Aktuálně: 2 617 inzerátů244 527 diskuzních příspěvků18 789 uživatelů

iFauna nová tvář

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 07:08:16 xxx.xxx.4.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 12.05.2025, 07:01:13

Nevite o cem mluvite. Nevim z jakyho oboru jste, podle dotazu to IT nebude. Ajtaci v tom jedou ze 40%. Kdyz se nekdo zepta trema slovama neplacenyho gpt a ceka zazrak tak je to tipickej priklad nevedomosti. Prompt inzenyring je stale potreba. Jak rikam, jestli to rozchodi, pak teprve uvidite. Funkci co jsem navrhl obema majitelum vam udelam diky ai behem par hodin. Asi tak.

Anonymní (neregistrovaný) 12.05.2025, 07:08:50 xxx:xxx.5ec4:76da
biaca:

Bez fotek máte pouze tzv. plkaní, jak diskuzi tenkrát nazvali. A to, že jste nevytvořili zálohu dokazuje Vaše vnímání diskuzního fóra a jakou hodnotou, jste připisovali svým diskutujícím.  

A to jak, že jste se nyní zachovali úplně stejně ke svým inzerentům jako tehdy se svým diskutující - bere Ifauně veškerou důvěryhodnost. Zrušit stránky bez jakéhokoliv upozornění a poskytnutí uživatelům možnost nalézt jinou alternativu. Až se to zase majitel rozhodne změnit zaměření ifauny, nebude pro Vás problém se například věnovat prodeji krmiv, protože to bude lépe vynášet. 

Věnujte se dále prodeji štěňat, neboť diskuzní fórum zaniklo v roce 2023, tedy pokud ještě inzerenti budou mít zájem o Vaše služby nabízení štěňat poté, co jste s nimi nyní jednali tak, jako tehdy s diskutujícími. 

Leithian jim to slušně naznačila, oni slušně odpověděli že to začali to u chovzvirat shánět. Když se jim to podaří zachránit, tak budou jejich vlákna zase čitelná. Takhle je to paskvil k nepřečtení. 

biaca
biaca 12.05.2025, 07:21:40 xxx:xxx.f55a:56db

Ano, kluci mají zde o diskutující zájem, v tom je rozdíl mezi diskuzí zde a Vaší slečno Šárko.

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 07:26:02 xxx.xxx.225.131

Tohle je to, co me nasere pokazdy nejvic, histericky zensky. Kdyby jste se neacili nektere a nekteri drzet huby, kdyz nemate nic podnetnyho k diskuzi - reseni. ja si dobre pamatuju umrti kozoovci skupiny a odchod. A to bylo davno pred svedama. Nezanevrel jsem, ale tady budou baby a dedci pstit siru jeste za 20 let. Je videt, ze nechapete vyznam tech diskuzi co tam jsou a nevidite si dal nez naspicku nosu co vsechno za kouzla s tim jde dnes delat. Meggie si jiste pamatuje kdyz jsem rozjeli akci s oslovovanim useru ifauny. A to si Ai teprve mnula oci. Ted vidi, slysi a kdyz clovek umi, napise vam z kazdyho vlakna knizku. Smysluplnou, grounding se rika tomu umeni, aby jste dostali kvalitu. 

Zrzavci
Zrzavci 12.05.2025, 07:31:20 xxx.xxx.226.62

Tohle je to, co me nasere pokazdy nejvic, histericky zensky

Tohle není o hysterii, ale o slušném chování, kdy by mi opravdu bylo stydno, když mi někdo nabídne pomocnou ruku, běžet posléze za paní Šárkou a jejím ansámblem, když si zrovna s prominutím prdnou. Neuvažovala bych o tom ani v případě, kdy by došlo bývalo ke slušnému rozloučení. Neb by mi to přišlo tvrdě nefér, vůči tomu, kdo mi nabídl pomocnou ruku. Sebrat se a pak mu následně udělat pápá a zase odejít? Mmm, tohle nedělám.  A knížku si radši teda napíšu sama.

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 07:37:38 xxx.xxx.225.131

Celkove mluvim o histerii jakou umi chovatelky, zejmena pejsku vypustit. Je me to uplne sumafuk, jak ifauna, malochov, chovzvirat a dalsi ktery ani neznam. Nepotrebuju to. 

rapotačka (neregistrovaný) 12.05.2025, 07:47:03 xxx.xxx.168.235

Nikdy nezapomenu, když jsem ráno chtěla nakouknout na Ifaunu a přibouchli mi dveře před nosem. 

