Aktuálně: 2 239 inzerátů288 553 diskuzních příspěvků20 692 uživatelů

Třetí víčko

Coudas (neregistrovaný) 22.10.2025, 17:43:09 xxx:xxx.7bd5:67ef
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 22.10.2025, 09:27:37

Bobčo vyslala jsi “jasné signáli” jo😁 To je od Tebe hezké, ale k ničemu 🙂, ale věř, že na Tebe také vzpomínám. Nejsou to bohužel staré věci, viz reakce komety. Víc nebudu 😉 Kdysi jeden na jedné diskuzi napsal “člověk, který si bere věci osobně na internetu nemá co dělat”. A to je můj případ 🙂 Neboj, mám se dobře. Makám, jsme všichni naštěstí zdraví, daří se, nedaří se, normální životní houpačka. Mail na mě máš 😉 tam jsem kdykoliv k dispozici🙂 Tobě osobně moc přeju, ať Tě to zdravíčko přestane zlobit  a držím palce🤞

Canka
Canka 23.10.2025, 21:58:26 xxx.xxx.212.25

Ahoooj holkyyy,

No už jsem doma od úterý,nebo teda teda středa brzo ráno…a dneska už jsem byla v práci a to byl teprve nášup😂Zlatý hnusný počasí po návratu a sbírání bobíků od koní v dešti😂Po 8 dnech pryč jsem měla 795 emailů😂To chceš😂

A holky fakt Madeiru doporučuji všem,co nemusí úplně velký vedra,milují přírodu a chození a dobré jídlo.Moc jsem si to užila a shodly jsme se s kámoškou,že 8 dní je málo..že ta Madeira je ide0ál tak 10-12 dní…ale já už neměla víc dovči(mám pak dovolenou na konci prosince,aby si člověk v klidu užil svátky),takže mi nic jiného nezbylo..i když by bylo o zvířátka postaráno a já si to klidně prodloužila,tak bohužel nooo…no a snad klapne ještě do konce roku aspoň jeden víkendový výlet třeba do toho Londýna…

Jooo a Bugyrro,není problém😂Já jsem na tohle zařizování fakt dobrá😂

Raduš Tomovi řekni,že teda děkuju za to,že vypadám mladší a že za to fakt může ten single život😂

Juuu a jinak ještě,když jsme letěli z té Madeiry,tak nám vystříkávali letadlo nějakým sprejem,když už jsme seděli vevnitř - jednalo se o nějaký sprej likvidující hmyz,že prý brání šíření nějaký nemoci z hmyzu..to jsem viděla poprvé..

Coudas normálně sem přispívej a ser na všechny😂Vždycky bude x lidí mít x různých názorů a o to je to veselejší..já jsem ráda,když sem píšeš,stejně tak jako píšou jiní…člověk reaguje jen na koho chce a tím je to vyřízené..

Coudas
Coudas 24.10.2025, 09:48:29 xxx.xxx.126.204

“Coudas normálně sem přispívej a ser na všechny😂Vždycky bude x lidí mít x různých názorů a o to je to veselejší..já jsem ráda,když sem píšeš,stejně tak jako píšou jiní…člověk reaguje jen na koho chce a tím je to vyřízené..”

Ahoj Nikčo, jenže to je právě ten problém. Já můžu reagovat jen na koho chci, ale neovlivním, že na mě může reagovat kdokoliv, to je ta nevýhoda veřejné diskuze. Nejde o názory 🙂. Spolužačka mi loni řekla, že jsem introvert, a že potrebuji uzavřenou společnost. Nemyslim si, že jsem introvert až takový, ale pravdou je, že lidi, se kterými komunikuji, potřebuju “znát”, tahle anonymita veřejné internetové diskuze mi nevyhovuje, mnohým naopak ano, prostě “žádné kamarádšofty”!!! Bohužel jsem na to přišla dost pozdě 😁 a nadělala spoustu blbostí. Jak mi napsala jedna z koňské diskuze, jen způsobuju konflikty a nikomu nic kloudného neporadím (samozrejmě, dotkla jsem se ega). Nemůžu radit , když žiju v jiném světě, nebo lepe řečeno prostředí, a nejsem Buggyra, abych něco jiného dělala v reálu, ale stokrát přemýšlela co vypustím na internet, abych naaaahodou… Včera jsem si četla diskuzi k fiakrům v Praze. Psali to tam koňáci přesně - kdo má koně jen tak, aby za ně platil a jen na ně koukal. Myslim, že chápeš.  A můj život se skladá právě z těch konýšků, na který já jen koukám, co vidím v okolí mě za ty roky dost znechutilo, kočky nemám, i když nám tu teď nějaký nalezlý a vegetují v seníku, ale pes už je naštěstí “unavenej”, tak je nehoní po celý pastvině, psy necvičím skoro 20 let a trendy jsou v tomhle úplně jinde, takže do toho se já fakt se svýma názorama nevlezu, politika se řeší v jiném vlákně… A zbytek jsem už napsala 🙂 Ale diky 🙂

acher (neregistrovaný) 24.10.2025, 11:08:51 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 24.10.2025, 09:48:29

