Bobčo, já věším doma prádlo na takový roztahovací nůžkový sušák na zdi nad pračkou. Vejdou se mi na něj dvě ty moje malinké pračky 🙂 A nemusím sbírat prádlo a zvyšuje mi to vlhkost v bytě (vím, to ty nepotřebuješ…). Ty můžeš asi věšet na hůře, ale nedoštracháš se tam, viď.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 21.10.2025, 11:19:40
Od věci to je, lidi to nezajimá 😉 A když je upřímnost vlastně špatná a ubližuje… nemám potřebu lidi štvát 🙂 Počasí je neúprosný, tak se moc nedaří, a možná nestihnem ani tu desku, ale snažíme se. Léto bylo deštivé, když přestalo, bylo třeba dělat zemědělství, takže jsme ve fázi této, a buď stihnem, nebo ne.
Co se koníčků týká, tak to mladou samozrejmě může za dva roky přejít. Tak se kůň prodá, a co, je to běžný jev. A třeba nepřejde a nebo i pomůže. Jezdím už přes rok a půl “pomáhat” jedněm (do hrobu, spíše), a dvanáctileta holčina se diky koníkovi zlepšila ve škole, začala jíst, má prostě na chvíli smysl života. Ano, koupili si hříbátko do samoty na zahradu, a k tomu neví nikdo lautr nic, a jestě to byl hřebeček. K tomu jim prodavající řekli (a to byli nějaký chovatelé “lepší”), že na něm můžou v roce začít jezdit. Koník se vykastroval, odnaučil se kousat, holčině se ukázalo, co a jak dělat, napůjčovala jsem knížky, vysvětlila jsem jak to s ježděním a celou problematikou je, a i když si nemyslím, že to je výrazný problém, darovala jsem jim poníčka, tak jsou teď dva a jedem dále. Jestli ji to za rok přejde? Tak ať, málokdo má jednoho koně jako životního parťáka se vším všudy. A myslím si, ze takovýhle “utýraný” koníček se má daleko lépe než kdejaký sporťák šestnactileteho ambiciozniho fakana v komerční sportovní stáji. Ono se je potřeba občas kouknout na “globál”Fuj, jsem se zas nas… Takže tak 🙂
Jsme to poznaly😛Vidíš, u nás skoro nepršelo, pořád je víceméně sucho. Dá se orat, rýt atd v zemi je sotva trochu ovlhčeno. A to pršelo mnohem víc, než jiné roky, když pominu loňské zářijové povodně. U nás už by jsi tu desku měla😉Ale tak to máš jedno, vydrželi jste doteď, ještě nějaký rok vydržíte, bydlet máte kde👍
Tak jsem z dovči doma…nejdřív bouřlivé vítání kočičáků(Nikoušek mňoukal prý poslední 2 dny teď furt u dveří mi volala mamka),takže jsem je umazlila,zlíbala a umačkala😂Teď jsem si akorát lehla po sprše do postele a už jsou u mě všichni nakvartýrovaný a můžeme prý spokojeně spinkat😂
Zítra hned ráno chci běžet za holkama všema na zahradu,takhle pozdě večer(teda vlastně už ráno😂) za tmy to nemá cenu..vzala jsem si v práci ještě na zítra volno,abych mohla být právě se zvířátkama..
A teď k Madeiře..jsem naprosto uchvácená a nadšená..žádnou dovolenou jsem si neužila tak,jako tady..to byla taková nádhera..tak zelený ostrov plný vodopádů,banánovníků,palem a nejroztodivnějších druhů květin..milý lidé,dobré jídlo,levády,teplota okolo 23-26°C,vyšší vlhkost,krásně teplo..rozmanitost počasí ale také velká,i když my měli skoro celou dovču krásně..jak se většinou nevracím na dvě místa dvakrát,tak na Madeiru se vrátím určitě..přistání jsme měli nakonec bezproblémové..prý nečekaně nebyl ani žádný vítr…večně jsem se cachtala někde u vodopádů a nebo v oceánu..poslední den jsem šla splnit svou tradici a to noční nahaté koupání v moři a ten oceán byl večer snad teplejší než přes den…vidèla jsem konečně na živo v moři plavat vedle naší lodi rodinu delfínů..to mě úplně dojalo..a krmila jsem místní pěnkavy z ruky,což mě taky učinilo šťastnou😀Šli jsme několik levád a ty výhledy do okolí..bože..byli jsme i na nejvyšším vrcholu Madeiry..prostě nádhera..a ty jejich banàny..bože miluji😂Přivezla jsem si domů celý trs..