Těch cenných rad a chovatelských nápadů byla strašná škoda. Ano, byly by to extra knihy. Ještě teď je mi z tý špinavosti  a blbečkovství  zle.

biaca
biaca 12.05.2025, 08:17:39 xxx.xxx.47.71
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 12.05.2025, 07:26:02

To není histerie, ale bohužel o respektu práci a slušnosti k diskutujícím. Holt, se slečna Šárka musí smířit s tím, že začíná na novo a ne čekat, že každý se vrátí, když IF pískne.  

assil
assil 12.05.2025, 08:28:09 xxx.xxx.248.253

No to jsou věci teda, tak jsem koukla na diskuzi na ifauně, jako teda graficky tragédie. No ale hlavně když mě někde vykopnou ze dveří, tak už se tam nevracím a chci slušné jednání, za hulvátama nedolejzám. A slušného chování se mi dostalo tady, tak taky tady hodlám zůstat.

trojAAAcko
trojAAAcko 12.05.2025, 08:31:42 xxx:xxx.758:a89d
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 12.05.2025, 07:08:16

Nevite o cem mluvite. Nevim z jakyho oboru jste, podle dotazu to IT nebude.

Rozhodně okrajově v IT nedělám a vůbec neumím programovat třeba v C#, Basic nebo v automatizaci PLC. 😂😂 Nedělal jsem vůbec HW pro německou firmu kde jsme řešil s kolegy i SW.

Ten můj dotaz do ChatGPT jsem Vám tady zkrátil abych nevypisoval komplet dotaz. 😂

“Ajtaci v tom jedou ze 40%.” - To bych řekl, že to procento bude vyšší, ale to už je věc názoru. Já si svoje programy píšu sám a ručně, protože mě to baví a rád si sám Stackflow v klidu přečtu. 😉 Vzhledem k tomu, že mě to primárně neživí tak nepotřebuji výstup co nejrychleji.

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 10:25:02 xxx.xxx.225.131
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 12.05.2025, 08:31:42

Asi tusim kdo jste, kazdopadne, ohledne Ai jste tak na ¼ znalosti. Sorry jako.

trojAAAcko
trojAAAcko 12.05.2025, 11:05:06 xxx:xxx.758:a89d
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 12.05.2025, 10:25:02

Asi tusim kdo jste

To si nemyslím, ale kdo ví. 🤷

ohledne Ai jste tak na ¼ znalosti.

Věc názoru, jen mě osobně by mě zajímalo jak jste došel k odhadu 25% (¼), ale dokážu žít i bez takové informace.

Ikdyby se AI dostala na fakt dobrou úroveň, že bych to i já považoval za “umělou inteligenci” tak bude hrozně limitována technologií. Dnešní zařízení (binární princip) je na to nedostačující. V této oblasti jsou hrozně zajímavá technologie kvantových počítačů. Nedávno jsem viděl na to video i četl jak dělají i ten algoritmus který by to měl “pohánět”. 

Anonymní (neregistrovaný) 12.05.2025, 11:09:31 xxx:xxx.5ec4:76da
trojAAAcko:

Asi tusim kdo jste

To si nemyslím, ale kdo ví. 🤷

ohledne Ai jste tak na ¼ znalosti.

Věc názoru, jen mě osobně by mě zajímalo jak jste došel k odhadu 25% (¼), ale dokážu žít i bez takové informace.

Ikdyby se AI dostala na fakt dobrou úroveň, že bych to i já považoval za “umělou inteligenci” tak bude hrozně limitována technologií. Dnešní zařízení (binární princip) je na to nedostačující. V této oblasti jsou hrozně zajímavá technologie kvantových počítačů. Nedávno jsem viděl na to video i četl jak dělají i ten algoritmus který by to měl “pohánět”. 

Podle mě jde prostě o ty praktické přínosy, jak dokáže zpracovat text, který by neupravovala celá hala lidí. Nebo hledání nových proteinů a látek - už za sebou má dostatek skutečně převratných objevů. Neřeším jestli se jí dá říkat umělá inteligence nebo ne, ale v některých oblastech je to už dnes skutečná revoluce. 

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 11:15:13 xxx.xxx.225.131
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 12.05.2025, 11:05:06

Hrubej odhad. Me je celkem sumafuk jak se to jmenuje, me zajima, ze kdyz s tim umim zachazet, ptat se, drzet ji v lajnme, tak s ni udelam sam bez znalosti  konkretniho jazyka funkcni sw za ktery dam jinak stovky tisic. Asi tak. A ze si nekdo mysli, ze napise knizku na zaklade jednoho vlakna… nenapise. Vypoti se z podoby.  Necekam na chovatelskym foru znale Ai oboru. Bez urazky. 

trojAAAcko
trojAAAcko 12.05.2025, 11:26:42 xxx:xxx.758:a89d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.05.2025, 11:09:31

Podle mě jde prostě o ty praktické přínosy, jak dokáže zpracovat text, který by neupravovala celá hala lidí.

