Aktuálně: 2 767 inzerátů261 465 diskuzních příspěvků19 165 uživatelů

Třetí víčko

eva (neregistrovaný) 09.10.2025, 13:08:30 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.10.2025, 12:24:56

Fritézu už jsem taky před lety vyhodila, topinkovač taky…zbytečné krámy, které se používaly jen zpočátku, pak už taky ne..to samé toustovač, tousty jsme jedli nárazově, nikdo je pak už nechtěl. Pro mě je zásadní akorát rychlovarná konvice a kávovar, jiné spotřebiče nepotřebuji. Teď jsem tedy vytáhla sušičku  a suším křížaly, máme hodně jablek. Robota mám asi od roku 1989, toho tedy používám dodnes, ale je schovaný ve skříňce. Já mám poměrně malou kuchyň, větší ani už nechci ( dříve jsem chtěla, ale pro muže je vše dostačující ), tak nechci mít kuchyni zapráskanou věcma.🤔

Buggyra
Buggyra 09.10.2025, 13:51:10 xxx.xxx.198.226

Já zase vůbec nevedu kávovar, kávu nepiju, prý se v nějakých dá dělat i čaj, ale já piju čaj v podstatě jen v zimě a částečně z vlastních bylinek, tak nevím, jestli by uměl kafevar i tohle.

Zato horkovzduška, ta jede skoro denně 🙂 Teď s ní jsem si zvykla dělat si grilovaný hermelín s kořením, peču v ní párky, brambory, řízky, předsmažené polotovary… V topinkovači zase jedu chléb, případně bramborové placky, je to úžasné, já nejsem ochotná jíst chleba dva dny starý, přes ten topinkovač proženu naprosto všechno a koním z mé domácnosti nic nezbude… To je super. Nastrkám chleba do mrazáku a mám vysmáto. Teď jsem dostala “pro koně” asi deset pecnů z nějaké akce, nasušila jsem herkám dva a zbytek je nastrkaný v mrazáku (potřebuji další mrazák!) a v lednici a mám do Vánoc vystaráno 😀

Vy máte doma muže, tak vaříte ve větším, ale já si uvařím třeba o víkendu a pak to jím naněkolikrát, po porcích… Já zase nemám sušičku, nic nesuším…

biaca
biaca 09.10.2025, 14:34:55 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 09.10.2025, 13:53:19

Blahopřeji k úspěchu - věřím, že je krok správným směrem. 😊

Orionka (neregistrovaný) 09.10.2025, 16:59:50 xxx.xxx.226.32
Buggyra:

Ten třetí filtr bude kabinový nebo pylový - když si pouštíš vzduch zvenčí do auta, aby ti dovnitř nelítalo všechno, co auto natáhne zvenčí, prach, písek apod.

Syntetiky se neboj, dneska jsou už oleje všechny (i ty z ropy) na takové úrovni a s takovými aditivy, že je to úplně jedno, co tam naleješ, myšleno od syntetiky po minerální. Pokud by měl plně syntetický olej rozpustit nějaké úsady, rozpustil je dávno už ten polosyntetický 🙂 Spíš bych se bála toho, že tam byl ten olej tak dlouho a filtr bych vyměnila třeba za půl roku ještě jednou čistě kvůli tomu, aby se ze systému dostalo to, co se v tom oleji po těch 45tkm bylo všechno nahromaděno… Samozřejmě starý olej plný vody a nečistot už nic z motoru rozpouštět a vyvazovat nebude, a ten nový olej se rychleji znečistí a ztratí část vlastností. Filtr oleje stojí pár stovek a dolití oleje bude asi ani to ne, šla bych do toho.

Kámoš od Zdenky je dobrej střelec, jestli podle “barvy oleje” určuje, jestli už je na výměnu 😀

Tak to je super, jestli tě ten servis i s novými pneumatikami stál jen devět. To je moc pěkné. Dneska už nejsou zimní pneu po tisícovce jako bývalo. Já když chci na jeep slušnější pneumatiky, pláznu 3500,- za jednu! Strašný. Taky jezdím jen na zimních a nepřezouvám, až když jsou sjeté. Musím si před zimou změřit dezén. Sice jsou to staré pneu někde z roku 15-17, takže guma už jak beton a sjíždět by se moc neměly, ale holt léto, teplo, a já to auto moc nešetřím (a navíc se v létě na mokru chovalo podezřele dobře - tj. nejela jsem každou zatáčku bokem…), musím na to juknout jestli jsem ještě v zákonné normě… A když ne, tak asi zapláču, škrtím koruny na větší servis v prosinci, tak to by mi z nich rázně ubylo.

