Zdravím, chtěla bych začít dávat "něco na klouby". Jde o momentálně březí fenu 32kg krmenou BARFem. Nemá žádné problémy a nikdy neměla, ale pro svůj klid bych jí ráda dopřála. Dodám, že se v kloubních výživách zatím neorientuji (co která látka dělá).
Jde dávat jenom kolagen, nebo je dobré k tomu přidat ještě něco? A je nějaký rozdíl mezi hovězím, rybím a vepřovým kolagenem?
Berete někdo kloubní výživu od Krmiva Hulín ( https://www.krmivahulin.cz/p/chondro-4dogs-kloubni-vyziva-pro-psy#1255 )? Zajímají mě i obecně zkušenosti s doplňky od nich.
Případně prosím o tipy na kloubní výživu, kterou používáte.
Odpověď na příspěvek uživatele vyzivaproklouby z 31.05.2023, 11:14:52
Přidávám jen svou zkušenost. Lidský MUDr. i zvířecí MVDr. shodně řekli, že kloubní výživa jsou víceméně vyhozené peníze. Já nevím, jen tlumočím dva názory. Mám psa po operaci kolene a ptala jsem se, zda mám podáváním kloubní výživy snížit pravděpodobnost problémů s dalšími klouby a dostalo se mi této odpovědi. Pak mám člověka s problematickým kolenem a ten slyšel od svého lékaře, ať si důchod šetří na funkčnější produkty... 🙄
Martina (neregistrovaný)10.02.2025, 09:53:39xxx.xxx.32.101
Jak bych měla posoudit, zda můj pes potřebuje nějaké doplňky stravy na klouby a případně které jsou pro psa opravdu dobré? Máte tady s tím někdo zkušenost či ne?
A někdo tady ví, jak by pes vypadal, kdyby mu nic preventivně nedávali? Já jen že tyhle látky, které jsou i ve vajci, nikdo u psů nestudoval, jak se vstřebávají. Takže kdo krmí vajca aj se skořápkou, tak víte co. No a teď mi ukažte nějakého sportujícího, nebo vlastně normálního psa, co se jen neválí, bez těch doplňků… a stejného v příštím životě s doplňky.
Koukala jsem na nějaké výzkumy… glukosamin (ale hydroch., nikoli sulfát) má výsledky i u OA. To je pro mě teda docela dost, na takový trapný doplněk. Studie dvojitě zaslepená, porovnávali s karprofenem např. bolest.
Myslim, že tak 1x za deset let se vždy posbírá stádo a opakuje něco, co někde slyšelo, původ neví, ale když to říkaj všici, tak já taky.
Tak není to špatné, bílkovinu žaludek denaturuje a rozhlodá, dvanáctník se slinivkou ji rozmlátí na prvočinitele a co nesnědí bakterky ve střevě, to má šanci se vstřebat. Mezitím pocitové množství pronikne do krevního oběhu a zdegraduje se v játrech. No ale aminokyseliny z těch zbytků těch zbytků nějaké zbudou, nějaké sirné skupiny z toho vypadnou, a z toho se pak můžou zase v játrech a organelách syntetizovat potřebné aminokyseliny a bílkoviny pro tělo 🙂 Jen bacha na předávkování, bílkovin zpravidla ve stravě není nedostatek, pouze nevhodné složení, dobré koukat na obsah esenciálních aminokyselin. Při předávkování ledviny nepoděkují, no ani ta játra. Ten pes to asi zvládá líp než my, taky ty jeho ledviny nemusejí makat tak dlouho…
Začali jsme psovi dávat geloren, občasně náhodně zakulhal, tak jsem si říkala, že to zkusím. Veterinářka, když jsem jí o tom říkala, se tvářila, že geloren nemá úplně jednoznačné výsledky, že se o tom dost diskutuje, atd.
No a ten pes najednou asi po 3-4 týdnech od nasazení začal na procházkách běhat jako blázínek, což nikdy předtím nedělal. Myslela jsem si, že je to prostě klidný neběhavý pes (pořídili jsme si ho až jako šestiletého). Ten rozdíl v projevu byl naprosto jednoznačný.
