esi si někdo myslí, že stačí granule a pes bude do 12 let poskakovat, tak to být nemůže
podle me - muze. Kolik 90 % ? psu neni nijak zatizene, jen si tak bez namahy zije. A pes je nastaveny, aby vyzil a prosperoval z mala…
Megi-oči
Nejvíc je v očích.
Prej jo.
Před sto lety, když jsme měli hodně psů, jsme do nich kolagen spodem vrchem (celé slepice, maso z jatek), ale céčko nikdy. 😀
Pes si nějaký vyrábí sám, to víte.
Ale je potřeba, aby měl z čeho.
A ten mechanismus, součástky na výrobu, jsem zapomněla.
Jenže. My měli jen filu, Rexe, argentiny a milion svalnatých “pitbullů”,
u těch posledních snad rozbité nohy ani vyrobit nejdou. Pokud je samozřejmě neupoutám na řetěz… a argentýny dnes teda moc nepoznávám, takový slabý.
Od štěňátka bych do psa cpala zas kolagen v podobě hřbetů s kůží atp. spodem vrchem, protože… a dyť to všici ví.
esi si někdo myslí, že stačí granule a pes bude do 12 let poskakovat, tak to být nemůže
podle me - muze. Kolik 90 % ? psu neni nijak zatizene, jen si tak bez namahy zije. A pes je nastaveny, aby vyzil a prosperoval z mala…
Hm, tak je to fakt rooster. Jednoho odnesla liška a druhého jsem darovala, byl to parchant.
https://www.researchgate.net/publication/324229693_Extraction_purification_and_characterization_of_hyaluronic_acid_from_Rooster_comb
Ph:esi si někdo myslí, že stačí granule a pes bude do 12 let poskakovat, tak to být nemůže
Popravdě vždycky koukám jak péro z gauče, co všechno jsou schopni psi uvázaní někde na řetězu a žijící často bez jakékoliv stravy a vody přežít. Po vysvobození na zveřejněných fotkách ti psi pak vypadají často jak chodící kostry, strašný.
přítomnost mikro a makro prvků,vitamínů
A 4fitness vám prodává kolagen s nějakými mikroprvky a vitamíny?
Samozřejmě že se projeví pozitivní efekt u zvířat a lidí, u kterých do té doby byl živinový nedostatek, tj. v potravě se přijímalo málo příslušného nutrientu. To k těm celoživotním granulím. Souhlas s tím, že kdo nemá zátěž, může na granulích fungovat do konce života celkem v poho (a celkem dost toho maskovat, protože “ještě to jde”).
at tak, ze to preventivne nedavam zviratum v zatezi. nechci, aby mi to neco maskovalo, prehledla jsem zacinajici problem.
Ano, to je dobré brát v potaz zejména u suplementů obsahujících látky potlačující zánět a bolest, což jsou například hyaluronáty a MSM (a jistě i další). No a ty jsou samozřejmě skoro ve všem :-)
Na druhou stranu, u zvířete mladého a sportujícího chci vidět jakýkoli diskomfort. U zvířete opotřebovaného a bez výhledu na celkové zlepšení pohybového projevu chci co možná projev bezbolestný. Takže do zvířete opotřebovaného to budu sypat nakladačem.
Bagrem ne, protože některé ty věci jsou projímavé.
Vídám hodně starších psů, co se teda nehýbou nijak pěkně.
Ale takoví ti střední a malí kříženci na vsích, dožívali se 15 18 let, i 20 a běhali furt. 🙂
Bude-li mít průjem, o to čiperněji bude běhat 😀
Tohle patří do Veselého okénka - přihrádka černý humor.
😀
Taky jsem si to říkala 🙂
Ale abych se držela tématu - já jsem s Gelorenem měla dobrou zkušenost, brala jsem ho před lety, kvůlivá háru původně /protože nervy byly/ a musím říct, že “vedlejším” účinkem bylo to, že mě nic odportovanýho v tý době nebolelo, což jsem si uvědomila dodatečně. Vlasy zhoustly, nehty taky supr. Tak já svým ohařům ulítaným, 10 a 9 let čas od času, dopřeju. Koupím tu bedýnku se třema pytlíkama všichni čtyři to společnejma silama sežerem.
zase u tech fakt bolavych zvirat - sahnu po jistote - lecich - nez po nadeji, ze jim zabere krmny doplnek😇
Dospělému zdravému zvířeti “preventivně” nedávám nic. V sezóně enormní zátěže,což jsou u nás hony od září do konce ledna dávám pracantům Giom sport, kromě kloubky je tam i lkarnitin. Po skončení lovecké sezóny nedávám zas nic, byť s mladšími celý rok aktivně cvičíme a účastní se soutěží. Celoročně dávám jen psům s problémy a ultra veteránům, což je momentálně čuba 14 s ruplou a srostlou achilovkou a čuba po úraze s trvalými následky.
Zrovna dneska jsem byla s desetiletou na rehabilitaci (chodím se všema,co makají, po ukončení sezóny, a přes tu zátěž,co celoživotně má,nemá žádnou artrozu a má stoprocentní rozsah všech kloubů. Preventivně nemám důvod do ní něco rvát
A není škoda čekat ,až se něco pokazí…? Každý sportovec po sezoně si dopřeje rehabilitaci.relaxaci a zaléčí mikrotrauma na svalu.šlaše.kosti.kloubu.?.myslim.ze od urciteho věku není od věci zařadit preventivní podávání čehokoliv.v takzvaných kůrach.
Hele,když já mám o využitelnosti té “preventivní” kloubní výživy svoje pochyby. A to,co si myslím,že funguje, což je třeba ten celadrin, boswelie atd. prostě preventivně dávat nebudu. Takže v zátěži mají kloubní výživu, pak mají rehabilitaci, ale stejně si myslím, že nejvíc (kromě genetiky) je to prostě o krmení, a samozřejmě pravidelným pohybu v přirozeném terénu
Ano 4fitness prodává i kolagen s dalšími přísadami pro jeho lepší vstřebávání. A rovnou v kapslích…ale můj pes i já máme pestrou stravu a i to céčko se dá na 4fitness koupit za dobrý prachy(pro koně v kilovce) takže tomu dala tomu taky a na mámu taky zbylo.
pestra strava, rehabky -ale hlavne rozpohybovani, zahrati a “vychozeni” pred kazdou zatezi funguje prokazatelne…
u mych psu je problem klid, kdyz bych jim chtela neco davat a nechat je “dohojit”. U koni se to dalo. Pes ma na ten klid jiny nazor 🙂
Ph:pestra strava, rehabky -ale hlavne rozpohybovani, zahrati a “vychozeni” pred kazdou zatezi funguje prokazatelne…
u mych psu je problem klid, kdyz bych jim chtela neco davat a nechat je “dohojit”. U koni se to dalo. Pes ma na ten klid jiny nazor 🙂
Plus mě se strašně osvědčil po zátěži mamut recovery drink. Funguje úžasně
drinky - davam oba - i ten pred zatezi i po. Ve vedru je to nakopne pekne
Líbí se mi komentář, že nikdy nevíte jak by pss vypadal, kdyby žádnou výživu na klouby nedostával. I já jsem začala pravidelně dávat pro našeho staršího psa výživu na klouby GeriatiVet Dog , kterou kupuji od vetexpert-shop, stejně jako kosmetiku pro psa. Připravek je celkoě zdraví prospěšný pro staršího pejska není jen na lepší činnost kloubů.