Ad zub, pravidla zubajda, že pokud by to přes víkend nebylo k vydržení, mám tu ucpávku vyndat a nechat to uvolnit, říkala jsem si, pche, vždyť to bolet nebude, je to otevřený, co by se mohlo…
No tak už teď mám pocit, že bych to asi nejraději otevřela 😀 Otok u kořene nezmizel, naopak se rozjel ve velkym, včera na školení k dotacím z kraje jsem normálně měla pocit, že mám teplotu, no v noci mě to vzbudilo a teď i po ohřátí teplým pitivem mi to tlačí na celou tvář a už cítím i u čelistního kloubu, tj. ozývá se trojklanný, a já asi nechci 😄 Lavíruju, zda zvednout telefon a zubajdě zavolat, že co s tím mám dělat. A nebo doma vezmu špendlík a ten otok propíchnu a budu mít klid. On možná vyleze sám, ostrá hrana otoku mi postupuje po dásni podél zubu v horní čelisti směrem dolů (špičák), od kraje dásně je už jen pár milimetrů, tak mám za to, že dřív nebo později se ten absces uvolní stejně jako u koně podél kopyta 😀
Ježíš, že to není zdravý mi bylo jasný, ale vůbec by mě nenapadlo, že to je na evakuaci.
Když jsem byla v 7. třídě, tak učitel nechal v chemii kolovat lahvičku s rtutí (naiva), kluci si samozřejmě trošku odlili a pak si s tím hráli tak, že rtuť ve třídě zatekla do spár v parketách. Už nevím, jak se na to přišlo, ale třídu jsme museli vyklidit a muselo se to nějak vyčistit, dělala to specializovaná firma. Škola ale evakuovaná nebyla a po těch letech na sobě žádný negativní účinky necítím.
já když jsem byla malá měla jsem té rtuti z každého teploměru a pak se mi všechna z lahvičky odpařila. pod polštářem.
plakala jsem, ale žiju.
Měli jsme s bráchou rtuť v krabičce od antiperlí. Velkou kuličku, rozprášila se na malé kuličky a pak se zase kuličky spojily. Když nám upadla, spojovali jsme kuličky k sobě. Bezvadná hračka to byla, kde skončila si nepamatuju.
Já včera byla na tom ušním…Nic nenašla,a já stejně na to ucho slyším míň..Dělali mi audio,sestra v té kabince říkala že na levém o 16% a na pravém o 12% slabší,jak před 4 rokama..Doktorka,že je to stejné….už si tam nemám nic dávat..Je to lepší,to jo,už tam nešumí,ale chvíli slyším,chvíli né..lupe tam ještě,když smrkám-není většinou co..ale na kašel mě to nutí.v krku škrábe..Prý,jestli nemám reflux(žáha mě pálí tak jednou za půl roku)..Musím sito vyguglit,nebo ví o tom někdo něco??
Jó, a z dětství a školy obecně,mám hodně malé střípky vzpomínek…spíš žádné..
Já včera byla na tom ušním…Nic nenašla,a já stejně na to ucho slyším míň..Dělali mi audio,sestra v té kabince říkala že na levém o 16% a na pravém o 12% slabší,jak před 4 rokama..Doktorka,že je to stejné….už si tam nemám nic dávat..Je to lepší,to jo,už tam nešumí,ale chvíli slyším,chvíli né..lupe tam ještě,když smrkám-není většinou co..ale na kašel mě to nutí.v krku škrábe..Prý,jestli nemám reflux(žáha mě pálí tak jednou za půl roku)..Musím sito vyguglit,nebo ví o tom někdo něco??
Jó, a z dětství a školy obecně,mám hodně malé střípky vzpomínek…spíš žádné..