Takže nevím, jak je na tom s prokázanou funkčností geloren, ale pro mě je to už druhý pes, u kterého vidím pozitivní efekt. V obou případech jde o psa, který už nějaké náznaky potíží měl.
Jedná se o hydrolozovany kolagen. Tak to už je rozmlacený dost.uz jsou to spíš ty aminokyseliny…důležita je spíš pravidelnost, dávka, přítomnost mikro a makro prvků,vitamínů a délka podávání.faktor je i věk…..kolagen lze i aplikovat do kloubů…
Možná to není pravda, ale perorální cestou tyhle přípravky do kloubů moc nepronikají.
Mě taky tvrdila vetka, že ze sypkých produktů se toho ze žaludku do těla už moc nedostane. To jsem se ptala, jestli dávat koňovi něco do žrádla. Prý je lepší ( když už ) do žíly. Vetka je kámoška.
Ono stačí. aby se suplementací aminokyselin a různých prekurzorů aktivovala syntéza(výroba) v těle.nejjistejsi je aplikace přímo do kloubů. Kde si přímo matrix chrupavky veme.co potrebuje nebo vyrobí.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 10.02.2025, 16:20:59
A někdo tady ví, jak by pes vypadal, kdyby mu nic preventivně nedávali?
no - u preventivne podavanych pripravku to zjistit nejde. Ale ono to funguje na akutni stavy. Az tak, ze clovek premysli, jestli to slozeni na obalu je skutecne 😇🤣
Zazila jsem to u psu i u koni. Ze zvirata reagovala podobne jako bych jim dala nesteroidy. Berte to s rezervou, neresila jsem tim zlomeniny - ale pohybovy diskomfort - mizel.
at tak, ze to preventivne nedavam zviratum v zatezi. nechci, aby mi to neco maskovalo, prehledla jsem zacinajici problem.
Mě taky tvrdila vetka, že ze sypkých produktů se toho ze žaludku do těla už moc nedostane. To jsem se ptala, jestli dávat koňovi něco do žrádla. Prý je lepší ( když už ) do žíly. Vetka je kámoška.
No a mě vet řekl.ze ani do žíly (aplikovali jsme hyaluron) se to nedostane do kloubů. Má to z nějakého seminaře.kde v studii látku označily radioizotopy .aby bylo videt kam jde.v kloubech soustředěna nebyla.uz jsem to psala v jiném vlákně. Spíš to má ten efekt podpory k vlastní výrobě. Já trvala na aplikacich.vet byl dost skeptický.ale vyhověl mi.
No a mě vet řekl.ze ani do žíly (aplikovali jsme hyaluron) se to nedostane do kloubů. Má to z nějakého seminaře.kde v studii látku označily radioizotopy .aby bylo videt kam jde.v kloubech soustředěna nebyla.uz jsem to psala v jiném vlákně. Spíš to má ten efekt podpory k vlastní výrobě. Já trvala na aplikacich.vet byl dost skeptický.ale vyhověl mi.
No ona řekla, že při tom podání do žíly se toho do kloubů ( nevím jestli do chrupavky či čeho) dostane o trochu víc, než ze žaludku. Ne že tam jde všechno.
Ph: neberu s rezervou, protože přesně tohle v té studii řešili, výsledky s léky na bolest a zánět a jak si povede skupina s tímhle
a celadrin jaké má výsledky, má a je to jen dobře poměrově poskládané to, co dáváme zvlášť
také se ale dost objevuje tohle - ne sulfát, ale hydrochlorid, ten že se dostane, kam má, rozhodně víc než sulfát
verun to tak nějak sesumírovala - esi si někdo myslí, že stačí granule a pes bude do 12 let poskakovat, tak to být nemůže, to by asi musel papat hrozně rozhydrolyzované granule
kdysi jsem četla o hyal., že se získával z hřebínků kohoutů, nevím, esi šlo o můj špatný slangový překlad, že by to byl jen kohout, ne slepice… ale spolu s informací o těch kloubních věcech, co jsou v té bláně u skořápky… možná toho kohouta koupim