Proč by každý do diskuse musel být přínosem a radit.Vždyť je možné napsat jen tak.Na některé reakce neodpovídat.Je to názor někoho jiného,já mám svůj, jiný a co.Také mám na řadu věcí jiný názor než ostatní.Kočky máme nalezence,venkovní.Sice jsme jim poskytli,stravu,přístřeší,veterinu,lásku a mazlení,ale jsou prostě ve stodole,chlívě.Psy si cvičím na práci.Neválí se doma na gauči ani je necvičím na převádění na zkoušky,jelikož se mně nelíbí ,že musí být jak stroje.Přesné pohyby hlavy,čumáku,noh.Králíky chovám na výstavy ne na mazlíky ani jen na maso,kde se řeší co nejkratší výkrm za co nejméně nákladů.Mám ráda přírodu.Občas dám nějakou fotku,co mě zaujme,občas snad i někomu moje zkušenosti pomohou. Klidně pište jen tak.🙂

lesnizinka
lesnizinka 24.10.2025, 17:17:38 xxx.xxx.30.99

Shrnula bych to do: sto lidí, sto chutí, sto životů, sto zkušeností a sto názorů. Nevidím jeden důvod, proč bych se měla někomu líbit a s někým se shodnout. Když se stane super, ale není to podmínka mého žití😉

Canka
Canka 24.10.2025, 20:00:58 xxx:xxx.c6f0:8b12

Přesně tak holky…jak píšete..já taky jsem,jaká jsem..a je mi to opravdu jedno,kdo si co myslí..z některých věcí si něco vezmu,z některých nic a přejdu je..každý máme život,jaký si ho uděláme a na co se s někým dohadovat🙂Někdy to teda může být zábava😂Ale tak..pojďme se netrápit zbytečnostma a nenechme se odradit tím,že se neshodneme na všem🙂

Dneska teda u nás zima už pěkná…foukal studený vítr,bylo zataženo,mrholilo..Božka nevylezla z přístřešku😂Udělala si hnízdečko ve slámě a usoudila,že je čas se zazimovat😂Což mi připomnělo,že musím přioravit zase domečky toulavých kočiček do kupy,takže jsem si naplnila pytel slámou,domečky vyčistila od starého sena a bordela,naplnila hezky česrtvpu slámou ometla,doplnila všude misky s granulema a doplnila vodu..hned si dvě kočeny zalezly do domečků a šlo chrnět..asi jim byla taky zima už…ale holky,víte,co jsem nevěděla a celou dobu dělala blbě?Četla jsem zrovna týden zpátky,že kočičí domky pro venkovní kočičky se nemají vystýlat senem,protože natahuje vlhkost,ale slámou(proto už jsem dneska dávala slámu)…já rok co rok vystýlala senem..i Bertíkovo domky v seníku..protože on miluje spát v seně(a taky potom krásně voní vždycky)..ale v tom seníku zavřeným to nenavlhne jo..ale ty domky kočičí venku mě nenapadli,že natahuje to seno vlhkost.. 

kometa
kometa správce
24.10.2025, 20:36:44 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 24.10.2025, 20:00:58

že kočičí domky pro venkovní kočičky se nemají vystýlat senem,protože natahuje vlhkost,ale slámou(proto už jsem dneska dávala slámu)…

Ale sláma do sebe natáhne vlhkost stejně jako seno, ne? Proto se používá jako podestýlka u různých druhů zvířat. A koně se jí víchovali. Před vynálezem odpocek jsme jim slámu dávali na hřbet a přikryli obyč dekou. Aby rychleji uschli.

To byl zase nějaký “chytrý” článek.

acher (neregistrovaný) 24.10.2025, 21:49:05 xxx.xxx.222.196

Seno táhne více vlhkost je jemnější struktury.Sláma je hrubší struktury,je hodně tuhá,obsahuje více lihninu a celulózy.Tím tolik nesaje vlhko. Vemte si,když na seno padne rosa je mokré,ale sláma ne.

