trocha trpělivosti….
Tak kdo má plný počet bodů? Přiznejte se.
Který blbec počítal šedivé krychličky místo bílých? 🙋🏻♀️ Já bych potřebovala zadání slovních úloh v piktogramech. 😂
.
Matematiku já ráda, je logická,člověk se ji nemusí učit takže plný počet. Ale moje 18ti léta dcera zkonstatovala “mami, jestli toto děláš dobrovolně, tak buď ses zbláznila nebo na tebe leze jaro”
No otevřela jsem to a hnedkoňs slovní úloha, tak jsem to zase zavřela…já měla vždycky se slovníma úlohama problém…a ve své podstatě mě už z principu rozčilují a ani o nich nechci přemýšlet…takhle to mám i se sudoku.
Takže možná se časem hecnu…ale spíš, až budu v práci a budu mít všecko hotový a nebudou chodit lidi…volný čas doma tomu rozhodně neobětuju.
Já to zkusila před pár lety a zjistila, že bych přijímačky neudělala. Ztroskotala jsem hned na druhém příkladu. A to mám z matematiky maturitu.
Jako, kdybych se zamyslela a oprášila znalosti, zvládla bych. Ale NECHCE se mi. V běžném životě mi stačí sčítat, odčítat, pomatuji si malou a velkou násobilku a procenta.
Ale tyto úlohy jsou jen o sčítání, odčítání a %, + malinko násobení, obsahy základních těles a trojčlenka, jsem přestárlá matka, není to dlouho, co byla dcera na ZŠ, takže si pamatuji, že se toto učili cca 5-6třída. Stačí to zamyšlení a to já ráda, třeba díky tomu zblbnu později.
No zrovna u té druhé otázky si myslím, že by to mohlo být 45% (ale když o tom tak přemýšlím, tak mi to přijde nějaký primitivní, tak ani nevím jestli je to správně.
Ale buď v klidu, já to vzdala hned, jak jsem si přečetla první otázku, tak jsem si říkala, že tohle by už vyžadovalo se hluboce zamyslet…použít papír a tužku, protože já si takový věci musím prostě nějak napsat, zobrazit a podobně a hlavně opravdu začít přemýšlet a lovit v paměti jak na to.
Já na matematiku moc nejsem…jasně na základce jsem měla jedničky, protože to bylo pro mě jednoduchý…
No a pak jsem přešla na prumku a teda jenom díky našemu matikáři, který nás furt honil jak nadmutý kozy a furt jsme dostávali hromadu příkladů na doma a to dokonce i přes prázdniny…letní i vánoční…a díky tom (protože já jsem lenoch a doma bych si určitě nepočítala a zároveň nejsem génius, takže to potřebuju), takhle díky tomuto člověku, jsem proplula na pohodu za lidovku..tedy za tři. Asi kdybych se snažila víc…ale měla jsem bambilion dalších odborných předmětů…
Nicméně, tak odvážná, abych z matiky maturovala jsem nebyla, vybrala jsem si raději fyziku.
Ať neplevelím, tak zpět k tématu
A pro Sardullah, úplně správně, je to primitivní, žádná atomová věda
Já na matematiku moc nejsem
Já taky ne. Bavily mě hlavně vědy přírodní a čeština a dějepis. I když matematika taky, dokud na gymplu nepřišly sinus, kosinus, tangens… Tam jsem se ztratila a už nikdy nenašla.🙂
U maturity byla matika povinná. Naštěstí mi sedla otázka, takže za dvě. Kamarádka takové štěstí neměla, ale z milosti jí dali za čtyři.
Jako, měla jsem celkem slušného pamatováka na spoustu věcí, ale matematické a logické myšlení mě minulo. Nikdo nejsme dokonalý.
Sestra má naopak vystudovanou matematiku a deskriptivní geometrii (ze které jsem málem propadla, v té mi mozek naprosto selhával).😲 A nesnášela biologii. Se ty geny zajímavě nakombinovaly.
Dublinbarzoj:Ať neplevelím, tak zpět k tématu
A pro Sardullah, úplně správně, je to primitivní, žádná atomová věda
Safra. Škoda, že neexistují upíři na liposukci. Myslím, že by byli velmi vytíženi.🙂
Jsem si tedy musela vzít papír a tužku a zapřemýšlet.No ještěže jsem dělala chemii.
trocha trpělivosti….
No tak holky hecla jsem se a ten test udělala…mám 7 z 8…samozřejmě jsem vybochla na nějakým dortu a nějakým objemu (geometrie je moje slabina) vzorečky si nepamatuju, tak jsem to tipla…a blbě.
Jinak teda musím říct, že některý věci jsem nebyla schopná spočítat a dělala jsem to pokus, omyl…ale na druhou stranu, na to se historie neptá, že , hlavně že je zaškrtnutá správná odpověď😂…to za mých mladých let nebyly zaškrtávací možnosti, museli jsme to opravdu spočítat.
acher:Jsem si tedy musela vzít papír a tužku a zapřemýšlet.No ještěže jsem dělala chemii.
Chemie je moje smrt…já se znalostmi skončila u -ný, -natý….pak jsem se naprosto ztratila v propadlišti chemických rovnic..
No tak holky hecla jsem se a ten test udělala
Jsi dobrá!
Mně chemie bavila.Pro mě by byly noční můra jazyka.Čeština dobrý a neštěstí jsme se učili jen ruštinu a z té jsme i maturovali.No to jsem měla víc štěstí než rozumu,ale za tři to prošlo.
acher:Mně chemie bavila.Pro mě by byly noční můra jazyka.Čeština dobrý a neštěstí jsme se učili jen ruštinu a z té jsme i maturovali.No to jsem měla víc štěstí než rozumu,ale za tři to prošlo.
edit. mě, zase si mobil píše co chce
acher:Mně chemie bavila.Pro mě by byly noční můra jazyka.Čeština dobrý a neštěstí jsme se učili jen ruštinu a z té jsme i maturovali.No to jsem měla víc štěstí než rozumu,ale za tři to prošlo.
Maturita z ruštiny…mě se hned vybavil film Vrať se do hrobu… “ja guljáju v párkje”😄
A v tý souvislosti, ale matematika…"jsou dány dvě kružnice…z níchž jedné kouká z kapsy bagr" , tak to je přesně ta bejkárna, kterou si budu pamatovat do konce života, přitom je to naprosto zbytečná informace….ale to co si potřebuju pamatovat, tak to v mozku nenajdu🤪