Nové povídání 🙂
Třetí víčko
Jako tak tohle je masakr…jakože kvůlivá jménu a kdybys byla Vlaďka, tak bys byla milované dítě? Já bych se za dceru rvala jak eskimáckej pes i kdyby se jmenovala Kunhuta…
A jméno “Božena”…jako pro děcko si umím představit, že to není nic moc (i když si myslím, že dřívávějc bylo Boženek víc, tak to nemuselo být tak neobvyklé), ale zase u dospělých ženských mi naopak “Boženka” zní sympaticky.
Já jsem zase lehce alergická na jméno “Růžena”, ale to spíš proto, že máma měla kamarádku Růženu a dceru Růženu…s tou dcerou jsme byly stejně staré, naše maminy spolu ležely v porodnici …a mně byla velká Růžena nesympatická…a malá Růžena…já už si jí vlastně ani moc nepamatuju, byla jsem hodně malá, když k nám chodily na návštěvu nebo my k nim, ale co si pamatuju, tak na to, že jsem jí neměla ráda a fakt jsem si s ní nechtěla hrát.
Ale tak já jsem už jako malý dítě nesnášela děti…některý víc, některý míň a malou Růženu teda extrémně.
Jinak holky…děkuju za přání k narozkám…
A teda musím říct, že jsem zjistila, že mám dneska narozeniny až ve chvíli, kdy mi ráno přišlo sms přání od kamaráda…a teda tiše doufám, že si vzpomenu až bude mít v lednu narozeniny synátor a že mu alespoň popřeju…teda doufám, že mi to někdo připomene😄
Jani vše nej k narozkám,hlavně zdraví a trošičku toho obyčejného štěstíčka.💐 Já už si raději narozeniny a svátky značím v kalendáři. Jak nás je čím dál více a čím dál méně si toho pamatuji.Tak už mám napsáno 20.1. snacha
Ahoooj holky,
takže za prvé,Sardullah vše nejlepší k narozeninám🥳A za druhé - Bobčo mě se jméno Boženka líbí😀Proto se tak moje kozí Boženka jmenuje..a Sardullah já jsem se málem Růžena jmenovala😂Moje máma mi dodnes říká Růženko kdekoliv na veřejnosti😀Prý když jsem byla malá,tak jsem si hrála furt v šípkovým keři a strkala si za ucho rozkvetlé růže a chodila všude a říkala jsem,že jsem krásná😂A od té doby mi máma říkala Růženko😂Kdy mu řekla mým pravým jménem si už ani nepamatuju😂
Holky začínám být z těch myší v seníku zoufalá🙄Nasypala jsem všude jed na ty myši..dva velké pytlíky snad všude kolem rantlů a pod skříňky,co tam mám..tak,aby se k tomu Bertík nedostal..a výsledek?Pouze jedna mrtvá myš,jinak nic..ani si toho nevšimnou těch granulí a vesele Bertovi vever žerou ty granule dál a dál..do rána misky prázdný..ale kort v týhle zimě potřebuji,aby měl přístup nonstop k jídlu..mám nervy..dneska po shlédnutí fotopati,kdy se ty myši od těch misek s granulema snad ani nehnuli,jen když jednou přišel Bertík večer jíst,ale už tam očividně nic nebylo,rozkopala tu jednu skřínku v nervech😂Takže jsem hledala na internetu,co s tím..první jsem objednala vyvýšené misky na takovém tom stojanu kovovém..prý po tom ty myši mají problém vylézt..no a pak jsem našla rady tipu nastaažit takovou tu nalepovací past na myši..to ale nevím,kde se prodává..ta myš na to vběhne,přilepí se a už nemůže nic..otázkou je,aby se an to nenalepil Bertík..nenapadá vás něco?Misky.s granulema a kapsičkou má Bertík na takové staré dřevěné skřínce
Ve chlívě mají kočky krmení na plastovém barelu na kterém je plech,který přesahuje na všechny strana a na tom mají dřevěnou desku.
https://www.svscr.cz/novela-zakona-na-ochranu-zvirat-zprisnila-tresty-za-pouzivani-i-nabizeni-lepovych-pasti/
Ty byste snad ani neměla sehnat.
sežene, ale je to prasárna.
děkuji…🙂🙂..Je fakt,že neznám žádnou mladou Božku,jen staré báby….