Reflux má dnes docela dost lidí, já ho mám taky, i dcera a další z rodiny. Prostě špatně funguje jícnový svěrač a projevuje se to vracením obsahu žaludku do jícnu a pálením žáhy. Někdy je to dost nepříjemný. Já si na to občas beru Omeprazol, běžný přípravky proti pálení žáhy, třeba tablety Rennie mně nepomáhají, vadí mně ta mentolová příchuť. Měla by se dodržovat nějaká dietní pravidla, ale ne vždy si to člověk hned uvědomí, když ho ta žáha zrovna nepálí. Já třeba nemůžu jíst větší množství ořechů, těstovin, brambor a pečiva, i co se týká hlavního jídla k obědu, tak jen menší porce.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.01.2026, 10:56:45
Děkuji za info…to vracení se mi stalo nedávno-možná o vánocích,ale já myslím,že to bylo z přežrání(jinak se to nazvat u mě nedá)🤭Ten omeprazol se snažím teda každý den brát-někdy zapomenu..Žáha už delší dobu né…ale to,že špatně slyším,mi dost vadí..
Já asi reflux mám taky, jako mimino prý strašný(ale to snad většina dětí?) taktéž určo z přežrání😏někdy se mi jídlo vrací, mezi svátky(no jak jinak) jsem se ráno! (takže bych měla mít teoreticky prázdný žaludek) dvakrát málem poblila. Kupodivu mě žáha pálila tak 5x za život a už hodně dávno. A máme to těžce rodové: babča…tak ta zvracela každou chvíli, věčně pila sodu, ale měla od mládí potvrzený velký žlučníkový kámen. Prý není třeba operovat, až kdyby dostala záchvat. Dostala doporučení každé ráno lžičku olivového oleje. Dodržovala a dožila s tím do 91let, než umřela stářím. Obě tety, dvojčata(její dcery) i strejda(její syn) a polovina jejich potomků(včetně mého bráchy) na žáhu trpí opravdu moc🙄Mamka ne(ta má po ní migrénu a hluchotu)
Buggyro, jestli tam máte viditelný ,,váček" tak bych ho píchla. A nebo to prsty vystahujte dolů, jak říkáte, provalí se to samo. Ale úplně řešení to není, chtělo by to znova otevřít a vyčistit, asi tam ještě něco zůstalo😕No nezávidím🙄
Rtuť…myslím, že v každé rodině, se minimáně tři tuťové teploměry rozbily😏 Ano, chvíli sme si s rtuťí hráli, taťka jen říkal: opatrně, rtuť je jedovatá. Teď, po tomhle článku jsem si to tedy vyhledala. Z rtuťi jsou jedovaté výpary a to pro lidi, co s ní denně pracují, ne kapka z teploměru😉Otrava rtutí při požití - rtuť se trávícím traktem nevstřebává, hrozí jen posrání😛
Rtuť…myslím, že v každé rodině, se minimáně tři tuťové teploměry rozbily😏 Ano, chvíli sme si s rtuťí hráli, taťka jen říkal: opatrně, rtuť je jedovatá. Teď, po tomhle článku jsem si to tedy vyhledala. Z rtuťi jsou jedovaté výpary a to pro lidi, co s ní denně pracují, ne kapka z teploměru😉Otrava rtutí při požití - rtuť se trávícím traktem nevstřebává, hrozí jen posrání😛
Já jednou jako dítě chtěla zkusit, jak moc horký je čaj. 😂 Teploměr samozřejmě praskl a rtuť se do čaje vylila. Samozřejmě jsem ho nepila.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.01.2026, 09:25:00
Buggyro, špendlík ne proboha, co párátko? No ale lepší bude to prstem stahovat k dásni, ať to povolí, když už, ale asi to dost bolí i tak…chůdě zlatý ❤️ nenapařovat, moc nezahřívat, nepít horký….rozjede to ještě větší zánět. Že je to tak, děvčata?
Já totiž jednou napařovala bolavý ucho a po kolapsu doma jsem skončila na týden na ORL a 2 měsíce pak ještě chodila kukat do té budky- jsem neslyšela…rozjelo se to moc ten zánět tehdy.