Měli jsme půjčený auto,na 6 dní chtěli 215 €,což je super..chtěli to bez depositu a bylo to s plným pojištěním…a my měli Eura od známýho s kurzem za 20 kč,takže skvělá cena..
Když by někdo chtěl kouknout(nemám moc fotky,všechno jsem spíš točila do krátkých videí),tak Instagram Canynka_Nikca v záložce Madeira…a dám sem aspoň pár fotek,co mám..
Canko, to vypadá fantasticky, úplně jste mě navnadila, že tam bych asi mohla někdy vyrazit 😀 Instagram nemám a v práci mě nepustí ani na ty veřejně přístupné, takže jinde si fotky neprohlédnu, vypadá to báječně, fakt závidím 🙂 No a samozřejmě vám to přeji! Byla spolucestující také tak nadšená a pojede s vámi i příště? Si někdy říkám, že bych vás mohla využít jako cestovku 🤣 Jako kdysi kamarádku… ona vybrala, zaplatila lety, ubytko, vše domluvila, já jsem jí jen poslala peníze, protože jsem neschopná v tomhle ohledu - na letišti bych se teď už asi neztratila, když jsem tam už byla, ale v cizině by mi to asi problém nedělalo… No ale já už nikdy nebudu mít čas ani peníze na takové legrace, takže takové hovězí nápady musím zaplašit 🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 21.10.2025, 11:11:49
Coudas..náhodou jsem včera na tebe vzpoměla,jak se máš,co děláš..a vyslala jsem signál😊a ráno otevřu…a tys ho přijala🙏..Už se oprosti od nějakých starých věcí a piš,co je nového..jak žiješ,co zvířátka..atd..co škola?jinak se měj pěkně a užívej pohody🤗víš,že tady je jen drbárna a nic se tu neřeší…🌼
Bohajeho, co je to za lidi? 🙄 V tomhle bydlet by mě asi kleplo. Asi nechodí do práce, že?
Bohajeho, co je to za lidi?
no naši tmavší spoluobčané..asi 3 rodiny..chlapi chodí-načerno někam..proto když přijdou až navečer,tak začnou teprve na dvoře “pracovat”..ženský jsou zalezlé doma,kynou..a děcka(holky-je jich tam asi 8,2x dvojčata+ 1kluk,asi 9-11letý) jakbysmet
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.10.2025, 10:04:05
Proč to teď nesplňuje welfare? Koník není sám, lidé kolem se vzdělávají, někdo se mu věnuje… Kéž by to tímhle směrem postupovalo u všech majitelů, si tak říkám, hlavně u těch, kteří jsou naprosto nevědomí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.10.2025, 10:11:36
Proč to teď nesplňuje welfare?
Upřesňuji. Kůň o samotě je týrání (teď už teda ne). Kůň zavřený 23 hodin v boxe taky. První Coudas schvaluje, druhý kritizuje. Já nesouhlasím ani s jedním.
Nádhera👍😀 Nikííí, ty už jsi doma?!?😲Boha, to zase uteklo😲Některé fotečky jsem viděla v tom, co bylo na whatsapu. Ty u vodopádů, v červených šatičkách u domků a v zahradách a v lososových plavkách na lodi. Ukazovala jsem to Tomovi a ten kouká že: je nějaká mladší ne? Tak jsem se smála, že jsme ti to už říkaly, že ti single život svědčí👍😉
A ano, je to tam krásně zelené, to je přesně pro mě, ale Tom by frflal, že je tam zima😛
Nádhera👍😀 Nikííí, ty už jsi doma?!?😲Boha, to zase uteklo😲Některé fotečky jsem viděla v tom, co bylo na whatsapu. Ty u vodopádů, v červených šatičkách u domků a v zahradách a v lososových plavkách na lodi. Ukazovala jsem to Tomovi a ten kouká že: je nějaká mladší ne? Tak jsem se smála, že jsme ti to už říkaly, že ti single život svědčí👍😉
A ano, je to tam krásně zelené, to je přesně pro mě, ale Tom by frflal, že je tam zima😛
Jani Viktín už je dobrý, nevím co to bylo za hrůzu, bylo to rychlé a moc, tak tipuju tu ropuchu. A Fido na fotce vypadá dobře, fakt, vůbec nevypadá nemocně, srst má hezčí než Viktína😏
To jo, já viděla jen pár fotek hlavy u toho Fidouše, teď vidím srst, a má ji pěkně učesanou, ne “do snopečků”, jak říká macecha - to je dobré znamení 🙂