Starý gumy jsou horší, než sjetý. Na těch je to aspoň vidět. Staré jsou tak na rozbití hub. .

lesnizinka
lesnizinka 09.10.2025, 19:08:48 xxx.xxx.86.225

Mám velkou kuchyň, všechno předem plánované, i tak přijde něco dalšího…že?!?😉Mikrovlnka a kávovar jsou zabudovány v lince. Na lince nestálo nikdy nic z přístrojů. Robot ve skříňce, ruční mixér ve skříňce, varná konvice ve skříňce…To se potřebuje a tedy vytahuje jen občas. V rámci pitného režimu teď vařím každé ráno odvar z kopřiv a přesličky(musím si najít i zimní alternativu😏) a večer převařuju vodu na ,,čaj" z jablečného octa a pampeliškového,,medu". Takže konvice nyní trůní na lince(k mé nelibosti🙄) Stejně tak džusovač, protože ráno máme čerstvou pomerančovou šťávu ke snídani. Ten je teda až na lince pod oknem, tam nijak nezavazí. Toustovač, který se používá spíš vyjímečně je ve špajzu, což je pár kroků. Stejně tak sušička či pekárna. 

Dneska jsme čučeli na tenis, pak vystartovaly na nákupy do města(s mamkou) pak u oběda po 15h opět tenis, pak jsem po obědě usnula a když jsem se před hodinou probudila a šla na WC, bacil mě do nosu smrad z kočičí značky. Jasněééé. Tom neřeší kočky, nekoukne, že baba chce jít ven, takže Gučajza mi přechcala igelitky hozené po zemi, než se odnesou zpátky do auta👎Prase naše😏Viktorka tohle nikdy nenapadne😎To mě přivádí na myšlenku…co by jsi Jani za to dala, kdyby ti Fido doma přeznačkoval cokoliv, viď?😔Chápu…

Krom toho, že se mi povedlo natrefit na akce toho, co jsem zrovna potřebovala, by můj dnešní výkon(pominu-li bleskem zhotovený hermelínový salát k obědu po příjezdu - vajíčka jsem měla uvařená předem) nula👎Trochu se stydím😊

Canka
Canka 10.10.2025, 06:01:42 xxx:xxx.f4e6:c9b2

Dobré ránko děvčata,

Nene,na Madeiře jsem právě ještě nebyla,i když jsem moc chtěla..no a právě,že je to spíš turistická dovolená a ono se moc lidem na tenhle typ dovolených nechce🤣Nebo teda ne lidem v mém okolí..ale nakonec se mi povedlo kamarádku přesvědčit..řekla jsem jí,že pak může jet na válečku třebado Egypta s jinou kámoškou😀Ví,že já na tohle nejsem..ale udělala mi tím velkou radost,že jedeme😀Stejně bych tam jinak jela sama asi..to letiště a přistavání..z toho mám samozřejmě trochu obavy a respekt😀Shlédla jsem par videí a realita asi bude veselá😀Zima by tam být neméla,koukala jsem na počasí a průměrně je tam mezi 21 - 25°C..a sem tam déšť,vítr..a je tam prý hodně vysoká vzdušná vlhkost..určitě budu v průběhu dovči zásobovat fotkama..a v listopadu nebo začatkem prosince bych chtěla na víkend na otočku do Londýna na vánoční trhy..

Auto mám díky bohu zpátky..slíbila jsem svíčky,když to bude rychle,tak se povedlo😂Vyměnili mi teda olej,všechny filtry..a co se týkalo toho nesvícení..prý muselo být nějaký přepětí a komplet popraskali všechny žárovky a nějaký těsnění..prototo nesvítilo,ani když jsem vyměnila žárovku..všechny ty těsnění vyměnili,žárovky taky..celková cena 3500 kč…tak to je dobrý..

No a hned jsem jela naloupit krmení zvěrstvu..chudák auto úplně sedělo..naložila jsem do něj 40 kg(2 pytle) NovaEqui Plus pro koně,35 kg slunečnice,50 kg pšenice,20 kg granulované sněsi pro slepice,6 kg granulí pro kočičáky a 30 kg kočkolitu….byla to pak sranda tahat z auta do seníku a snaha přesypat to do sudů..jsem měla pak ruce jak hadrová panenka 😂

Buggyra
Buggyra 10.10.2025, 06:20:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 09.10.2025, 16:59:50

Ano prosím 😄

Bobca
Bobca 10.10.2025, 08:48:11 xxx.xxx.20.192

No a hned jsem jela naloupit krmení zvěrstvu.

