Jj, je to jedna z možností, snad to dopadne.
😂
😂
Děkuji i Vám , ale tohle jsme už několikrát zkoušely a žádná reakce. Ano i vet zkoumal vylučující metodou. Tohle spíš sem tam udělá Chuli.
Dnešní zpráva o Gigouškovy . Dnes konečně!!!! jsme se vyspaly všichni a nemusely jsme pochodovat. Podle nás mu znova zabral Prendison, tak jestli vydrží tak fakt je to ta stařecká Bronchitida a budu se zajímat spíš o masku 2x denně mu můžeme fouknout jen, aby byly spreje.
Prosím o vysvětlení já to fakt nepochopila a nic na vysmátého smajla tam nevidím.
RAduš co kocourek? Jak pak je na tom, už je líp a nebo jedete na vet.?
děkuju, to je asi správně, jen mi to nejde přes klávesnici, podle vzoru “z koho/čeho” ;-)
Děkuji, děkuju😉.
Dnešní info. Včera večer jsem do Viktína nacpala černé uhlí(stříkačkou do huby) protože Tom mi řekl, že vypadá jak otrávený. Nevím kde a čím by mohl být, ale tím nic nepokazím. Ráno vypadal trochu líp, neteklo mu tak z očí a huby. V noci mě napadla opět ropucha jen nevím, jestli ty už někde nespí? Každopádně nic nejí a tváří se, že se poblije, mlaská občas. No nemá z čeho. Na maso jen koukal, jako by nevěděl na co to je. Na misku jen koukal z dálky a šel se vedle trochu napít. Bohužel jsem zjistila, že jsem kráva🐮 a nemám doma v zásobě tu energy pastu, co nás podržela když měl FIPku. Malý zbyteček jsem mu vymáčknula a to olízal. Nechám tomu ještě dnešek, když nezačne sám jíst, dostane to stříkačkou do huby. A uvidíme. Jestli zítra nebude lepší, frčí na veterinu🙄
Jj, je to jedna z možností, snad to dopadne.
Dájo, tady ještě k těm kortikoidům.
https://www.uveterinarky.cz/kortikoidy-pro-psa-prednison-medrol-dermipred-dexamethason/
Děkují🙏, přečetla jsem článek i diskuzi. Hodně zajímavé a už vidím chybu, že jsem nešla hned do masky. S Prednisonem kašel jakž takž zvládáme, není až tak urputný kašel, lehčí a rychleji odkašle. V noci spíme jen sem tam jednou za noc kašel a pokud trvá déle vyběhnu ven a hajdy zase spát. Veselí je, docela začal i rychleji chodit, jídlo hmmm no jak kdy a jak co, ale už mu dokonce nechutná ani to co měl rád ( tlačenka, játrovka, sýr).
Jsem rozhodnuta ,že pokud se mu nepolepší ještě více jdeme pod kameru a popřípadě masku nasadíme.
Ronja s motejlem:Dájo, tady ještě k těm kortikoidům.
https://www.uveterinarky.cz/kortikoidy-pro-psa-prednison-medrol-dermipred-dexamethason/
Skvělý článek!
a tváří se, že se poblije, mlaská občas.
Raduš,takhle se choval Max,když ho bolelo v krku(to jsem zjistila později u vetky)nechtěl pevnou stravu-mlaskal nasucho,pak kašlal..jak se vrátil od koní..jsem ho léčila tím vývarem..Nedám na něho dopustit.nechceš mu ho uvařit?
Jsem tu nebyla 2 dny a 42 příspěvků🙏..Jinak u Jaruš bylo dobře..doktor-klasika,,takže,když jsem to vydržela 6 měsíců,vydržím další 4..😇
Čauky Bobi🙂problém není v uvaření, to bych klidně, ale v tom, že naše kočky to nežerou, tak bych mu ho musela zase stříkačkou do huby. Trochu ho asi uvařím a zkusím👍
Hlásím, že na pohled vypadá líp, ale moc se nehýbe. Jíst jako, že jde už i sám, ráno šel, ale se v tom jen porýpe, sní minimum. Večer chtěl jít ven, chvíli poležel na mole, čučel do vody a šel se schovat domů. Dostal stříkačkou zbytek toho namixovaného masa s vajíčkem, vzal si nějakou granuli a trochu z kapsičky. Ráno se šel do záchodku vyčůrat, když jsem šla na obchůzku, chtěl jít ven, tak jsme mu nechala pootevřeno, nevím, jestli i někde dál byl, našla jsem ho už pak zase v pracovně ležet. Tak nějak pomalu lehá přijde mi, že ho něco bolí. Ale už se i čistil, rozvaloval. Snad se to pomalu lepší.