Niki,stejně bys ty přilepené myši musela zabít,tak tam nastraž pasti….hm?Nebo bys je někam převážela??
řeč matky, která ti ho dá přes to, že ho nesnáší s tím, že musela…bych ji asi praštila😠Musí akorát umřít.
Raduš,psal se rok 1956..Otec šel z hospody,když mama seděla už v sanitce..Ptala se ho,"jak se TO má jmenovat"..a on na to,,"třeba to nejškaredější jméno na světě"…Tak mi to aspoň několikrát vysvětlovala….Já si myslím,že to řekl schválně,že tu Boženku chtěl..takže to dal najevo takhle… U nás se většinou nekomunikovalo…o ničem..
Kunhuta je určo sestra Mečislava🤪
Bobi, u nás se Boženě říká Božka, to je celkem dobré🙂Jmenuje se tak i tchyně sousedka, rodinná známá, co u ní trháme moruše na marmeládu👍Ještě znám jednu, co dělala s našima v práci. Ano, myslím, že teď už se to nedává, dítě toho jména určo neznám. Tak zase jsi svým způsobem jedinečná…a na vymření😉možná se o tobě budou děcka učit jak o dinosaurech😜(promiň, nedalo mi to😜)
Niki, jsou to myši nebo potkani? U nás by teda myš pohledal a to je tu ani nikdo neloví, když je zima. A Berťas je nechytá? Jak to? Nemyslím z hladu, ale pro zábavu😉
ano,oslovení “Božko”(5.pád) mi nevadí,ale jak na mě právě ve škole volávali “Božká,bolí tě nožká”..Vadí mi oslovení v 1.pádě…Jediná Božka se i ve filmech oslovuje Božká….žádné jiné jméno..
Prosím mohla by jste mi to vyfotit,až budete mít příležitost?
Raduš jsou to asi spíš potkani už..Bert je neuloví,pni jsou schovaný pod věcma v seníku a balíkem sena..Bert se tam nemá jak dostat bohužel..jak vyběhnou,když něco nadzvednu,hned je uloví..ale je jich tam mraky..
No to mi vlastnr ani nedošlo,jaký je to hnus ta lepivá past🙄To by se zase ty myši trápili..když už,tak aspoň něco rychlého..na ty pastičky se bojím,že se tam chytí Bert,ňoumín..ale četla jsem,že to chce klouzavý povrch,že právě to dřevo je něco,po čem hrozně snadno myši vylezou..proto to máte acher vymyšleno takto?Na plastovém sudu?
Kdysi dávno to takhle udělali synovec s manželem.Ano plast se klouže a přesah jim nedovoluje přelézt.Asi to funguje,jelikož ikdyž tam večer zůstane krmení,je tam i ráno.Myš a potkan je docela rozdíl,to by záleželo i na tom jaký jed jim jim dáváte.
No ty kráso😲ovečky paráda, chudák beran by řekly chlapy a vy máte koníčka Dalmatina😉, ten černý kůň Vau, porodní boxy super👍.
No a na závěr mě by se docela líbilo kdyby Vás tam bylo vidět, já vím je to o farmě , ale je hezký když vím kdo na mě mluví, to jen taková taktická poznámka, jasně sama uznáte co se Vám vyhovuje.
Můj syn má tchýni Boženku a taky ji tak jmenuji Boženko, pro mě docela pěkné jméno😉.
Daja:Můj syn má tchýni Boženku a taky ji tak jmenuji Boženko, pro mě docela pěkné jméno😉.
Taky si myslím, že je to pěkný jméno. Ono asi každý jméno se dá říct i škaredě, některé děti umějí být zlé a vždy něco vymyslí.
No přesně… to může mít člověk normální jméno … třeba Martin… a zas se mu děti můžou posmívat kvůli brejlím nebo že neudělá kotrmelec nebo dneska třeba, že má ne úplně moderní mobil…
No já jsem kdysi za svobodná měla příjmení Vítová a děti mi nadávali Vítka - Pítka🤣.