Pokud jsme potřebovali usušit narozená kůzlata,tele, tak jsme je sušili senem,ale pokud bylo potřeba "rozproudit" krev,oživit, masírovali se slámou.

Nejsem koňák,ale jako holka jsem u koní ve statku a u soukromníka trávila hodně času a víchování slámou se dělalo až po vyčištění koně co by taková masáž.

kometa
kometa správce
24.10.2025, 22:10:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 24.10.2025, 21:49:05

To máte pravdu, spěnky se taky vysušovaly senem. Aby se neudělaly podlomy. Se mi připomnělo.

Ale víchování jsme dělali u zpocených koní hned. I to pokládání slámy pod deku. Viz výše.

Canka
Canka 24.10.2025, 23:19:01 xxx:xxx.c6f0:8b12

Hodila jsem to pro zvědavost i do chatu GPT a opravdu je sláma vhodnější do venkovních domečků pro kočky…tak jsem aspoň poučena pro příště..teď ještě uvidím,jak to bude fungovat v praxi..budu to chodit pravidelně kontrolovat,jestli je to vlhký nebo ne..a jestli tam fakt chodí dovnitř reálně..

A teď z jiného soudku..holky opakovaně řeším u Nikouška věčně posranou prdel…má hodně specifickou srst a i když ho vyčesávám každý den,je hustá jak blázen…sem tam mu kolem zadele ostříhám aspoň chlupy,ale nejde to pořádně,jak je to hustý a ještě mě k tomu vždycky podrápe a dokouše..nemáte nějakou radu?Oholit strojkem možná?Jenže já se bojím,že tu hustou srst to prostě neutáhne..

acher (neregistrovaný) 25.10.2025, 09:28:02 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.10.2025, 22:10:38

Sláma vlhkost odvede,ale nenasaje  jako seno.Pokud do kotce králíkům,kde je spád a vzadu mezera na odtok moči,nastelete slámou,tak moč odtéká a sláma zůstává dlouho suchá.Než ji samozřejmě zašlapou s bobky.Pokud tam dáte seno,moč se do něj nasákne a už druhý den tam mají mokro.Zrovna tak pokud má pes v boudě slámu,tak tam vleze mokrý,vytře se ,vysuší,vyleze suchý a sláma pod ním je suchá.

kometa
kometa správce
25.10.2025, 11:04:02 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 25.10.2025, 09:28:02

U králíků mi to dává smysl.  Ale kam se poděje vlhkost v psí boudě?

Jenom se ptám.

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2025, 11:17:12 xxx.xxx.30.99

To o té slámě jsem četla už pradávno. U nás se taky vždycky psům do boudy dávalo seno. Zase mi přišlo takové záhřevnější. Podestýlalo se slámou…tak hlavně pro to, že na senách se člověk v létě nadřel a je to krmení, kdežto sláma je odpad. Ale ano, sláma tak nenasáká, voda po ní víceméně odteče. Ale když jsem ji dala do boudy, že tam má Macek na zimu zázemí..nijak nadšeně to nevzal a spávat chodí bůhví kam. Myslím, že to seno není praktičtější, ale zvířata by mu dala přednost. Asi tak. 

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2025, 11:25:47 xxx.xxx.30.99

Jo zapomněla jsem na tu prďku Nikoušovou. Někdy se stane i Viktínovi. Gucci ne, ta má bobky jak beton, to cinká, když to hážu do WC. Nevím, kočičáci asi na srajdy trpí nějak víc🙄Ale umazaný bývá vyjímečně. U nás je spíš problém s tím, že jak čůrá, dřepí skoro v tom a to stelivo, jak se rozpouští vodou, tak se mu obtiskne na ty chlupy. Vyjde ze záchodku a kam v jídelně sedne, udělá mi na parketách zelené razítko🙄než to uschne, nebo si to olíže. Ostříhat, oholit? Ti nevím, to by u nás fakt neprošlo, i to česání stojí za prd😏

acher (neregistrovaný) 25.10.2025, 11:27:20 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.10.2025, 11:04:02

No když vezmu naše boudy pro psy,celodřevěné a dvojitými stěnami a podlahou,ale mezi nimi je jen vzduch,žádné zateplení.Tak pokud byli psi hodně mokří,tak byla vlhká ta podlaha,ale sláma na ní ne.A pak se ta vlhkost musí odpařit.