Nějak sem poslední dobou nemám co psát, tak že jen hlásím, že koně jsou relativně zdraví, rodina je relativně zdravá, já jsem poslední tři noci vstávala bez bolestí žebra, potažmo zad, daří se mi celkem zdravě jíst (sklizeň brambor máme spolu s hryzci a srnami pěkně rozběhnutou), poslední rajčata dozrávají (leje u nás sice už týden, ale musím je zalít, jsou pod převisem, takhle mi nedozrají, jsem hambářka), slepice pelichají, ale nesou (poslední dny tři vejce, ale včera už byla 4 vejce!), hnědka přestala kvokat, vypelichala ocas, takže teď mi tam chodí nekvokající hnědá koule, třeba ji to kvokání už znovu nechytne, ale z budoucí další snášky už ji nepodezírám (měla bych ji dekapitovat teď, když pelichá a peří jde snadno oškubat, že… se mi nechce nějak). Dětičky v oddíle se mi množí, nyní pravidelně chodí 6 kousků, je s tím hodně starostí, ale i radostí. Další dva nebo tři kousky se ozvaly, že by docházely, ale u těch je to značně nejisté, jen jedno z těch dětí tam skutečně bylo na kukandu. A dvě maminky chtějí chodit také a učit se s koňmi, to je také bezva, protože moje máti pro jistotu vzala další zaměstnání (má toho málo) a nestíhá se věnovat koním už vůbec, tak budu mít pomocnice v těch maminkách. O víkendu budeme sbírat jablka na zimu pro koně, musím vymyslet, kam je uskladním…
nyní pravidelně chodí 6 kousků,
bezva “termín”😄👍
Ukradeno od facebůkové přispěvatelky, která si říká “Matka čtyřech kousků” ;-)
Ty jo Buggyro, vy jste spokojenost sama👍Užívejte pohodu, dokud je 😎A pak, že se u vás nic neděje😏 Rajčata? Tak to máte super! Ty moje už jsou cca měsíc po smrti, na kompostu😛
Já hlásím opět mírné zlepšení, Viktín spapal trochu házeného maska. Jí stylem: bojím se, aby mě nebolelo bříško(zuby, nevim co) Ale trochu jí a sám. Jinak víceméně celý den spinká. Ještě mě napadlo, jestli to nemá spojitost s tím, že Tom měl pravděpodobně covid, tady dost řádil a má pokažené vnímání chutí. Tehdy mu tu FIPku spustil covid, který chytil od nás. Teď mám obavu, aby se mu nějak nevrátila. Ale doufám, že stejně jako nás už covid nezabíjí, i on to vybojuje, přemůže.
Co mě se včera zase stalo😏Večer stojí v pracovně u dveří ven Gucci a přemýšlí, jestli půjde, kousek vedle leží Viktín. Nechala jsem jim tedy ty dveře pootevřené a zavřela za sebou do kuchyně, aby jsme v baráku nemrznuli😉Za chvíli to jdu zkontrolovat, Gucci byla pryč, Viktín ležel na koberečku u dveří. Říkám mu: maci, máš tu už zimu, když nejdeš, tak ti ty dveře zavřu jo? Vemu je, že je přibouchnu a ony zapruží, nedovřou se. Zkusím ještě jednou, něco tam vadí, myslela jsem, že je pod nima nahrnutý ten kobereček, byl takový zmuchlaný. Jdu rozsvítit, kouknu, že ho vytáhnu zpod těch dveří a narovnám…a mezi dveřma koule😲ježek!!! Krve by se ve mně nedořezal😲Naštěstí jsem to nezavírala nijak razantně, protože u nich ležel ten Viktorek. Honem jsem skočila po rukavicích a ježuru dala ven k miskám. Za chvilku se rozmotal, nejedl, naštvaně odkvačil. Ach jo😔Tak já půl roku běduju, že nemám ježky, teďka jeden poprvé přijde a já ho přizabiju😲Asi to byl kluk, nebo letošní mládě, byl takový menší. Ti, co chodili vloni, byli daleko větší, skoro dvojnásobní(é) Ale tento zase vypadal od pohledu zdravěji. A to mi připomnělo: odpoledne jsem vytáhnula Gucci dvě klíšťata👎
jedu do Olmika..Dnes se točí kolem v Möbelixu,a Jaruš potřebuje ještě nějaký nábytek,tak vemu taky kartu a podpořím jí..To by bylo,abysme obě něco nevytočily…samozřejmě jí ty % nechám🤗..budu tam do zítra….papa
Bobi, dlouho jsem dumala, co chceš říct tím: dnes se točí kolem v Mobelixu😛Myslela jsem, že se chceš otočit kolem a něco si koupit. Až jsem se začetla dál, jsem to pochopila😛😊
Hlásím, že Viktíček je asi už úplně spravenej👍O půlnoci, když to sháníme do hajan, byla za dveřma pracovny Gucci. Dveře jí otevřu: áno slečíí, jdeme spinkat! A Viktín se sebere a vyjde ven. Mací, je tam zima, kam se šouráš? Protahuje se, pak si sedne, pak si sedne k molu, já pořád lítala kolem oken, abych viděla, kde je a nakonec zmiznul. Třeba šel hodit bobek do štěrku na cestu. Letím z druhé strany a Viktín nikde. Gucci, že ona tedy jde taky ven, když šel on. Vyvolávala jsem ho, že zavírám a jdeme spát, ale nepřišel. No byla jsem dost nervní, nechat ho na noc venku, když je zima, ale snad půjde do garáže. Ráno jsem s napětím doběhla dolů a za 5 minut byl Vikťa u pracovny. Otevřela jsem mu, šel pít, mezitím jsem mu nakrájela masko, to snědl, pak trochu kapsičky. Když jsem pak přišla z obchůzky, Tom hlásil, že flekoš😉 je zdravý, že sežral 1 ½ kolečka šunky. A ležel v jídelně jako vždycky. Pak se sebral a že jde zase ven. Asi šel obhlédnout domek, protože ho není doteď. Už se chová normálně, tak asi fakt dobré🙂
Vau👏tak hlavně, že kočičce je už lépe asi fakt někde něco pozřela uffff.