Niki,tohle mě pobavilo..vím,že je to překlep,ale na správném místě🤭..kdyby to tak šlo,že?Jinak u nás pošmourno,zataženo,cítím to v kostech😟Ale 13 stupňů..S těma gumama má Orionka pravdu..Dal mi do kufru ty 2 ještě jakoby “dobré”ale já mu řekla,že už mají taky věkově po smrti,tak si je tam nechal..Na jaře si ještě koupím 4 letní,disky na ně mám na hůře,tak pak se jenom přehodí kola,bude to jednodušší…

kometa
kometa správce
10.10.2025, 09:09:41 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.10.2025, 08:48:11

Já tam překlep nevidím.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 09:56:36 xxx.xxx.38.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.10.2025, 09:09:41

Je tam “naloupit” místo “nakoupit”…;-)

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 09:58:25 xxx.xxx.38.243
biaca:

Blahopřeji k úspěchu - věřím, že je krok správným směrem. 😊

Jani, je to nekončící boj. Ležením na veterině a infúzemi a ATB se spravil…ale ztuhly mu klouby zadních nohou. Nevím, co dělat. Absolutně nevím. Už je doma, od včera. V noci jsme jej přivezli. 

Kdybyste měl někdo nějaký nápad, budu vděčná…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 10.10.2025, 10:27:53 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 10.10.2025, 09:58:25

Zkusit nějaký fyzio cviky? Poradit se s fyzio, jestli se v tom směru něco dá dělat? 

Držím Vám palce, pěkně mu to mlaskalo🙂.

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 10:39:08 xxx.xxx.86.225

Jani, napadlo mě, nemáš doma takovou tu infralampu s červeným světlem? Hodně se to na klouby používá, posvítila bych si na něj😉A nebo nějakou hračku, nevím, kdo běhal za těma oříškama? Pomalu ho zkusit rozhýbávat. A když se nechá, prostě mu nožičky jemně promasírovávat. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 10.10.2025, 10:46:31 xxx.xxx.119.6

Ty jo, možná i ta dečka BOT by mohla být nápomocná, to mi přijde takový bezproblémový, ale taky dražší. Klíďo bych pro začátek zkonzultovala, nám na fyzio dali kontakt na veterině.

lesnizinka
lesnizinka 10.10.2025, 10:52:15 xxx.xxx.86.225

Já jsem si toho překlepu vůbec nevšimnula, Bobi jsi dobrá kurňa👍A áno, Nikča tím ušetřila na další opravu auta😜S těma autama…to je ještě horší než s baráky…jen to žere peníze🙄My máme auta nová, takže do oprav jsme roky nedávali nic, jenže drahé auta, drahé jen ty povinné prohlídky, takže to vyjde ne-li hůř, než vám😏

Niki: to letiště a přistavání.. - na to nekoukej😏Víš kolik tam denně přistává letadel? Nehoda tam tuším byla jen jednou, dávno už tomu.

S kočkolitem jsi mi připomněla, že teď sice chodily kočky převážně ven, takže na léto jsme vydrželi s jedním pytlem, ale na zimu musím taky objednat. 

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:34:16 xxx.xxx.38.243
Ronja s motejlem:

Zkusit nějaký fyzio cviky? Poradit se s fyzio, jestli se v tom směru něco dá dělat? 

Držím Vám palce, pěkně mu to mlaskalo🙂.

Ronjo, zdravím Vás moc. No, mlaskal jak čuník…🙂.

Fyzio mě bude kontaktovat odpol., jen si neumím představit s ním někam jezdit. Je to fakt už skoro k neunešení…☹️

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:36:32 xxx.xxx.38.243
Buggyra:

A teplo. Ale to jsem už říkala soukromčo.

Buggyro, ještě v noci jsem si psala s vetkou. Ptala jsem se na ta externa, jak jsi radila (Voltaren v krému apod.). Prý nelze, ptž kočky to slížou…

Pak jsem se ptala na alespoň nějaký ten prohřívací krém, zatím na to nemám odpověď. Ono některé jsou asi chuťově hnusné, tak by to nemusel slízávat. Jo, a víc jej bolí ta zadní tlapka, kde měl flexilu. Je zalezlý, a logicky by měl jíst…což se neděje.

Fikovnice
Fikovnice 10.10.2025, 11:40:31 xxx.xxx.38.243
lesnizinka:

Jani, napadlo mě, nemáš doma takovou tu infralampu s červeným světlem? Hodně se to na klouby používá, posvítila bych si na něj😉A nebo nějakou hračku, nevím, kdo běhal za těma oříškama? Pomalu ho zkusit rozhýbávat. A když se nechá, prostě mu nožičky jemně promasírovávat. 

Rady, on už si dávno nehraje. Hračička je Kuky…

Infralampu nemám. Po mém návratu z neurolky se budu spojovat s vetkami, a ty mezitím konzultují fyzio. Jinak v noci mi psala kamarádka ohledně Solensie. On už je to měsíc, co ji dostal. Našla uživatelské recenze. Zkusím něco vložit.

Nicméně já Sol. konzultovala hned s několika vetkami a všechny mi řekly, že měly stovky (až tisíce) koček bez jakýchkoli NÚ…

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.