LŽ nevím tedy jak jinde,ale u nás sláma odpad není.Pšeničnou i ovesnou zvířata velmi ráda i konzumují.Nemá tolik sušiny jako seno,ale i vlánina je důležitá.Znám celou řadu chovatelů králíků kteří krmí jen granule a co by vlákninu dávají slámu.U nás si kočky mohou ve stodole vybrat seno,sláma.A je to různé.Některé leží v seně,některé mají vyležený krásný důlek ve slámě.

Bobca
Bobca 25.10.2025, 12:03:59 xxx.xxx.20.192
Coudas:

Bobčo vyslala jsi “jasné signáli” jo😁 To je od Tebe hezké, ale k ničemu 🙂, ale věř, že na Tebe také vzpomínám. Nejsou to bohužel staré věci, viz reakce komety. Víc nebudu 😉 Kdysi jeden na jedné diskuzi napsal “člověk, který si bere věci osobně na internetu nemá co dělat”. A to je můj případ 🙂 Neboj, mám se dobře. Makám, jsme všichni naštěstí zdraví, daří se, nedaří se, normální životní houpačka. Mail na mě máš 😉 tam jsem kdykoliv k dispozici🙂 Tobě osobně moc přeju, ať Tě to zdravíčko přestane zlobit  a držím palce🤞

děkuji Coudas🌻..U tebe je blbé, jak jsi psala,že si hodně věcí vztahuješ na sebe-s tím asi nejde nic dělat…a vo tom to je..asi to nejde jen tak hodit za hlavu..Já mám výhodu,že dost zapomínám..a to doslova..mívám v hlavě úplně prázdno..začíná to být horší a horší..a to mě začíná trápit..psát někomu?nevzpomenu si ani zavolat..To není výmluva,to je realita..prostě proplouvám..Ráno mi volá v 8 jaruš,je doma s kolenem po operaci..Všechno mi dlouho trvá..Nic se mi nechce..Bolesti jsou nějdy horší,někdy lepší..i podle popčasí..Ven chodím s berlema,ale doma bez..nevydržím stát u sporáku,tak sedím na vozíku..Obědy neklaply..Nákupy zvládnu s baťůžkem tady kousek v Hrušce,a větší poprosím dobré lidi,aby mi pomohli..dát do vozíku,do auta a pak do patra vynést..

Coudas,chápu,že nemáš potřebu psát jak my tady o blbostech,ale jen tak,co je u teba nového si rády přečtem…Měj se pěkně a buď vpohodě..

Sarah01
Sarah01 25.10.2025, 15:14:54 xxx.xxx.162.253

My jsme psům do boudy dávali dřevitou vlnu, teda té předchozí generaci, která ještě vegetila na zahradě. Po seně se nám zdálo, že jim slzí oči, a slámu jsme neměli, tady jsou všude jen louky, obilí se nepěstuje, prostě podhůří. 

Sardullah
Sardullah 25.10.2025, 15:32:47 xxx.xxx.189.104

Tak všichni známí, co měli psy v boudě, tak dávali slámu….jako suchý to bylo, ale mně vždycky přišlo, že sláma je dost tvrdá…ne teda na ležení, ale třeba na zapíchnutí do oka, když si pes lehne…ale nikdy se nikomu nic takového nestalo, tak je to asi jen můj dojem a taková přehnaná opatrnost.

Teď dost slyším, že se dává dřevitá vlna.

lesnizinka
lesnizinka 25.10.2025, 15:47:48 xxx.xxx.30.99

Acher, tak zvířata u nás byla kráva, prasata, kozu jsem nezažila, slepice, někdy kačeny, husy, krůty a králíci. Slámu nikdo nekonzumoval. Granule nebyly, králíci žrali seno, řepu, a ječmen tuším. Kočky byli na hůře na seně, psi ho měli v boudě🙂Králíkům, když se chtělo přilepšit, dostali na okus větve z jabloní. 

acher (neregistrovaný) 25.10.2025, 18:12:37 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.10.2025, 15:47:48

Tak u nás jak se čerstvě nastlalo,nastele žerou  slámu všichni. Krávy,býci,ovce,prasata,kozy i králíci.   A to mají normálně i své krmení. Větve smrku,borovice,vrby,dubu,lísky,ořešáku atd.dáváme celkem pravidelně. Na výstavách, když se navezou králíci do klecí,tak kolikrát musíme jít ještě slámu přidávat,jelikož ji králíci sežezou,i když tam mají i seno a granule.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.