Jak jsem psal výše:

Už jsem četl názor spousta chovatelů, že AI v chovatelství (rady do chovu) ještě není ono a je lepší si ještě počkat. Na zjišťování legislativních záležitostí, zformulování odborních textů, překlady slangů je to už v pohodě.”

Ohledně objevů jsem to psal zde. Například protijed proti hadímu ušknutí.

https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/20843-plzenskeho-chovatele-ustkla-exoticka-zmije/#prispevek253651

Nejsem zastáncem typu zrušit “AI”, protože nebudeme mít co jíst. To se říkalo i u robotizace v průmyslu a ono to tak hroznýho vlastně nebylo. Pořád to musí někdo obsluhovat, hlídat apod… Ten robot pracuje nonstop, přesně, ale taky to musí člověk správně nastavit (lidská chybovost funguje též nonstop) a ten stroj potřebuje servis, ale také ho musí někdo vyrobit.

Principově pořád stejné.

trojAAAcko
trojAAAcko 12.05.2025, 11:36:06 xxx:xxx.758:a89d
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 12.05.2025, 11:15:13

tak s ni udelam sam bez znalosti konkretniho jazyka funkcni sw za ktery dam jinak stovky tisic.

Ano, na takové věci to je super. Samozřejmě. Ušetří to mnoho času (i peněz) co se týče programování. Jenže mi tam chybí ta přidaná hodnota toho, že se něco naučím. Já se osobně rád něco naučím, protože to dělám pro sebe. Ono přesně nadefinovat požadavky abych měl ten výstup který chci za “pár sekund” je krásné. Aby to taky nedopadlo tak aby při pohovoru na pozici SW (ať už PLC, Net dev, …) nedají počítač a budou chtít něco vytvořit. Možná mám mylnou představu a možná se to nestane, ale aby si za pár let lidi nestěžovali, že je potenciální zaměstnavatel odmítnul jenom kvůli tomu, že v CV měli nějakou schopnost kterou nedokázali náležitě předvést, protože na to mají AI. 🤷 

PS: Já taky v CV trošku kecám, ale tam já se spoléhám na svoji učenlivost a dobrou pamět. Zatím se mi vždy vyplatilo.

Asi tak. A ze si nekdo mysli, ze napise knizku na zaklade jednoho vlakna… nenapise. Vypoti se z podoby.

👍

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 11:48:08 xxx.xxx.225.131
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 12.05.2025, 11:36:06

To je ten pristup z konec 20 stoleti. Sorry, tohle je pase. 

raven_kix
raven_kix autor webu
12.05.2025, 11:49:21 xxx.xxx.156.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.05.2025, 11:09:31

Tak se mi zdá, že nám tady řádí anonymní Mastňáček. A to je ono, chceme tady bojovat proti anonymům a budeme bojovat sami mezi sebou 😀.

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 12:02:15 xxx.xxx.225.131
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 12.05.2025, 11:49:21

Ti hrablo? 🙂 jajsem tady regnutej a pisu za sebe.

trojAAAcko
trojAAAcko 12.05.2025, 12:10:17 xxx:xxx.758:a89d
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 12.05.2025, 11:48:08

Když myslíte. 🤷 Já to tak zase nevidím, protože do nedávna jsem měl menší zálibu - chodit na pohovory. Spíše kolikrát jen ze zvědavosti a nahlédnout třeba do výroby. Dostával jsem různé otázky a průběhy pohovoru též různorodé. Některým zaměstnavatelům už by i dnes stačil jen člověk do “počtu” který by dával ty dotazy do AI. Byly i firmy kde měli otázky na dvou stránkách A4 díky mému CV. Byla to kolikrát dvouhodinová “šikana” (ne úplně šikana, ale chtěli si ověřit jednotlivý body v CV). Samozřejmě jsem narazil na “třetí” skupinu zaměstnavatelů kteří už podle textu na papíře ví, že na to nemáte - nejrychlejší pohovory samozřejmě. Nejrychlejší byl asi 12 minut kdy jednatel se sotva představil, sednul a řekl, že si nemyslí, že na to mám. 🤷 Pak si vzal telefon a úplně mě ignoroval a ptali se mě ostatní. Nemyslím si, že trend se natolik změní, že zaměstnavatelé vyžadující znalé lidi kteří tomu rozumí vymizí. Aspoň ne do doby kdy já půjdu do důchodu což je za hodně a hodně dlouho. Asi byste nechtěl jít za deset let do restaurace kde Vám bude vařit automechanik podle receptu z AI.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.