, protože jsou covidy, tak se klidně může stát, že fakt někdo vypadne😉

Včera jsem řezala motorovkou(ne, mám aku ,,motorovou pilu") půl dne, větve a tak. Třeba vrby…to nejsou větve, to jsou celé stromy, co musím vyhodit, ony za rok narostou fakt hodně, jeden rok se to zdá ,,ještě dobrý"a další zjistíte, že vám to už zahlušilo vedlejší keř👎Ty ale sama asi nezvládnu, je to navíc dost nepřístupný terén, jak se to svalí, tak to sama asi nevytáhnu. Budu to muset rovnou polínkovat, na to tam zase není prostor. Kdybych se neozývala, fikla jsem si nohu🤫Teď tam mám vlečku větví, na kolečkách to budu odvážet týden👎Tom je nějaký nachcípaný, zánět v zubech(on na to trpí, jak ho ofoukne) takže ten nos nevytáhne, venku není ani 10st🙄Mě to sž tak neva, no tak se obleču. Ještě uvažuju, že sjedem s mamkou někam na václavky, sestřenky hlásily, že už rostou. 

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2025, 11:29:17 xxx.xxx.38.49
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 30.09.2025, 23:06:47

Čanko, ono to furt není dobré. Fida jsme rozchodili, ale je smutný a nechce jíst. Je to fakt k zbláznění. Každopádně moc děkuji za Tvoji reakci.

Edituji: Tak, jak jsem se strašně bránila hospitalizaci, mám aktuálně nabídku na krátkou hospit. Fida k jedné dr., která se vyloženě specializuje na kočky. Trhá mi to srdce někde Fida nechat, a rozhodně nejsem nijak pevně rozhodnutá…ale v úvahách už mám i tuto variantu…

Jinak ale Fido už opět v noci chodí ven!!! A asi abych já byla ještě víc zdecimovaná 🙂, tak kolem druhé h ranní s ním procházkuji kolem baráku a po jeho místech. Domů celkem metelil, ocas vztyčený. Ale doma si zase lehne na zem, nechce jíst. Je to trápení, a trvá to už dlouho.

Někdy jindy napíšu, jak také může vypadat “péče” o zraněného kocourka. Napsala mi o něm moje známá, mně se z toho chtělo zvracet. Prý vše nechávají na přírodě, nemají peníze, přitom kocourek má prý přerazenou čelist. Fakt nemám slov!🤧

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2025, 11:36:35 xxx.xxx.38.49
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.10.2025, 11:06:58

Raduš, prosím, myslíš na mě s kozlíkem?😉😍

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 11:43:37 xxx.xxx.21.15

Myslím, fakt každý den, jen jsem neměla další důvod vyjíždět ven. V pondělí jsem mamce chtěla vozit dýni na zavaření, ale hlásila bolení v krku, tak jsem si zrovna řekla, že má určo covid a to tam nejedu, včera jsem si vymyslela to řezání, uvažuju dnes při tom výletu na houby, že bych to hodila na poštu. Mé druhé jméno by mohla být ,,prokrastinace" takže asi tak🙄

Jani, nech Fida doma, chodí už ven, bude spokojený. Nenervač ho zbytečně nějakou hospitalizací😟

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2025, 11:48:10 xxx.xxx.38.49
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.10.2025, 11:43:37

No to víš, že hospitalizace je pro mě poslední řešení…

Jenže mě fakt ničí, že celej den doma leží (a ještě dost často na zemi), nechce mi jíst a je smutnej. Jsem zároveň předdomluvená s tou naší ochotnou vetkou, že by př. týden opět zašla ke mně, nabrala krve na kontrolu. A asi dala zase Duphalyte = výživa, píchla béčka (mohly by zlepšit pohyb a zlepšit chuť k jídlu). Tato varianta se mi líbí víc než hospitalizace, ale zase nezjistí se všechno, no…

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2025, 11:50:03 xxx.xxx.38.49
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 01.10.2025, 11:29:17

A už asi potřetí píšu, že pokud by se potvrdilo, že jej rozchodila Solensia, tak si ji píchnu taky (dělám si srandu, je to druhově specifické; spíš - proč není toto pro lidi už? Moje kolena se 4 artrózou by zajásala…).

Buggyra
Buggyra 01.10.2025, 12:05:50 xxx.xxx.198.226

To je asi jako se mě lidi ptají, proč už se dávno koňské preparáty na klouby nepoužívají pro lidi. Tak bonharen, to je jen hyaluronát, z toho se lidem dělají obstřiky už teď, ale léčebné záležitosti jako tildren nebo osphos, ty asi ekvivalent nemají, je to zvláštní. A přitom koním to pomáhá vyloženě zůstat ve vrcholovém sportu…

lesnizinka
lesnizinka 01.10.2025, 12:12:47 xxx.xxx.21.15

Lidi koňské chondro berou už dávno, Tomovi ho na tenisové bolesti doporučil doktor, který tenis taky hraje a sám ho bere. 

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2025, 12:17:29 xxx.xxx.38.49
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.10.2025, 12:05:50

Já o tom kecala s vetkou. Problém je, že u lidí vývoj nového léčiva trvá více než 20 let. U zvířat jsou ty procedury kratší…ale i tak, škoda… Do kolena mi ortoped píchá právě ten hyaluronát. Efekt to má, ale vždy jen chvíli, max. 5 dní až týden…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.